Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פעם עשיתם תאונה לא באשמתכם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5404 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שבנהיגה צריך להיות רגוע .

אסור להיות לחוץ ! לקחת הכל באיזי .

לחץ מביא לטעויות , אני רואה חברים שלי נוהגים עם 7 ידיים על ההגה פוחדים מכל דבר .

כל פנייה שלהם הם מסובבים את ההגה בחוסר ביטחון וכל ברקס וגז הם לא רגישים .

גם אלה שנוהגים טוב לפעמים קצת משדרים חוסר ביטחון .

הלחץ הזה מביא לתאונות , כאשר אתה רגוע אתה שולט בעניינים .

אתה צריך להיות רגוע ו"קול" לקחת את המצב ליידים .

כשאני נוהג אני נוהג הכי רגוע שאפשר עם חיוך ומדבר יושב בתנוחה נוחה לי ואפילו נוהג מהר , אבל ברוגע ובשליטה .

אנשים נהנים לעלות איתי לאוטו , לעומת זאת שאתה עולה עם כמה מהחברים שלהם שלא מזמן נגמר להם המלווה אפילו שהם נהגו המון ! עדיין רואים עליהם לחץ כאילו כל פעם שהם עולים לרכב זאת הפעם הראשונה שהם רואים הגה כאילו הם עולים לשיעור ראשון .

ממש חרדה לנסוע ככה , אתה חייב להירגע . אם תהיה רגוע לא תדרוס שום זקנה ואפחד לא יכנס בך . תירגע ותהיה בעניינים .

פורסם

קודם כל,תודה רבה על כל התגובות,זה באמת מעודד.

ול roi2314 אתה צודק שצריך לנסוע רגוע ואם נלחצים יותר מדי זה יכול לגרום לתאונות(מקווה מאוד שבשיעורים הבאים הפחד יעבור לי) אבל גם לא צריך ללכת לקיצוניות השניה,למשל לא לנסוע מהר מדי מעל המהירות המותרת ולציית לכל חוקי התנועה

פורסם

שאלה קצת תמוהה, הרי לפי ההגדרתה של מילה תאונה לרוב צריך שני צדדים כדי שתתרחש- הצד הפוגע הגורם לתאונה והצד הנפגע שלא אשם בה.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

שני הטיפים הכי טובים שאני יכול לתת לך הם להיות רגוע, אך בו בזמן מרוכז ולצפות קדימה, להסתכל הרבה קדימה ולחפש אנשים על המדרכות ונהגים שעושים שטויות.

ועוד משהו, אתה תעשה תאונות, חד משמעית, לא משנה כמה טוב אתה נוהג, זה יקרה. בין אם באשמתך או לא, קשה מאוד (עד בלתי אפשרי) לברוח מזה. כשזה יקרה, וזה יקרה, אל תתן לזה להוריד לך את הבטחון.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
ועוד משהו, אתה תעשה תאונות, חד משמעית, לא משנה כמה טוב אתה נוהג, זה יקרה. בין אם באשמתך או לא, קשה מאוד (עד בלתי אפשרי) לברוח מזה. כשזה יקרה, וזה יקרה, אל תתן לזה להוריד לך את הבטחון.

לא נכון! חשיבה שכזאת היא חשיבה מוטעית כי היא מעודדת את הנהג לא לעשות כלום על מנת למנוע את האפשרות שתקרה תאונה. אשמה מקומה בבית המשפט, לא בכביש! בכביש אין אשמים, יש קורבנות. אתה כנהג צריך לעשות הכל (ויש הרבה מה לעשות) כדי לא להיות קורבן.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

רק עכשיו התחלת ללמוד, זה טבעי שיהיה לך חוסר בטחון על הכביש.

אני הייתי חסר בטחון אפילו אחרי שעברתי את הטסט, הרגשתי שהשיעורי נהיגה היו רק בשביל לעבור טסט, ולא באמת לימדו אותי לנהוג.

הלימוד נהיגה האמיתי שלי היה בתקופת המלווה, ונהגתי לא מעט בתקופה הזאת.

פורסם

אני יגלה לך סוד קטן גם אני לומד דברים חדשים בנהיגה ואני מ91 עם רישיון.יש בשכונה שלי רוכבי קורקינט בוגרי מעשיהו בעתיד שלו דופקים חשבון.חותכים נתיב נסיעה שום זכות קדימה .למדתי אני מחפש אותם ומתרחק מהם כמו מאש .לומדים ללמוד ולנחש את צורת הנהיגה של הרכב שנוסע מלפנים .סע בנוחות ורגוע אתה תלמד המון במיוחד עם צורת הנהיגה הישראלית .

פורסם

הדברים האלה קורים, אין ספק.

התאונה היחידה שהייתה לי הייתה עשירית באשמתי וכל השאר באשמת הנהגת המטומטמת שהגה משמש להסטת הרכב מנתיב הנסיעה. העשירית שלי הייתה "התגנבות" לקו עצירה עם מחסומי ראייה בעיתיים.

תוצאה: טוטאל לוס על המכונית שכל כך אהבתי.

שמע, לפחד זה בריא, זה שומר עליך עירני. כל עוד לא תפתח פראנוייה, הכל יהיה בסדר.

כשאני למדתי נהיגה, אני הייתי מבועת מהמחשבה על צומת T כשרכב עלול להופיע מימיני ולהיכנס בי. כמו בסרטים... קצת עירנות, ללמוד לאן להביט בזמן הנהיגה, לדעת שהפחד שומר עליך מלעשות שטויות, והופ! אתה מתרגל וצולח את זה כמו גדול.

אז תירגע, יהיה בסדר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

עמדתי בעצור מאחורי אלפא 155 (זה היה בחו"ל).

