Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פעם עשיתם תאונה לא באשמתכם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5403 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תאונות (סליחה, התנגשויות) אפשר למנוע! נתת עכשיו דוגמה טובה: הולכי רגל שמגיחים פתאום לכביש. פתרונות:

- הורדת מהירות והגברת ערנות באזורים מועדים לפורענות (בתי ספר, גנים וכדומה), בעיקר בשעות הרלוונטיות

- התאמת המהירות לתנאי הדרך ומוכנות לעצור בכל רגע נתון.

- התרחקות משורות מכוניות חונות.

- מבט רחוק ורחב ותשומת גם לכביש וגם למדרכה מבעוד מועד

- במקרה הצורך, ביצוע בלימת חירום. אם אין מספיק מקום לעצור, מתחמקים עם ההגה ובולמים.

תביא עוד מצבים, תקבל עוד תשובות...

מסכים אם כל מה שכתבת,למרות שלפעמים יש מקרים בהם ההולך רגל עובר שלא במעבר חצייה(כמובן שהנהג צריך להיות מוכן לבלום ולהתחמק עם ההגה,אבל לפעמים זה קורה כל כך מהר שגם הנהג הטוב ביותר לא יספיק לבלום אבל יוכל להקטין את הפגיעה אם יהיה מרוכז וערני כמו שאמרת)

ליד השכונה שלנו למשל יש כביש מהיר,בצד שמאל יש אי תנועה ארוך והנהג יכול וצריך לראות שם הכל,אבל בצד השני יש הרבה בתים ומכוניות חונות אחת אחרי השניה,אם פתאום יש הולך רגל שמחליט לקפוץ לכביש מבין המכוניות והנהג נוסע בצדו הימני של הכביש(כי פשוט אין מקום בצד שמאל,זה יכול לקרות)אז יהיה לא פשוט להימנע מפגיעה,ברור שצריך לפתוח שבע עיניים ולהיות מוכן לבלימת חירום בכל מצב,וכמו שכבר אמרתי אפשר להקטין את הנזק שחס וחלילה עלול להיגרם להולך רגל אם לא נסעת מעל המהירות המותרת.אבל בכבישים כאלה כמו שתיארתי,גם הנהג הכי טוב יכול להיות מופתע.

פורסם

אתה מכלכל את דבריך בשכל. יפה מאוד. בנוגע למקרה שציינת: צריך לעקוב אחרי הצעדים שפירטתי: מבט רחוק לפנים שיאפשר לזהות את האזור הבעייתי מבעוד מועד. כאשר הזיהוי הוא מוקדם מספיק, ניתן גם להספיק לראות מה קורה באזור המדרכה שמוסתר על ידי הרכבים החונים, לפני שהם מסתירים לך את שדה הראיה. יש לבצע האטה למהירות מתאימה להתרחק לצד השני ככל הניתן (מעבר נתיב או היצמדות לחלקו הרחוב של הנתיב הקיים). אגב, אם יש אי-תנועה, בתים, מכוניות חונות וכדומה - זה לא יכול להיות כביש מהיר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מכיר את זה מקרוב. מה שמתסכל זה שאתה רואה את זה מגיע במראה ואין לך מה לעשות ולאן לברוח כי אתה עומד בטור ברמזור. במקרה שלי הנהג קלט ברגע האחרון שכולם עומדים והספיק רק קצת להסיט את ההגה ולפגוע בצד ולא פגוש לפגוש מלא. נגמר בכנף ופנס פצועים קשה לגולף שלי, ודייט שנגמר באותה מהירות שהתחיל בגלל הדביל הזה. הקטע שהוא ברח וחזר אחרי חצי שעה כי בטח אבא שלו צרח עליו שיחזור לשם. כשחזר אמר לשוטרים ששאלו למה ברח שהוא חיפש מקום להסתובב...

פורסם
אתה מכלכל את דבריך בשכל. יפה מאוד. בנוגע למקרה שציינת: צריך לעקוב אחרי הצעדים שפירטתי: מבט רחוק לפנים שיאפשר לזהות את האזור הבעייתי מבעוד מועד. כאשר הזיהוי הוא מוקדם מספיק, ניתן גם להספיק לראות מה קורה באזור המדרכה שמוסתר על ידי הרכבים החונים, לפני שהם מסתירים לך את שדה הראיה. יש לבצע האטה למהירות מתאימה להתרחק לצד השני ככל הניתן (מעבר נתיב או היצמדות לחלקו הרחוב של הנתיב הקיים). אגב, אם יש אי-תנועה, בתים, מכוניות חונות וכדומה - זה לא יכול להיות כביש מהיר.

