Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5352 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
Lanosforce, אתה צודק. מה שכן, כאשר מחליפים גלגל אחד לספייר, אז יש להרכיבו רק מאחור ובמקביל לנתק מערכת הנעה בקועה ולחברה בחזרה רק כאשר מרכיבים בחזרה את הגלגל בגודל זהה.

eliam112, אתה מאוד מאוד נסחף. גם לי היה כיסא iso-fix מאחורה, אבל מקום לרגליים של הילד - אין. הרכב צפוף מדי והוא הצפוף ביותר מבין כל המשפחתיות מאותו סגמנט. הרכב מפגר בלפחות 10 שנים מאחורי כולם מבחינת מרווח פנים, אבזור ובטיחות. להזכירך, אין לו שום חבילת בטיחות למעט 2 כריות אויר מסכנות. להשוואה מול מאזדה 3 ספיריט מאותם שנתונים מדובר על 6 כריות אויר+ESP. הדבר היחידי שטוב בו זה הנעה כפולה, שגם היא בדגמים האוטומטיים לא נותנת חלוקה שווה, ויותר דומה להנעה קדמית.

אז גם להשוות אותה לדגמי טורבו, זו הגזמה מהסרטים. הוא לא מתקרב בשום דבר לדגמי הטורבו הרגילים אפילו WRX, לא מבחינת המנוע (אטמוספרי חלש מאוד), ולא מבחינת הנעה (50/50 בטורבו, לאומת 90/10 באטמוספרי אוטומטי). הדבר היחידי שמתקרב קצת הוא הגירסה הידנית האטמוספרית, שאולי אולי אפשר איפה שהוא להשוות אותה ל-WRX, וגם יש שם בעיה מבחינת הבלימה של הרכב, שהיא ירודה. STI....? על תזכיר את זה אפילו. WRX...? גם על תזכיר אפילו. הגירסה האוטומטית האטמוספרית הוא רכב שלא מתקרב בשום פרמטר למילה "ספורטיבי".

מבחינת הנעה מחוץ לאספלט הוא נותן בראש לכולם, ויש פה הרבה סרטונים ותמונות שהעלתי מטיולים בשלג ובבוץ. למי שלא יודע כיצד להתנהג מחוץ לאספלט אינני ממליץ לרדת ממנו, מכיוון שהרכב מאוד נמוך, ואפילו כל מדרכה בשבילו אתגר. האף מאוד ארוך ונמוך וכל חנייה עם האף קדימה לאבן שפה תשאיר צלקות איומות על הטמבון הקדמי למטה, שלו מוגן בשום צורה. צבעתי טמבון מחדש פעמיים-שלוש וחבל על הזמן, אם אתה נותן את הרכב לאישתך לנסוע לקניון, תתכונן לבכות על הטמבון שוב. אף מאוווד ארוך ונמוך בגלל מנוע בוקסר בולט קדימה בצורה פראית.

מחירי בודי מאוד יקרים. פגעתי בזאב בכביש בינעירוני ומחיר פנס ערפל הוא 1,820 ש''ח. וכך בכל דבר, כל חלק עולה כפליים או פי שלוש מרכבים אחרים. כמו פורשה, באמת. חלקים מכאניים גם יקרים בטירוף.

אמינות: אני כבר חרשתי על הרכב מ-א' עד ת' ויכול להגיד בוודאות כי הרכב מסובך מאוד לתיקון ואין מכונאים שמתמצאים בו. מוסכים מורשים הם בדיחה, לא מסוגלים לפתור בעיות. אפילו מכונאים שעברו הסמכה בחו''ל דיברו איתי כמו ילדים קטנים.

תקלות שלא הצלחתי לפתור בשום צורה:

דטונאציה קבועה במזג אוויר חם תחת עומס. לא נמצא שום פתרון. ניסיתי כל דבר, כולל מעבר לאוקטאן גבוהה יותר והחלפת מצתים. ביקרתי בכמה מוסכים, גם לא מורשים, ואין פתרון.

