Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5300 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברה מישהו יודע מה ההבדלים בין מידריינג' אוטופיה BE לבין המידריינג' של האוטופיה הרגיל מהסט של ה 3WAY.

מה שאני יודע זה רק שה BE הוא עשוי מבריליום,השאלה האם יש בזה תועלת?

איך שתיהם בהשוואה בסאונד? יש שוני?

אשמח אם תזרקו לי קצת מידע לעניין.

תודה.

Scan Speak

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מבלי להיכנס להשוואה של איך כל אחד נשמע, ההתקנה הנדרשת עבורם היא שונה, והיכולת להתקין אותם באופן הראוי משפיעה מאוד על ההבדלים המתקבלים בסאונד.

האוטופיה ה"רגיל" הוא אלמנט 4"' בעל פייז פלאג ודורש נפח גדול יחסית. רוב הסיכויים שתמצא אותו בהתקנות קיקפאנל, דשבורד או מיקום מקורי.

האוטופיה בריליום הוא אלמנט 3" כיפתי וקטן משמעותית, דורש נפח קטן יחסית ולרוב תמצא אותו ממוקם בקורה, במשולשים, בפוד על הדש או במיקום המקורי (ברכב שיש מקום ל- 3").

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

WiniSD מורה על 2.4 ליטר. אפשרי גם נפח קטן יותר, רק צריך לדעת על מה אתה מוותר, לחתוך ולכוון בהתאם.

פורסם

קשה לי מאוד לתת כאן תגובה כי

הפעם היחידה שיצא לי לשמוע בה את הBE - המערכת היתה רחוקה בשנות אור מלהיות מכוונת וגם היה נדמה לי כאילו שהאלמנט הולך להחזיר את נשמתו לבורא.

הפעם היחידה שיצא לי לשמוע הBE כשהוא כן היה מותקן טוב היה לפני הרבה מאוד זמן ולא ממש ידעתי למה להתייחס אני רק זוכר שהטוויטרים גרמו לי לצאת מהרכב.

ואת הגרסא עם ה4 אינטש לא חושב שיצא לי אף פעם לשמוע בתצורה של סט מלא אלא תמיד רק חלקים ממנו מעורבבים עם רמקולים אחרים.

אבל

באופן גורף - אני חושב שאתה צריך לעשות הפרדה חדה מאוד בין אלמנט 4 אינטש לבין אלמנט 3 אינטש ולהבין שהייעוד שלהם שונה.

אלמנטים 3 אינטש כבר יכולים לנגן היטב תחום תדרים של טוויטרים - למען האמת כמה וכמה רמקולים 3 אינטש שמנגנים טוב ב17K - בפועל, אתה לא באמת צריך יותר מזה ואתה יכול ללכת על סטאפ שאין בו טוויטרים אם אתה מאוד רגיש לתחום הגבוה ולא מעוניין להגביר אותו מעבר לFLAT - רוב הסיכויים שמיד-טוויטר שכזה יעשה את העבודה היטב.

אלמנט 4 אינטש הוא גם בעל יכולות חלקיות של מידבאס לכל דבר ודבר ואתה בדרך כלל תבחר בשכזה בכדי להתמזג בנקודת חיתוך נמוכה יותר עם הוופרים שלך.

תיקח בחשבון את הדברים הבאים:

איפה אתה רוצה\יכול להתקין את האלמנטים.

כמה נפח תוכל לספק להם?

האם בנקודת החיתוך בה אתה מתכוון לחתוך את האלמנט אתה באמת תזדקק לנפח המוצהר לאלמנט?

אם אתה מתכוון להתקין בקורות - זה יהיה פשוט מגוחך ללכת על אלמנט 4 אינטש (טוויטר 4 אינטש דורש עומק התקנה הרבה יותר קטן ממידריינג' וגם לא דורש נפח לכן זה עוד הגיוני להתקין על הקורות).

אלמנט 3 אינטש תהיה הבחירה הטבעית כאן.

אם אתה מביא מידבאס\וופר שמנגנים ממש טוב עד אזור ה2K הרץ - אין בעצם סיבה אמיתית להביא אלמנט 4 אינטש גם כן.

אז - בלי לשמוע בכלל את שני האלמנטים - תבדוק קודם כל את נסיבות ההתקנה ותראה אם בכלל יש לך אפשרות להתלבט בין שניהם.

אני אפרופו - מהנסיון האישי - הייתי הולך על ה3 אינטש בלי לחשוב יותר מידי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

כבעליו של מיד פוקאל 3W2 ממש-אבל ממש-לא ממליץ להעלות בדמיון לשים אותם בקיק פאנלים.מה פתאום? :shock:

נשמעים מעולה באון אקסיס אל תוך הפרצוף ועל הדש. לשם ייעודו ויעידו על כך כל אלה ששמעו אצלי.(אם בכלל ניתן להאמין להם...:wink::lol:)

רוצה בקיק? קח את המיד 4 אינטש.

