Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5402 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה לכולם על התשובות.

עם אנגלית אין לי בעייה. אני גר באירלנד כבר כמה שנים ועובד מול השוק האנגלי.

חשבתי ללמוד JAVA כדי שמשם אוכל להמשיך לאנדרואיד (בהתחלה חשבתי על objective c אבל זאת שפה שהשימוש בה הרבה יותר מוגבל (לפי דעתי המוגבלת) ולכן חשבתי על JAVA במקום).

אני חושב שכדאי קודם להתחיל מהבסיס ולהמשיך משם ולכן לא חשבתי להתחיל ישר מאנדרואיד.

יש לציין שאין לי ניסיון כלשהוא בתכנות אבל קליטה מהירה יש, ורצון ללמוד יש.

כרגע אין ביכולתי ללמוד באוניברסיטה אבל אני לא רוצה לתת לזה לעצור אותי.

אני יודע שעולם התכנות הוא די ענקי, ושזה תהליך שלוקח זמן והשקעה - אבל ככה זה בחיים ואני מוכן לקחת את זה על עצמי.

האם אתם חושבים שאני עושה נכון? אם כן, יש ספרים שאתם ממליצים עליהם ללימוד עצמי?

תודה על העזרה,

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שפה היא רק כלי, "ללמוד שפה" בלי לדעת לתכנת קודם - זה קצת לא רציני.

קודם צריך לפתח בכלליות.

בכלליות לפני שניגשים לmobile כדאי לדעת לפתח ועקרונות של תכנות מונחה עצמים וקצת מבני נתונים וDesign patterns בסיסיים.

בגדול - עולם הפיתוח לאנדרויד הוא קצת יותר "מבולגן" לעומת iOS ופחות מובנה ומתועד , אבל זה עולם יותר פתוח ואתה לא חייב על ההתחלה להתמודד עם בעיות מהותיות כמו Garbage collection (למרות שהוא לא מדהים באנדרויד).

עוד חסרון לiOS - חייבים מק.

בגדול - אם בחיים לא פיתחת, אני משאר שיש לך איזה שנה של לימודים עד שתוכל לפתח ברמה נאותה למוצר שמשהו ישלם עליו (במחשבה שהולך לך וזורם לך).

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ברור לי שזה יקח זמן וברור לי שאני צריך קודם את הבסיס.

כל דבר עדיף על לא לעשות כלום ולא ללמוד כלום.

ליביו, יש לך ספר להמליץ לי עליו? הבסיס של הבסיס.

תודה,

גילעד

פורסם

ממליץ להתחיל דוקא מ-C (לא objective).

אמנם java פרקטית יותר אבל בשביל תכנות טוב/נכון/יעיל חשוב בסיס טוב והבנה של מה קורה ברקע.

משם אפשר להתקדם ל C++ או לקפוץ ישר ל c#/java.

ספרים מומלצים ל-C

http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/0201183994

http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/0131103628

אנדרואיד זה ממש לא הבסיס.

מבלי להכנס יותר מדי לעומק, אם אין לך ידע בעבודה עם ת'רדים, UI, תקשורת, פרוטוקולים ועוד, יהיה לך קשה לבנות משהו רציני.

כמובן שאפשר ללמוד תוך כדי אבל הרבה יותר פשוט להתחיל בסביבת windows נניח (אין צורך באמולטור, יש פחות "דרישות" ואילוצים מהסביבה, יש הרבה יותר חומר באינטרנט).

פורסם

אני ממליץ תמיד על האתר של סאן (כיום אוראקל) בשביל ללמוד. יש שם מבניות מאוד ברורה:

http://download.oracle.com/javase/tutorial/

מצד שני, מי שכותב את ה-tutorials שלהם משעמם נורא ולא יודע לעשות את זה מעניין.

תתחיל מ-Getting Started ותזרום.

