Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5362 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הכל במבחן הזה טוב ויפה, רק חבל שמי שביצע אותו השווה פילטרים שלא תואמים לפילטר המקורי של טויוטה, שהוא פילטר ארוך יותר מכל מה שהוא הביא ולכן ברור שיש בו יותר חומר סינון.

השרשור פילטרים הזה הוא עוד עדות למצב העגום של עלויות החלפים בארץ. הפילטר המקורי של טויוטה שמוצג בשרשור עלה פחות מ 4$, בארץ מחירו למעלה מ 100 שקלים.

איתמר.

הפילטר המקורי זה לא זה שבמרכז?

78433d1289860505-test-toyota-oil-filter-made-thialand-vs-fram-oil-filter-comparo-002.jpg

פורסם

זה כן, אבל המקבילים לא תואמים לפילטר הזה, שהוא הגדול במשפחת הפילטרים של טויוטה ומתאים לשימוש במנועים הגדולים של החברה, לרוב 2 ליטר ומעלה. הפילטרים האחרים שהשתתפו במבחן מקבילים בגודלם לפילטר הסטנדרטי והקטן יותר ולכן מכילים גם פחות נייר סינון.

למרות זאת אני חושב שניתן לראות די בבירור את איכות הפילטר המקורי בהשוואה לפילטרים תחליפיים, גם "ממותגים".

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
הכל במבחן הזה טוב ויפה, רק חבל שמי שביצע אותו השווה פילטרים שלא תואמים לפילטר המקורי של טויוטה, שהוא פילטר ארוך יותר מכל מה שהוא הביא ולכן ברור שיש בו יותר חומר סינון.

השרשור פילטרים הזה הוא עוד עדות למצב העגום של עלויות החלפים בארץ. הפילטר המקורי של טויוטה שמוצג בשרשור עלה פחות מ 4$, בארץ מחירו למעלה מ 100 שקלים.

איתמר.

כבודו, לא כל דבר כזה פשוט. נכון, שבדקתי פילטר לטיוטה קורלה ראיתי שהוא עולה $4. אבל לשלוח אותו לארץ יעלה לי 30 דולר. הפתעה, לקנות פילטר אחד כבר ייצא לי יותר זול בארץ. אם אני אקנה 4 פילטרים זה כבר מתחיל להיות יותר מעניין. אבל היבואן שמביא את החלקים משלם עבור המשלוח של המכולה, משלם מכס, משלם עמלת שיחרור מכולה מהנמל, מע"מ ושאר מיסים, עולה לו לאחסן את זה במחסן הראשי שלו, יש לו לשלם על המחסן ארנונה, ביטוח, חברת שמירה, חשמל ושאר הוצאות כאלה ואחרים. יש עוד כל מיני דברים בדרך. לך זה נראה רק פילטר פשוט אבל עברו הרבה דברים בכדי שהוא יגיע לחנות. יש חלקים שאני מסכים שהמחיר בעדם הוא שעורירייה אבל עדיין לא מונעים ממך להזמין חלקים מחו"ל. אולי מקשים אבל לא מונעים. למשל, מטרו קורעים את הלקוחות במחירי החלפים לאופנועים שלהם. אני לא נכנס לכיס של היבואן אלא מזמין בעצמי. כבר מאז המצאת האינטרנט לא קניתי חלק משמעותי לאופנוע בארץ. יש חנויות בחו"ל, שולח אימייל, משלם בכרטיס אשראי וזה בארץ. משלם מיסים כחוק וזה עדיין יוצא יותר משתלם.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
נצל"ש לבירור עניין

חזרתי מגרמניה ורכשתי שם פילטר שמן של חברת MAHLE

לא שמעתי על החברה לפני, אולם ממה שראיתי שם מדובר בחברה רצינית מאוד.

מישהו מכיר ?

http://www.mahle-aftermarket.com/C12570B3006C0D49/CurrentBaseLink/W26NKCE9986STULEN

מלה-קנכט נחשבת חברה מצוינת היא יצרנית OEM של מיטב היצרניות הגרמניות.