חבריי המכובדים מעליי נתנו לך את ההסברים על הצד הטוב ביותר. ממליץ לך בכל ליבי לקרוא שוב את ששרול ואדי כתבו לך.

אם יש לך שאלות,אני כאן.

ליאור

פורסם

אני משער שיש לך את ה 3W2 BE אם אתה מדבר על לשים אותם בקורות,זה הגיוני גם בגלל הנפח הקטן שהם דורשים ויותר קל להתקין אותם שם.

אני מחפש רק בקיק פאנלים,גם חשבתי יותר לכיוון הדגם היותר ישן וה 4 אינץ'.

Scan Speak

פורסם

לי יש אותו ואני מרוצה מכל שניה ושניה.

אתה מוזמן לשמוע ולהתרשם.:lol:

W520 Alpine. Focal Utopia Mid. Focal utopia tweeter. Focal Utopia Woffer. JBL MS-8. Celestra -DA2K.tru- super billet 6 . 33KX Focal.

by: 2 xs-power

פורסם

אני מוכן להעיד אצל ארזה ליאור , נשמע נהדר על הבמה ..:)

Hu: iPad 2 64gb 3G Signal Extractor no DAC (Toslink digital): cambridge audio ID100 @

Processor: Alpine H701 @ 3-amps: Zapco competition C2K-4.0X.P ,C2K-3.0XP,@

Component 3-way: Sinfoni S Mono Amp: Pantera one @ Sub: HX300D

פורסם

יש לכם אולי אופציות אחרות לשים בקיק פאנלים מיד מסוים?

חשוב שיהיה מיד נקי ומפורט,הגודל כאן לא ממש משחק תפקיד חשוב,אולי הנפח טיפה שלא יהיה ענק,הגברה עוד אין לי ממש מושג את האמת נראה מה יתאים לו בהמשך.

Scan Speak

פורסם

אתה יכול להתקין כל אלמנט בקיק כל עוד יש לך שם נפח במידה מספקת בשביל לתת לאלמנט לרדת לנקודת החיתוך הרצויה.

התקנה בקיק משפרת ברוב הרכבים את המרחק בין הרמקול לראש המאזין וגם משפרת את רוחב הבמה היות ושלושה דברים קורים:

1. אתה לא רואה את הרמקול, המוח כביכול לא יודע איפה הוא נמצא ולכן קל יותר לפרוץ את גבולות הרוחב.

2. כל עוד אתה לא מביט לכוון הרמקולים - המוח והאזניים שלך יעשו עבודה נפלאה של יצירת אימג'ינג ואז גם יהיה פיצוי בגובה שמצטייר לך מהרמקולים וגם במיקומי הכלים.

3. כיוון שההפרש בין המרחקים מהראש גם כן הצטמצם הצורך לשימוש בTC בכדי לתקן את מיקום ה"סוויט ספוט" יתמזער גם כן עד כדי יעלם בחלק מהרכבים.

אבל -

אם יש לך קורה שהמרחק שלה מהראש הוא גדול מאוד (בהרבה רכבים החל מאמצע שנות ה2000 המרחק מהקורה לראש כמעט זהה למרחק מהקיק לראש) ואתה יכול למקם את האלמנט בצורה כזו שיהיה לך גם נפח דרוש וגם זווית דרושה

אין סיבה להתקין בקיק.

ו -

אם המידבאסים שלך לא מותקנים בתחתית הדלת אלא באמצע הגובה שלה או אפילו בגובה הדיפון - אתה לא יכול להתקין בקיק כי המידים שלך יהיו רחוקים יותר מהמידבאסים שלך וזה יצור לך לא מעט בעיות - במצב כזה, בעיניי - התקנה בקורה מתבקשת - רכב לדוגמא - רנו מגאן 2. פיג'ו 206 פלואנס - בקיצור צרפתיות :)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יש עשרות אפשרויות למיד בקיק-פאנל. אתה צריך לדעת מה עוד אתה רוצה מהמיד.

עם אילו אלמנטים הוא ישתלב?

מה הנפח המקסימלי שתוכל להגיע אליו?

אתה מוגבל לזויות התקנה מסוימות? (רכב ידני?)

האם תרצה שהוא יעלה גבוה? יירד נמוך? ינגן טווח מצומצם ?

כולם רוצים נקי ומפורט :)

פורסם

צריך לקחת בחשבון שהאפשרות ליצור זווית בקיק היא גם פונקציה שתלויה ישירות בנפח.

אם יצא לכם פעם לראות התקנה של יוסי בקיקים ואיך הוא מפנה את כל מה שנמצא בקיק פאנלים של הרכב למקומות אחרים ברכב - שזה אפרופו - גובל במעשה קוסמות :-D - אז נוצר גם נפח שמאפשר לקחת זוויות אחרות ובחלק גדול מהמקרים גם מאפשר להתקין רמקול בקיק כשאר הרכב הוא רכב ידני -> למשל הרכב של צביקה.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...