Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה מתורגל בבלימת חירום?

אני לא מתורגל בבלימות חירום. :lol:

אמרתי שזה יהיה חכם להביא את הרכב למגרש ריק ולתרגל את תגובותיו בזמן בלימת חירום, כדי להכיר את הרכב יותר טוב.

אבל אני לא אעשה את זה, כי אני מתבעס לשחוט את הבלמים, במיוחד ברכב חדש.

זמין 8)

• תגובות 120
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ברנו מגאן 2 זה נדלק אוטומטית בבלימת חירום, לדעתי זה קיים בעוד רכבים.

לא מאמין שזה באמת אסור, אבל כנראה אם יצרנים כמו רנו החליטו להכניס אופציה כזאת כנראה שזה מעשה חכם.

אתה בטוח במה שאתה אומר ? אם כן איך אתה יודע ?

פורסם
אני לא מתורגל בבלימות חירום. :

אז כדאי מאוד שתעשה את זה, ויפה שעה אחת קודם! ואל תדאג לרכב, כל עוד הבלמים שלך אחרי ה"הרצה" הראשונית שלהם (בדרך כלל עניין של כמה מאות קילומטרים בודדים) לא ייגרם שום נזק או בלאי יוצא דופן ואתה גם לא צריך לבצע את הבלימה ממהירות גבוהה במיוחד, אפילו 40 קמ"ש יעשו את העבודה. השחיקה של הבלמים היא יותר במקרים של בלימה ממושכת ופחות בבלימה חזקה אך קצרה כמו בלימת חירום.

כשתנסה לבלום בלימת חירום, אתה תגלה שזה מאוד לא אינסטנקטיבי (באופן מפתיע) לבלום בכל הכוח, גם במצב חירום. לכן חשוב לתרגל שתיים-שלוש בלימות עד שמתרגלים "לבעוט" בדוושה בבת אחת ולא "לסחוט" אותה ובמצב אמת - זה מקצר את מרחק הבלימה בעשר-עשרים אחוזים כמו כלום! מעבר לכך, צריך לתרגל גם בלימה והתחמקות אבל זה כבר מתאים רק להדרכה מקצועית - לא תוכל ללמד את עצמך.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בזמן בלימת חירום יש לך בדיוק חצי שניה עד שאתה מגיב, ועוד פרק זמן מאד קצר עד לסיום הבלימה, שבו אתה צריך להיות סופר מרוכז בדרך ובאוטו, להחזיק את ההגה, ותוך כדי זה עליך להגיב בצורה אקטיבית ללא מעט מצבים אפשריים כמו שחרור הבלם, הטיית ההגה וסטיה מהנתיב וכו'.

כל פעולה שהיא (גם שליחת היד למתג אורות החירום, אינסטנקטיבית ומהירה ככל שתהיה) היא טעות. עליך להתרכז בכביש ובמצב רכבך בלבד.

במצבים קלים יותר של צפיה מרחוק בהאטה כללית/תאונה או מה שלא יהיה, שבהם אין עניין בפעולה דחופה, תוכל להפעיל אורות חירום/לצפור או לעשות סללום, לפי הבנתך.

פורסם
חברים מה שלומכם וערב טוב!

לפני מספר ימים יצא לי לשוחח עם דודתי אשר בגרמניה בטלפון.

דודתי הינה אשה מבוגרת, אך היא בהחלט עונה על ההגדרה "נהגת שודים".

בפעם האחרונה שנסעתי איתה באוטובאן נסענו במהירות ממוצעת העומדת על 220 קמ"ש, היה תענוג (R230 תודה ששאלתם)

בכל מקרה אני מספר זאת מכיוון שרוב השיחות שלנו מתנהלות על מכוניות, נהיגה, אתיקת נהיגה וכ"ו.

מכיוון שאני תלמיד טוב ושמעתי בקול דודתי המגניבה תמיד, חינכתי את עצמי בזמן בלימת פתע על כביש מהיר להטיס את יד ימין לכיוון המשולש האדום על הקונסולה ולהדליק אורות חירות, כך הנהגים מאחורי יבינו שמדובר בבלימה אגרסיבית יותר ולא סתם ברקס תמים.

כמובן שאני מדבר על בלימות הנגרמות לרוב בגלל תאונות דרכים פתאומיות, גודש תנועה שגורם לך לרדת מ-110 קמ"ש ל-10 קמ"ש במאתיים מטר וכ"ו.

העניין הוא שנהגים ישראלים תמיד מביטים בי כמו על מטומטם שבזמן האטה נלחץ מאוד ומסיבה כלשיהי החליט להדליק אורות חירום.

יש לי מספר שאלות:

1. האם אתם חושבים שזה חכם להדליק אורות חירום בזמן בלימות פתע המביאות אתכם לעצירה מוחלטת בכביש מהיר?

2. האם זה בכלל חוקי בארץ, בכל זאת אנחנו לא בגרמניה.

3. האם גם אתם נוהגים כמוני?

4. למה ישראלים מביטים בי כמו על מטומטם? בכל זאת חלקם ביקרו בחו"ל לא פעם.

תודה רבה וערב טוב לכולם :-D

אני חושב שזה דבר חכם לעשות, ונכון לעשות. אבל רובם כאן כבר אמרו.

לגבי הנהגים האחרים. לישראלים על הכביש יש נטיה לחשוב שהם הכי חכמים, אם תסע במהירות שעל התמרור, גם יסתכלו עליך בצורה של "מה אתה נוסע 'לאט'".

אם תתן ברקס יסתכלו עליך גם, וכמעט על כל דבר יצא שהפנו מבט.

