Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגוף פלוס 2007, ברגע בלימת חירום, או ברגע של החלקה, או טעות אחרת, הוינקרים מופעלים אוטומטית.

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

• תגובות 120
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני משתמש באורות hazard גם כשאני מזהה שלפני יש פקק תנועה על מנת שהרכב מאחורי ישים לב שאני מתכוון לעצור, ולא מאט סתם. אני מכבה את האורות לאחר שהרכב מאחורי עצר בסוף הטור.

כמו כן אני מפעיל אותם לפעמים כשאני עוצר במעבר חציה להולכי רגל כדי שהרכב הבא מאחור לא ינסה לעקוף אותי.

בבלימת חירום האורות ברכבי (C3) נדלקים אוטומטית. לשמחתי זה קרה לי רק פעם אחת.

פורסם
חינכתי את עצמי בזמן בלימת פתע על כביש מהיר להטיס את יד ימין לכיוון המשולש האדום על הקונסולה ולהדליק אורות חירות, כך הנהגים מאחורי יבינו שמדובר בבלימה אגרסיבית יותר ולא סתם ברקס תמים.

אם יש לך זמן להדליק אורות, זו לא בלימת פתע.

אם צריך לבלום בלימה מהירה, קודם כל תסיים את המהלך באופן מוצלח, אח"כ תתפעל את האורות.

וכן, גם אני עושה זאת, אם יש האטה לא צפויה בתנועה או כל מכשול לא צפוי, אבל כצעד אחרון.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא ידעתי שיש אפשרות כזאת אוטומטית ברכבים - טוב לדעת.

האמת, אף פעם לא ראיתי מישהו שעושה את זה וגם אף פעם לא חשבתי על זה - אבל אולי יש פה משהו דווקא בטיחותי.. אני אנסה את זה בפעם הבאה (שמקווה שלא תהיה)

פורסם

בבלימת חירום רצוי להחזיק את שני הידיים על ההגה ולהתרכז בנעשה על הכביש בלבד.

לא מקרי שחלק מיצרני הרכב תיכננו את הפעולה אוטומטית רק מסיבות של בטיחות.

באירופה תנאי הדרך שונים מזג האוויר שונה גשום/ערפל כבד/שלג שם זה כנראה נחוץ מאוד ועדיין בטיחותי אם זה אוטומטי.

לי יש ירושה של מקדימור מה שפעם היה פטנט להיט ונשכח עם הזמן(עם עזיבה מהירה של הרגל מדוושת הגז אורות הבלם נדלקים

עוד לפני הלחיצה עליה).עם תוספת של התנהגות בוגרת זהירות וריכוז בנעשה בכביש אפשר להמנע ממצבים מסוכנים גם ללא הדלקת

אורות החירום- השקפת עולמי :מצב חרום שאפשר להמנע ממנו עדיף על מצב חרום שמנסים לצאת ממנו.

כבר לא:sad: HONDA SILVERWING INTERSTATE 82

HARLEY DAVIDSON 1000 1982 :-)

פורסם

כל מי שעושה זאת מבורך ועושה נכון.

רק חבל שהמחוקק נשאר אי שם מאחור ולא מתיר את הפעולה הזו.

מצחיק ? מפתיע ?

אז קבלו את התקנה

(ג) האות לעצירה או להאטת המהירות יינתן –

(1) באור הבלימה; או

(2) ביד - בנענוע כף היד השמאלית והזרוע למעלה ולמטה, מחוץ לרכב, כשהזרוע בקו אפקי וכף היד מופנית כלפי מטה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

המסורת רבת השנים והמנהגים הדויצ'יים תמוהים ברכבינו הם מהבהבים אוטומתית במקרה של בלימת פתע. בכל VW יש את הפיצ'ר הזה.

אין כמו שריקת הJT3D-7 על הבוקר...8)

פורסם

מה אתה לא קורא עברית :-D

החוק קובע לך כאן מה עליך לעשות נקודה, או באופציה 1 או באופציה 2

באלה עליך להשתמש ולא בסירנה ולא במחווני כיוון ולא בצפירה ולא באור מהבהב ולא בדגלי מורס.

וכאשר המחוקק רוצה להתיר לך שימוש באורות החירום הוא מתיר לך זאת ואפילו לא מחייב אותך.

(א) רכב שהיה הכרח לעצרו ולהשאירו עומד על פני הדרך, יציב נוהג הרכב משולש אזהרה כאמור בתקנה 367 שיהא נראה לעין נוהג רכב הבא מאחוריו ממרחק של 100 מטרים לפחות.

