Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5310 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב (זה הולך להיות קצת ארוך, אבל אני מקווה שלא יותר מדיי) -

אני מחפש רכב "פנאי", שישמש אותי בעיקר בסופי שבוע (אולי עם מעט חריגות פה ושם).

תקציב - כ- 10K, אולי קצת מעט יותר.

דרישות נוספות - גיר ידני בלבד, אחזקה "סבירה" (עד כמה שניתן לרכבים כאלה), מעט כח (יותר מהממוצע), בקו ישר (לא צריך התגרזנות בסיבובים). צריכת דלק חשובה פחות.

בכותרת כפי שראיתם - כיוונתי לאלפא. זה מין חלום ילדות כלשהו שאולי הגיע הזמן להגשים.

קראתי מספיק הודעות (כאן בפורום, ובאחרים) בנוגע לרכבים הנ"ל (שפרטתי בכותרת). אני יודע שאילו מכוניות שאינן סובלות הזנחה, דורשות בעלי מקצוע עם מיומנות טובה שמכירים את ה"סחורה", ושהאחזקה אמורה להיות מעט יקרה (הן בגלל השנתונים המזדקנים, והן בגין חלקי חילוף שהינם יקרים ו/או נדירים יחסית).

שאלותיי הן:

א. מי מבין הנ"ל תתאים ביותר (145/6 או 33) בתור אלפא ראשונה ?

ב. האם כדאי להעדיף (זה לגבי ה-33) מנועים מוזרקים או עם קרבורטורים (ידוע כי מנוע מוזרק - אין צורך בכוונים כמו בקרבורטור) ?

ג. האם כדאי להעדיף (145/6) מנועי 1.6 או 1.7 ? (שייתנו הנאה מרובה יותר. שמעתי שחלקי ה-1.7 ב-145/6 יקרים באופן משמעותי מה-1.6). ב-33 כמובן הבחירה היא 1.5 מול 1.7.

ד. אופציות נוספות שאינן אלפא (חוץ מצרפתיות) ?

ה. אם יש עוד גורמים / מרכיבים בהחלטה שלא העליתי כאן ?

אודה לכם על כל התייחסות.

alfa 156 2.5.

פורסם

לעניין השאלות ה"מקצועיות" בנוגע לאלפא, הייתי ממליץ לנסות גם בפורום מועדון אלפא רומאו ישראל http://www.iaroc.org.il

אני לא יודע אם נכנסת לך בתקציב הזה, אבל הייתי שוקל גם אלפא 75 (הנעה אחורית...אמורה להיות מדהימה).

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

בעבר רכשתי בפזיזות 145 1.6 די מוזנחת מיכאנית ונכוויתי חזק עקב זה.

הרכב עבר יישור קו מקיף בחודש הראשון בעלות של כמעט 7000 ש"ח. רק לצורך דוגמא, סט בולמים קדמיים עלו לי בזמנו 1700 ש"ח לפני מע"מ. בנוסף החלפתי הרבה חלקים שעבר זמנם.

הטעות הקריטית שעשיתי בכל התקופה שהיה לי את הרכב הייתה שטיפלתי בה אצל מוסך כללי, ורק בחודש האחרון ניגשתי למישהו שהוא באמת מומחה אלפא שעזר לי המון וחסך לי הרבה כסף.

שלי הייתה בגרסת 1.6, עם גג נפתח , צבע בורדו ומראה קרבי מדהים.

הבלמים של דגם ה 1.6 מאוד חלשים. השיפור שלהם מגיע בגרסאות הבכירות 1.7 ו 2.0, שם כבר יש ABS.

המלצה שלי, ברכבים האלה, לטפל אך ורק אצל בעל מקצוע עם ניסיון מוכח !.

לקינוח, קבל תמונה , אולי תעשה לך תיאבון לאחת :).

62162_161360597223697_100000492740101_484417_6999002_n.jpg

שונא גזענים !.

פורסם

אחזק את הנקודה של סמיר,אל תשלול אף אחת מהאפשרויות עקב מס' מצומצם של אקזמפלרים אלו שבאמת שמורים ומטופלים כיאות,פשוט תנסה למצוא את הרכב במצב הטוב ביותר שתוכל.

