Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רבותי צריך לצאת להפגנה המונית גם בנושא מחירי המכוניות כדי שגם יותר מכוניות חדשות ובטוחות גם פחות מזהמות

גם מגיבות חד יותר (בטיחות אקטיבית ) גם כווווולללללם יוכלו לנסוע במכונית שצדיקה את המחיר האמיתי ולא את מחירי המדינה והיבואנים.

בעבר רכשתי מגזין רכב תוצרת חו"ל לא זוכר את שמו בדקתי השוואה של מזדה 3 ו פולקסווגן גולף מחיר שניהם היה זהה.

לעומת הבדלי המחירים הקיימים בארץ מה שמצביע בעיקר על כך שצ'מפיון מוטורס מאוד יקרנים .

מוטו בחיים: חוץ ממה שלא טוב ,הכל טוב!

בכביש אל תנהג לאט ובעייפות, סע! מהר ובריכוז!!!!!!!!!!!! :evil:

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ואיך אתה מציע להוריד את מחירי המכוניות?

אל תציע "להוריד מיסים". מיסים שיורדים ממקום אחד, צריך לגבות ממקום אחר...

אם תשים לב, העלאת ושווי השימוש לרכב כבר יצרה הוזלה ניכרת בשוק המכוניות. העובדה שכבר לרבים לא משתלם לנצל את עיוות המס (שהוביל לעיוות כלכלי וכשל שוק) של הליסינג (בגלל צמצומו), הגבירה תחרות, העלתה היצע והורידה מחירים.

פתאום יש מכוניות קטנות, מודרניות, זולות לרכישה בסכומים נמוכים (קליאו, 206, פיקנטו ושות'). מכוניות שאת המשימה לניוד לטווח קצר-בינוני לנהג הבודד או +1 עושות יופי (עם אחריות). בנוסף יש מבצעים על דגמים שונים, אנשי מכירות גמישים, וכמובן... הרבה רכבי ליסינג לשעבר בזול.

כרגע, לא זו הנקודה הבוערת בכלכלה הישראלית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

נכון, יש דברים יותר חשובים מרכב חדש (לא אומר שהמחירים בארץ הם זולים, אבל סוגיית מחירי הרכב החדש פחות בהולה ממחירי הדיור השרותים והדלק). מי שאינו יכול לקנות רכב חדש - יכול לקנות רכב משומש.

מי שאינו יכול לקנות דירה (או לשכור במחיר סביר) - מצבו יותר גרוע.

alfa 156 2.5.

פורסם

פתאום יש מכוניות קטנות, מודרניות, זולות לרכישה בסכומים נמוכים (קליאו, 206, פיקנטו ושות'). מכוניות שאת המשימה לניוד לטווח קצר-בינוני לנהג הבודד או +1 עושות יופי (עם אחריות). בנוסף יש מבצעים על דגמים שונים, אנשי מכירות גמישים, וכמובן... הרבה רכבי ליסינג לשעבר בזול.

כרגע, לא זו הנקודה הבוערת בכלכלה הישראלית.

אכן כך!

שיטת המיסוי החדשה, התיעדוף שיש למכוניות הקטנות יצרה מעמד בעולם הרכב הישראלי בו רכבים קטנים וחסכוניים, כאלה שעושים את העבודה ואמורים לספק את הפתרון היומיומי כעת בהרבה יותר מבעבר נגישים לכל.

לפי דעתי אין מה אפילו למחות על כך.

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם
ואיך אתה מציע להוריד את מחירי המכוניות?

אל תציע "להוריד מיסים". מיסים שיורדים ממקום אחד, צריך לגבות ממקום אחר...

תקבולי המיסים מענף הרכב (מרכישת רכבים חדשים) מאוד גבוהים ומשמעותיים למדינה. אין ספק שלא ניתן פשוט לבטל אותם.

יחד עם זאת, מדוע מחילים אותם רק על חלק מהאוכלוסיה ולא על כולה? כלומר, מדוע לא יבטלו את המיסוי הגבוה על רכב חדש ובמקום זאת תיושם גביית הכספים הללו בצורה אחרת מכל האוכולוסיה בצורה שוויונית יותר?

נכון לאחרונה יש שינוי בשוק הרכב הישראלי, בלי קשר ישיר לגובה המס, ואכן מוכרים יותר קטנות. איזה נתח הן תופסות בסך המכירות של רכבים חדשים בישראל? די קטן.

