Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה בכותרת.

2 אפליקציות, שונות לחלוטין זו מזו, לאחת אני לא רואה עתיד כל כך אבל עדיין (אני הייתי מתקין אותה!!!), והשנייה, ובכן- דיי חזקה. צופה לה מכירות טובות.

אממה, אין לי מושג בשיט איך מתכנתים...:lol:

מחפש שותף.

נ.ב.

לשירשור הזה אין שום קשר, בשום צורה שהיא, ישירה או עקיפה, לשירשור "מחפש שותף לפטנט".

תודה לעוזרים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צודק. גם לאייפון.

לי פשוט יש אנדרואיד- לכן אני גזעני...:lol:

פורסם

קהילת האייפון אכזבו את ההורים שלהם כבר ממזמן :)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אתה צריך להבין שזמן של מפתח לMOBILE הוא דבר יקר (במיוחד כשיש חוסר במפתחים טובים , ויש עודף ברעיונות שלא ממש טובים או ישימים באמת).

במיוחד אם אתה לא מהתחום אתה לא כ"כ מבין מה ישים , מה קיים כבר ומה צריך לעשות כדי להביא אפליקציה למספיק מודעות כדי שתיהיה רווחית.

אז יש הרבה אנשים שמוכנים "לבוא עם רעיון מעולה" (ושהצד השני ישקיע המון זמן בללמוד , לפתח ולבדוק את האפליקציה), אם אתה מאמין ברעיון - או שתפתח אותו בעצמך , או שתציע שכר / תמצא משהו שיהיה שותף שלך - אבל זה אומר שאתה תעבוד קשה באותה מידה.

אם רק היה לי שקל על כל פעם שחבר פנה אלי ב"יש לי רעיון טוב ... אתה תתכנת אני אשב רגל על רגל - זה יצליח חבל לך על הזמן" , לא הייתי צריך משכנתא לדירה כנראה :)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

זמן של מתכנת (טוב או לא...) הוא מאוד יקר.

כבר הצעתי בעבר לברווז שילמד תכנות כך שהוא יוכל לתפוס 2 ציפורים במכה אחת:

1. להרוויח הרבה יותר מהעבודת היומיומית.

2. לפתח בזמן הפנוי מה שבא לו.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

רעיונות, ככלל, יש להרבה אנשים. יש הבדל מהותי בין לפתח את הרעיון לבין לחפש מי שיעשה את העבודה בשבילך (חלילה שלא תחשוב שאני אומר שאתה עצלן או משהו) ולצפות לתמורה (בטוח כשלפי מה שנראה לא תוכל לתרום לפיתוח עצמו). אני לא מפתח תוכנה, אך כיום אני מודע דרך בן דוד שלי לקשיים בפיתוח אפליקציות. קריעת תחת זו אנדרסטייטמנט. זה משהו שנכון לכל יוזמה עצמאית. לזרוק לאוויר יש לי רעיון וקוות שמישהו יקח ויתן לך משהו ממנו משול ליציאה לצייד עם רובה טעון בצפייה שהצבי יתיישב לך על הכוונת ויחכה למותו. מנסיוני הדל, אומנם בתחום פיתוח המוצר (עדיין, שלבי הפיתוח דומים [לטעמי] בהרבה מובנים) , זו עבודה קשה, מאוד קשה. הרעיון הוא החלק הקל, אחרי זה מבשיל הקונספט, אח"כ נכנסים לפיתוח ובסוף מקווים למצוא משקיע, למכור את המוצר או לשווק אותו בעצמך. בחלק האחרון טמונים רוב הסיכונים הפיננסיים.

נראה שאתה אדם שופע רעיונות וכוונות טובות. אבל ממש קשה לך לקחת את הרעיונות שלך לשלב הבא. יזמות היא לטעמי אחד מהדרכים המועטות היום להרוויח כסף ישר וטוב, בעיקר לאנשים ללא השכלה אקדמית-מקצועית. אבל יזמות (ונראה לי שלשם כל הרעיונות שלך מוכוונים) דורשת אורך רוח, וה-מ-ו-ן השקעה. אני מקווה שכל רעיון כזה שלך יורד לנייר, כי רק אז תוכל להתחיל לפתח אותו. קרא קצת על תהליכים לפיתוח אפליקצייה, תבנה מתאר טקסטואלי ואולי גרפי, כמו סקיצה. תראה רצינות. משם תוכל להתחיל לחפש משקיע, שותף או למכור את הרעיון שלך הלאה.

