Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחדשתי בסוויפט 2007!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשעה טובה ומוצלחת ואחרי תלאות רבות מכרתי את הג'ימני שלי ורכשתי לעצמי (ולזוגתי כמובן), סוזוקי סוויפט שנת 2007 דגם GLX.

רק כדי שתבינו את הרקע לשמחה, במשך כ-חצי שנה(!!!) ניסיתי למכור את הג'ימני! :shock:

הרכישה של הסוויפט הייתה מהירה וקלילה.

ראיתי את המודעה, התקשרתי, קבעתי איתה ליום שבת רק כדי לראות את מצב הרכב, ביום ראשון בדיקה והיום תשלום והעברת בעלות.

ועכשיו לקטע האומנותי.

הרכב יד ראשונה משנת 2007 ועבר בסך הכל 41000 ק"מ!

האישה שממנה קניתי את הרכב ביקשה מראש מחיר נמוך יחסית (60 אלף ש"ח, כשהמחירון מדבר על 65,520 לפני שיקלול ק"מ ויד ראשונה).

זאת בגלל רביעיית צמיגים הדורשת החלפה ( עדיין עם הצמיגים המקוריים. מהשבוע ה50 לשנת 2006!) ובגלל שמבחינה קוסמטית הרכב לא מושלם. (גרה ברחוב צפוף-הסבר למצב חיצוני. מסיעה על בסיס קבוע 2 נכדים-הסבר למצב פנימי)

ביום חמישי אני מרכיב צמיגים חדשים.

בשבוע הבא אני אלך לעשות לרכב דיטיילינג חיצוני ופנימי ב"קלין קאר".

ובשבוע שלאחר מכן אעשה טיפול "יישור קו".

תמונות:

הכתם הזה על הכנף זה קקי של ציפור ולא שריטה עם חלודה

Photo%2004-10-11%2009%2009%2051.jpg

:lol:

Photo%2004-10-11%2009%2015%2055.jpg

אעלה תמונות נוספות אחרי שהרכב יעבור דיטיילינג!

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

תודה!

לדעתי יש כמה סיבות.

נתחיל בזה שאני הייתי יד שלישית והרכב עבר כ90 אלף ק"מ (שנת 2007). זאת אומרת שמראש נתוני הפתיחה לא היו מושלמים.

מחיר המחירון של הג'ימני גבוה יחסית לשנתון ולתמורה שהוא נותן. הוא צפוף. איטי. לא חסכוני במיוחד. לא נעים לנסיעה מחוץ לעיר. לא בטיחותי.

כך שלא מקבלים תמורה גבוהה עבור המחיר הגבוה.

מעבר לזה, יש היום בשוק כ5 מכוניות חדשות בתקציב של בין 60 ל 70 אלף ש"ח.

כך שאני יכול להבין מדוע יעדיפו לקנות רכב חדש לגמרי עם 3 שנות אחריות, לעומת רכב משומש. (בעיקר ביחס לעובדה שהחדש מרווח, בטיחותי וחסכוני יותר מהג'ימני).

מה גם ש"עם ישראל" הולך בשיטת העדר שמאמין לכל פירסום.

אז אם אומרים שהרכב (מכוניות המיני) צורך 20 ק"מ/ליטר, אדון ישראל ישראלי מיד קופץ על המציאה. גם אם הרכב לא עונה על הצרכים שלו.

הקטע המוזר הוא, שעד לפני כשנה, הג'ימנים היו נמכרים בכ 15-20% מעל למחירון. גם אם המצב המכני שלהם לא היה משהו.

בחצי שנה שהרכב פורסם קיבלתי כ 10 טלפונים בלבד!

כל שוק היד שניה נמצא בסוג של PAUSE כרגע.

בסוף זה בא לידי ביטוי בזה שמכרתי את הרכב בכמעט 20% מתחת למחיר המחירון. כבר הייתי נואש ורק רציתי להפטר ממנו.

הוא לא ענה בכלל לצרכים שלי.

רק למען הסר ספק, כשקניתי את הג'ימני, ההורים שלי החזיקו ברכב ליסינג. כך שהג'ימני שימש כרכב עירוני בלבד ומידי פעם טיילנו בשטח- מה שענה על הצרכים שלי בצורה מושלמת. (נסיעות בינעירוניות על בסיס יומי התבצעו על הליסינג)

בשלב מסויים ההורים החזירו את הליסינג בגלל אי כדאיות ובערך מאז ניסיתי למכור אותו.

בתקופה הזאת פשוט סבלתי. היו פעמים שביטלתי עבודה או מפגשים חברתים רק בגלל שלא רציתי לנהוג בו מחוץ לעיר.

בקיצור, תמה תקופת הג'ימני. וטוב שכך!

ואם הכל ילך כמתוכנן, הסוויפט תישאר אצלי לפחות ב4-5 השנים הקרובות.

עודד.

פורסם

תשמע, תמיד כיף להתחדש.

אבל במקרה הזה, אחרי שכל כך הרבה זמן פינטזתי על רכב שעונה לצרכים שלי, עם יכולת כביש טובה, אני לא מתבייש להודות שאני מתרגש כמו ילדה עם קוקיות שקיבלה ברבי חדשה :shock:

מעבר לזה שאני עוד יותר מבסוט מהעיסקה עצמה.

עודד.

