Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5035 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרי לך עוד יתרון של השיטה! עשית, ראה אותך נהג וחשב לנפשו "מה לעזאזל הוא עושה?", ראה שני וחשב כמוהו. ראה שלישי אמר "ואללה" ואימץ לעצמו, וכך יוצרים שינוי בתרבות נהיגה, לא מלמעלה אלא מלמטה. יאללה להתגייס לשם המטרה!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 120
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בגולף הקודמת שלי (גנרישן 2001) בבלימת חירום חזקה איתותי החירום היו נדלקים לבד.

בכללי, בכביש מהיר כאשר יש האטה חזקה מהרגיל אני תמיד מדליק אותם.

ובכלל בתקופה האחרונה שמתי לב להרבה נהגים אחרים שעושים זאת גם.

פורסם

היום נאלצתי לעשות את זה פעמיים כי אנשים חושבים שלנסוע על 30 קמ"ש בכביש 6 זה לגיטימי, גם אם זה מעכב את כל התנועה :evil:

לי לא הייתה בלימת חירום, אני בלמתי במתינות אבל הזהרתי את מי שמאחורי.

פורסם

התגייסתי . :-D

שם קוד:המהבהב.

מספר אישי: חסוי, אך זהה למספר הרכב.

מאפייני לוחם: VW POLO 1.2 TSI

הכשרות מיוחדות: יכולת לקלל בשלוש שפות שונות.

מבצעים מיוחדים: נסיעה על כביש החוף בלי להירדם משעמום.

זמין 8)

פורסם
התגייסתי. שם קוד:המהבהב.

הכשרות מיוחדות: יכולת לקלל בשלוש שפות שונות.

רק שלוש? באמת? אני יכול בארבעה, אם לטינית קלסית נחשבת גם... :lol:

כמובן שהרעיון הזה נכון לגבי כמעט כל דבר בנהיגה: לחץ אוויר בצמיגים (כל פעם מבקשים ממני עזרה), מתן השתלבות, עצירה מוקדמת (כדי לא להיפגע מאחור), זחילה דרך הפקק וכמעט כל הרגל של נהיגה נכונה, שאם נבצע אותו בעקביות הוא יחלחל ויעבור הלאה.

פורסם

זחילה דרך הפקק .

בעניין הזה קבעתי שיא עצמי חדש בשבוע שעבר.

אני גר בהרצליה ולומד ברחובות, לכן אני אומר "שלום" לכל גבשוש וגבשוש באיילון בדרך ללימודים בגלל הפקקים .

בשבוע שעבר הצלחתי לזחול בין מחלף שבעת הכוכבים ועד קיבוץ גלויות (השתלבות לכביש 1) עם ארבע נגיעות בלם בלבד.

מדובר כמובן בשעה 16:00.

בהחלט הייתי מרוצה ולמרות שעקפו אותי בזלזול כמה נהגים נמרצים, שכמובן שרפו בלמים ישר אחרי העקיפה, הצלחתי לצלוח את הווריד הראשי של גוש דן עם ארבע נגיעות בלם בלבד.

היה תענוג. :-D

זמין 8)

פורסם

כל הכבוד! אני רואה שאתה מתורגל בנושא הפקקים...

אני אגב מצאתי שהשיטה הזאת מפיגה את העצבים שבפקק כי אתה מרוכז בזחילה ולא בלשבת תקוע במקום בתוך העצבים שלך, אבל חשוב יותר, אתה עושה טובה ענקית לרכבים אחריך, כיון שאתה ועוד כמה נהגים בודדים כמוך יכולים פשוט לקצר את הזמן שייקח לפקק להשתחרר ולתנועה להתאושש ולחזור לזרום.

פורסם

ערב טוב,

1. חכם וגם אני עושה את זה באופן קבוע שאני נוהג בגרמניה (חודש בשנה).

2. חוקי ? מה לא חוקי בזה לפחות לפי דעתי כמובן.

3. בארץ לא, פשוט חושבים שאני מפגר שלא יודע לנהוג או משהו מוזר שכזה.

4. מה חדש? ישראלים ונהיגה לא תמיד הולך יחד ;]

לסיכום.

בארץ תתנהג כמו ישראלי טוב, בחו"ל תתנהג בדיוק לא כמו ישראלי P=

המשך יום נעים!

פורסם
אני לא יודע לגבי החוקיות, אבל לדעתי זה לא משנה בכלל - אם אתה רואה לפנייך האטה בתנועה, ואתה מבחין ברכב מאחורייך שלא בדיוק שומר מרחק, תפעיל אורות חירום עוד לפני בלימת פתע.

אני לא משתמש בזה הרבה, רק במצב הספציפי שתיארתי כאן.

אפילו אם זה לא חוקי, עדיף לשלם קנס ולא לחטוף מאחור וללכת כמה חודשים עם קישוט עגול על הצוואר.

אני לא מסכים איתך דווקא אני חושב שזה כן משנה.

הייתי בקיץ באיטליה בכבישים המהירים נוסעים שם מעל 120 קמ"ש בלימה קלה לפעמים קשה להבחנה במיוחד אם זה בלילה ובגשם. השיטה הזאת עובדת שם מצויין ומאוד מקלה להבחנה ממרחק רב אם הרכב בולם או שאלו סתם אורות דרך אדומים.

אני אמצתי את השיטה הזאת משם ובבלימות פתאומיות גם מפעילי איתותי חירום.

