Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5296 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הניסאן סאני הראשונות הגיעו עם מנוע מוזן מאייד, לפחות בחצי שנה הראשונה.

בהתחשב בעיצוב הלא ממש מושך, בלשון המעטה, ובמרווח הפנימי המצומצם, לא הפכה הסאני, כמו גם המאזדה 323 סדאן ללהיט.

אני חושב שעם הזמן, אנשים יותר הבינו את היתרונות שיש לניסן על פני המזדה, והיו מעדיפים אותה, אם לא היה לה יבואן שלא יצא לו שם טוב, בלשון המעטה. נראה לי שגם היום, זה עומד בעוכריה של ניסן בארץ הקודש.

כבר מזמן הגעתי למסקנה, שברכבים מודרניים מאד, אורך החיים של מרכיבים שונים

קצר משמעותית מרכבים שלפני עשור ויש יותר תקלות מעצבנות.

עובדה היא שבגולפים של שנות התישעים יש פחות תקלות מהגולפים החדשים

כך גם במזדה, בניסן, וכד'.

בעולם הפסיקו לייצר רכבים "לכל החיים" והיום הרכבים מיוצרים עם אורך חיים

ממוצע פחות מהרכבים של לפני עשור. - רן

אכן, מי שחושב אחרת - שיקום ! :roll:

מאז ימי ה-404 שהיו אגדות בתחומם, (מנוע למליון ק"מ לפי הסיפורים), ולאבא שלי היתה אחת כזו, הכל הולך ופוחת.

היינו אומרים פעם, כדור שני/שלישי לשואה, הגרמנים ימ"ש... אבל המוצרים שלהם טובים..

וכמו התגובה הבאה:

וכך גם המצב בתחומים נוספים - למשל מוצרי חשמל ואלקטרוניקה.

לדוגמא, קניתי לפני שנתיים מכונת כביסה mille, שנקראת 'הרוילס-רויס' של מכונות הכביסה, והשקעתי בה הרבה כסף (יחסית), ובקיצור, זה כבר לא המכונה של פעם, וזה נכון לכל דבר היום.

אשמח לראות משהו שעדיין מייצרים באיכות כמו של פעם.

:idea:בכביש אל תהיה צודק, היה חכם.
פורסם

מאז ימי ה-404 שהיו אגדות בתחומם, (מנוע למליון ק"מ לפי הסיפורים), ולאבא שלי היתה אחת כזו, הכל הולך ופוחת.

היינו אומרים פעם, כדור שני/שלישי לשואה, הגרמנים ימ"ש... אבל המוצרים שלהם טובים..

אשמח לראות משהו שעדיין מייצרים באיכות כמו של פעם.

מנוע בפיג'ו 404 מחזיק מיליון ק"מ ?!

אפילו לא רבע מזה, ובדגם האוטומטי עוד פחות, ובצורה משמעותית.

המכוניות היחידות שמנועיהן היו מחזיקים היטב ומגיעים לנסועה מכובדת, היו של מכוניות אמריקאיות, מאחר והם פעלו בסל"ד נמוך ובמעמס נמוך.

המנועים בני ימינו מציעים הספק וניצולת גבוהים לאין שיעור מהמנועים של לפני 30 ו 40 שנה, וביחד עם ההתקדמות בתחום העיבוד השבבי, אורך חיים מכובד ביותר.

המכוניות של זמננו איכותיות בהרבה (מאד) מהמכוניות של פעם, תופעת החלודה מוגרה כליל והתחזוקה הבסיסית הפכה לפשוטה וקלה.

מישהו באמת מתגעגע לדיסטרבוטור, קרבורטור וצ'וק ?

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

[b]חן פרחי[/b] כתב:
[code]מישהו באמת מתגעגע לדיסטרבוטור, קרבורטור וצ'וק ? 

לא יודע, חברי מועדון החמש אולי :wink:

[/code]

שלום כבוד הרב,

קודם כל, אבהיר כי לא כתבתי מידיעה, אלא 'אגדות' ו'סיפורים'. וכן, מעולם לא יצא לי לשאול את אבי על ה-404 שהיתה לו.

אבל מעניין אותי אם תוכל להרחיב, ל-404 לא היה יתרון על המכוניות של היום? מבחינת מנוע, אי הזדקקות לחלקי חילוף וכד'?

כמובן שהטכנולוגיה הולכת ומשתפרת, ורואים זאת בכל דבר בחיים, [מספיק כדוג': מחשבים, פלאפונים וכו' וכו'] וכמובן שמייצרים היום מכוניות עם צבע יותר טוב, ופח שפחות מחליד, ואולי לכן זה עוד יותר צועק מה שרן כתב, וכן yuvk לגבי איכות וזמן עמידות החומר,

מה ההסבר כאן?

