Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5351 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טוב אז אם כבר יאללה לזרוק את כל האימפרזות לים.

וכולם לקנות רק VW חדשה מהחברה עם מנוע 1.2 טורבו וכל יום שני וחמישי להכנס למוסך בגלל מנורות תקלה ובעיות בגיר, ואז נגיד ואללה יש לי אחלה רכב מודרני עם מסך מגע והכי חשוב חסכוני עושה 1/16. יפה מאוד חברים.

!!!DODGE RAM 3500 HD 6.7 CUMMINS TDI 2013

פורסם

יוסי, אתה כותב בצחוק, אבל זה באמת מה שאמא שלי עשתה! מכרה סובארו אימפרזה 2.0 (אוטומטית אמנם) וקנתה פולו 1.2 TSI.

לא נפתח פה לשטן, אבל עד עכשיו היא נהנית ממנה מאד ולא נכנסת למוסך באופן לא צפוי... 8)

לגבי הסובארו, היתה מכונית מצויינת, למעט מושב נהג נמוך ולא נוח וצריכת דלק גבוהה שביחד עם מיכל דלק קטן סידרה לנו הרבה ביקורים בתחנות דלק.

יום אחד גם לי תהיה אוסטין אלגרו 1.3 שנת 78,

עם תא נוסעים אפוף עשן ומאורר שחותך אצבעות... :roflmao:

ורדה הוריאנט *כבר לא* מחכה לחלקים מברזיל... (הגיעו בשלום)

פורסם
חמוד שלי, על מה אתה מתנפח? ואני ראיתי אותך כבר כמה פעמים בפורום הזה אתה חושב שרק אתה מחזיק ברכב הטוב בעולם ורק אתה יודע מה הדבר הנכון, עוד לא נהגתה ברכב הזה ואתה לא יודע מה אתה מדבר תאמין לי ( והרכב הזה לא הכי מהיר בכביש ,יש יותר חזקים ממנו אבל לא תמצא אותם כל יום ברמזור לידך, אבל בשביל יום יום ורכבים עם מנוע 2.0 אטמוספירי הרכב הזה נחשב קטלני.)

מותק לך תעשה שיעורי בית טוב מאוד ואז תבוא תספר לחברים שלך מה למדת על הנייר, בסדר חמודצק?

ולגבי ה B4 מי אמר שהביצועים שלה יותר טובים? היא כבדה יותר והאימפרזה יותר זריזה ממנה.

יוסי נשמה, אל תתרגז.

נסעתי כמה וכמה פעמים על הרכב הזה בגרסה הידנית. הוא אחלה, באמת. אבל הכי מהיר בכביש?

יותר מהיר מה1600? כן אתה צודק, אבל לא יותר. מאזדה 3 2.0 זריזה הרבה יותר.

תמיר.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
אהלן אני מתעניין ברכישה של אימפרזה שנת 06' או 07' מנוע 2000 אוטומט 4X4.

האם הרכב שווה קניה? במחיר של 55K? ראיתי ביד 2 הרבה רכבים עם קילומטרג' ממוצע (80K) שנמכרים הרבה מתחת למחירון,למה?

האם מערכת ה4X4 דורשת תחזוקה מסויימת? אני יודע שצריך להחליף צמיגים ברבעיות.

האם הרכב זריז?

הנסיעות שלי הן 70% בין עירוניות,אני מחפש רכב זריז עם צריכת דלק סבירה ואחזקה זולה ושקט(בידוד רעשים)

אילו עוד רכבים כדאי לי לקחת בחשבון? תקציב 55K.

תודה.

כבעל הרכב ברצוני לתת לך קצת אינפורמציה:

בבעלותי דגם 2006, רכב חזק מאוד, יציב בכל סוג של פניה ומהנה מאוד לנהיגה. תא מטען גדול, איכות תא נוסעים מרמה טובה - אל תצפה לרמת גימור פרימיום. 4 צמיגים יעלו לך בין 1200 ל 2000 שח ואפשר להחליף 2 בלבד ולא חובה את כ ה 4 במכה כפי שכתבו. המזגן לא ממש חזק אבל מקפיא. כמו שכבר כתבו הוא מעולה ברמזורים וקשה לאחרים להדבירק אותו . אין לרכב תקלות בכלל. צריכת הדלק אצלי מחוץ לעיר היא 1 ל 13 ובתוך העיר 1 ל 8, משולב הרכב תמיד אבל תמיד נותן 1 ל 10. הרכב מרגיש מאוד נמוך בכביש ואני מאוד אוהב את זה. הרכב לא מתאמץ בנסיעה ואתה לא "נלחם איתו". חיפשתי הרבה זמן אחד כזה ידני אבל לא מצאתי, אם תמצא תרוויח. קשה מאוד להשוות אותו לאחרים כי אין משהו דומה לו אולי A4 קוואטרו, מרגישים מאוד הבדל ב 4*4 בגשם, פניות ובעליות- אחיזת כביש מדהימה, בנסיעה בקו ישר לא תרגיש הבדל. לא ניסיתי אותו בשטח ואני גם לא ממליץ בכלל. לסיכום, אם אתה מחפש משפחתית עם קצת פלפל בתחת אז ממליץ בחום! אם יש לך עוד שאלות אשמח לענות.

מיקי

פורסם

אני חייב להבהיר מנסיוני שלי ובהמשך לתגובה שמעלי - הסובארו הנ"ל לא תעשה בשיקלול 1-10 כפי שציינו מעלי....אין סיכוי. יותר לכיוון של 1-9-8.5 משוקלל.

מחוץ לעיר 1-13?? עם מנוע בוקסר תיבה אוטומטית והנעת 4 על 4....שוב אין סיכוי.

למיטב ידיעתי - חייבים להחילף את כל 4 הצמיגים בבת אחת - ואם זכרוני אינו מטעני זה גם מצויין בספר הרכב.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
אני חייב להבהיר מנסיוני שלי ובהמשך לתגובה שמעלי - הסובארו הנ"ל לא תעשה בשיקלול 1-10 כפי שציינו מעלי....אין סיכוי. יותר לכיוון של 1-9-8.5 משוקלל.

מחוץ לעיר 1-13?? עם מנוע בוקסר תיבה אוטומטית והנעת 4 על 4....שוב אין סיכוי.

למיטב ידיעתי - חייבים להחילף את כל 4 הצמיגים בבת אחת - ואם זכרוני אינו מטעני זה גם מצויין בספר הרכב.

אם אתה נוסע חזק על הרכב אז כן לא תגיע לזה. הכל נרשם כאמור תחת נסיעה רגילה ורגועה ובלי מזגן.

נסיעה בין עירונית 1 ל 13 ומשולב 1 ל 10 עד 9.5. אני בודק בכל תדלוק.

תמיד רצוי להחליף 4 צמיגים במכה אבל לא חובה. אם יש לך הסבר הגיוני אשמח לשמוע וללמוד. (תתקשר למוסך היבואן לברר)

פורסם

אני נוסע על רכב דומה לשלך (פורסטר 2006 - 2 ליטר) רק עם תיבת הילוכים ידנית ואני לא מגיע לצריכת הדלק שלך...:roll:

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

לגבי הצריכה, בעיר הרכב צורך עד 14 ליטר ל-100 ק''מ

מחוץ לעיר בסביבות 10 ליטר ל-100 ק''מ

נסיעה לאילת הופתעתי לטובה, הרכב צרך 7 ליטר ל-100 ק''מ (בדקתי ליטרים שנצרכו ברגע שהגעתי לאילת)

לגבי הצמיגים: אין שום חובה או הוראה להחליף ברביעיות. הצמיגים צריכים להיות מאותו יצרן ועם סולייה אחידה, רצוי גם שחיקה אחידה בכולם, אבל זה מינורי.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
תמיד רצוי להחליף 4 צמיגים במכה אבל לא חובה. אם יש לך הסבר הגיוני אשמח לשמוע וללמוד. (תתקשר למוסך היבואן לברר)
מערכת התמסורת שמפצלת את כוח המנוע קדימה/אחורה דומה לדיפרנציאל בעל החלקה מוגבלת. היא מתבססת על כך שקוטר הצמיגים זהה ולכן הסל"ד שלהם זהה (זוג קידמי=זוג אחורי) כך שחלוקת כוח המנוע קדימה/אחורה קבועה, קוטר צמיגים שונה גורם לסל"ד שונה בין הזוגות כך שנוצרת החלקה קבועה במערכת התמסורת שגורמת לכשל (לא מיידי אך יקר לתיקון).
פורסם

הרי אין שינוי במידה, והרי הצמיגים לא מיוצרים ברביעיות, אז גם בצמיגים חדשים עלולים להיות הפרשים של מילימטרים בקוטר, לא?

