Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5314 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חיפוש אומנם הניב שלל תוצאות, אבל לא הצלחתי לקבל תשובה ברורה לשאלותיי.

היום ערכתי נסיעת מבחן בפולקסווגן ג'טה החדשה. כפי שזה מסתמן כרגע, נראה שמה שיירכש בסופו של דבר זאת גירסת ה-160 כ"ס, שבאה עם מערכת שמע מסוג RCD510.

לשאלתנו, הוסבר לנו בסוכנות שניתן להשתמש במערכת הזאת גם כנווטן וגם כדיבורית BT, אולם יש להוסיף על כך סכום שמתקרב ל-10,000 ש"ח. אאוץ'.

אומנם הרכב טרם הוזמן, אולם בשל סיבות שונות, כבר בשלב זה הוחלט שבשום פנים ואופן אנחנו לא לוקחים את מערכת השמע התחליפית, אלא הולכים רק על המקורי.

בשיטוט בפורום מצאתי את ההודעה הזאת, ממנה למדתי שכדי להוסיף למערכת BT, למעשה יש צורך לרכוש מעין קיט ולהתקינו ברכב.

אם יש כאן מישהו שכבר ביצע זאת אצלו ויכול לספר לי מעט פרטים על התהליך - אודה לו מאוד. בגדול, אני רואה שניתן לרכוש קיט כזה באיביי במחיר זול יותר ביחס למחירו בארץ. אגב, כמה עולה כזאת התקנה? היכן מבצעים אותה?

בנוגע לנווטן: אם יש כאן מישהו שפתח את הפונקציה הזאת במכשיר, אשמח אם הוא יוכל לפרט קצת על התהליך ועל העלויות.

בברכה,

אלעד

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

היי אלעד יצא לי להתקין מספר דיבוריות כאלה ההתקנה היא יחסית פשוטה. באחת הפעמים שהתקנתי הייתה בעיה עם הדיבורית מכיוון שהדיבורית הייתה יחסית ישנה והרכב חדש אז צריך להיות זהיר בעניין. יש מצב שתאלץ לבצע תיכנות ע"י תוכנת דיאגנוסטיקה.

מהפעמים שהתקנתי היה צורך לבצע תיכנות ברכב אחד.

לגבי הניווט זה כבר סיפור מורכב יותר מדובר בסוג של "קומבינה" שבה יש צורך בפתיחה פיזית של המכשיר (ואיבוד האחריות). בשונה מהדיבורית החלק הזה אינו מקורי.

בקיצור אם אתה מוכן לוותר על המקורי תקבל במחיר הזה אופציות ופונקציות טובות יותר.

פורסם

היי יוסי, תודה על תשובתך!

האם אתה מוכר את הדיבורית הזאת? כמה אמור לעלות כל העסק (דיבורית+התקנה)?

לגבי המכשיר: הסיבה העיקרית שאנחנו לא רוצים להחליף את מערכת השמע המקורית באחת תחליפית היא מפני שהיא משמשת גם מערכות אחרות ברכב, למשל: כאשר מתבצעת פעולה במערכת בקרת האקלים, מתקבל על כך חיווי בצג של מערכת השמע.

בנוסף, קיימת אינטגרציה מלאה של מערכת השמע עם הרכב: כאשר מדליקים אורות, התצוגה מתעמעמת באופן אוטומטי. לפני כשבועיים לקחתי לנסיעת מבחן סיאט לאון חדשה שהותקנה בה מערכת שמע תחליפית ובשעת החושך התצוגה שלה אכן סינוורה אותי, מה גם שהמערכת היתה לא ידידותית בעליל.

עוד דוגמה לאינטגרציה היא שכאשר מתקבלת שיחה ב-BT, פרטיה יופיעו בתצוגה הרב-תכליתית שנמצאת במרכז לוח השעונים, בדיוק מול הנהג. למיטב הבנתי וידיעתי, דבר זה אינו קיים במערכת שמע תחליפית.