על הנייר,145/6 יהיו עדיפות כאלפא ראשונה,ההעדפה הרווחת היא למנועי 1.7 בעיקר בגלל הצליל של מנוע הבוקסר ששוכן בהם,יש כאלו שיעדיפו אותן אפילו על פני מנועי ה2.0 ליטר TS החזקים יותר. עלויות כמובן יהיו גבוהות יותר,אבל במשקל הכיף לעומת הכסף אני חושב שהן נותנות תמורה יותר טובה. ושוב,מומלץ לעשות חיפוש בפורום המועדון,לפחות לגבי ה145/6 אני זוכר שהיו דיונים לא מעטים לאחרונה.

"that is petrolhead heaven,

and as we've always maintained,the only way you can get there,is in an alfa romeo"

jeremy clarkson - top gear

פורסם

מנוע הts נחשב לאמין יחסית אצל אלפה מה גם שאם יושב אחד כזה ב145 או 146 זה רק מעלה חיוך , כיוון שבאלפא 164 הוא הרגיש פעל ונסע מצויין לרכב עם משקל כמו שלו, כך שלדעתי תמנה מהבוקסרים לך על ה 2 ליטר

פורסם
מנוע הts נחשב לאמין יחסית אצל אלפה מה גם שאם יושב אחד כזה ב145 או 146 זה רק מעלה חיוך , כיוון שבאלפא 164 הוא הרגיש פעל ונסע מצויין לרכב עם משקל כמו שלו, כך שלדעתי תמנה מהבוקסרים לך על ה 2 ליטר

יש להפריד בין ה-TS שמותקן ב-164 (וגם ב-75) לבין זה שמותקן ב-145/6 וצפונה. האחד הוא בלוק של אלפא, האחר הוא בלוק של פיאט.

האחד הוא יחסית פשוט לתחזוקה ואמין, האחר מתקדם טכנולוגית אך גם יקר יותר לאחזקה וגם יותר רגיש להזנחה.

באחד יש שרשרת טיימינג, באחר רצועה שחייבים להחליף אחת ל-60K ק"מ או 3 שנים, וריאטור שעם הזמן מתבלה ונוטה להרעיש ומצתים יקרים (אך יש להחליפם רק אחת ל-100K ק"מ).

לדעתי, בתקציב שציינת אתה צריך לחפש 33 יפה. אני מראש אומר: לא יהיה קל למצוא אחת כזאת. משום מה למגזרים שונים באוכלוסיה יש משיכה לרכב הזה ובצידה כמיהה לחרב לו את הצורה בדרכים שונות ומשונות - החל מתאונות וכלה ב"שיפורי" קוסמטיקה מזעזעים.

אם תצליח לשים את היד על 16V מקורית - מעולה. אם לא, לא נורא: לאט אבל בטוח (תלוי בתקציב) אפשר להחליף את המכלולים וגם השתלת מנוע גדול יותר אינה עסק מסובך.

אישית אני חסיד של הזרקה, אבל גם אם תבחר בקרבורטור - ההחלטה לחלוטין לגיטימית ומובנת.

הכל אפשר להחליף, רק לא את השילדה, לכן אתה צריך להתמקד במציאת שילדה טובה ונקיה ככל האפשר ומשם להתקדם הלאה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אני חושב שיש איזה אחד שמוכר 33 לבנה כאן ביד2 מכוניות למכירה - היא נראית פשוט מדהים בתמונות ונראה ששמרו עליה כמו על פורט נוקס.

שווה בדיקה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני חושב שיש איזה אחד שמוכר 33 לבנה כאן ביד2 מכוניות למכירה - היא נראית פשוט מדהים בתמונות ונראה ששמרו עליה כמו על פורט נוקס.

שווה בדיקה.

אמת!

שכחתי לגמרי, אבל יחיעם מוכר כרגע את ה-33 שלו. אני מכיר אישית את הרכב, ובאמת מדובר באחת ה-33 השמורות ביותר שתוכל למצוא, אם לא ה- !

חפש בלוח המכירה, היא עדיין אמורה להופיע. לא תתאכזב.