נ.ב.

כשאפגוש אותך - אני יעשה מה שאני עושה כשאני פוגש רבנים - - - מבקש ברכה :oops: אז תכין איזה משהו עסיסי.

:idea:בכביש אל תהיה צודק, היה חכם.
פורסם

הפיג' 404 היתה מכונית מצויינת ומתקדמת לזמנה - מיתלי מק'פרסון קדמיים, הגה מסרק ומוט משונן ואפילו סוג של היגוי אחורי פאסיבי.

כמרבית המכוניות בנות זמנה, היתה ה 404 מכונית פשוטה מאד מכאנית וקלה לתיקון וטיפול, ואם נכניס למשוואה את מחירי המכוניות ביחס להכנסה דאז, נבין מדוע הן שרדו שנים רבות.

ה 404 היתה אחת המכוניות הכי מודרניות לזמנה, ואיכות הנסיעה בה עלתה לעין שיעור על זו שבמכוניות הבריטיות הפרימיטיביות, למשל.

אבל ברור שכמו כל מכונית גם ה 404 לא היתה חפה מבעיות; ראשי המנוע שהיו עשויים אלומיניום נכנעו די מהר למי הברז בארץ, ההנעה בחורף היתה קשה, המצנן הקטן התקשה לקרר היטב את המנוע בקיץ וכמובן שנגע החלודה לא פסח גם עליה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מה ההסבר כאן?

ההסבר שלי: אנחנו אשמים! היצרנים והחברות עושים מה שהלקוח רוצה (ולא מה שטוב ללקוח). אם השוק דורש מוצרים זולים עם ביצועים גבוהים, אבל לא אמינים, זה מה שהחברות יעשו. הלקוחות אמנם לא דורשים מוצרים לא אמינים, אבל אינם מוכנים לשלם אקסטרה עבור אמינות, אז בפועל, זה מה שהם דורשים. במצב כזה היצרנים ישפרו את הביצועים ויוזילו את המוצרים כמה שאפשר, גם על חשבון האמינות והעמידות.

:turn-l:
פורסם
הפיג' 404 היתה מכונית מצויינת ומתקדמת לזמנה - מיתלי מק'פרסון קדמיים, הגה מסרק ומוט משונן ואפילו סוג של היגוי אחורי פאסיבי.

כמרבית המכוניות בנות זמנה, היתה ה 404 מכונית פשוטה מאד מכאנית וקלה לתיקון וטיפול, ואם נכניס למשוואה את מחירי המכוניות ביחס להכנסה דאז, נבין מדוע הן שרדו שנים רבות.

ה 404 היתה אחת המכוניות הכי מודרניות לזמנה, ואיכות הנסיעה בה עלתה לעין שיעור על זו שבמכוניות הבריטיות הפרימיטיביות, למשל.

אבל ברור שכמו כל מכונית גם ה 404 לא היתה חפה מבעיות; ראשי המנוע שהיו עשויים אלומיניום נכנעו די מהר למי הברז בארץ, ההנעה בחורף היתה קשה, המצנן הקטן התקשה לקרר היטב את המנוע בקיץ וכמובן שנגע החלודה לא פסח גם עליה.

שחכת לציין פרט 'קטן' ו-'מדליק':

פתח מילוי הדלק, מאחורי לוחית הזיהוי, הפך לא מעט מפגשים (ברמת עוצמה בינונית ומעלה) עם הנהג חסר המזל שלא שמר מרחק מהפיג'ו, למופע אור קולי ומחמם..

פורסם
ההסבר שלי: אנחנו אשמים! היצרנים והחברות עושים מה שהלקוח רוצה (ולא מה שטוב ללקוח). אם השוק דורש מוצרים זולים עם ביצועים גבוהים, אבל לא אמינים, זה מה שהחברות יעשו. הלקוחות אמנם לא דורשים מוצרים לא אמינים, אבל אינם מוכנים לשלם אקסטרה עבור אמינות, אז בפועל, זה מה שהם דורשים. במצב כזה היצרנים ישפרו את הביצועים ויוזילו את המוצרים כמה שאפשר, גם על חשבון האמינות והעמידות.

יש משהו במה שאתה אומר, אבל זה לא נכון ב-100%.

קח לדוגמא את ענייני המגברים והרסיברים. עד 1980 התחרו ביניהן יצרניות הסטריאו, מי תוציא דגם יותר איכותי, יותר יפה, יותר גדול.

