Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5348 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מצטער מראש על החפירה הארוכה..

בעקבות הגניבה של הרכב כפי שמתואר פה :-( :-( , אני נאלץ להתחיל לחשוב לכיוון של רכב אחר.

אתחיל ואומר שלמרות שהרכב נגנב רק אתמול, ואני עדיין לפני כל הבירוקרטיה עם הביטוח - אני חייב להתחיל לחשוב ולהיסגר על כיוון, ואני לא אחד שיחכה לרגע האחרון (כל היום קראתי את הפורום על המלצות שונות), עדיף לי לחפש,לחשוב ולחקור בחודש הקרוב בזמן שיש לי רכב חלופי ואני נייד.

אני רק אציין שאני יודע שאני מתפזר להרבה כיוונים, אני מנסה להסגר על עצמי תוך כדי העלאת הדברים על הכתב, מצטער מראש.

אז ככה, התקציב כבכותרת הוא 80-100, לא חובה רכב חדש מהחברה, אבל הכי "ישן" מבחינתי זה 2008.

אני מתלבט בין שלושה כיוונים:

1) לחזור לספורטיביות אחרי ההפסקה עם הסיאט wannabe - ואז האפשרויות:

* איביזה קופרה 2008

* לאון fr גם שנת 2008 - המחירון הרבה יותר גבוה מאשר המחירים שאנשים דורשים, יש סיבה לזה?

* רנו קליאו ספורט III - הרכב היחיד שאני מוכן למתוח בשבילו קצת את התקציב, בחודשים האחרונים תמיד היה אחד לפחות למכירה, כמובן שעכשיו אין..

* אלפא מיטו - לא בדיוק ספורטיבית, אבל אלפא זה חלום ונצטרך לפחות לעשות סיבוב.

אשמח לעוד כיוונים שלא חשבתי עליהם בסגמנט הזה.

2) משפחתית יד שנייה מליסינג - להצטרף לעדר עם מאזדה 3, סיטרואן c4, לאון.

3) או האופציה שנראית לי הפחות מועדפת של הקומפקטיות או מיני (או איך שלא קוראים לזה), כמו סיטרואן c3, יונדאי i20, אופל קורסה או פולו.

ועכשיו לדרישות שלי מהרכב:

*) להכנס אליו עם חיוך - לא קרה עם האיביזה ודיי הפריע לי.

1) אמינות - מיציתי את ימי המוסכים שלי, והתרגלתי לטוב עם האיביזה בשנה וחצי האחרונה.

2) מתנהג - רלוונטי לספורטיביות כמובן, אני מחפש רכב שכיף לנהוג בו, כמו הקליאו ספורט שהייתה לי, לא מחפש בהכרח רכב שיעשה לי נקע בצוואר כשאלחץ על הגז.

3) ידני/אוטומטי לא מפריע לי.

4) חסכוני בדלק עד כמה שאפשר - אני לא נוסע יותר מ11k בשנה.

עכשיו כשאני קורא את מה שרשמתי, אני מבין שאני ממש כללי, אבל בכל זאת אם יש למישהו הארות אשמח לשמוע.

הסיבה העיקרית שאופציות 2 ו-3 רשומות הן לחץ מההנהלה והמשפחה, אחרי ששפכתי המון כסף על המכוניות שהיו לי לפני הסיאט..

תודה מראש,

דורון

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם

אני חושב שקליאו תהיה שינוי מרענן בהיסטוריה שלך וחייבים פעם אחת בחיים להחזיק רכב "מתנהג" כדי להבין על מה כל הבאז.

החסרונות של הקליאו הם אינטריור עלוב (ליסינגי) והרכב קצת קשיח בשביל רכב יומיומי. בנוסף בד"כ מי שיורד מרכבי טורבו מרגיש קצת מחסור במומנט בסל"ד ביניים בקליאו.