לדעתי האישית, כל מתכנת צריך גם להכיר מעט את התאוריה (סיבוכיות באופן בסיסי, מבני נתונים, אלגוריתמים וכו') שמאחורי העולם הזה - וזה לצערי משהו שקשה ללמוד ברשת.

ברווז - אני אגיד לך את האמת: בגלל שרוב העבודה בשלב שאתה מדבר עליו היא של המפתח, מי שיסכים לעשות את זה יעשה את זה תמורת אחוזים גבוהים מהרעיון לצורך העניין. בנוסף יש את העניין של עד כמה זה חדשני ומיוחד, וכמה קשה להעתיק אותו. בקיצור, אם אין לך איך לשלם במזומן, תיאלץ לשלם במניות.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

תודה לכולם אבל עכשיו אני מבולבל.

לא להתחיל ישר מJAVA או כן להתחיל ישר משם?

יש כמה ספרים שבנויים בשביל ללמד אותך לתכנת ב JAVA מאפס (לא רק איך משתמשים אלה ממש הבסיס של התכנות, המושגים, למה וכו').

אני חוזר ואומר, ברור לי שהכי טוב זה ללמוד את הבסיס שמאחורי כל זה (המתמטי), אבל אין באפשרותי.

תודה לכולם,

גילעד

פורסם

לא דיברתי על בסיס מתמטי (מה זה אומר בכלל?).

בעיקר התכוונתי לכל נושא ניהול הזכרון (שמתעסקים בו הרבה ב-C).

יצא לי לפגוש לא מעט "מתכנתים" שהתחילו ישר מ-java או C#. הקוד שלהם היה לא יעיל בטירוף, מלא בדליפות זיכרון (בשפה שהיא managed!! צריך כישרון מיוחד..) וברגע שהיו צרכים להתעסק טיפה עם low level (נגיד עבודה עם win32), לא היה להם מושג מה עושים.

לכתוב קוד שעובד זה קל.

לכתוב קוד שעובד טוב ומהר זה הרבה יותר קשה.

בקיצור, זה נחמד שיש לך garbage collector וניהול זיכרון אוטומטי אבל גם שם אפשר לעשות הרבה שטויות ונזק אם לא יודעים לפחות בערך איך כל העסק עובד.

כמובן שידע בסיבוכיות, אלגוריתמים, מבני נתונים ו-design patterns עוזר ונדרש אבל לדעתי זה כבר שלב אחרי שיש בסיס.

לגבי לימוד C - לא חייבים להעמיק לרמה של מתכנת linux kernel אלא רק לקבל את הרקע להמשך.

פורסם

דווקא כל הידע באלגוריטמים , מבני נתונים וDesign patterns הוא ממש חובה אחרי שעוברים את הבסיס , ואולי אפילו לפני שלומדים שפה לעומק.

(ואכן מה שתיארת לגבי בעיות של "מתכנתים" זו הבעיה העיקרית במובייל. הרבה מהדברים הבסיסיים חייבים ליהיות די Low Level כדיי ליהיות יעילים , פה לדוגמא יש בעיות יציבות ותאימות קשות בחלק מהפלטפורמות)

לגבי דרך להתחיל - אין נכון / לא נכון.

במצבך אבל (hgilad) הייתי בכ"ז מחפש מסגרת פרונטאלית.

קח את הספר של C שכתבו לך (השני משני הלינקים הראשונים).

הוא מלמד קצת בסיס של C , לאו דווקא בצורה הקלה ביותר - אבל בצורה איכותית.

תבנה כמה דברים קטנים בעצמך (ספר טלפונים , משחק 5 בשורה , כל מני חידות היגיון) כדי להתאפס קצת על מי נגד מי.

אם אהבת עד לפה - תחזור ותבקש עוד עיצות ואולי תוכל להחליט בעצמך מה הלאה.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

לדעתי, אם תכנות זה משהו שאתה אוהב ואתה בן אדם סבלני עם הרבה זמן שרוצה ללמוד את הנושא אתה יכול.

