Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5349 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין שום "מוזרות" בהצעה לקנות פוקוס או כל רכב אחר. מה שמוזר הוא שאנשים שבאמת שוקלים לקנות רכב משנת 03 ללא שום ייחוד (או קי אז הוא אמין- יופי, במחיר שלו אני עושה טיפול כל 4 חודשים לפוקוס- אמינות טובה בפני עצמה, ונשאר לי כסף ביד) לכן לדעתי, גם לשלם על אמינות יש גבול.

אני מסכים במאה אחוז עם yulianx גיר אוטומט שמתחיל להתפגר אחרי 250 אלף ק"מ זה מדד ענק לאמינות (הלוואי על כל הלנסרים והלנטיסים לדוגמא, להגיע לזה) ועדיין לא הייתי בוחר באקסנט.

לדעתי דווקא הפוקוס 5 דלתות זו אפשרות נהדרת (יש גם סטיישן לא רעה) וגם כאן ה"עגלתיות" שלה זה משהו שהוא אכן נכון אך עם פרופורצייה. עליך לבדוק אם זה מפריע לך או לא (מנסיון של פעם בשבוע על פוקוס- מעצבן לפעמים אבל לא נורא).

עוד אופצייה שכדאי לך לבדוק היא הסקודה פאביה קומבי. אומנם "סופר מיני" אבל עם תא מטען ענק, מרווחת יחסית ותוכל למצוא משנתון הרבה יותר מתקדם ועם נתונים טובים יותר.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

הייתה לנו במשפחה פורד פוקוס 2007 הצ'בק. עברה 150.000 אלף קילומטר ב 3 שנים ללא אף תקלה. בכלל. היא הייתה בליסינג ולא פרטית, נהגו בה בצורה נורמאלית ורגילה, אך ללא שום "יחס" מיוחד.

מכונית מצויינת, מרווחת ונוחה. נקודה שלילית העיקרית ופחות או יותר היחידה היא אכן כוח מנוע.

עדיין הייתי מעדיף אותה בכל מצב על פני קורולה 2003.

פורסם

אוקי...

ממש תודה רבה לכולם על התגובות.

החלטתי להקשיב לרוב המגיבים ובדקתי אופציות אחרות. אכן קסמה לי למדי האופציה של פורד פוקוס 5 דלתות האצ'בק.

כרגע אני נמצא מולי עם שתי אפשרויות לא רעות. אני חייב לציין שלאף אחד מהרכבים עדיין לא עשיתי בדיקה ולכן כמובן שהכל תלוי בבדיקה תקינה, אבל לא בא לי לעשות בדיקה לשתיהן ולכן אני מתייעץ על מה כדאי לשים פוקוס.

מצד אחד, פורד פוקוס 5 דלתות מודל 2006, 70,000 ק"מ יד 1 מאדם פרטי, נקייה לחלוטין, דגם trend-x המאובזר.

מצד שני, אותה פורד פוקוס האצ'בק, מודל 2008 (אחרי מתיחת הפנים), 110,000 ק"מ, מליסינג, כמובן הדגם הפחות מאובזר trend, ומסוחר רכבים....

מבחינת המחיר, המחירים שדורשים על הרכבים בערך זהים (50,000) אולי פחות איזה אלף-אלפיים אחרי התמקחות...

כמובן שאני יודע שעדיף לקנות רכב מאדם פרטי, והקילומטראז' נמוך, והדגם המאובזר מפנק... השאלה אם לא עדיף לבדוק את המודל החדש יותר בגלל יתרון השנתון המתקדם וזה שזה אחרי שהוא עבר מתיחת פנים...

אשמח לעצתכם...

תודה!

פורסם

מצד אחד, פורד פוקוס 5 דלתות מודל 2006, 70,000 ק"מ יד 1 מאדם פרטי, נקייה לחלוטין, דגם trend-x המאובזר.

מצד שני, אותה פורד פוקוס האצ'בק, מודל 2008 (אחרי מתיחת הפנים), 110,000 ק"מ, מליסינג, כמובן הדגם הפחות מאובזר trend, ומסוחר רכבים....

מבחינת המחיר, המחירים שדורשים על הרכבים בערך זהים (50,000) אולי פחות איזה אלף-אלפיים אחרי התמקחות...

תודה!

ערב טוב,

במידה ונגיד היה לי 50K לרכב חשקה נפשי בפוקוס אני אישית האיתי הולך על המודל 2006.

נכון יותר ישנה (לפני מתיחת פנים) אבל אני מעדיף פרטי ופחות ק"מ (דגם מאובזר גם מוסיף)

מול זה אני רואה רכב מודל 08 (חדש יותר) אבל בעל יותר ק"מ (דבר מוזר או שלא ? ^^) ליסיג (אני אישית מאוד לא אוהב את הנושא הזה) ודגם בסיס.

*דעתי בלבד

מקווה שעזרתי, המשך ערב נעים

ברק .ג.

המשך יום נעים!

פורסם

מנסיון עם אחותה התאומה האקסנט - מעל 200K מתחילה תצרוכת שמן שבהמשך גם מתבטאת בירידה "בסחיבה"- גם התיבות האוטומטיות אינן עמידות לעד ופעולתן בנסועה של 200-250K אינה חלקה כמו בעת יציאתן מהמפעל.

חבל שאתה נטוע בקונספט של הריו - אני מבין שמכר שלך רכש אחת ומאז הינך גרופי של המותג - אבל עדיין מדובר במכונית בסיסית שאינה עונה על צרכיה של משפחה שנדרשת למשפחתית "אמיתית". גם אמינותה הטובה אינה מוחלטת (בטח בהשוואה ליפניות המובילות).