העצה שלי, זה אל תתייחס. הכי פשוט. גם אם הם חושבים שזה מיותר אורות החירום, תן להם לחשוב.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אתה בטוח במה שאתה אומר ? אם כן איך אתה יודע ?

tumblr_lelg2k65dC1qaoev7.gif

אני בטוח, כי ראיתי את זה קורה, כשבלמתי בלימת חירום ברנו מגאן 2.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

חברים תודה רבה על התגובות.

נרגעתי ויותר מכך השכלתי ! :-D

אם תראו על הכביש פולו 1.2 TSI לבנה בוהקת מנקיון עם ג'אנטים כרום GTI תגידו שלום ! :wink:

זמין 8)

פורסם
בזמן בלימת חירום יש לך בדיוק חצי שניה עד שאתה מגיב, ועוד פרק זמן מאד קצר עד לסיום הבלימה, שבו אתה צריך להיות סופר מרוכז בדרך ובאוטו, להחזיק את ההגה, ותוך כדי זה עליך להגיב בצורה אקטיבית ללא מעט מצבים אפשריים כמו שחרור הבלם, הטיית ההגה וסטיה מהנתיב וכו'.

קודם כל, לפותח השרשור רכב עם ABS ולכן כל רעיון שחרור הבלם לא תופס לגביו. בתרגול מקצועי קצר ופשוט הוא יוכל להגיע לרמה של מיומנות גם בבלימת חירום וגם בהתחמקות ממכשול. אבל חשוב לי להסביר: גם במצב חירום, אסור שתפעול הרכב יהיה אינסטנקטיבי לחלוטין. במצב כזה אין סיכוי שתוכל גם לבלום, גם לתפעל את ההגה, גם למצוא נתיב מילוט פנוי, גם לזהות סכנה מאחור במראות וגם לשמור על המנוע פועל (ברכב ידני) ולשלוט בכל בסיטואציה.

אז מה עושים? אתה אמור לזהות מראש מצבים שעלולים לגרום לך לבלום בלימת חירום: נהג ממול - יכול לבלום פתאום, צומת - נהג אחר יכול לחצות באדום, טור מכוניות חונות - רכב יכול לצאת פתאום. מעבר חציה - הולך רגל יכול להתפרץ לכביש. מרגע שניתחת את הסיטואציה, אתה צריך קודם כל לעשות את כל מה שאפשר כדי למנוע ממצב החירום להתממש, אבל אתה גם צריך לחשוב על האפשרות שהוא כן יקרה ולהתכונן בהתאם.

מה זה להתכונן? להיות מוכן לעצם האפשרות של בלימת חירום (ואף לעזוב את הגז\להתחיל לבלום מראש), לבדוק מראות (האם יש סכנה מאחור?) ואולי הכי חשוב: לחפש נתיב מילוט פנוי - שוליים פנויים, נתיב ריק, רחוב חוצה שהתנועה בו עומדת ועוד - למקרה שבו מרחק העצירה של הרכב יהיה ארוך מידי ותאלץ לבצע פעולת התחמקות בו-זמנית, או במקרה שבו הבלימה תחשוף אותך לסכנה מאחור. לא מצאת נתיב מילוט? האט עוד יותר מראש כדי לפצות על כך!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

גם רמת מיומנות גבוהה לא מתירה שאננות שמאפשרת "התפנות" להפעלת אמצעים אחרים לאזהרת הסביבה, וגם כך, חובה להפנות את מירב הקשב לכביש.

פורסם
בהמשך לדיון... חשבתי על לבנות מעגל קטן שיגרום לנורות הברקס להבהב מהר במשך שניה - שניה וחצי עם לחיצה שלי על הברקס ואז להישאר דלוק בצורה רציפה כל עוד אני לוחץ על הברקס.

האם זה חוקי שאני בעצמי אכניס כזה פיצ'ר?

מישהו?

פורסם
בהמשך לדיון... חשבתי על לבנות מעגל קטן שיגרום לנורות הברקס להבהב מהר במשך שניה - שניה וחצי עם לחיצה שלי על הברקס ואז להישאר דלוק בצורה רציפה כל עוד אני לוחץ על הברקס.

לא רואה בכך בעיה כלשהי , בדיוק כמו שאני אלחץ וארפה מדוושת הבלם.

אכבר רעיון למיזם הייטק

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

הרעיון של הפיצ׳ר כבר קיים, ניתן לרכוש קיטים באייביי לסוגי הרכבים השונים.

לי הותקן כזה ברכב הקודם MX5 ועכשיו הוא ממשיך לשרת את הקונה המרוצה.

פורסם

איך אתה בדיוק בונה את המעגל הזה?

זה מעניין אותי כי יש לי עוד כמה רעיונות מענינים כאלה בראש.

אגב, עוד שיטה שלי להזהיר נהגים מאחורי על האטה חזקה.

לפעמים, נהגים "חצי רדומים" על הכביש ולא מסתכלים בערנות קדימה, וסתם הדלקה של אורות ברקס לא אומרת להם כלום, קצת להאט ותו לא. אם אני מזהה מצב שצריך להאט יותר מסתם האטה רגילה, כדי "להעיר" את אלו שמאחורי אני מפמפם על הדוושת ברקס כמה פעמים ברציפות, כדי שהאורות ברקס עצמם יהבהבו בצורה מורגשת שיש כאן בלימה שונה מהרגיל.

(זו מיומנות מסוימת ללחוץ על הדוושה במידה מועטה כזו שרק תדליק את האורות ועדיין לא תבלום בחדות, לנסות רק בשטח פתוח)

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

אם אתה מסוגל לבנות מעגלים כאלה (ברמה טכנית דיי גבוהה) ואתה לא יודע לתכנן כזה מעגל, דבר איתי בפרטי ואני אשרטט לך משהו כזה. הבניה - עליך :)

• תוכן חדש...