אבל, הכי חשוב. חשוב תמצא רעיון אחד ותתחיל לפתח אותו. רעיון הוא רק זה, רעיון. הוא כלום ללא עוד השקעה מצדך. כי לדעתי אף אחד לא משקיע ברעיון. אנשים משקיעים ב"מוצר", "קונספט". שם מתחילה להבנות ראייה מפוכחת על העיון שלך והוא עובר משלב הארטילטי למשהו עם יותר בשר ומה להציג.

אני עד לפני כחצי שנה היית במקום הזה של אלף רעיונות טובים. ותאמין לי, כל מוצר שאני "חושב" יש לו בשר, אבל אף אחד מהיזמים ואנשי המקצוע שאני מכיר לא עזר לי לקדם, כי מלבד רעיון לא היה כלום. אבל, ביום שהתחלתי לקחת את הרעיון הטוב שלב אחד קדימה לקונספט (ולקקח לי המון זמן, עצבים, משברים וכיו"ב)אנשים התחילו לרחרח ולשאול שאלות יותר רציניות. אני מקווה שבקרוב מאוד אני אפילו אוכל כבר להשוויץ במוצר שאני עיצבתי, תכננתי ואפילו אייצר (בעזרת משקיע) בעצמי תחת מותג עצמאי. לא אלעה אותך בפרטים של כמה זמן לקח לעשות "זיקוק" רק לקונספט, אבל עכשיו אני בשלבי אב טיפוס וזה לקח המון שעות מעבר לעבודה היומית שלי, הרבה עצבים, הרבה סקיצות ומודלים והרבה שיחות עד שמצאתי את מי שיעזור לי לעבור את שלב האב טיפוס.

אז, לסיכום.

אני מציע, שבמקום לחפש "שותפים לפטנטים", מתכתנתים לפאליקציות ושאר ירקות. תתחיל לעבד את הרעיונות שלך למשהו יותר גשמי ותגש עם זה לאנשים רלוונטיים יותר. ואם את מעלה משהו כזה לפורום, תביא משהו יותר אטרקטיבי מ"רעיון טוב לאפליקצייה".

נ.ב.

כן, אני אוהב "מרכאות" ו(סוגריים)

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

מסכים עם הבחור מעלי מילה במילה, רלוונטי לגמרי לתחום הנ"ל (וזה מהראיה שלי כן בתור מפתח למובייל שעובד בחברה קטנה והרבה חברים מסביב שעוסקים בתחום ולקחו רעיון ויצרו ממנו מוצר וחברה.)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

גם למייקרוסופט היה רעיון, הם אפילו ביצעו אותו והצליחו לא רע (myspace). ואז בא מארק (וגם המניות שלו מועטות כיום עקב הסינון שעברו בדרך לביצוע (מה שלא מפריע להונו לעמוד על 17 מיליארד דולר))

בקיצור, מה שurban racer אמר.

פורסם
אתה צריך להבין שזמן של מפתח לMOBILE הוא דבר יקר (במיוחד כשיש חוסר במפתחים טובים , ויש עודף ברעיונות שלא ממש טובים או ישימים באמת).

במיוחד אם אתה לא מהתחום אתה לא כ"כ מבין מה ישים , מה קיים כבר ומה צריך לעשות כדי להביא אפליקציה למספיק מודעות כדי שתיהיה רווחית.

אז יש הרבה אנשים שמוכנים "לבוא עם רעיון מעולה" (ושהצד השני ישקיע המון זמן בללמוד , לפתח ולבדוק את האפליקציה), אם אתה מאמין ברעיון - או שתפתח אותו בעצמך , או שתציע שכר / תמצא משהו שיהיה שותף שלך - אבל זה אומר שאתה תעבוד קשה באותה מידה.

