Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5379 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום,

הרכב שלי בזמן האחרון עם סל"ד לא יציב בהתנעה שהמנוע קר ואף כבה אם אני לא משחק עם הגז, לאחר שהמנוע מגיע לטמפ של 70 מעלות בערך המנוע עובד "עגול"

האם מישהו נתקל בבעיה כזאת ?

האם חיישן חמצן יכול לגרום לתקלה?

מבקש עזרה בקבלת נתוני התנגדות של חיישן טמפ מנוע .

הנתון הדרוש הינו שינוי התנגדות ביחס לטמפ המנוע .

הרכב פיגו 406 מנוע 2000 שנת 97 דגם מנוע RFV .

המטרה - בדיקת התנגדות החיישן בהתאם לטמפ המנוע .

תודה

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

חברים שלום,

עם כל המוחות המשובחים באתר הזה אף אחד מהמקצוענים פה לא יודע להגיד לי את ערכי

התנגדות חיישן הטמפ ?

תודה

פורסם

שמש היקר ,

אני מכיר איך לבדוק את החיישן ,

העניין הוא שהקישור ששלחת לי הינו מידע כללי, לכל רכב יש חיישן עם התנגדות מאוד ספציפית .

לכן ביקשתי מידע מדוייק בנושא.

מודה לך על ההתייחסות והייתי שמח לקבל את נתוני ההתנגדות ברכב הספציפי הזה .

הרבה בריאות !

תודה

פורסם

וכשיש את נתוני התנגדות החיישן בטמרטורות שונות יש בעייה כיצד לחממו בהדרגה ולבדוק את ההתנגדות בדיוק בטמפ' הנקובה.

בזמנו, אני בניתי לי מכשיר כזה מסטריליזטור רפואי ישן ממתכת (זה נועד להרתחת מזרקים רפואיים ומחטים שהשתמשו בהם שוב בזמנו). קדחתי בגוך המתכת של הסטריליזטור חורים עם הברגות ליוניט חום רדיאטור למאורר וליוניטים לשעוני חום (לא היו נפוצות מע' הזרקות דלק אז) וחיברתי למכשיר מד חום מכני. כך חיממתי בסטרילזטור מיים כשהיה מחובר היוניט לבדיקה ואליו מחובר אוהמטר דיגיטלי וניתן היה לראות כל הזמן את הטמפ' ושינויי ההתנגדות שהייתי רושמם על דף נייר ואח"כ משווה לנתוני היצרן.

מוסכי הסביבה שראו את ה"מכשיר" הזה אצלי היו מביאים לי את היוניטים שלהם לבדיקה אצלי, תמורת תשלום פעוט.

בברכה - רפי לין

פורסם

לבדיקה מדוייקת, יש לפרק את החיישן לטבול אותו תחילה במים קרים למים מכניסים מד טמפ' (ניתן למצוא בחנות של ציוד לאקווריום) רכוש מד טמפ' כספית מחירו כ 15-20ש"ח, מדוד את טמפ' המים תוך כדי שהחיישן טבול בתוכו ושהוא מחובר לרב מודד קבוע בצע לו חיבור יציב בעזרת "תנינים" קטנים, בצע מדידה אחת עם מים קרים כ10 מעולת, ולאחר מכן החלף למים רותחים, תשווה את ההתנגדות של החיישן ביחס לטמפ'.

פורסם

אנשים יקרים,

תודה רבה על ההמלצות ההצעות והנתונים.

שאלה נוספת !

האם בדיקת התנגדות החיישן כשהוא מותקן ומחובר למחשב תשנה את ערכי הנתונים ?

אופן הבדיקה שתכננתי לבצע הינה בצורה הבאה: הכנסת זוג סיכות לחוטי החיישן וחיבור תנינים עם מכשיר רב מודד,

במקביל מדידת טמפרטורה במיכל העיבוי ע"י הכנסת מכשיר מדידת טמפ בכדי לקבל מדד משני הפרמטרים בו זמנית.

האם אני טועה או יכול לקבל נתונים לא נכונים בבדיקה כזאת ?

ללא קשר יש לי מכייל טרמוסטטים שאני יכול להשתמש בו אם אופן הבדיקה שתארתי לא נכון .

תודה

פורסם

אתה יכול לבדוק כך רק מתח ולא התנגדות.

