Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי בעיה עם להפעיל את המתג הזה, הוא ממוקם במקום לא נוח ולעשות את זה בזמן בלימת חירום נראה לי לא חכם במיוחד מבחינת שליטה על רכבך.

• תגובות 120
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יש לי בעיה עם להפעיל את המתג הזה, הוא ממוקם במקום לא נוח ולעשות את זה בזמן בלימת חירום נראה לי לא חכם במיוחד מבחינת שליטה על רכבך.

תחשוב על זה כעל כפתור בונוס, שיכול לעזור למנוע התנגשות בין כלי רכב אחר לרכבך.

כמובן שברקס ומראות קודמים לכפתורים בעת בלימת חירום.

פורסם
מה שמעצבן אותי זה נהגים שנוהגים עם האורות ערפל דלוקים. זה מסנוור ואסור, יש אכיפה?

נכון זה מעצבן. הכוונה גם לאורות ערפל אחוריים וגם לקדמיים.

אני בספק גדול מאוד אם יש אכיפה בנושא.

לעיתים נדירות הבהוב עוזר. הכי טוב זה להסתכל למקום אחר או לשמור מרחק או לתת לאוטו אחר לחצוץ ביניכם. ולא להתעצבן הוא בטח עשה את זה בטעות, האידיוט.

פורסם

הרבה אנשים משתמשים באורות האזהרה להתריע לנהגים שמאחורה על בלימה חזקה, אני עושה זאת גם. אני גם נותן הבהוב אחד שלהם כאות ל-"תודה" לנהג שנותן לי להשתלב בפקק וכו'.

מאותת ימינה לפני היציאה מכיכר, וגם הייתי רוצה להשתמש בהבהוב האורות הגבוהים כסימון של אני-נותן-לך-לעבור (מה שרואים הרבה בגרמניה) - אבל בארץ זה פשוט היה מתפרש כחוסר סבלנות.

על איתות שמאלה בנתיב השמאלי בכלל אפשר לוותר בארץ. יש לציין שפעם ראיתי מונית שירות מאותתת שמאלה כשמישהו נסע לאט על השמאלי, אבל יש להניח שהוא סתם שכח לכבות את האיתות :-D.

פורסם
מה שמעצבן אותי זה נהגים שנוהגים עם האורות ערפל דלוקים. זה מסנוור ואסור, יש אכיפה?

יש חוק, אבל אין אכיפה. כל מי שרוצה יכול להפעיל מה שבא לו, גם אם יש לך זרקור של נ"מ ממלחמת העולם השנייה.

כמות נהגים עם אורות לא מכוונים, אלה שנוסעים עם אור גבוה ואלה שמפעילים פנסי ערפל גדולה מאוד. לרוב מדובר על נהגים מנותקים מהמציאות שחושבים רק על עצמם ובהתאם לכך נוהגים בכביש. תוסיף לזה כל מיני ערסים ששמו קסנון על סופר לנסר שלא רק לא מכוון, אבל ממש שורף את העיניים. אבל מה אכפת להם, הם רואים את הכביש בלילה מצויין.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
נכון זה מעצבן. הכוונה גם לאורות ערפל אחוריים וגם לקדמיים.

אני בספק גדול מאוד אם יש אכיפה בנושא.

לעיתים נדירות הבהוב עוזר. הכי טוב זה להסתכל למקום אחר או לשמור מרחק או לתת לאוטו אחר לחצוץ ביניכם. ולא להתעצבן הוא בטח עשה את זה בטעות, האידיוט.

אף אחד לא מדליק אורות כאלה בטעות, אולי זה חוסר ידיעה שאסור. בהרבה מקרים זה התלהבות מהאורות ערפל הקדמיים ורצון להרשים, שימו לב מי הנהגים במכוניות כאלה.

פורסם

משתמשי פנסי הערפל מצאו פטנט חדש לפוזה, הם לא מפעילים אור דרך, אלא רק אור מעבר + ערפל. ככה זה יותר מגניב.

אף פעם לא עשיתי שימוש בפנסי הערפל ברכבי למרות שיש לי, למאט מקרים שבאמת היה ערפל אמיתי וזה היה אולי פעמיים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אכן אחוריים מסנוורים, אם אתה מדבר על הקידמיים, הייתי מאוד רוצה שתסביר לי איך זה גורם לסינוור.

* בחיים לא נסעתי עם אורות ערפל דולקים כשלא לצורך.

פורסם

שים לב שרבים מכלי הרכב הנוסעים עם אורות ערפל קדמיים הם חדשים - אשר לפי התקן האירופי משתמשים בפנסי הערפל כ-DRL. דומני שתקן זה אומץ גם בארץ (מתחילת 2011) אבל אין לי מראה מקום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפי מה שאני קורא,

בגדול הם לא מכוונים כמו שצריך ולא נבדקים בטסט והאור שלהם מוחזר מהכביש ומסנוור, כשאתה רואה רכב עם אורות כאלה דלוקים אתה לא מסתנוור?

פורסם

אני לא זוכר שבאיזושהי צורה סינוורתי מישהו עם אורות הערפל הקדמיים שלי, האחוריים מסנוורים בטירוף, אבל לא יודע מה התלונות פה על הקדמיים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אורות ערפל קדמיים מסנוורים בטירוף גם הם, במיוחד כאשר אתה עולה בעלייה ובסוף העלייה יש מישור אליו נוסעות מכוניות או כאשר יש שקעים בכביש, אחוריים דווקא הרבה פחות. זה פשוט שורף את העיניים. אני מקווה שלא תיסע יותר עם פנסי ערפל כשלא לצורך.

כאשר אני רואה רכב עם פנסי ערפל, אני משתדל לעבור לנתיב אחר כדי שהוא לא יסנוור אותי.

פורסם

במרצדס אורות ברקס מהבהבים בבלימת חירום, זה נעשה אוטומטית. בכל אופן על מנת למנוע אי נעימות, רצוי תמיד לשמור מרחק מספיק גדול כדי שיהיה אפשר להגיב ולידאוג שגם הנהג מאחור ישמור מרחק.

• תוכן חדש...