כיבוי הרכב בעת התנעה לסירוגין והתנעה קשה לאחר מכן. לא נתנו שום פתרון. בדרך שלי גם לא מצאתי פתרונות. ניקוי מצערת ללא הפסקה, בדיקות חיישנים - כלום. הרכב חי את החיים שלו. לנסות להחליף כל דבר אחד אחד לא ריאלי, אפשר לשרוף משכורת של חצי שנה. אפשר היה להתחיל עם משאבת דלק, אבל לא העזתי עקב מחירה (4,000 ש''ח).

רעשים בדיפרנציאל אחורי: ביצעתי שני תיקונים במכון מורשה להחלפת קורונה-פיניון בפעם הראשונה (30,000 ק''מ) והחלפה לדיפרנציאל מחודש בפעם השנייה (40,000 ק''מ). בפעם השלישית הצלחתי להוציא דיפרנציאל חדש מהמפעל ביפן ללא תשלום (חדש כ-20,000 ש''ח). לכל מי שיגיד שלא השתמשתי ברכב בצורה הנכונה, אני אומר כי השתמשתי בצורה הכי אחראית שרק אפשר. אגב, הייסורים של דיפרנציאלים הם לא רק אצלי, אני מכיר גם בעלי B4 שמאוד סבלו עם הענין, גם בתקופות האחריות כאשר היבואן אינו מסכים להחליף את החלקים. הנעה כפולה בכל רכבי סובארו זה רולטה רוסית, אתה לא יודע איפה תיפול. למשל פלטה אלקטרונית של ניהול הנעה כפולה מול גיר אוטומטי, עולה כמו מחצית הרכב. אפשר לצאת מהבית ולהתפלל כל בוקר שלא תדלק נורה של AWD. חרשתי את כל אתרי האינטרנט מחו''ל של בעלי אימפרזות הנעה כפולה, יש שלל של תקלות ובעיות יקרות להחריד. מה נשאר? - להתפלל.

כיום אני עם פאביה 1.6 ידנית, והיא יותר מהירה מסובארו 2.0

בטוח שהנעה קדמית זה חרא, אבל בכל פרמטר אחר הסובארו נופלת בגדול.

אני בטוח שאינני חוזר לסובארו, אעשה את כל המאמצים לא להתקרב אליה.

בהצלחה!

אתה משווה פאביה לאימפרזה הנ"ל???????????

מה בדיוק ההקשר? (פפפפחחחח)

צר לי לשמוע שהיו לך תקלות אבל אתה מציין שנסעת איתו בשלג ובבוץ- זה ממש התעללות בגיר כי הוא לא מתאים לזה בכלל. אבל ממש בכלל. ההנעה הכפולה באה לתת לך יתרון בכבישים שהם לא כיבישים של קו ישר (כגון עליות, גשם, פניות... ) ולתת לך יתרון במהירות וביציבות.

ועוד פעם אני מציין:

אפשר להחליף צמיגים בזוגות וחובה לשמור על אותן מידות .

אין להתווכח כלל על האמינות של סובארו בכל קנה מידה, הרכב והיצרן נחשבים לאמינים בצורה שעולה על המתחרים.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני זוכר אכזבה אחת מאוד קשה מסובארו כזאת אבל היה מדובר על ה2.0GX שהיא 125 כוחות סוס

הרכב היה כבד יותר ועצל יותר מקורולה 2007 שנהגתי עליה.

הייתי מצפה מהדגם עם ה165 כוחות להיות מטוס אבל לא נראה שזה ממש נכון לפי התגובות כאן - כנראה שניפחו שם הרבה כוחות בסל"ד גבוה עם מומנט יחסית נמוך - ככה זה נשמע לי.

לגבי מערכת המתלים וההיגוי של B4 ובכלל סובארו עם AWD - נשמע מפחיד, לB4 2010 כבר היה לנו ריקול ויצא לנו באמת רעש של פיצוץ מההגה - תוקן במסגרת האחריות אבל נראה לי שעד כמה שהרכב הזה נוח ונפלא לנהיגה אולי לא כדאי להחזיק אותו בתום האחריות.

