Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים ,

בימים האחרונים חיפשתי לקנות פונטו ספייס שנת 2001 דגם ELX הספציפי . ראיתי אוטו מסויים ... שמור חיצונית ופנימית - באמת כמעט אין מכות או שריטות ומבחינה קוסמטית נראה מצויין . עשיתי עליו כמו כן סיבוב רציני והאוטו הרגיש לי טוב בנסיעה . באמת שחשבתי שנפלתי על מציאה במיוחד כשהמוכר נראה מבין בעניין ונראה כאחד ששמר על האוטו בצורה רצינית . יש טסט לעוד 8 חודש . כדי לא לפספס את ההזדמנות ( היה מאוחר כשבאתי לראות את האוטו , 8 בערב ) חתמנו על זכרון דברים שבו העברתי לו 200 שקל כמקדמה ואז ביום שישי נלך לעשות בדיקה במוסך מורשה פיאט + בדיקה לפני קנייה של מכון . כמו כן רשמתי לעצמי את המספר של האוטו כדי לבדוק הסטוריה במוסכים המורשים של פיאט . היום בבוקר , התברר לי שהאוטו ביד 1 היה של חברת השכרה כמה שנים טובות וכמו כן נעשה ראש מנוע . אני די בטוח שהמוכר לא ידע על הדברים האלו , הוא פשוט לא נראה כמו מישהו שבדק את העניינים הללו כשהוא קנה את האוטו . וכמו שאמרתי , האוטו הרגיש מצויין מהבחינה האישית כשנהגתי עליו .

בחוזה שחתמנו רשמתי סעיף שבו נאמר שאם נעשה ראש מנוע או שיש נזק משמעותי לשלדה , מנוע או גיר אז יש לי הזכות לבטל את הקנייה .

חברים יקרים , מצטער על החפירה הקטנה אך רציתי לשמוע את דעתכם על כל העניין ... איך זה נשמע לכם ? האם רק אחרי בדיקה במוסך מורשה פיאט אוכל לדעת האם הראש מנוע נעשה במקצועיות והאם אין סכנה שיהיה עוד אחד בעתיד ? כמו כן , האם ניתן לבדוק אם נעשה טיימינג לא מזמן ע"י הסתכלות ( המוכר אומר שנעשה טיימינג לפני עשר אלף אך אין קבלות ) ?

האם רק אחרי בדיקה במוסך אוכל לדעת יותר טוב מה לעשות ?

תודה רבה חברים וחג שמח !

פורסם

יש לי את הרכב הזה ואני בדיוק מתכוון לפרסם מודעת מכירה.

זה הדגם השמור והמטופל ביותר שתמצא. בכל יד 2

אמנם אני יד חמישית אבל זה יחסית בסדר כי זה יוצא שנתיים בערך לבעלים , אבל הרכב טופל בצורה בלתי רגילה.

הקילומטר גם נמוך יחסית -146632

הנה רשימה קטנה מההיסטוריה שלי עם הפונטו:

מצבר שנפ בן שנה

נוזל כחול פארפלו מקורי של פיאט בלבד ושמן איכותי ביותר שח LIQUI MOLY

כיסוי מושבי עור בשואי 500 שקל

אזעקה חדשה של GUARD + רמקולים חדשים של פיוניר

החלפת גומיה לציריה ימין בוצע ב 128000 קילומטר

החלפת חיישן חמצן מקורי בוצע ב 130000 קילומטר

החלפת סטרטר ב 132000 קילומטר

החלפת פלאגים בוצע ב133000 קילומטר

החלפת צמיגים- 2 חדשים מהניילון +2 במצב טוב משומשים, בוצע ב 136000

החלפת רצועת טיימינג מקורית + החלפת קלאץ בוצע ב 138,000 קילומטר

החלפת בולמי זעזועים אחוריים בוצע ב138000 קילומטר

רצועות ברקס קד + החלפת גומיה לציריה שמאל בוצע ב 140000 קילומטר

טיפלתי ברכב כמו משוגע. אם תרצה דבר איתי

פורסם

לרכב בן 11 עוד מאט כבר אין השפעה שהיה שהשכרה אי שם,במידה וטופל במשך השנים,אם הרכב לא מתחמם אין נזילות,אז לא צריך לפחד מראש,זה לא אומר שהרכב כבר גמור.

איזה יד הרכב וכמה ק"מ הוא עבר?

לא קל למצוא ספייס שמורה כאלה שנים,קח בחשבון.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ברור שההשכרה לא כ"כ קשורה אם הרכב טופל כמו שצריך ... הבעייה היא שאני דואג כי היה ראש מנוע משמע האוטו לא טופל כמו שצריך או הייתה בעייה כלשהי שלא טיפלו בה כמו שצריך או לא שמו לב והיא שגרמה לראש מנוע ...האוטו יד 4 עם 137000 ק"מ .