לגבי 75: אם למצוא 33 יפה וטובה זה קשה, ב-75 זה על סף הבלתי אפשרי. בשל היות ה-75 מורכבת יותר מבחינה מכאנית, לאורך השנים הדגם הזה סבל מאחזקה חפיפניקית שנותנת בו את אותותיה עם חלוף השנים. בנוסף, יש לזכור שלהביא 75 למצב מכאני מושלם כנראה יהיה יותר יקר מאשר לעשות את אותו הדבר עם 33. ל-75, כמו שאר אחיותיה לסדרה 116, יש בערך כפול בושינגים, ואם הם טרם הוחלפו, משמעות הדבר היא:

1. שאומנם יש לך אלפא עם הנעה אחורית, אבל אתה לא באמת תהנה ממנה כי ההתנהגות שלה תהיה מחורבנת.
  2. שהחלפת בושינגים תעלה כמעט כפול ממה שהיא היתה עולה ל-33, ושממילא מלכתחילה מדובר במחיר לא זול במיוחד.

להגיד לך שזה גורם לי לוותר על החלום שיום אחד תהיה לי 75? בשום פנים ואופן לא! מצד שני, להמליץ עליה כאלפא ראשונה? אהמ...

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• אחראי פורום
פורסם

בהמשך לדברים הנכונים שנאמרו פה, הדגמים שציינת "יחליקו" לך בגרון יותר טוב את עניין האלפא הראשונה.

עדיין ניתן למצוא רכב מטופל, החלקים ישנם (אבל נכון שחלקם ידרוש מאמצים).

אני קפצתי למים הקרים עם אלפא סוד בתור אלפא ראשונה ורכב יומיומי, אבל אני אידיוט.

אמנם לא אכלתי ממנה רק צרות (להיפך, ב-3-4 שנים הראשונות שהיא עוד עבדה קשה, היא נתקעה רק פעם אחת עם משאבת קלאץ' גמורה),

אבל השמיניות באוויר שהיא גרמה לי לעשות רק כדי לשמור אותה תקינה, היו לעיתים קשות ומסורבלות מאוד.

אלו רכבים שיחזיקו אותך ערני, תמיד יהיה מה לעשות. אם באים בראש טוב, זאת התעסקות מהנה.

אם לצמצם את האפשרויות, 33 עם 1.7 מוזרקת תהיה כייפית בתור רכב סופ"שים. עם קרב' זה יותר התעסקות אבל גם יותר כוח.

ה-146 1.6 לדעתי לא חזקה ופחות תחזיר לך על המאמצים. 1.7 טובה תעלה יותר מ-10K.

ה-145 סתם בעלת עיצוב בעייתי ונדירה עוד יותר.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אני חולק על דעתך מעט, לחבר יש 156, מנוע 2 ליטר TS לפני חודש הוא החליף מנוע, הבעיה היתה הקאנק , ופין בוכנה התחילו לרקוד כמו מייקל גקסון ביום בהיר אחד. המנועים האלו מאוד מאוד רגישים להתגרזנות, ולא רק אני אומר את זה, אחרי שהוא רשם את זה בפורום של אלפא זה מה שאמרו לו, מנוע מאוד עדין , ולא הכי אמין,והמחלה העקרית שלו זה קראנק. אני חושב שגם אלפא היו מודעים לכך והוציעו את ה JTS שזה כבר אמין הרבה יותר.

If you're a DJ, whether you're a local DJ or a superstar, if you pull a crowd and you give people a great night with your music then you're #1 anyway. Armin van Buuren

פורסם

אומנם איני אלפיסט מושע, אבל לחב הייתה אלפא ספרינט מנוע 1.5 שנת 88

ולחבר אחר הייתה 164 מנוע תts אני אישית אהבתי את ה164 בכל דבר ודבר,.

והמנוע ממש הוא לא שעשה את הבעיות שהיו לרכב פה ושם בקטנה, לאומת זאת הספריט הייתה נוסעת יומיים ושבוע עומדת, טוב אני מודה גם התגרזנו עם הספרינט יותר. לדעתי מנוע ה2 ליטר יותר מוצלח מה 1.5 , לא יודע עד כמה זה נכון, אבל זה נסיון שלי עם. האלפות ולכן נראה לי ts יותר אמין מבוקסר.

• תוכן חדש...