Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5355 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום

אני שונא שעושים את זה אבל אני באמת תקוע בצורה גרועה עם האוטו והעניין דחוף לי -

אתמול הכל היה בסדר, עשיתי נסיעה של כ150 ק"מ שבסופה האוטו די התאמץ (120-130 קמ"ש בכביש 5)

היום ניסיתי להניע והאוטו עושה קולות של מתקשה ובקושי מניע. אחרי ההנעה, נדלקת נורית של מצבר עד שלוחצים על הגז. הטורים מתחילים מ600 ולוקח להם פי 5 יותר זמן עד שמתייצבים על 900 כאשר האוטו עושה קולות נוראים.

מהאגזוז יוצא זרם אוויר כאילו זה מפוח חזק.

המזגן לא עובד בכלל, לא משנה כמה משחקים עם הכפתור.

רצועת האביזרים מסתובבת, נראה שכל הגלגלים מסתובבים (עד כמה שהצלחתי להבחין בחושך).

אור לוח מחוונים לא נדלק וגם חום מנוע לא עלה בכלל (אבל בדרך כלל לוקח לו שנים לעלות - בסופו של דבר זה כן עולה ועכשיו לא)

כדי שהאוטו לא יתכבה צריך לתת הרבה יותר גז ולשחרר את הקלץ' לאט - אחרת נכבה. ובכלל האוטו מרגיש כבד ורועש בצורה בלתי רגילה.

אני צריך לנסוע היום לב"ש... האם אפשרי או שאכלתי אותה?

פורסם

עידכון - היום בבוקר התנעתי את האוטו והיו אותם התסמינים כמו אתמול.

נסעיתי לאריאל, כאשר כל עלייה קצת תלולה בדרך היתי צריך לעשות על הילוך ראשון ובאופן כללי נהגתי על שני, כי לאוטו לא היה כוח ליותר. חצי קילומטר לפני שהגעתי לאיזור המוסכים האוטו פשוט התעורר וחזרה עליו רוח השגרה - נשמע כמו שצריך, מזגן עובד, ובכלל מתנהג כרגיל.

הגעתי למוסך ולמכונאי שם לא היה לו מה להגיד - אמר שזה יכול להיות בגלל מצערת??? או רכיב אחר, אבל כל עוד הבעיה לא נראהית לעין - אין איך לאבחן את זה.

משם נסעתי לב"ש (כ130 ק"מ) ולא היו בעיות בדרך.

אז ממה נבע כל הסיפור הזה? יכול להיות שמשהו בדלק? לפני הנסיעה תדלקתי בתחנת דלק החדשה של טן עם המחיר המתורף של 6.47 לליטר - האם היה זיהום בדלק?

או שזה באמת כשור למצערת וצריך לנקות אותה? אולי למצתים שהחלפתי לפני 3 חודשים?

פורסם

עכשיו ניסיתי להניע והתסמינים של הודעת הפתיחה חזרו - בלחיצה על קלץ' טורים יורדים ל500 ומתייצבים לאט, אוטו רועד, האגזוז עושה רעשים של תזמורת.

כאשר סיימתי את נסיעה הקודמת אף אחד מאלה לא היה קיים. גם כיביתי והנעתי את האוטו ולא היו שום בעיות. וכעבור מכה שעות - כאילו מישהו החליף את כל המכלול ההנעה.

פורסם

התחושה שלי (ואני מקווה שזה באמת זה, ולא מה שכתב הבחור שמעלי או אפילו גרוע יותר)שמשהו אצלך בדלק דפוק,מהול או מלא במשקעים שגורם לסתימות או בעיות ביצירת התערובת.

סע למוסך אמין שיבדוק.

בהצלחה.

פורסם

עידכון:

נסעתי היום למוסך - האוטו שוב פעם הרגיש עצל ובקושי נסע.