פורסם
הייתי בקיץ באיטליה בכבישים המהירים נוסעים שם מעל 120 קמ"ש בלימה קלה לפעמים קשה להבחנה במיוחד אם זה בלילה ובגשם. השיטה הזאת עובדת שם מצויין ומאוד מקלה להבחנה ממרחק רב אם הרכב בולם או שאלו סתם אורות דרך אדומים

בוא נדייק, לא היית באיטליה, היית באוסטריה האיטלקית, שם גם אני פגשתי במנהג הזה. באיטליה האמתית (דרום איטליה), לא שמעו על המנהג הזה, והאמת שלא גם לא שמעו על פסים לבנים, שמירה על הנתיב או שמירת מרחק מינימלית, ובטח שלא על גשמי קיץ...

פורסם

ראיתי פעם אצל נהג אחד את המנהג הזה, ואימצתי אותו. נהגים מזלזלים? לא נתקלתי. וגם אם כן, מה איכפת לי מהם.

המעלה היא שכמה שאני אשמור מרחק מההוא שמלפני, בכל זאת, בשביל אותו אחד שמאחורי, שלא שומר מרחק בכלל ויושב לי ממש על הטמבון האחורי שלי, ולא יספיק לבלום בזמן, בשבילו בדיוק בשבילו (סתם, זה נטו בשביל הצוואר שלי...) אני מדליק את אורות החירום.

האטת חירום קורית לפעמים בשל תאונה או אפילו רק "כמעט" תאונה ואז כמה רכבים בו זמנית בולמים חזק. מחסום משטרתי או סתם עבודות בכביש מהיר, יכולות לגרום להאטה בלי שידעו כמה היא חזקה.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

המלצה: כאשר אכן קורה לך שהנהג מאחוריך נצמד אליך, פשוט תגדיל מרחק מקדימה בעוד שניה אחת, ואם זה לא עוזר, אז גם בעוד שניה. בכך השגת מספר יתרונות: הראשון הוא שאתה שומר מרחק גם בשביל הנהג מאחוריך ולכן בכל מקרה תהיה מסוגל לבלום באופן הדרגתי מספיק כדי למנוע פגיעה מאחור. כמו כן, ההאטה הקלה ויצירת הרווח הגדול מלפנים מעודדת את ה"לחצן" מאחורה לעקוף ונותנת לו מקום בטוח להיכנס אליו לאחר העקיפה, ובנוסף הפתרון הזה לא משדר אגרסיביות ולא יסכסך אותך עם ה"אגזוזן" או יגרום לו לפעול באופן מסוכן.

פורסם

גם במאזדה 3 זה נדלק אוטומטית.

בהחלט מומלץ להדליק ואני גם עושה את זה כשפתאום ניהיה פקוק, בכדי שהרכב מאחורי ישים לב ולא יכנס בי מאחורה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
המלצה: כאשר אכן קורה לך שהנהג מאחוריך נצמד אליך, פשוט תגדיל מרחק מקדימה בעוד שניה אחת, ואם זה לא עוזר, אז גם בעוד שניה. בכך השגת מספר יתרונות: הראשון הוא שאתה שומר מרחק גם בשביל הנהג מאחוריך ולכן בכל מקרה תהיה מסוגל לבלום באופן הדרגתי מספיק כדי למנוע פגיעה מאחור. כמו כן, ההאטה הקלה ויצירת הרווח הגדול מלפנים מעודדת את ה"לחצן" מאחורה לעקוף ונותנת לו מקום בטוח להיכנס אליו לאחר העקיפה, ובנוסף הפתרון הזה לא משדר אגרסיביות ולא יסכסך אותך עם ה"אגזוזן" או יגרום לו לפעול באופן מסוכן.

בדרך כלל אם מישיהו נצמד אלי מאחורה, אני פשוט בעדינות רבה עוזב את דוושת הגז.

ההאטה ההדרגתית נותנת להם להבין שאני לא מה "נלחצים", והם עוקפים אותי.

כמובן מדובר על סיטואציה בה הרכב שלי נמצא בנתיב הימיני או האמצעי.

לומר את האמת, בזמן האחרון אני מתרחק מהנתיב השמאלי כמעט לחלוטין, משתדל לנהוג רגוע, לחסוך דלק ועצבים.

לעיטים, אני אף מוצא את עצמי נוסע אחרי משאית "יבשה", דהיינו לא בטון או כל דבר מטפטף.

להיות תקוע מאחורי משאית זה סוג של תרפיה לגוף ולנשמה, פתאום הכל נהיה רגוע, אף אחד לא נצמד מאחורה כי רואים שהנתיב חסום על ידי משאית.

בנוסף אין האטה פתאומית, כי נהגי משאיות הם נהגים בעלי ניסיון ושומרים מרחק, זה נחמד לאיזה קילומטר או שניים.

בקיצור גיליתי שלהיות נהג שמרני זה ממש נחמד ואין בזה יותר מדי מגרעות, חוץ מאולי להגיע רבע שעה יותר מאוחר לעבודה או לימודים.

זמין 8)

פורסם

יש לי מספר שאלות:

1. האם אתם חושבים שזה חכם להדליק אורות חירום בזמן בלימות פתע המביאות אתכם לעצירה מוחלטת בכביש מהיר?

2. האם זה בכלל חוקי בארץ, בכל זאת אנחנו לא בגרמניה.

3. האם גם אתם נוהגים כמוני?

4. למה ישראלים מביטים בי כמו על מטומטם? בכל זאת חלקם ביקרו בחו"ל לא פעם.

תודה רבה וערב טוב לכולם :-D

1. מאוד חכם.

2. לא מאמין שיש בעיה של חוקיות.

3. בהחלט כן.

4. כי זה לא נהוג כאן.

!AWDSOME

• תוכן חדש...