בכל מקרה אני ממליץ לך לבחור רכב שיעלה לך חיוך כל פעם שתכנס אליו ולא משנה כמה התענוג הזה יעלה לך. גם אני עברתי מקליאו ספורט, ליונדאי I10 למיאטה NC. היונדאי באמצע נתנה לי שנתיים שקט ו"עשתה את העבודה" אבל קשה לתאר את ההרגשה (במיוחד לחולי הגה כמונו) להכנס לרכב ש"גורם לך לחייך" לעומת רכב שרק "עושה את העבודה".

בנוסף כל עוד אין לך כרגע דרישות של איש משפחה (4-5 דלתות, תא מטען ראוי וכו') זה הזמן להנות מרכבים כאלה כי בעתיד לא בטוח שתוכל לממש את הפנטזיות שלך.

ד"א, מכיוון שנמכרו המון ליאון ואיביזה אז הם נמכרות בכזה מחיר נמוך, עניין של היצע וביקוש (בתוספת העובדה שכל שוק המשומשות כיום נמצא בקנטים).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני הייתי ממליץ לך דבר ראשון להרגע אחרי הגניבה ולחשוב בראש צלול מה באמת הכי מתאים לך,

על משפחתית לא הייתי הולך, כי משפחתית היא אפרורית והחיוך היחיד שיהיה לך

כשאתה נכנס לאוטו זה חיוך של תסכול. משפחתיות לא נבנו להנאה, זאת לא משפחתית

אמריקאית משנות ה70 מלאת קסם יופי נוחות וחן,

אני הייתי מחפש סקודה אוקטביה RS הספורטיבית, רכב שבאמת יתן לך הנאת נהיגה מכל בכל,

skoda-octavia-rs.jpg

נכון, היא בודי של משפחתית, אך מתחת לבודי מסתתר מנוע ספורטיבי וחווית נהיגה כיפית ביותר

חבר קנה לא מזמן, - רק אזהרה לגבי האוקטביות, הן גניבות בדיוק כמו רוב משפחת פולסוואגן!

אני יכול להמליץ לך רק דבר אחד באמת,

אתה רוצה להנות מרכב? לך עם הלב! עזוב אותך חיסכון בדלק וכיו"ב,

אמינות זה חלק מההנאה (לא כיף להיות על הליפט) חפש מכונית שכשאתה

יושב בתוכה אתה מרגיש שאתה והרכב זה יחידה אחת, זה גוף אחד,

זה בדיוק מה שקרה לי עם הטנדר החבוט שלי,

מקווה שעזרתי,

בהצלחה ומוות לגנבים!

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אני חושב שקליאו תהיה שינוי מרענן בהיסטוריה שלך וחייבים פעם אחת בחיים להחזיק רכב "מתנהג" כדי להבין על מה כל הבאז.

תודה על התגובה המפורטת אבל נראה לי שפיספסת קצת - לפני האיביזה הייתה לי קליאו ספורט mkII שאני מאוד מתגעגע אליה :roll: זו הסיבה שאני מעוניין לחזור..

Renault Megane RS Trophy

פורסם

אני חושב שלאון ידנית ״רגילה״ תתן לך מענה טוב ופשרה בין אמינות לספורטיביות עם עיצוב נאה שיעלה חיוך.

גירסת 1200 (105) או 1400 (125) גיר ידני שישה הילוכים וצריכת דלק נמוכה.

מבצעי סוף השנה לטובתך. בדוק בסוכנויות או חפש רכב כזה כמעט חדש. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

אני גם חושב על הקליאו כרכב נהדר וגם אני מעריץ התנהגות ומעדיף אותה על פני כוח(בעלים של וולקן אחרי הכל).

הקליאו כפי שציינו קצת ספרטנית ומשעממת מבפנים אולי כדאי שתשקול אחת כזאת http://www.yad2.co.il/Cars/Car_info.php?CarID=1939285&SubCatID=1 מתיחה קלה בתקציב ותקבל רכב שמספק חבילה לא רעה מבחינת כוח,אבזור ועוד..

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני הייתי מחפש סקודה אוקטביה RS הספורטיבית, רכב שבאמת יתן לך הנאת נהיגה מכל בכל,

נכון, היא בודי של משפחתית, אך מתחת לבודי מסתתר מנוע ספורטיבי וחווית נהיגה כיפית ביותר

חבר קנה לא מזמן, - רק אזהרה לגבי האוקטביות, הן גניבות בדיוק כמו רוב משפחת פולסוואגן!