ברכב הספציפי שאנחנו מתכוונים להזמין כנראה יהיו חיישני חניה מקוריים, שהחיווי שלהם מופיע על - ניחשת נכון - צג מערכת השמע. אם נוותר על המערכת הזאת, נאלץ לוותר גם על הפיצ'ר הזה.

כל זה, ועוד לא דיברתי בכלל על כפתורי השליטה מההגה, שבמעבר למערכת שמע תחליפית כנראה לא יעבדו.

בקיצור, הדבר הזה עולה לא מעט אבל יש לו יתרונות שאי אפשר להתעלם מהם. זאת הסיבה שאני בודק כל דרך אפשרית להשאיר את הרדיו הזה ולא ללכת לפתרון הקל ביותר שהוא התקנת מערכת שמע תחליפית מיצרן עלום שם.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
היי יוסי, תודה על תשובתך!

האם אתה מוכר את הדיבורית הזאת? כמה אמור לעלות כל העסק (דיבורית+התקנה)?

לגבי המכשיר: הסיבה העיקרית שאנחנו לא רוצים להחליף את מערכת השמע המקורית באחת תחליפית היא מפני שהיא משמשת גם מערכות אחרות ברכב, למשל: כאשר מתבצעת פעולה במערכת בקרת האקלים, מתקבל על כך חיווי בצג של מערכת השמע.

בנוסף, קיימת אינטגרציה מלאה של מערכת השמע עם הרכב: כאשר מדליקים אורות, התצוגה מתעמעמת באופן אוטומטי. לפני כשבועיים לקחתי לנסיעת מבחן סיאט לאון חדשה שהותקנה בה מערכת שמע תחליפית ובשעת החושך התצוגה שלה אכן סינוורה אותי, מה גם שהמערכת היתה לא ידידותית בעליל.

עוד דוגמה לאינטגרציה היא שכאשר מתקבלת שיחה ב-BT, פרטיה יופיעו בתצוגה הרב-תכליתית שנמצאת במרכז לוח השעונים, בדיוק מול הנהג. למיטב הבנתי וידיעתי, דבר זה אינו קיים במערכת שמע תחליפית.

ברכב הספציפי שאנחנו מתכוונים להזמין כנראה יהיו חיישני חניה מקוריים, שהחיווי שלהם מופיע על - ניחשת נכון - צג מערכת השמע. אם נוותר על המערכת הזאת, נאלץ לוותר גם על הפיצ'ר הזה.

כל זה, ועוד לא דיברתי בכלל על כפתורי השליטה מההגה, שבמעבר למערכת שמע תחליפית כנראה לא יעבדו.

בקיצור, הדבר הזה עולה לא מעט אבל יש לו יתרונות שאי אפשר להתעלם מהם. זאת הסיבה שאני בודק כל דרך אפשרית להשאיר את הרדיו הזה ולא ללכת לפתרון הקל ביותר שהוא התקנת מערכת שמע תחליפית מיצרן עלום שם.

אני התקנתי לחבר במקום RCD-510 מקורי בגולף הייליין 2009

רפליקה סינית די איכותית שהוא רכש מאיביי אשר כוללת IGO דיבורית והכל

כל הפיצ'רים המקוריים של הרכב שציינת כולל מצב מערכת המיזוג שליטה מההגה עימעום וכו' עובדים בה היטב

מה שהחבר כן מציין שלדעתו ה 510 נשמע קצת יותר טוב

פורסם
המכשיר הזה נראה די דומה למכשיר התחליפי שנמכר בצ'מפיון. יש מצב שמדובר באותו מכשיר?

ייתכן

בעיקרון ההתקנה שלו זהה למקורי מוציאים פלאג ומחברים פלאג זהו

החבר שלי הזמין מאיביי 500 ומשהו דולר

והתמזל מזלו גם לא לשלם עליו מכס...

עוד יתרון שיש לו על ה 510 בשימוש בכרטיס זיכרון בנפח גדול

לוקח ל 510 זמן רב לקרוא את השירים וברפליקה הבעיה לא קיימת

וגם המסך של הרפליקה בעל רזולוציה הרבה יותר גבוהה ונעימה לעין

• תוכן חדש...