(1) רכבים כבדים אוטובוס וכו'

(2) ברכב, למעט רכב כאמור בפסקה (1), רשאי הנוהג בו להשתמש במכשיר להפעלת מחווני כיוון.

אם תשים לב , כאשר אתה בא לחדש את רשיון הרכב לא בודקים את תקינות הנושא כמו שלמשל עושים, לאור רוורס או למחוון ימינה שמאלה אור הבלימה וכו'

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

תודה חברים על התגובות !

כאמור הכוונה להאטה פתאומית ולא בלימת פתע, טעות ניסוח שלי.:oops:

בכל מקרה אם תקלעו למצב של האטה פתאומית בכביש מהיר ותראו פולו TSI לבנה מתחילה להבהב, זה אני, תגידו שלום :wink:

זמין 8)

פורסם
כל מי שעושה זאת מבורך ועושה נכון.

רק חבל שהמחוקק נשאר אי שם מאחור ולא מתיר את הפעולה הזו.

מצחיק ? מפתיע ?

אז קבלו את התקנה

(ג) האות לעצירה או להאטת המהירות יינתן –

(1) באור הבלימה; או

(2) ביד - בנענוע כף היד השמאלית והזרוע למעלה ולמטה, מחוץ לרכב, כשהזרוע בקו אפקי וכף היד מופנית כלפי מטה.

בין "לא מחייב" ל"לא מתיר" יש מרחק גדול.

החוק קובע אות לעצירה, הוא לא אוסר או מתייחס לאותות נוספים שאפשר להשתמש בהם.

ודרך אגב, זה שימוש לא רק בדרך בינעירונית. רק השבוע רוכב אופניים אדיוט פנה באדום לתוך הנתיב השמאלי של ציר תנועה ראשי ואילץ נהגים להאט למהירות אפסית כדי לאפשר לו לחצות 3 נתיבים ימינה. אחד הנהגים הדליק אורות אזהרה יחד עם הבלימה, והנהג שמאחריו הגיב בהתאם. בנתיבים האחרים שבהם נהגים לא אותתו הבלאגן היה גדול יותר.

פורסם

Be roo

תקראי את שתי הודעותי.

המחוקק מתיר לך להשתמש באורות החירום ולא מחייב אותך רק במקרה אחד והוא כאשר רכבך עומד על הכביש , וזאת בנוסף למשולש אזהרה.

לא מן הנמנע שהוא לא מתיר לך להשתמש בהם במקרה של בלימת חירום כדי שנהג מאחוריך לא יחשוב כי מדובר ברכב שחונה בצד הדרך.

ולכן הוא קובע איך עליך להתנהל במקרה של בלימה. או באור בלימה או ביד.

על המחוקק נהוג לומר כי הוא לא משחת מיליו לריק , אז אם כתב או או ברורה הכוונה , וגם מלשון הן שם ( בזמן חניה ) ניתן להבין את לשון הלאו כאן ( עצירה בלבד )

וכפי שכתבתי בהודעתי הראשונה הפעלת האורות חירום היא פעולה מבורכת ואף אני חוטא בה .

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
בקיצור גיליתי שלהיות נהג שמרני זה ממש נחמד ואין בזה יותר מדי מגרעות, חוץ מאולי להגיע רבע שעה יותר מאוחר לעבודה או לימודים.

לדעתי החמרת פה עם עצמך. אני חושב שבהנתן המרחקים בארץ ההבדל בהגעה ליעדך הרבה יותר מינורי מרבע שעה.

זה אולי פסיכולוגי, אך נסיעה רגועה במהירות ממוצעת נמוכה יותר בכמה קמ"שים משאר האופורטוניסטים המזגזגים ונהגי הקיק-ברקס למיניהם היא לא הרבה יותר איטית, להערכתי - זה לא מידע אמפירי.

בהקשר לנוהג של הפעלת אורות מצוקה בעת האטה לא צפויה, אני בהחלט מקפיד על זה - גם למורת רוחה של חברתי לחיים.

אני התחלתי בנוהג מאז היוזמה שהייתה בפורום - לשיפור נהלי הנהיגה שלנו. ולגבי הנהגים האחרים שמסתכלים עליך מוזר- שיידחפו אצבע

מה שכן ברגע שאני אראה מישהו מנפנף עם הידיים מחוץ לרכב, ככתוב בחוק, אני בהחלט אסתכל עליו בצורה מוזרה :)

יואב

יואב :arrow:

• תוכן חדש...