אני יודע שחלק מהפילטרים של BMW מיוצרים אצלם.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם
כבודו, לא כל דבר כזה פשוט. נכון, שבדקתי פילטר לטיוטה קורלה ראיתי שהוא עולה $4. אבל לשלוח אותו לארץ יעלה לי 30 דולר. הפתעה, לקנות פילטר אחד כבר ייצא לי יותר זול בארץ. אם אני אקנה 4 פילטרים זה כבר מתחיל להיות יותר מעניין. אבל היבואן שמביא את החלקים משלם עבור המשלוח של המכולה, משלם מכס, משלם עמלת שיחרור מכולה מהנמל, מע"מ ושאר מיסים, עולה לו לאחסן את זה במחסן הראשי שלו, יש לו לשלם על המחסן ארנונה, ביטוח, חברת שמירה, חשמל ושאר הוצאות כאלה ואחרים. יש עוד כל מיני דברים בדרך. לך זה נראה רק פילטר פשוט אבל עברו הרבה דברים בכדי שהוא יגיע לחנות. יש חלקים שאני מסכים שהמחיר בעדם הוא שעורירייה אבל עדיין לא מונעים ממך להזמין חלקים מחו"ל. אולי מקשים אבל לא מונעים. למשל, מטרו קורעים את הלקוחות במחירי החלפים לאופנועים שלהם. אני לא נכנס לכיס של היבואן אלא מזמין בעצמי. כבר מאז המצאת האינטרנט לא קניתי חלק משמעותי לאופנוע בארץ. יש חנויות בחו"ל, שולח אימייל, משלם בכרטיס אשראי וזה בארץ. משלם מיסים כחוק וזה עדיין יוצא יותר משתלם.

נו באמת, אתה באמת חושב שמישהו בפורום הזה יצדיק את העושק של היבואנים? אני לא יודע מה האינטרס שלך לרשום תגובה כזו, אבל החצי הראשון שלה פשוט צבוע, מצטער. כל מה שרשמת גם תקף על אותו יבואן אומלל ומסכן בארה"ב ועדיין הלקוח קונה אותו ב 4$. הכצעקתה?

מה שרשמת מעניין לי, כלקוח, את העכוז. אין שום הצדקה שמה שבארה"ב עולה 4$ יעלה בארץ 100 שקל, ולא משנה איך תהפוך את התמונה. חפש את השרשור של רוני SRONIS לדוגמאות מחירי חלפים בארץ ביחס לחו"ל.

innvision, הפילטר ה"יפני" בתמונה הוא פילטר עתיק (משנת 1999) ומשומש וטויוטה לא מייצרת אותו, לכן ההשוואה בתמונה בלתי רלוונטית בעליל. ההתקדמות הטכנולוגית בתחום הרכב הביאה לשיפור באיכות הסינון, שמנים איכותיים יותר ואפשרה את הגדלת מרווח הטיפולים. בשנים האחרונות מרווחי הטיפולים של רוב רכבי טויוטה בארה"ב הוכפלו מ 5,000 מייל ל 10,000 מייל.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר, דווקא האנשים שפירקו את הפילטרים טוענים שהפילטר תוצרת יפן הגיע עם הרכב החדש. את הדגם התאילנדי הם רכשו אצל סוחר מקומי בארה"ב.

נזכרתי בשרשור הזה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=296811

ככה שכנראה שגם בארץ ניתן להשיג את שני הדגמים.

פורסם

לא מכיר, לא יודע. אני רק יודע שכבר שנים בכל הפילטרים שנתקלתי רובם ככולם הגיעו מסין או תאילנד וכללו מק"ט שונה מזה המוזכר מעלה.

יש מושג שנקרא NOS (ולא המיכל הכחול ששמים בבגאז') - New Old Stock, מוצר חדש אבל שישב במחסנים הרבה זמן. מאחר ולפילטר אין תאריך תפוגה אז יכול להיות שמדובר במקרים כאלו.

כמו שאמרתי, מעולם לא רכשתי פילטר מהסוג המצויין לעיל ואפילו לא יצא לי לראות כזה. איך שלא יהיה זה שהפילטר נראה פחות טוב לא אומר שהוא עושה את עבודתו פחות טוב, אחרי הכל זה מוצר מקורי של טויוטה (או כל פילטר יצרן מקורי אחר) וכנראה שהוא עושה את העבודה מספיק טוב. במחיר של 4$ בארה"ב אני בכלל לא מבין למה אותו מר בחור התחיל את כל ההשוואה.

איתמר.

פורסם

תודה על התשובה, גם לי נראה שאם הפילטר מקורי ומאושר ע"י היצרן אז אין בעייה כלל.

לגבי ההשוואה, אני חושב שהמטרה הייתה להראות את ההבדל בין פילטר מקורי, לכאלו שמתיימרים להיות טובים ממנו (עם כיתובים של X6, EXTRA GUARD , וכולי...). למרות שאין שם מדידות "מדעיות" אלא רק התרשמות, ומדידה של שטח הסנן.

פורסם
נו באמת, אתה באמת חושב שמישהו בפורום הזה יצדיק את העושק של היבואנים? אני לא יודע מה האינטרס שלך לרשום תגובה כזו, אבל החצי הראשון שלה פשוט צבוע, מצטער. כל מה שרשמת גם תקף על אותו יבואן אומלל ומסכן בארה"ב ועדיין הלקוח קונה אותו ב 4$. הכצעקתה?

