Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5035 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני חושב שאתה צודק.

באמת צריך להביא בתרגול :twisted:.

אין טעם לתרגל בלי הדרכה מקדימה, ממישהו שיודע איך מבצעים בלימת חירום, ויודע לתת פידבק לביצוע.

לתרגל משהו שגוי זה לא מועיל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 120
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם אתה מסוגל לבנות מעגלים כאלה (ברמה טכנית דיי גבוהה) ואתה לא יודע לתכנן כזה מעגל, דבר איתי בפרטי ואני אשרטט לך משהו כזה. הבניה - עליך :)

אני מתכנן דברים כאלו למחייתי :)

תודה!

פורסם

מצטרף לדבריו של פלואו. כדאי מאוד, ועוד עם מדריך נהיגה מתקדמת כמו שעשיתי, לתרגל בלימות חרום עם מכשולים/ בלי מכשולים.

מאז ההדרכה, תרגלתי בלימות חרום בכל רכב שעובר במשפחתנו. כל רכב מגיב אחרת, יש רכבים שאופי תגובת הABS גורמת לרתיעה מסויימת אצל הנהג ובכך לשחרור, ולו המזערי ביותר, של דוושת הבלם- שזהו מהלך שמשפיע מאוד על המרחק הבלימה.

החכמה היא לא רק איך לבעוט בברקס, אלא גם להתמיד בלחץ הנכון על הדוושה חרף תגובות הרכב.

אני אישית גם מקפיד לסוע למקום מתאים (מגרש ריק) ולתרגל את הבלימות החרום, לפחות אחת לחודשיים- שלושה.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

• 9 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

לא פעם אני עוצר וחושב האם תרבות הנהיגה שמתקיימת ברוב חלקי אירופה מתאימה לארצנו הקטנה.

שאלתי היא האם לדעתכם התעסקות באיתות\הבהוב מצוקה בכביש, היא חיובית גם לא לצרכים המוסכמים כיום (מעבר נתיב \ עצירה באדום לבן לצורך קניית פלאפל)?

לדוג' מנהג מקובל בצרפת ובמיוחד בגרמניה הוא להדליק וינקר שמאלי כאשר הינך מעוניין להודיע לשאר הנהגים כי מהירותך רבה ויש סכנה בכניסתם למסלול העקיפה לפניך.

בהרבה פעמים כאשר נהג מבחין בפקק אשר הופיע בהפתעה, הדלקת אורות מצוקה למספר שניות אינה מעשה נדיר כלל.

פורסם

זה מקובל. אפשר ככה לבקש מרכב שנוסע אחריך לשמור מרחק או לא לסנוור.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הבהוב מצוקה בארץ מציין הכל חוץ ממצוקה - סנוור, חניה כפולה, קפצתי לקנות סיגריות, וכו'.

פורסם
נהגים בישראל בקושי מדליקים אורות

אורות דווקא הרוב כן מדליקים, אבל הרבה מסנוורים על ידי אור גבוה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני עושה את זה כל הזמן וראיתי אחרים שעושים את זה.

לפעמים אפילו מקבלים נפנוף תודה עם היד באזהרה על סכנה.

לא כולם אטומים כמו שנדמה לפעמים.

יצא לי לסוע בכביש הערבה לפני כמה זמן והיו עבודות בדיוק אחרי פניה והאיתות הזה די הציל לי את התחת ואותתי לאלה שמאחוריי ואחרי זה גם קיבלתי מילת תודה.

פורסם

זה מקובל לפני פקקים. רכבים חדשים (למשל פולקסווגן) מדליקים את אורות האזהרה לכמה שניות בעת בלימת חירום.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

היה לי ניסיון בעבר לנסות ולהזהיר נהגים עם אורות מצוקה לדוגמא:

נהג שמחליף צמיג על שול הדרך, רוכבי אופניים וכו'.

מה שקרה זה cדרך כלל ברגע שהופיעו אורות המצוקה ברכבי,

קיבלתי סימפוניה של צפירות מהרכב שנסע מאחורי.

:roll:

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אורות מצוקה כשמישהו ממש נצמד לי לתחת של הרכב וזה בקטע של "אם אני אתן בלימת פתע הוא ידפוק לי את האוטו וישבית אותי לכמה שבועות טובים", או כשאני רואה משהו חריג על הכביש.

אורות גבוהים להתריע לרכב ממול בכבישים דו סטריים, שהוא מסנוור או שהוא חורג יותר מדי לנתיב שלי.

גם בלילה בתוך העיר כשאנשים עושים שטויות, במקום לצפור במובן של "מה אתה עושה?!?!?!" וכו'.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

:roll:

ל'

אני נוהג לאותת לנהג שמאחורי על סכנה באמצעות הפעלת 4 המהבהבים למספר שניות - מעולם לא חוויתי תגובה שלילית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ל'

זה בגלל שאת נהגת. אם נהג היה מדליק משולש אזהרה היינו מתייחסים לאיתות ביותר כבוד.

• תוכן חדש...