פורסם
בתקופה הזאת פשוט סבלתי. היו פעמים שביטלתי עבודה או מפגשים חברתים רק בגלל שלא רציתי לנהוג בו מחוץ לעיר.

עודד.

עד כדי כך?

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

כן!

לדעתי זה קשור לעובדה שאני גר בירושלים. מה שאומר עליות גם ביציאה ובעיקר בחזרה מהעיר. והג'ימני ממש לא מצטיין בעליות!

הג'ימני פשוט התיש אותי בנסיעות.

הייתי מגיע ליעד עייף ותשוש.

אני בטוח שאם הייתי גר באיזור המרכז (מה שאומר שהדרך ברובה מישורית), הכל היה נראה אחרת.

בתוך העיר הוא אחלה כלי! אבל מעל ל90 קמ"ש, העסק מקבל תפנית לא נעימה.

עודד.

פורסם

כל הכבוד, תתחדש על הסוויפט (אחלה מציאה) וסע בדרכים טובות. מומלץ לטשטש את המספר בפעם הבאה שתצרף תמונה.

לאמא שלי יש אחת כזו, בת 10 חודשים-עשתה רק 2300 ק"מ בכל התקופה, אך היא מתלוננת על צריכת דלק גבוהה יחסית.

האם זה המקרה גם אצלך? הספקת לבחון את צריכת הדלק שלה?

פורסם

הי מתן. תודה!:wink:

עדיין לא יצא לי לבחון את צריכת הדלק. קיבלתי את הרכב בת״א עם כשלושת רבעי מיכל ותדלקתי רק בירושלים. אעדכן אותך בהמשך אם תהיה מעוניין.

(לדברי חבר שיש לו סוויפט 2008, ה״קמצנומטר״ -מחשב הדרך- מראה כ13.4 ק״מ/ליטר ממוצעים. יש לציין שהוא נוסע כפעמיים עד שלוש בשבוע מירושלים לחיפה ובשאר הזמן הרכב נוסע בתוך העיר ודי הרבה. תמיד עם מזגן-אף פעם לא היה לי ברור הקטע הזה- ולא ממש משתדל לחסוך.)

לגבי טשטוש המספר. אף פעם לא הבנתי את הקטע הזה. (חלילה לא מזלזל בדעתך או עצתך!). אבל באמת לא הבנתי.

זהו רכב סטנדרטי ללא שיפורים.

לא כתבתי שאני עובר על החוק.

אשמח אם תרחיב בנושא ותאיר את עייני.

עודד.

• אחראי פורום
פורסם

עודד תתחדש! אני אחרי 8 מכוניות ועדיין מתרגש רק מעצם החיפוש, מבין אותך.

סיפור המכירה שלך מזכיר את התקופה שניסיתי למכור להוריי את הרכב.

רכב עם (כביכול) שוק טוב, נתונים טובים, שמור - כמעט ללא מתקשרים. עד לא מזמן ג'ימני טוב היה נחטף ואני רואה לאחרונה לא מעט שמתייבשים בלוחות.

הסוויפט רכב חמוד ומוצלח שעדיין נראה מצויין, נסעתי עליו כרכב תחליפי תקופה קצרה ואני זוכר שהוא היה גם די מהנה לנהיגה.

תתחדשו ותהנו!

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

מבסוט עלייך אש.

ולמה אתה אומר שקיבלת רק 10 טלפונים?

אני התקשרתי לפחות 5 פעמים ממספרים אחרים ועשיתי את עצמי מתעניין....

זוכר עם הקטע של הכלב? איזה יד הרכב?יד שלישית,והכלב???אז כבר עלית עליי...{כמה קיללת...}

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

תתחדש על האוטו, לי יש סויפט 2008. אחת המיני היותר כיפיות שיש פה בארץ בכמויות גדולות ללא ספק.

אמנם היא קצת שתיינית אבל אולי זה לא חוכמה כי קניתי אותה אחרי אלטו ידנית :lol:

13.5 קילומטר בממוצע במשולב אבל מטפסת לירושלים כמו גדולה!

פורסם

מתן,הרכב שלכם עדיין בתחילת הדרך (טיפ'לה אחרי הרצה),צריכת הדלק תשתפר לקראת 5000ק"מ והלאה (מנסיון עם הסקודה).

עודד,תתחדש! עברת מג'יפ,לג'יפון! :lol:

סתם - אחלה אוטו :)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
מתן,הרכב שלכם עדיין בתחילת הדרך (טיפ'לה אחרי הרצה),צריכת הדלק תשתפר לקראת 5000ק"מ והלאה (מנסיון עם הסקודה).

תודה על ההבהרה. מעניין מתי זה יקרה? בקילומטרז' שאמא שלי נוסעת-כנראה עוד שנה. :lol:

לגבי טשטוש המספר. אף פעם לא הבנתי את הקטע הזה. (חלילה לא מזלזל בדעתך או עצתך!). אבל באמת לא הבנתי.

זהו רכב סטנדרטי ללא שיפורים.

לא כתבתי שאני עובר על החוק.

אשמח אם תרחיב בנושא ותאיר את עייני.

טשטוש המספר נועד למנוע זיוף לוחית רישוי-שבתורו יכול לגרום לדוחות שווא, קנסות והרבה צרות.

דוגמה לכך נמצאת כאן.

• תוכן חדש...