מה שרשמת מעניין לי, כלקוח, את העכוז. אין שום הצדקה שמה שבארה"ב עולה 4$ יעלה בארץ 100 שקל, ולא משנה איך תהפוך את התמונה. חפש את השרשור של רוני SRONIS לדוגמאות מחירי חלפים בארץ ביחס לחו"ל.

innvision, הפילטר ה"יפני" בתמונה הוא פילטר עתיק (משנת 1999) ומשומש וטויוטה לא מייצרת אותו, לכן ההשוואה בתמונה בלתי רלוונטית בעליל. ההתקדמות הטכנולוגית בתחום הרכב הביאה לשיפור באיכות הסינון, שמנים איכותיים יותר ואפשרה את הגדלת מרווח הטיפולים. בשנים האחרונות מרווחי הטיפולים של רוב רכבי טויוטה בארה"ב הוכפלו מ 5,000 מייל ל 10,000 מייל.

איתמר.

קודם כל, אני מרגיש צורך שיש להבהיר דבר אחד. אין לי שום קשר כלשהוא לענף הרכב, לענף החלפים או יבואן כזה או אחר במדינת ישראל. פשוט אדם רגיל מן המניין. מה לעשות, משום מה יש לי מי נטייה כזו להביא את הצד השני של המטבע בדיונים על דברים מסויימים. בתגובה שרשמת לי כאן רשמת "יצדיק את העושק של היבואנים". משמע אתה קורא להם גזלנים. האם אתה יבואן? האם עסקת פעם בייבוא? האם ניהלת עסק של קנייה מסוחרים ומכירה ללקוחות? אני כן ואני יכול למור לך שיש עוד הרבה דברים שמסביב שאתה ואני הלקוחות לא רואים ולא יודעים. זה לא יהיה מין החוכמה להיכנס לכיס של היבואן. בסופו של דבר אנשים צריכים להתפרנס וזאת הפרנסה וככה הוא משלם לעובדים שלו. טוב לנו, נקנה, לא טוב לנו אפשר לקנות לבד בחו"ל. למה להיות הישראלי המצוי ולצעוק גזל על כל דבר? אמרתי ורשמתי, אני חלקים לאופנועים שלי לא קונה בארץ כבר שנים, אפילו לא ציוד וגם לא קסדות למינהם אבל אני לא הולך בחוצות העיר וצועק גזל גזל. זוהי העבודה של אנשים וזוהי הפרנסה שלהם. כל עוד המחיר רשום על המוצר שחור על גבי לבן זוהי זכותו לבקש כראות עיניו. אם לא טוב לנו הצרכנים אז היבואן ישלם בכך שהוא יפסיד מחירות. בקיצור, לא טוב פשוט קונים מחו"ל. לא יודע להתעסק באינטרנט ולא יודע ממי לקנות? אפשר תמיד לפנות לחבר ולהציע לו כמה שקלים טיפ על העזרה. לא מכיר כזה חבר או איך לך חשק להתעסק עם חו"ל? אז כל מה שנותר הוא לשלם לאלה שעושים את העבודה. זה הכל.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
נצל"ש לבירור עניין

חזרתי מגרמניה ורכשתי שם פילטר שמן של חברת MAHLE

לא שמעתי על החברה לפני, אולם ממה שראיתי שם מדובר בחברה רצינית מאוד.

מישהו מכיר ?

http://www.mahle-aftermarket.com/C12570B3006C0D49/CurrentBaseLink/W26NKCE9986STULEN

יצרן בוכנות וחלקי רכב מהמובילים בעולם .

פורסם

מחזק את אלו שמעליי

1. MAHLE הנו יצרן OEM איכותי כנ"ל לגבי MANN.

2.לרכבים צרפתיים ישנו היצרן Purflux שהינו יצרן OEM וניתן למצוא גם בחנויות חלפים.

3.לרכבים יפנים אני אישית לא נתקלתי במסננים תוצרת דנסו שהם ללא הלוגו של אותו יצרן רכב, אבל במידה ויש לכם קשר כזה או אחר לספק חלפים המחירים נחתחים בחצי ולפעמים יותר. אוליי כדאי לקנות במרוכב כמה מסננים במכה ולחסוך כמה שקלים.

4.נכון להיום מסנן מקורי לבלנו וסוויפט כולל המודל החדש נמכר דיי בזול גם במוסכים המורשים.

אותו סיפור נכון גם לגבי מצתים, ניתן למצוא את אותו מצת מקורי רק ללא הלוגו של יצרן הרכב במחירים זולים יותר.

• תוכן חדש...