פורסם

הקילומטראז' נשמע די חשוד.

רכב השכרה עושה 30 אלף ק"מ בשנה, מינימום. ז"א שב-9 שנים האחרונות הרכב נסע הרבה מתחת לממוצע כדי להגיע לנתון הנ"ל, או שהוא מזוייף.

מציע לך לבדוק כמה זמן הרכב היה בהשכרה (עושים את זה במשרד הרישוי). ככה תדע אם זו רמאות או לא.

שיהיה ברור - אם הרכב ישב שלוש שנים בהשכרה, אין סיכוי שאחרי 8 שנים ו-3 ידיים יהיו לו רק 20-30 אלף ק"מ יותר.

פורסם

בבדיקה במחשב של מוסך מורשה פיאט אמרו לי שהאוטו עבר ראש מנוע בשנת 2008 כאשר הקילומטרז' היה 78000 אז ככה שדווקא נשמע לי הגיוני שנוספו רק 59,000 קילומטר ב-3 שנים ומשהו ... לגבי כמה שנים האוטו היה בהשכרה , אני אברר מחר .

פורסם

ב-2007 קניתי מכונית דיזל בת 9 עם 290 אלף ק"מ. כביכול זה היה נחשב תקין בשביל דיזל (תתעלם מהמספר שנראה לך גבוה).

בד"כ דיזלים עושים מינימום של 30 אלף ק"מ בשנה.

כשהגעתי למוסך מורשה לעשות טיפול, גיליתי שבשנת 2001 המונה היה רשום על 150 אלף ק"מ.

הבנתי באותו רגע שרימו אותי. לא בהכרח אותי, אולי אפילו את הבעלים הקודם של הרכב (היה יד שלישית).

לא הגיוני שהרכב דיזל עבר רק 140 אלף ק"מ ב-6 שנים האלה, כאשר ב-3 השנים הראשונות בלבד הוא עבר 150 אלף ק"מ.

סביר להניח שבשלב כלשהוא סובבו את הספידומטר לאחור.

בגלל העבר ההשכרתי שלו, בהחלט מומלץ לבדוק, למרות הטרחה. אגב, במידה והרכב מטופל במורשה אולי אפשר להסתכל על הטיפולים הראשונים - ייתכן וחברת ההשכרה ביצעה אותם במוסכי פיאט (למרות שזה בד"כ לא קורה).

פורסם

מזל טוב לי , התחדשתי בפיאט פונטו ספייס ELX שמורה תודות לשחר מהפורום . אשמח אם מישהו יוכל להמליץ על מוסך ( לא מורשה יבואן ) אמין וטוב שמתמחה בפיאט באשדוד או מסביב לה .

פורסם

מזל טוב,מה עם קצת תמונות חבר?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

טוב חברים אז הנה קצת תמונות והתרשמות שלי מהאוטו בזמן הקצר שהוא ברשותי .

מאוד חסכוני ( במיוחד בהשוואה לסיאט קורדובה 95 שהייתה לפני) ...בינתיים צריכת דלק ממוצעת של 1:13 בעיר ובין עירוני 1:18 בנסיעה רגועה אך זורמת עם התנועה עם מזגן . הצלחתי אפילו להשיג נתון של 1:20.5 בנסיעה סופר רגועה מנהריה לאשדוד במהירויות 80-90 קמ"ש כשרוב הזמן בלי מזגן . מהבחינה הזו האוטו מעולה . מרגיש לי מרווח , המושבים נוחים ומבחינת כוח מנוע, כשצריך אותו אז הוא שם . עשה את הדרך לירושלים בלי שום בעייה . המהנדס שעיצב את השימושיות באוטו הזה גאון , למרות שהאוטו קטן יש כ"כ הרבה מקומות לשים חפצים ושאר שטויות שאני כל פעם מופתע מחדש ( בניגוד לסיאט ששם אין איפה לשים דברים בכלל ) . רק שלא יהיו בעיות מוזרות בהמשך והכול טוב :)

1319103484037.JPG

1319103491093.jpg

1319103497038.JPG

1319103500037.JPG

1319103507188.JPG

1319121914457.JPG

פורסם

אתה מחשב את צריכה לפי מחשב או לפי מרחק חלקי ליטרים?

פורסם

לפי מחשב וצריכה חלקי ליטרים . שמתי לב שהמחשב מוסיף בערך חצי קילומטר עד קילומטר לטובה .

מה עם השמן גיר שלי ? :)

פורסם

יפה מאוד אם כך.מה לגבי שמן גיר?

• תוכן חדש...