כשהגענו לשם, המוסכניק הרים את הפלאגים של המצתים ואמר שצילינדר או שניים לא עובד. לשאלתי האם הבעיה היא במצתים (שהוחלפו לפני כמה חודשים) הוא אמר שזה לא זה והקוילים אשמים לתופעה. כיביתי את האוטו ו10 דקות אחרי זה העלתי אותו למתקן עבודה - שוב פעם התופעה לא היתה קיימת והאוטו התנהג כמו חדש.

פירקו את הקוילים ושמו חדש, כמו כן הוחלפו חוטי הצתה. המוסכניק הראה לי שקויל הישן היה סדוק וטען שזה נגרם עקב חדירת מים או משו כזה.

הנזק - 500 ש"ח קוילים חדשים, 220 ש"ח כבלים, 150 ש"ח עבודה - ויחד עם מע"מ - 1000ש"ח של פינוק יומי בספא מוסך.

אני אתן לאוטו לנוח כמה שעות, אניע ואבדוק עם התופעה נעלמה.

אשמח לקבל חו"ד על הסיפור (כולל מחיר טיפול הבעיה).

יום טוב לכולם.

פורסם

נראה מחיר סביר (בהתחשב בכך שאני לא מכיר את המחירים של פורד).

נראה אם הבעייה נעלמה אבל כנראה שצדקתי שלא היה ניצוץ.

בכל מקרה דברים כאלו קורים גם ברכבים חדשים יותר וזה לא תקלה רצינית בסך הכל.

בברכה,

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

לפי התחלת השרשור חשדתי בכיוון של הקויל. יש לי סוג של תאוריה לגבי משהו שראיתי בכמה פיאסטה נזילה מכניסת המים בפינה של הסעפת. לדעתי הצנועה יש פאק תכנוני שם הסעפת פלסטיק הראש ברזל רותח והמרווח שנוצר עם ההתפשטות נוצר איבוד של נוזל קירור והקויל ממש מתחת לנקודה הנ"ל. לדעתי צריך לתגבר שם את האטימות ,בטיפול הבא אנסה אולי לנתק קלות את הסעפת ולמרוח סביב חיבור המים סילקון,לצערי אין ברירה.

לגבי המחיר סביר .החלק אמור לעלות 350 בערך בכל חנות למקורי!!.

תראה רק שאין המשך נזילה את יכול לגעת בברזל מאחורי הסעפת ולהרגיש.

נ.ב תמנע לנסוע ברכב כשהוא מקטע בצורה כזאת לא בריא.

פורסם

איזה חוטי הצתה שמת?

והאם הכויל מקורי?

יניב

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

קוילים הולכים בפורד כל הזמן, יושב מאחורה, מתחת לסעפת יניקה, סיוט של כל מכונאי.

עובדים על עיוור, ארבעה ברגי טורקס כוכב מעצבנים. שבוע שעבר עשיתי אחד כזה.

למוסך זה לא יקר, אם כי החוטים יקרים. שווה לשים מקורי MOTORCRAFT משומש מפירוק ולא חדש חליפי.

פיאסטה מ-2000 = קויל של פוקוס, בלי קליפסים. מודלים ישנים יותר יש גם דגם עם קליפסים.

פורסם

יניב, לא כל כך התעניינתי באיזה חלקים השתמש המוסך - היתי לחוץ וכנראה שעשיתי טעות. מקווה שזה יחזיק פרק זמן סביר...

פורסם

אז לפעם הבאה :

1. רק כויל מקורי - כבר לא יקר כפי שהיה.

2. חוטי הצתה של Motorcraft זה הכי מתאים אבל גם הכי יקר, פעם האחרונה רצו ממני כ 1000 ש"ח ...

הבאתי של בוש מגרמניה ב 40 יורו, עובד יופי. ( סט מספר B221 )

לא לגעת ב BS למשל שמרכיבים בארץ ( על הכבל כתוב USA ), זבל מתפרק בידיים.

יניב

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

יניב, תודה על המידע!

בפעם הבאה שלי באירופה אחפש חוטי הצטה איכותיים.

חשוב שדברים כאלה יהיו ע"ג הפורום למען נהגים בבעיות.

• תוכן חדש...