משכנתא זה קל

פורסם

אני בעל רכב כזה משנת 2007 160 כ"ס. הרוב כבר נאמר. אני אחזק ואומר שמבין דגמי ה-2000 לדעתי הוא אחד החזקים בקטגוריה. לא נאמר מילה על התנהגות כביש ופה אני רוצה להוסיף שיש לרכב הזה התנהגות כביש יוצאת דופן למשפחתיות שבהחלט מזכירה את הדגמים הספורטיביים של סובארו. בכלל התחושה שזה אימפרזה מאותו פס ייצור של ה-STI רק בלי הקיט של הטורבו.

אצלי הרכב משמש כרכב משפחתי, מאחורה כיסא iso-fix לתינוק, וחוץ מזה שיש לרכב תכונות מעט ספורטיביות, הוא לדעתי גם סופר בטיחותי בנסיעה בכבישים רטובים בסיבובים וכו'. אז זה גם שיקול שהיה לי ואני נוסע הרבה בעליות.

זה נכון שהגיר מעט מסרס ואני מרגיש את זה כשאני עולה על הרכב "פרויקט" שלי, רנו מגאן קופה 99' ידנית עם מנוע 2000 150 כ"ס. אז למרות שיש לו 10 כוחות סוס פחות התחושה היא ללא ספק שיש לו 30 40 כ"ס יותר מלסובארו.

במחירה קשה למכור את הרכב וזה ברור, מנוע 2000 לא חסכוני במיוחד, כשהרכב נכנס לקטגוריה של משפחתית עממית. אבל בכל זאת מי שקונה קונה רכב סופר אמין, סובארו לא מתקלקל, נקודה!!!

פורסם

מה שאני מבין זה

קוטר הצמיגים ורוחבם צריך להיות זהה.

הסולייה צריכה להיות זהה גם כן.

מה שזה אומר שאתם ממש לא חייבים להחליף רביעיות אלא זוגות - השאיפה תהיה שהזוג שאתם מחליפים יהיה מאותו דגם ואותו יצרן של הזוג שלא הוחלף.

לדעתי הסיבה להחליף רביעיה תהיה או בגלל שלא אהבתם את היצרן ואת הדגם בהתאם לנסיעת הרכב.

או שהשחיקה של כל ארבעת הגלגלים הגיעה לשלב שצריך להחליף אותם כולם יחדיו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

Lanosforce, אתה צודק. מה שכן, כאשר מחליפים גלגל אחד לספייר, אז יש להרכיבו רק מאחור ובמקביל לנתק מערכת הנעה בקועה ולחברה בחזרה רק כאשר מרכיבים בחזרה את הגלגל בגודל זהה.

eliam112, אתה מאוד מאוד נסחף. גם לי היה כיסא iso-fix מאחורה, אבל מקום לרגליים של הילד - אין. הרכב צפוף מדי והוא הצפוף ביותר מבין כל המשפחתיות מאותו סגמנט. הרכב מפגר בלפחות 10 שנים מאחורי כולם מבחינת מרווח פנים, אבזור ובטיחות. להזכירך, אין לו שום חבילת בטיחות למעט 2 כריות אויר מסכנות. להשוואה מול מאזדה 3 ספיריט מאותם שנתונים מדובר על 6 כריות אויר+ESP. הדבר היחידי שטוב בו זה הנעה כפולה, שגם היא בדגמים האוטומטיים לא נותנת חלוקה שווה, ויותר דומה להנעה קדמית.

אז גם להשוות אותה לדגמי טורבו, זו הגזמה מהסרטים. הוא לא מתקרב בשום דבר לדגמי הטורבו הרגילים אפילו WRX, לא מבחינת המנוע (אטמוספרי חלש מאוד), ולא מבחינת הנעה (50/50 בטורבו, לאומת 90/10 באטמוספרי אוטומטי). הדבר היחידי שמתקרב קצת הוא הגירסה הידנית האטמוספרית, שאולי אולי אפשר איפה שהוא להשוות אותה ל-WRX, וגם יש שם בעיה מבחינת הבלימה של הרכב, שהיא ירודה. STI....? על תזכיר את זה אפילו. WRX...? גם על תזכיר אפילו. הגירסה האוטומטית האטמוספרית הוא רכב שלא מתקרב בשום פרמטר למילה "ספורטיבי".