אני מתכנת לאייפון כבר כשנתיים וחצי, ואת הבסיס של התכנות עצמו למדתי בבית ספר ואז הצלחתי להתקדם לבד ל

Objective - C ע"י ספרים ואינטרנט.

אני ממליץ על הוצאת הספרים Apress. אני אישית קניתי מהם באזור ה10 ספרים לכל מיני שפות שונות כמו, לאייפון, לאנדרואיד, לASP ועוד. כל הספרים נורא מפורטים ויש ספרים לפי רמת הניסיון שלך.

אז לדעתי כדאי להתחיל מספרים שיודעים להסביר את הבסיס לעומק ותוכל להכיר את השפה שאותה אתה רוצה ללמוד, ולאחר שתסיים תוכל להגיע לאינטרנט שבו המידע באמת כמעט בלתי מוגבל(לפחות בObjective - C)

ויש כל כך הרבה מדריכים וספריות ללמוד מהם.

אם תגיע לשלב הזה אשמח גם לעזור לך למצוא עוד מידע\מדריכים.

אם יש לך עוד שאלות או אתה זקוק לעזרה, אני פה.

אלון עזר.

פורסם

טוב אם עושים משהו אז כמו שצריך לא?

אני אזמין לי את "התנ"ך" ונראה איך מתגלגלים משם.

אני מניח שאם לא מתחילים מהתחלה לפחות בצורה בסיסית, אז אחר כך מתגלים חורים בידע.

אלון תודה על ההצעה לעזור. אם אני באמת אמשיך הלאה אני אשמח להעזר בך.

באמת תודה לכולם, עזרתם לי לקבל כיוון.

גילעד

פורסם

לAPRESS יש אחלה ספרים , דווקא אלו של האייפון שלה - לא בדיוק מכסים את הנושא טוב או מלמדים דברים בצורה רחבה לטעמי.

במיוחד הBEGINNING - בפני עצמו - הוא לא מדריך טוב - הוא לא מלמד לא שפה , לא פרקטיקות נכונות לא בסיסי ולא מתקדם..

הוא נשען מדי על דוגמאות ללא הסברים ועל הIB. (ולמרות זאת - הוא אחד הספרי אייפון הטובים יותר - פשוט כחומר מלווה)

גם ההרצאות של סטנפורד לדוגמא - מעולות - אבל מתמקדות בחלק מסוים של הSDK, משארות הרבה מאוד לימוד עצמאי ובסיס לא רע בשנה ראשונה של מדעי מחשב כדי להפיק מהן את המירב ולא סתם להעתיק דוגמאות כמו תוכי

Then dying is forgetting

פורסם

מעולה שהזמנת אותו. מעבר למופת של כתיבה טכנית הספר הזה ילמד אותך באמת איך מתכנתים נכון מהבסיס.

אחר כך תוכל בקלות ללמוד כל שפת תכנות אחרת שתרצה ויהיה לך בסיס מוצק.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

היי גילעד,

מה שלומך?

אולי בתור רקע כדאי לך לחשוב על לקחת קורס אחד באוניברסיטה הפתוחה (השיעורים מועברים בשידור חי/מוקלט באתר והחומר נשלח אליך הביתה) ומשם להמשיך לבד.

בתור אחד שעשה את הקורס "מבוא למדעי המחשב ושפת JAVA" באו"פ, לדעתי זה ייתן לך רקע די טוב בהבנת תכנון מובנה-עצמים (OOP), חישוביות/סיבוכיות ועוד, ומשם תוכל להמשיך לבד. התכנות בקורס הזה הוא די בסיסי, אבל אני מניח שמשם תוכל להתפתח לבד בתיכנות.

אם תשקול את זה ברצינות ותצטרך עזרה או שיש לך עוד שאלות, אתה יודע איך להשיג אותי :-D

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

• תוכן חדש...