אחרי 1980, הבינו החברות הללו, מגרמניה, יפאן וארה"ב - שהן בדרך לפשיטת רגל - שכן המוצרים אינם מתקלקלים והשוק הולך ומצטמצם. קשה לשכנע את האנשים לקנות מוצר חדש, אחרי שהשקיעו הון קטן ברכישת המוצר הקודם - וכמובן שהוא עדיין עובד ואין סיבה אמיתית להיפטר ממנו.

התוצאה היא: מוצרים פחות איכותיים. נקודה.

זו הסיבה שאני משתמש במגבר NIKKO משנת 1976 :wink:

NikkoTRM600.21.JPG

מוצר בן 35 שנה שנראה ונשמע כמו חדש, ואולי אפילו יותר טוב מחדש של ימינו.

פורסם

אתה טוען שהיצרנים עושים את המוצרים אמינים פחות בכוונה. אני חושב שהם עושים אותם זולים יותר, ומוכנים לותר על איכות ואמינות. אני לא חושב שיצרן מעוניין שהמוצר שלו יתקלקל בטרם עת, אז הולכים פה על קו דק.

המגמה הזו היא לא חדשה. גם מוצרי שנות ה-80 היו בנויים פחות טוב ממוצרי שנות ה-70. יש לי כדוגמה דיסק "9 של בוש משנות ה-70. כולו מאלומיניום, מאסיבי וכמובן אמין. היום גם הדגמים האיכותיים ביותר לא מתקרבים אליו.

:turn-l:
פורסם

יש לנו בדיוק כזאת , לנסר משנת 1993 שעשתה מיום קנייתה רק 40000 קילומטר , ושוכבת בחצר, עם התראות של העירייה לפנותה בזמן האחרון , כבר בערך 15 שנה(שום בעיה מכנית, בעיות אחרות הלא קשורות לרכב)

אבן דרך במוטוריקה בארץ לא הייתי אומר על הרכב הזה, אבל בהחלט רכב אמין ונהדר

אם תרצה לראות אותו לפנות אותו או כל דבר אחר צור איתי קשר בפרטי :-)

Miata ND2

פורסם

לדעתי עדיף להפטר ממנה.

גם אני זוכר את עמישראל מתלהב מהרכב "שיש בו הכול" אבל צריך איזה ערך מוסף,אפילו קטן (ייחוד כלשהוא)שיגרום לך להשאר עם הרכב הנ"ל ולצערי ולדעתי,אין בו כל דבר כזה.

נ.ב-אני לא יודע למה אבל לי נתקע בראש הסלוגן של דלתה מ87 "דלתה-אתה יכול 88"

:lol:

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

יש לי חדשות לכולם, לאף אחד מבינכם אין רכב גרמני, ארופאי, אמרקאי "חדש"

יש קליפה עם חלקים סיניים...

רוב התיקונים היום ברכבים בני יותר משלוש שנים מתבצעים בחלקיים סיינים דפוקים, הקטע הגדול

שגם אם אתה מתעקש על חלק מקורי או איכותי כבר קשה להשיג, כי ליבואן לא משתלם להביא...

ניסיתי להשיג חוטי הצתה לגולף שלי 2001 שאינם סיניים ולא מצאתי בשום מקום!

שלוש (3) פעמים הבאנו מהיבואן חוטים וכולם היו תקולים מהניילון...עכשיו יש לי חצי סיני וחצי ישן

עד שאמצא צדיק שמייבא סחורה טובה.-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
תחזוקת מנע ולא תחזוקת שבר, בלי התקמצנות על טיפולים תקופתיים - עשים פלאות למזל :) מנסיון.

רק בשביל המשפט הזה שווה היה כל השרשור.

במשפחה יש אחת כזו 1992 כ 300 K אוט' ויש בה הכל שנרכשה כאשר על שעונה 76K. קצת לוקה בפחחות , למרות שאתה רואה רבות בכביש שנראות מלוקקות מבחינה הפח.

דלק ולא הרבה ממוצע של 1:12 טיפולים בזמן וגם זולים וסע.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
יש לנו בדיוק כזאת , לנסר משנת 1993 שעשתה מיום קנייתה רק 40000 קילומטר , ושוכבת בחצר, עם התראות של העירייה לפנותה בזמן האחרון , כבר בערך 15 שנה(שום בעיה מכנית, בעיות אחרות הלא קשורות לרכב)

אבן דרך במוטוריקה בארץ לא הייתי אומר על הרכב הזה, אבל בהחלט רכב אמין ונהדר

אם תרצה לראות אותו לפנות אותו או כל דבר אחר צור איתי קשר בפרטי :-)

רק 40 אלף? היא עמדה בחצר כל השנים??

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

• תוכן חדש...