יכול להיות שאני לא מדייק בהגדרות,אבל זה כביש רגיל שנוסעים בו מהר(לא אזור צפוף של בתים וחנויות)וכנראה שלא דייקתי זה אי תנועה ארוך כזה,הבתים הם לא בתים פרטיים כך שהמכוניות לא חונות ליד חצרות

חבל שאין לי תמונה, בכל מקרה המכוניות פשוט חונות בצד כמעט לכל אורך הכביש.

ואתה צודק,מבט מרחוק קדימה לאזור כדי לראות מה מתרחש בהחלט יעזור להיות מוכן ולמנוע בעיות,אבל ידוע שיש לא מעט מקרים(לאו דווקא המצב הספציפי שציינתי)שבהם פשוט הולכי הרגל הפתיעו את הנהג וקפצו לו משום מקום,והוכח שהנהג לא היה אשם בפגיעה ועשה כל שביכולתו להימנע ממנה,כמובן שמה שאמרתי לא מפחית מהאחריות של הנהג להיות ערני ומרוכז ולציית לחוקים.

פורסם
מכיר את זה מקרוב. מה שמתסכל זה שאתה רואה את זה מגיע במראה ואין לך מה לעשות ולאן לברוח כי אתה עומד בטור ברמזור.

ועוד איך יש מה לעשות. במקום לעמוד בסוף הטור של המכוניות ממול, תעמוד בהתחלה של הטור "שלך." איך? מתחילים את ההאטה מוקדם ובהדרגה ואם צריך אז גם עוצרים מוקדם ומחכים שהרכב מאחוריך והרכב מאחוריו יעצרו (ויתנו לך "כיסוי") ואז מתקדמים לפנים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
ועוד איך יש מה לעשות. במקום לעמוד בסוף הטור של המכוניות ממול, תעמוד בהתחלה של הטור "שלך." איך? מתחילים את ההאטה מוקדם ובהדרגה ואם צריך אז גם עוצרים מוקדם ומחכים שהרכב מאחוריך והרכב מאחוריו יעצרו (ויתנו לך "כיסוי") ואז מתקדמים לפנים.

מסכים,זו באמת הדרך שנשמעת לי הכי נכונה למנוע מצב שכזה.

פורסם

שוב תודה רבה על כל התגובות,אני מקווה מאוד שאני אתחיל להיות הרבה פחות לחוץ בנהיגה.

ועוד משהו ,לחזור על מה שאמרתי כמה תגובות אחורה.זה נכון שיש ההרבה מצבים שהנהג יכול למנוע תאונת דרכים עם הוא מציית לכל החוקים ,לומד את השטח וכ"ו,אבל אני בטוח שיש לא מעט מקרים שבהם נהגים פגעו בהולכי רגל בגלל רשלנות של הולכי הרגל עצמם,והוכח בבית משפט שהנהג עשה כל שביכולתו להמנע מהפגיעה,אבל לא הצליח ויצא זכאי,למרות שהמצפון תמיד יציק לו שהוא פגע במישהו.

פורסם

אני מסתובב כבר מ2002 עם הרגשה של אשמה על התאונה שלי (קרא טיפה יותר למעלה), למרות שאני עמדתי למשך כמה שניות לפני שהסתומה נכנסה בי.

זה משהו שתמיד יפריע, למרות שאתה יודע שזה לא באשמתך.

קורה.

פורסם

גם אני עברתי תאונה ברמזור- עמדתי באור אדום, ראשון בתור, צומת ריקה מרכבים. אחרי כמה שניות אני קולט במראה מאזדה טסה לכיווני ובאופן אוטומטי שילבתי לראשון ולחצתי עד הסוף תוך כדי שאני צופר להולכי הרגל שלפני, האוטו (פולו קלאסיק) בקושי נסע מטר- שניים כשנכנסו בי מאחור.

איתי ברכב היה חבר שנפגע בצוואר (יש לו קצת כאבים לפעמים מאז), ויש לי תחושת אשמה מאז למרות דברי בוחן התנועה שלא היה דבר יותר נכון לעשות ממה שעשיתי- בזכות הצפירה ההולכי הרגל, שחצו את הכביש ממש לפני, שמו לב למצב והצליחו להספיק להתחמק והשילוב לראשון ותחילת הנסיעה הוריד מעוצמת ההתנגשות מצד אחד והגביל את עוצמת הזריקה מצד שני (באמצעות ההילוך).

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

• תוכן חדש...