מפחיד :shock:

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ל-BURZUM- דטונציה בסובארו??? ארוע יוצא דופן, כנראה התעללת בו טוב טוב

לא השוויתי ל STI, הבלוק מנוע J20 זה אותו בלוק שמרכיבים את הדגמים WRX ו STI. ושוב אני לא משווה.

זה נכון שלרכב אין ESP, ועדיין הוא יותר בטיחותי מיונדאי i20, עם אחיזת כביש כמו שלו, אתה לא צריך ESP.

פורסם

burzuum מה קורה פה? אני רואה שמאז שמכרתה את האימפרזה אתה רק מקלל אותה? היה לה תקלות באמת ברמה הזאת?

כי אני זוכר אז שהיתה אצלך היתה מבסות ממנה, נכון?

אני חושב שזה אירוע יוצא דופן ואין לפסול את כל האימפרזות בגלל המקרה שלך.

ולכל מי שחושב או אומר שהרכב הזה עגלה או חלש: לא נכון! הרכב הזה חיה רעה מאיץ חזק ונוסע חזק ולא משוה אתו לאף 1.6.

אני לא מתחרה עם פורש ולא עם במוו 750 ולא STI. אני מדבר על רכבים ברמה שלו.

לקנות ולא לחשוש.

!!!DODGE RAM 3500 HD 6.7 CUMMINS TDI 2013

פורסם
ל-BURZUM- דטונציה בסובארו??? ארוע יוצא דופן, כנראה התעללת בו טוב טוב

מה הכוונה שלך "התעוללת", תסביר בבקשה. שימוש רגיל לגמרי, אי אפשר להוציא ממנה יותר מזה. אבל בעליות בעומס ישנה דטונציה, וזה מסוכן למנוע, ואף אחד לא הצליח לפתור את זה. ואנחנו מדברים על רכב פשוט, לא רכב ספורט.

לא השוויתי ל STI, הבלוק מנוע J20 זה אותו בלוק שמרכיבים את הדגמים WRX ו STI. ושוב אני לא משווה.

או קיי, על תתלהב מזה שזה אותו בלוק.

זה נכון שלרכב אין ESP, ועדיין הוא יותר בטיחותי מיונדאי i20, עם אחיזת כביש כמו שלו, אתה לא צריך ESP.

טוב, אז תסביר לי למה יש ESP במודלים החדשים שלהם?

אומנם היא עדיפה על הנעה קדמית, אבל אם תתן לה גז בפניה היא תגלוש להיגוי יתר, בדוק. יש לי כבר כמה שערות לבנות מזה, אז על תנסה.

יוסי, אני הייתי מבסות ממנה אבל חרשתי אותה כמו שאמרתי מ-א' עד ת'. כבר נמאס. הרכב יפה מאוד, הצורה שלו מהממת. אבל כל מי שמגיב פה הוא מגיב בצורה מאוד שטחית. אני התמודדתי עם הרכב בטוב וברע וזה נגמר. בשנת 2011 אין מה לדבר על המודל הזה בכלל, זה עבר מן העולם. על הנייר 160 כ''ס זה יפה, אבל בפועל היום קיה פורטה מסכנה לא פחות חזקה ממנה. נכון שהרכב גרוע, אבל בכל מה שקשור לכוח הסובארו 2.0 כבר לא רלוונטית. אתה מקבל אותו הדבר בפולו 1.2 בחצי צריכת הדלק ומרווח פנים גדול יותר, שלא לדבר על חבילת בטיחות+אבזור+איכות חומרים.

אם הייתי צריך לחזור לאימפרזה זה היה לפחות הדגם הידני והייתי בוכה כל יום שהוא אטמוספרי. הדגם האוטומטי הוא קצת מצחיק.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

• תוכן חדש...