אני לא חושב שיש כאן "שוק" אמיתי.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

זה התחיל עם זה שהיועצים הכלכליים בחברת תנובה אמרו לבלונדה השולטת להעלות את מחיר הקוטג' לכ-8 שקלים,

המשיך כאשר איזו אחת מת"א הקימה אוהל בשדרות רוטשילד ואחריה נהרו אלפים, במקביל מחאת הרופאים שהחלה

בקטן ויצרה שביל נחש לא קטן בכבישי הארץ, המשיך למחאת עגלות ילדים ומכאן הדרך עוד סלולה.

אנחנו במצב היום שביבי הבין שאי אפשר עוד לחלוב את האזרחים בצורה ברוטלית, העם מוחה!

וכל מחאה היא לגיטימית כל עוד המחירים בארץ לא מתאזנים עם המחירים בחו"ל.

לפותח השרשור - עכשיו רק נותר למצוא אנשים. נראה לי שרוב המחאות המצליחות התחילו מהפייסבוק - שווה לנסות, מבורך.

פורסם

פאולו - לא צריך להוריד שום מיסים.

הרווחים שכל יבואן מרוויח על רכב הוא עצום.

בין 20-40 אלף שקל במכירה בלבד לרכב משפחתי ממוצע - לא כולל רווח עצום במוסך ובחלקים לאורך השנים.

אין לו בעיה לעשות הנחות ענק לחברת הליסינג.

זה בדיוק כוח הטייקונים.

דלק מוטורס יכולהל מכור לשלמה מאזדה ב-20 אלף שקל פחות ממה שהיא מוכרת לך ועדיין להרוויח.

איך פתאום קרסו יכלו להוריד את המחיר הקליאו 1.2 ל-70 אלף ועדיין להרוויח. ולחתוך עוד 10 במחיר האוטומטית בלי למצמץ.

ואיך סמלת הורידה 20 אלף שקל מהמחיר של הפנדה - ככה סתם כי אתה לקוח אורנג' או משביר או כל שקר אחר.

ואיך סקודה הורידה את המחיר של הפאביה ב-15 אלף לשופרסל?

היבואנים חזירים.

אנחנו משלמים מחירים גבוהים מכמה סיבות. רק אחת מהם היא מיסים. השאר היא מנגנון שמן שחולב אותנו כל הזמן.

בכל חברה יש כל מיני יועצים שעושים כל מיני חישובים וכל פעם מעלים את המחיר עוד קצת. ועוד קצת. ועוד קצת.

המיסוי על רכבים חדשים ירד עוד לפני המיסוי הירוק אבל המחירים של הרכבים רק עולים ועולים. למה? כי יש מונופול של תיאום מחירים.

וברגע שאחד היבואנים רואה שהוא קורס (קרסו) הוא ישר מוציא מבצע.

ושהוא מרגיש שהוא קצת מתאושש ישר חוזר לחזירות הרגילה שלו (רוצה צבע מטאלי? החל מהיום זה עוד 1000 שקל. למה? ככה.)

כל פעם שהממשלה עושה צעד למען האזרח - חלק גדול ממנו נבלם ונעלם ונכנס לתוך הכיסים של בעלי ההון.

זה מדהים שהממשלה צריכה לפקח את כל דבר בארץ. מחירי החלב והלחם וכל דבר - אחרת החמדנים האלו יאכלו אותך חי.

בארץ עיקרון התחרותיות והשוק החופשי עובד הפוך - תוריד את הפיקוח - הכל יעלה. למה? ככה.

הדברים היחידים שיורדים כל הזמן הם הדברים שיש בהם שפע של תחרות.

שישפאר ייבאה את סוני בלעדית - המחירים היו בשמיים.

שנפתחו היבואנים המקבילים והשוק נפרץ (גם בזכות זאפ) - בום - הכל ירד.

ושאני לא יתחיל בכלל לדבר על EBAY.

כנ"ל בענף הרכב.

ברגע שתהיה תחרות אמיתית בשוק - המחירים יירדו ושלא יספרו לך סיפורים.

אם שוק הליסינג יכול לקבל מחירים מדהימים - גם אנחנו יכולים.

פורסם

תוסיף את הקבוצות רכישה ואת ההנחות לחברי מועדון (חבר, הוט) ותבין שכבר מזמן המחירון הוא רק המלצה ללקוח הפרטי.