1. אני גרופי של המותג כבר זמן רב, מאז שאבא שלי רכש קיה קלארוס ששירתה אותנו נאמנה. היו לנו 2 כאלה, אחת חוסלה בתאונה ואחת נמכרה הלאה.

2. בזמנו ראיתי את הקיה ריו והאקסנטים אוכלים הרבה קש בצה"ל, ללא ציוצים. זה שכנע אותי סופית שמדובר ברכב אמין מאוד.

3. לא טענתי שיש לרכבים האלה הרבה יתרונות לעומת המתחרות - מצד שני, אני לא ראיתי הרבה בעיות איתם אצל משפחות.

שכן שלי הוא רס"ן בחיל הים, עם 2 ילדים קטנים - והוא מתנייד עם האקסנט שלו בצורה יעילה, לא ראיתי שהוא נאבק עם העגלה והבוסטרים וכו'.

4. הדוגמה שלך של צריכת שמן אחרי 200K רק מוכיחה שמדובר ברכב מצוין מבחינת אמינותו. 200K זה ה-מ-ו-ן!!!

מה הסיכוי שהמשתמש הממוצע, שקונה רכב בן 3, יראה בכלל את הקילומטראז' הזה?

זה סכום קילומטרים אסטרונומי שמתאים לרכב בן 10 עם עבר ליסינג\השכרה, ואני מניח שאין הרבה ציפיות מרכבים שאתה קונה ב-10K מקסימום...

פורסם
אוקי...

ממש תודה רבה לכולם על התגובות.

החלטתי להקשיב לרוב המגיבים ובדקתי אופציות אחרות. אכן קסמה לי למדי האופציה של פורד פוקוס 5 דלתות האצ'בק.

כרגע אני נמצא מולי עם שתי אפשרויות לא רעות. אני חייב לציין שלאף אחד מהרכבים עדיין לא עשיתי בדיקה ולכן כמובן שהכל תלוי בבדיקה תקינה, אבל לא בא לי לעשות בדיקה לשתיהן ולכן אני מתייעץ על מה כדאי לשים פוקוס.

כמובן שאני יודע שעדיף לקנות רכב מאדם פרטי, והקילומטראז' נמוך, והדגם המאובזר מפנק... השאלה אם לא עדיף לבדוק את המודל החדש יותר בגלל יתרון השנתון המתקדם וזה שזה אחרי שהוא עבר מתיחת פנים...

אשמח לעצתכם...

תודה!

אם אני אגיד לך שלפני כמה חודשים היה לי מקרה שעצרתי בצד הכביש בכדי לעזור לאדם בוגר להכניס את הפוקוס שלו להילוך בגלל שהוא נתקע לרוחב הכביש זה היה מונע ממך עכשיו לקנות פוקוס?

הפחדות יש על כל רכב, לא חסר.

לגבי הקילומטרז' מה שבעיקר אתה צריך להבין זה שככל שהרכב עובר יותר קילומטרים ככה הסיכוי שלו להגיע לתקלות גיר ולתקלות מנוע החל מפתיחת ראש להחלפת אטם ועד לתושבות המנוע - הסיכוי הולך ונהיה גדול יותר.

אבל - יש סטטיסטיקה לכל רכב ורכב לגבי תקלות אופייניות וצפויות שאתה יכול לבדוק

לקנות רכב עם 100K זה לווא דווקא דבר רע - זה אולי אפילו עדיף על לקנות רכב עם 80K - למה?

כי בדרך כלל איפשהו באזור ה90-100K עושים לרכב רצועת טיימינג וכוון פרונט - שזה דווקא יכול לחסוך ממך הוצאה מאוד גדולה ברכישת הרכב - סתם דוגמא כן?

למשל בטויוטות שעוד יש בהן רצועת טיימינג נהוג להחליף או כל 150K או כל חמש שנים - אם מצאת רכב של טויוטה שהוא בן מיותר חמש שנים אבל אם פחות מ150K אתה יודע שהיו צריכים להחליף בו טיימינג ושהקילומטרז' עדיין סביר (פחות מ30K לשנה).

אם מצאת רכב של טויוטה שהוא בן מפחות מחמש שנים - אז או שהוא פחות מ150K ולא היו צריכים לעשות לו טיימינג או שהוא יותר מ150K והיו צריכים לעשות לא טיימינג אבל הקילומטרז' כבר לא סביר.

מה שלא יהיה - כבר מהדגמים של שנת 98 אין בקורולות רצועות טיימינג :-D אז... תשכח מזה! :-P

זו עוד סיבה טובה לרכוש קורולה או ניסאן אלמרה פרפקט למשל.

---------------------

אתה צריך לקרוא ולעשות שיעורי בית על הרכב שאתה מתכוון לרכוש - למשל גלוף דור 4, בורה ידועים בבעיית גיר שמצריכה התקנה של קולר חיצוני בכדי להאריך את אורך חייו של הגיר.

אלפות מלפני ה159 ידועות בבעיות עם משולשים ורצועת טיימינג שצריך לעשות בערך כל 60 אלף או משהו כזה

--------- מה שאתה צריך להבין זה שכל מקרה לגופו ובסופו של דבר הרכב שאתה קונה צריך להיות מטופל טוב, מטופל בזמן עם שקיפות מלאה של הידיים הקודמות שלו ושל היסטוריית הטיפולים שלו.

פוקוס 5 דלתות.

סקודה אוקטביה

סקודה פאביה קומבי

טויוטה ראנקס

מאזדה 323 סטיישן

מאזדה 3 חמש דלתות

קיה ריו חמש דלתות

סובארו אימפרזה חמש דלתות

והרשימה עוד ארוכה לרכבים שיכולים להתאים לכם לתיאור.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...