אם תמדוד התנגדות כשהקונקטור מחובר אז אתה תמדוד גם את ההתנגדות של המחשב ניהול ולא יצא לך מזה כלום.

אתה יכול לכוון את הרב מודד על מדידת מתח ולמדוד בשיטה שהצעת ולפי המתח תוכל לדעת את הטמפ' שהמחשב מקבל מהחיישן.

אך מבדיקה זו לא תדע אם ההתנגדות היא בהתאם לטמפ' כי איך תדע אם הטמפ' שהחיישן משדר אם היא הטמפ' מנוע בפועל?

בבדיקה שהצעת יש סיכון לגרימת קצר בזמן הבדיקה וגרימת נזק בילתי הפיך למחשב ניהול ולכן לא מומלץ לבצע אותה או בדיקות מהסוג הזה.

עדיף שתפרק את החיישן ותמדוד כפי שהצעתי עם מד טמפ, כך זה הכי מדוייק.

רק אזהרה קטנה, יתכן שאם תנתק את הקונקטור מהחיישן אז תירשם קוד תקלה במחשב ניהול ותדלק לך הנורה של "בדוק מנוע" למרות שהמנוע כבוי והסוויץ כבוי וזאת משום שם המחשב ברכבך עובד עם פרוטוקול CAN-BUS אז בעת ניתוק החיישן אתה תיגרום למחשב להתעורר, לזהות ניתוק ולרשום קוד תקלה.

לכן רצוי לנתק מינוס מהמצבר לפני ניתוק החיישן.

פורסם

שאני חושב על זה אתה צודק ב -100% .

יש לי מתקן כיול שיודע לחמם שמן מ-0 עד 200 מעלות .

נעשה בו שימוש במקביל למדידת התנגדות החיישן מחוץ לרכב.

תודה איש יקר !

פורסם

בצע לחיישן בדיקה רצופה של כמה שלבי טמפ' לדיוק מושלם, ז"א למדוד לו התנגדות רצופה כאשר החיישן מוכנס לסיר עם מים על הכריים יחד עם מד טמפ' וככל שהטמפ' עולה אתה משווה התנגדות ותוך כדי בודק שאין נתקים או שלפתע ההתנגדות קופצת לערך חריג.

בדיקה אחת לא מספיקה ז"א למדוד פעם אחת עם מים רותחים וזהו, כי נתקלתי בחיישן טמפ' תקול של קווליר שהוא מראה ערכים תקינים כשהוא קר(טמם' החדר) וגם ב 100מעלות הוא מראה תקין, אבל באיזור ה 70 מעלות יש בו נתק(התנגדות גבוהה מאוד), החיישן גרם לתופעה שאם מדוממים מנוע, ולאחר חצי שעה מנסים להתניע ההנעה הייתה קשה והמאווררים היו מתחילים לפעול מיד, השעון טמפ' בלוח היה משתגע עולה יורד ולאחר מכן שוב עולה, בידקה מול מד טמפ' והשוואת התנגדות גילתה את הבעיה בדיוק בחיישן.

* נקודה לחידוד, לא מומלץ לדקור חוטים בצמת המחשב ניהול לצורך בדיקות ומדידות ערכים, כמו לדקור בעזרת סיכות, או את הפרובים של רב מודד וכו', משום שהדקירה קורעת את הסיבים של החוט חשמל ואז יש מגעים רופפים, התנגדות של החוט עולה ומשבשת את הקריאה למחשב ניהול, ואז כשקורה שיש בעיה ברכב קשה לאתר את החוט הסורר שגורם לשיבוש קריאה מחיישנים כתוצאה מחוט חשמל שיש בו נתק פנימי שלא ניראה חיצונית.

פורסם

ערב טוב

בעקרון המכשיר כיול שיש לי מאפשר לי לכוון כל טמפרטורה מ-0 עד 200 זה מה שטוב בו .

מה שאני הולך לעשות זה "להקפיץ" 10 מעלות בכל שלב בדיקה , ככה יהיה לי את כל השינוי ההתנגדותי מטמפ סביבתית עד ל100

אעדכן על תוצאות הבדיקה .

תודה

• ספונסר פורום
פורסם

אין צורך לבדוק את החיישן,זוהי תקלה נדירה עד לא קיימת ברכבים מהסוג הזה,בדוק משיכות אוויר מסעפת היניקה,ומצתים.

אורן

• תוכן חדש...