Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5328 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

מדובר על תשתית ADSL.

קרוב לעשור שיש אצלי ראוטר של 3COM מדגם 3C857 ששימש כחייגן וכמתג ברשת הביתית (ז"א, יש מודם נפרד וראוטר נפרד).

בעבר (בהתאם למגבלות התקציב) הוא עבד בקצבים של: 750, 1.5, 2.5.

כיום, שדרגתי את החבילה ל 10M - אמה מה ? יש לי חיבור של 5M בלבד.

התשתית (בזק) והספק (בזק בינלאומי) אומרים שבבדיקה שלהם, הקו תקין וכי יש אמור להיות חיבור של 10M כנדרש.

אני תוהה אולי מקור הבעיה הוא בראוטר עצמו, הוא בן 10 בערך...

אשמח לשמוע גם ממכם, אני רוצה לנצל את הרוחב פס שלי במלואו (הורדות של סרטי HD ועוד...).

תודה ושבוע טוב, אריאל.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

הסויטש הפנימי של הוא 10/100

אם הוא מתחבר אל המודם ב lan והחיגן נמצא במודם אז הוא לא אמור להגביל אותך

אם החיגן מוגדר עליו והמודם מחובר ב wan אז יתכן וכך כן תהיה מוגבל

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

הבהרות:

הראוטר מחובר למודם.

הראוטר מבצע את החיוג וההזדהות PPPOE.

מה עושים עכשיו ?

פורסם

כפי שאתה יכול לקרוא הייתה לי בעייה דומה:

שלום,

לאחרונה שידרגתי את האינטרנט ל 12 מגה בבזק בין לאומי והוט.

אני משתמש בראוטר מסוג EDIMAX BR 6216MG.

בשיחה עם תמיכה טכנית ראשית הוגדר אצלי חיבור עם חייגן L2TP אולם לאחר בדיקה ב http://www.speedtest.net/ שמתי לב שאני מגיע רק ל8.5 מגה חיבור.

אז אמרו לי לשנות את החיבור לDYNAMIC IP ולאחר בדיקה נוספת באמת המהירות חיבור עמדה על 12-12.5 מגה בהורדה.

שמח בשידרוג התחלתי להוריד קבצים מהאינטרנט אבל להפתעתי שמתי לב שבאופן חיבור זה בהורדה ישירה אני מקבל הורדה של 100KBPS ובטורנט עד 500KBPS כאשר מהירות ההורדה המלאה היא 1.5 מגה.

החזרתי את החיבור לL2TP וניסתי להוריד בדיוק את אותו הקובץ ולהפתעתי המהירות עלתה ל1.2 מגה הורדה שזה בערך חיבור של 8.5 מגה.

כאשר חזרתי לDYNAMIC IP ושוב אני עוד על הורדה של100KBPS.

ההורדה מתבצעת ממחשב נייח המחובר באופן קווי לראוטר.

מה לדעתכם יכולה להיות הבעייה?

תודה מראש!

מסתבר שלא כל ראוטר מצליח להסתדר עם 12 מגה חיבור ולתת את מלוא התעבורה.

היה לי ראוטר נוסף חיברתי אותו לבדוק מה המהירות שאני מקבל איתו והלפתעתי עם שימוש באותן הגדרות אני כן הצלחתי להוריד על מלוא רוחב הפס.

פורסם

עברת מ-ADSL ל-NGN (אאל"ט הטכנולוגיה קרויה ADSL2+) - אבל המודם שלך ישן וכנראה לא תומך במהירויות אלה אלא רק עד 5-8 מס"ש, שהיא המהירות המכסימלית של ADSL.

לי יש מודם D-link DSL 2500U שניתן לע ידי בזק כאשר הייתי מנוי ל-ADSL במהירות 5 מס"ש. הוא משמש אותי גם כיום עם 10 מס"ש אבל כבר הובהר לי כי שדרוג נוסף של המהירות יצריך החלפת המודם, אשר נמצא כרגע במהירות המכסימלית הוא תומך. ממליץ לך להצטייד כבר כעת במודם שיתמוך גם במהירויותמעבר ל-10 מס"ש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כמו שרשמתי

תגדיר את החיגן במודם

תחבר את המודם ל lan

פורסם

הבהרות #2:

1. המודם הזה שודרג לפני מס' חודשים עקב שדרוג התשתית בעיר ל NGN האלקטל הישן היה נופל מסינכרון על ימין ועל שמאל.

2. נאמר לי במפורש שהמודם המשודרג יתמוך ב 10M.

3. אני ברגע זה הולך לבדוק דרך חיבור ישיר, אחזור בדקות הקרובות עם תשובה מלאה.

תודה על הרצון לעזור, אריאל.

פורסם

לא הבנתי: שדרגת למודם בן 10? או שהמודם הבעייתי הוא מדגם יותר חדיש, לא בן 10.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היי.

המודם הישן מסוג אלקטל ספיד טאצ' לא התאים כאשר עברו ל NGN.

הוא שודרג ל AZTECH 600E.

ברגעים אלו ממש סיימתי את הבדיקה, חד משמעית הראוטר הוותיק שלי 3com לא מתאים לתמיכה בקצב של 10M.

יש למישהו המלצה לראוטר חדש במחיר טוב ?

- יש בהום סנטר מבצע על איזה אחד, לא זוכר את הדגם שלו - אצלי יש עוד 30 אחוזי הנחה (חבר).

אריאל.

פורסם

המודם כן תומך ( כנראה)

ה wan של הראוטר לא

פורסם

אריאל לפני שאתה קונה תוודא שהראוטר תומך במהירות של עשר מגה ומעלה. קראתי בכמה פורומים שקנו והתבאסו שהראטור החדש לא פתר את הבעיית המהירות.

אני לא יודע להמליץ לך על ראטור חדש שיודע להתמודד עם 10 מגה ומעלה בצורה טובה.

פורסם

לפני שאתה רץ לקנות תנסה את מה שgsi16v הציע.

תהפוך את המודם עצמו לנתב. (תן לו לחייג בעצמו)

ותחבר אותו לאחת מיציאות הLAN ולא הWAN..

• תוכן חדש...