מבחינת הנעה מחוץ לאספלט הוא נותן בראש לכולם, ויש פה הרבה סרטונים ותמונות שהעלתי מטיולים בשלג ובבוץ. למי שלא יודע כיצד להתנהג מחוץ לאספלט אינני ממליץ לרדת ממנו, מכיוון שהרכב מאוד נמוך, ואפילו כל מדרכה בשבילו אתגר. האף מאוד ארוך ונמוך וכל חנייה עם האף קדימה לאבן שפה תשאיר צלקות איומות על הטמבון הקדמי למטה, שלו מוגן בשום צורה. צבעתי טמבון מחדש פעמיים-שלוש וחבל על הזמן, אם אתה נותן את הרכב לאישתך לנסוע לקניון, תתכונן לבכות על הטמבון שוב. אף מאוווד ארוך ונמוך בגלל מנוע בוקסר בולט קדימה בצורה פראית.

מחירי בודי מאוד יקרים. פגעתי בזאב בכביש בינעירוני ומחיר פנס ערפל הוא 1,820 ש''ח. וכך בכל דבר, כל חלק עולה כפליים או פי שלוש מרכבים אחרים. כמו פורשה, באמת. חלקים מכאניים גם יקרים בטירוף.

אמינות: אני כבר חרשתי על הרכב מ-א' עד ת' ויכול להגיד בוודאות כי הרכב מסובך מאוד לתיקון ואין מכונאים שמתמצאים בו. מוסכים מורשים הם בדיחה, לא מסוגלים לפתור בעיות. אפילו מכונאים שעברו הסמכה בחו''ל דיברו איתי כמו ילדים קטנים.

תקלות שלא הצלחתי לפתור בשום צורה:

דטונאציה קבועה במזג אוויר חם תחת עומס. לא נמצא שום פתרון. ניסיתי כל דבר, כולל מעבר לאוקטאן גבוהה יותר והחלפת מצתים. ביקרתי בכמה מוסכים, גם לא מורשים, ואין פתרון.

כיבוי הרכב בעת התנעה לסירוגין והתנעה קשה לאחר מכן. לא נתנו שום פתרון. בדרך שלי גם לא מצאתי פתרונות. ניקוי מצערת ללא הפסקה, בדיקות חיישנים - כלום. הרכב חי את החיים שלו. לנסות להחליף כל דבר אחד אחד לא ריאלי, אפשר לשרוף משכורת של חצי שנה. אפשר היה להתחיל עם משאבת דלק, אבל לא העזתי עקב מחירה (4,000 ש''ח).

רעשים בדיפרנציאל אחורי: ביצעתי שני תיקונים במכון מורשה להחלפת קורונה-פיניון בפעם הראשונה (30,000 ק''מ) והחלפה לדיפרנציאל מחודש בפעם השנייה (40,000 ק''מ). בפעם השלישית הצלחתי להוציא דיפרנציאל חדש מהמפעל ביפן ללא תשלום (חדש כ-20,000 ש''ח). לכל מי שיגיד שלא השתמשתי ברכב בצורה הנכונה, אני אומר כי השתמשתי בצורה הכי אחראית שרק אפשר. אגב, הייסורים של דיפרנציאלים הם לא רק אצלי, אני מכיר גם בעלי B4 שמאוד סבלו עם הענין, גם בתקופות האחריות כאשר היבואן אינו מסכים להחליף את החלקים. הנעה כפולה בכל רכבי סובארו זה רולטה רוסית, אתה לא יודע איפה תיפול. למשל פלטה אלקטרונית של ניהול הנעה כפולה מול גיר אוטומטי, עולה כמו מחצית הרכב. אפשר לצאת מהבית ולהתפלל כל בוקר שלא תדלק נורה של AWD. חרשתי את כל אתרי האינטרנט מחו''ל של בעלי אימפרזות הנעה כפולה, יש שלל של תקלות ובעיות יקרות להחריד. מה נשאר? - להתפלל.

כיום אני עם פאביה 1.6 ידנית, והיא יותר מהירה מסובארו 2.0

בטוח שהנעה קדמית זה חרא, אבל בכל פרמטר אחר הסובארו נופלת בגדול.

אני בטוח שאינני חוזר לסובארו, אעשה את כל המאמצים לא להתקרב אליה.

בהצלחה!

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

• תוכן חדש...