האמת שחשבתי בכיוון, ויש אפילו אחת למכירה ליד הבית שלי, אבל המחירים... רוצים מעל 110k לשנת 08, גדול עליי.

Renault Megane RS Trophy

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הרכב שלו זה בהחלט חלום (גם בצבע הנכון), אבל שוב, המחיר מעבר לתקציב שלי, אבל עידן אם אתה מתגמש אני פה :-)

Renault Megane RS Trophy

פורסם

יש מצב שגם תמצא בפחות, זה שאחד ביקש 110 לא אומר שלא תוכל למצוא אחת ב96 אלף

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם
תודה על התגובה המפורטת אבל נראה לי שפיספסת קצת - לפני האיביזה הייתה לי קליאו ספורט mkII שאני מאוד מתגעגע אליה :roll: זו הסיבה שאני מעוניין לחזור..

חשבתי שהייתה לך איביזה או משהו בסגנון לפי האיביזה הנוכחית. אם כך אז אני חוזר בי וממליץ לך ללכת על איביזה/לאון ושות'. הם בהחלט נותנות תמורה טובה לכסף וניתן לשפר בעלויות מגוחכות.

לצערי קליאו דור3 היא לא קפיצת מדרגה גדולה לעומת דור2 ולכן אני ממליץ לך לרדת ממנה אלא אם כן אתה לא מוכן לוותר עוד בתחום ההתנהגות (אם קנית כבר איביזה SC אחרי הקליאו אז אתה כנראה החלטת כבר להתרחק מהעולם הזה) כי אין הרבה רכבי הנעה קדמית שיכולים לתת לקליאו פייט בתחום ההתנהגות (אולי רק גולף GTI שקופצת לי לראש).

באיזור ה-100K ש"ח יש לך:

אלפא מיטו 2009 -שילוב של מכירה מהירה + רכב נישה + יצרן עם שוק יד2 גרוע=ירידת ערך של כ-50K ש"ח בפחות משנתיים.

אני אישית לא אוהב אותה אבל היא מציעה חבילה שמאוד קוסמת להרבה אנשים (שילוב של פוזה/מראה/אבזור/התנהגות סבירים שמביאים אותה לתוצאות סופית שהרכב בר קניה, לפחות לדעתי, יש אנשים שזה קורץ להם יותר).

מיאטה גג רך 2006 -אם מחסור במושב אחורי לא מפריע לך ובא לך ללכת טופלס. האינטריור קצת מזכיר מאזדה 3 וצריך להקפיד על תחזוקת הגג אבל היא אוכלת את הקליאו לארוחת בוקר מבחינת פאן (וגם לא יקרה משמעותית לאחזקה ביחס לקליאו). לא מכיר רכב אחר שיכול לייצר כזו כמות של הנאה אפילו ב-20-30 קמ"ש.

ניתן גם ללכת על NB משנתון מתקדם (2005) באיזור ה-80K ש"ח אבל צריך לקחת בחשבון שהיא טיפה יותר חלשה, מרגישה מעט מיושנת לעומת ה-NC ואין בקרת אחיזה (חשוב מאוד אם אנשים נוספים חוץ ממך נוהגים ברכב).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נורא מפתה אותי הלאון FR, אבל אני רואה שיש הרבה רכבים עם DSG, שמאוד מלחיץ אותי לאחר שראיתי בנאדם בוכה פעם בפליקס אחרי שהתבשר שצריך להחליף לו גיר בעלות של 5 ספרות (ולא עם אחד מוביל) - צריך לחקור קצת בנושא.

מצד שני האיביזה קופרה היא שוב רכב עם שתיי דלתות קטן וספרטני, חזרה לאחור לאחר האיביזה החדשה יותר.

נראה שהכיוון הן הלאון FR, והמיטו, בשתיהן אף פעם לא נסעתי אז נתחיל שם.

Renault Megane RS Trophy

• תוכן חדש...