אם רק היה לי שקל על כל פעם שחבר פנה אלי ב"יש לי רעיון טוב ... אתה תתכנת אני אשב רגל על רגל - זה יצליח חבל לך על הזמן" , לא הייתי צריך משכנתא לדירה כנראה :)

ליביו

ליביו, אני לא מופתע כלל וכלל ממה שכתבת,הדבר נכון גם לגבי תחום האלקטרוניקה. לא פעם פנו אליי 'ייזמים' עם רעיון מעולה לדעתם ורצו פשוט לנצל את הידע והניסיון שלי להרים פרוייקט כזה או אחר כאשר הם 'הייזמים' ואני הפועל.

רוב הרעיונות של האנשים פשוט נולדו מהתלהבות ייתר מקריאה באינטרנט וצפייה בסרטי יוטיוב.

לדוגמא הרעיון האחרון (אדם שרצה שאני אלמד אותו חינם אין כסף את תורת ההלחמה של רכיבי SMD לאייפון).

'ייזם' פנה אלי בדבר אפשרות של שיתוף פעולה איתי בעניין החלפת רכיב שנקרא מייצב מתח או למעשה רכיב ניהול צריכת החשמל של האייפון. הבחור הצעיר ראה סירטון ביוטיוב כיצד ניתן להחליף את הרכיב בעזרת כלי עבודה ביתיים ואופסס ניתן לחסוך המון כסף על תיקון האייפון.

הוא רק שכח שהסרטים ביוטיוב הם בהרבה מקרים נעשו על-ידי חובבנים ואין קשר בינהם בין המציאות לסרט.

כאשר הסברתי לו שתהליך החלפת הרכיב קרי הסרת הרכיב והלחמת רכיב חדש מסוג BGA הינו תהליך שרק אדם מיומן בהלחמות ועם ציוד מתאים מסוגל לעבודה מסוג זה. אבל הבחור 'מסביר לי' ראיתי ביוטיוב כיצד עושים זאת בקלי קלות.

בקיצור העפתי אותו...

איזה כייף לי :)

פורסם

אני לא מעוניין שאף אחד "יישב רגל על רגל".

מה שכן, לא ידעתי שזה תחום כל כך מסובך.

יש רעיון מוגדר היטב. יש קהל יעד ספציפי. משקיע\מתכנת, פנה אליי מישהו אם לומר את האמת, ומאחר ורק חזרתי לפני כשעה מירח הדבש, טרם קידמתי את הנושא...

פורסם

קודם כל, מ-ז-ל ט-ו-ב!!!

עם כל הפוסטים השטותיים שאתה פותח (:)), הנה נושא מעניין לכתוב עליו.

דרך אגב, התגובות פה היו צפויות ואמיתיות וזה אכן הולך כך, אך יצא לי כבר להכיר אדם שהאמין שהרעיון שלו מיוחד, משך את זה הלאה והרוויח יפה מאוד. לצערי, ההיכרות איתו היא מאוד שטחית ולכן לא אוכל לפרט יותר מכך.

פורסם
זמן של מתכנת (טוב או לא...) הוא מאוד יקר.

כבר הצעתי בעבר לברווז שילמד תכנות כך שהוא יוכל לתפוס 2 ציפורים במכה אחת:

1. להרוויח הרבה יותר מהעבודת היומיומית.

2. לפתח בזמן הפנוי מה שבא לו.

האם לדעתך, ניתן ללמוד תיכנות לבד מספרים?

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

גלעד, יש המון חומר באינטרנט. אתה צריך לכוון לתחום מסוים (אינטרנט, אפליקציות וכו')

בכל נושא יש עשרות Ebooks שמיועדים ללמידה עצמית.

העניין הוא שרוב החומר הוא באנגלית, ככה שזה תלוי בך.

הכוונה היא ליכולות שלך באנגלית ולסבלנות לעצור כל כמה דקות לחפש פירושים בגוגל.

- אני אומר, משתלם.

פורסם

למה אתה רוצה ללמוד תכנות - לאיזו מטרה ?

יש הרבה שפות תכנות - ואם אתה רוצה ללמוד תכנות למטרה מסויימת - אולי כדאי לך להתחיל בשפה מסויימת

תן יותר פרטים

• תוכן חדש...