פתאום ראיתי במראה האחורית פולקסווגן גול (לא גולף, גול!) שמתקרבת עלי ולא בולמת בכלל.

אחרי שתי שניות היא נכנסה בי בכל הכוח.

הדייהו רייסר GTE שלי פשוט נמחץ בין האלפא לפולקסווגן.

נשארתי עם המושב שלי (שנתלש מהאוטו עצמו) על המושב האחורי.

גם היום, 9 שנים אחר כך, כואב לי הצוואר כשקר.

• מבאס 1
פורסם

חשוב לטפל בעוד בעיה חמורה שגורמת לתופעת העקיפה מימין, והיא ניקראת "סבתא משמאל". קורה לא מעט פעמים שאנשים לא מודעים למהירות התנועה ,נוסעים במסלול השמאלי לאט בצורה משמעותית ממהירות הזרימה של הכביש. תופעה זו גורמת לעומס גדול יותר בכביש ומאלצת נהגים לעקוף משמאל. לדעתי צריך להיות פה כמו באירופה שייתנו דוחות גם לנהגים שלא יודעים להשתלב בתנועה כמו שצריך. זה לא פחות חשוב מלתת דוחות לנהגים מהירים!

אם לא שמת לב זה שרשור של כיצד להימנע מתאונות ופיתוח הביטחון לנהג מתחיל, ולא איך לעזור לממהר למהר יותר.

אני אמנם נגד אי שמירה על הימין, אבל רוב "המתלוננים על מתנחלי השמאל" ו-"המתלוננים על מהירות נמוכה מדי" הם עברייני תנועה - בדוק, ראיתי.

אגב אם כבר תטען שאתה נוהג כחוק, תסע בצד ימין במהירות המותרת ותשים לב איך כמעט ולא תידרש לבצע עקיפה שמישהו שלא שומר על הימין לא מאפשר לך. תסתכל על עצמך קודם כל - זו הנקודה.

פורסם
לא נכון! חשיבה שכזאת היא חשיבה מוטעית כי היא מעודדת את הנהג לא לעשות כלום על מנת למנוע את האפשרות שתקרה תאונה. אשמה מקומה בבית המשפט, לא בכביש! בכביש אין אשמים, יש קורבנות. אתה כנהג צריך לעשות הכל (ויש הרבה מה לעשות) כדי לא להיות קורבן.

אכן כן. מישהו לפני כמה ימים אמר לי, לא מעניין אותי מה קורה מאחורה, אם אני צריך לפנות אז אני פונה.... במקסימום אני אסתכל אם אין רכב ממש קרוב לידי... מי שנכנס בי מאחורה - זו בעיה שלו, כך אמר.

ואני אמרתי לו, חתיכת מפגר.... אם נכנסו בך מאחורה אולי משפטית הוא יצא אשם. בת'כלס, אם סטית מנתיבך בפתאומיות ונניח והוא היה צריך להיות ערני, לשים לב ולבלום ולא בלם, או בלמת בלימת חירום שלא לצורך כל כך, ונכנסו בך, משפטית אתה צודק אולי, בת'כלס אתה אשם כי עשית משהו שהביא לתאונה אפילו שהמעשה שלך אולי כשר, ואתה צריך עכשיו להתעסק עם אולי כאבים, התעסקות, ביטוח.. וכל מיני...

פורסם

הנה התאונה שלי, נסעתי 60 קמ"ש וקפצו לי לכביש בלי לתת זכות קדימה.

אם אתה לא תדפוק מישהו אז מישהו ידפוק אותך, ככה זה בחיים. :-(

סע בזהירות ובהצלחה.

פורסם

שתי תאונות, התנגשו בי עקב אי שמירת מרחק.

את האמת, שהייתי נהג חדש היה לי פחד בחניות שאני לא ידפוק רכבים אחרים, עם הזמן רכשתי מיומנות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
שאלה קצת תמוהה, הרי לפי ההגדרתה של מילה תאונה לרוב צריך שני צדדים כדי שתתרחש- הצד הפוגע הגורם לתאונה והצד הנפגע שלא אשם בה.

נכון שיש הרבה מקרים שבהם הצד הפוגע אשם כי לא ציית לחוקים(עקף או נסע מעל המהירות המותרת או דיבר בפלאפון בזמן הנסיעה)אבל יש גם מקרים נגיד שאתה נוסע כחוק,וזהיר ומישהו קופץ לך לכביש ולא תמיד אפשר להימנע מפגיעה בו כי אין אפשרות לראות אותו לפני(למשל אלה שעוברים לא במעבר חצייה או קופצים מבין מכוניות חונות)למרות שאפשר להקטין את חומרת הפגיעה אם נוסעים לאט באזורים עירוניים שבהם ידוע שילדים יכולים לקפוץ לכביש(נגיד 20 עד 25 קמ"ש)

פורסם

תאונות (סליחה, התנגשויות) אפשר למנוע! נתת עכשיו דוגמה טובה: הולכי רגל שמגיחים פתאום לכביש. פתרונות:

- הורדת מהירות והגברת ערנות באזורים מועדים לפורענות (בתי ספר, גנים וכדומה), בעיקר בשעות הרלוונטיות

- התאמת המהירות לתנאי הדרך ומוכנות לעצור בכל רגע נתון.

- התרחקות משורות מכוניות חונות.

- מבט רחוק ורחב ותשומת גם לכביש וגם למדרכה מבעוד מועד

- במקרה הצורך, ביצוע בלימת חירום. אם אין מספיק מקום לעצור, מתחמקים עם ההגה ובולמים.

תביא עוד מצבים, תקבל עוד תשובות...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...