אגב סוזוקי היא כבר מקום עשירי בדגמים הכי נמכרים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

יחד עם זאת, מדוע מחילים אותם רק על חלק מהאוכלוסיה ולא על כולה? כלומר, מדוע לא יבטלו את המיסוי הגבוה על רכב חדש ובמקום זאת תיושם גביית הכספים הללו בצורה אחרת מכל האוכולוסיה בצורה שוויונית יותר?

לא הבנתי מה הטענה כאן?

אתה רוצה שבמקום מס על מכוניות ייגבו יותר מס הכנסה (או כל מס אחר)?

אם כן, אז תציע ממי לקחת ואיך.

פורסם
הדברים היחידים שיורדים כל הזמן הם הדברים שיש בהם שפע של תחרות.

שישפאר ייבאה את סוני בלעדית - המחירים היו בשמיים.

שנפתחו היבואנים המקבילים והשוק נפרץ (גם בזכות זאפ) - בום - הכל ירד.

ושאני לא יתחיל בכלל לדבר על EBAY.

כנ"ל בענף הרכב.

ברגע שתהיה תחרות אמיתית בשוק - המחירים יירדו ושלא יספרו לך סיפורים.

אם שוק הליסינג יכול לקבל מחירים מדהימים - גם אנחנו יכולים.

עקרונית אני איתך, אבל עזוב כמה מרווחים על מכונית חדשה. יבואן לא רק מוכר מוצר ומרוויח מהמכירה. יש אחריות, שירות, חלפים, ועוד. אולי הם עושים מזה יותר, אולי פחות.

דלק רכב עושה בערך 10% רווח על המחזור.

זה הרבה או מעט?

(ובל נשכח שהם בירידה לאחרונה).

יפנאוטו מפסידה כסף (לא מגיע ל-10% רווח גולמי).

על קרסו נדע עוד מעט.

השאר, לך תדע...

מה שאני מנסה לאמר, שסיסמאות צריך לבדוק, ובדיקה מתאימה מבחינה כלכלית.

ייבוא מקביל (אישי) עשה עבודה טובה בתחום מכוניות היוקרה. מה לגבי מכוניות עממיות יותר?!

לא יודע.

פורסם

יש לך דרך להשיג דו"חות כספיים?

עד אז - הנה עוד דוגמא "חמה חמה מהתנור" - איך הורדת הפיקוח ופתיחת השוק לתחרות גרמה רק לנזק:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4101380,00.html

דוגמא קלאסית ומוכרת לכולנו שקיבלנו אותה כולם כברורה מאליו והיא לא אמורה להיות כך.

אין סוף לחזירות

פורסם
יש לך דרך להשיג דו"חות כספיים?

של חברות ציבוריות?

תקצירים של באתר גלובס.

דוחות מפורטים במאגנה ובאתר של הבורסה (http://www.tase.co.il), אבל דוחות צריך לדעת לקרוא...

סתם לדוגמא, המספר של 10% רווח הוא נכון (בקרוב), אבל אם היבואן לוקח לעצמו ולמקורביו הוצאות שכר שמנמנות בדרך, זה מתקזז מהרווח, ולמעשה מדובר אי יעילות תפעולית. אם היתה תחרות, הוא היה לוקח פחות...

יש תמיד ממש (עקרונית) בטענה שתחרות תוביל להתייעלות, אבל צריך גם לזכור שלכל יבואן יש בלעדיות (מסויימת) על הרכבים שייבא, אבל הוא לא חי בלי תחרות בכלל.

אוהבים להתלונן על ביבי, אבל ביבי עשה גם כמה מהלכים גדולים כלכלית:

1. ביטול הפיקוח על מט"ח (מקל על קנייה ומכירה מחו"ל).

2. הקטנת המיסוי על מוצרי חשמל לבנים (מאוד משמעותי)ץ

3. העלאת שווי השימוש לליסינג (משהו שאבירת הסוציאליזם שלי יחימוביץ' התנגדה לו, כמובן שבטעות ומבורות, אבל עדיין...)

אנחנו סובלים ממשק ריכוזי. חלק מזה מסיבות היסטוריות של שנים של שלטון סוציאליסטי (יבואני הרכב הם, בהחלקם, משפחות ממון עשירות שקיבלו רישיונות להדפיס כסף מהמדינה, לפני עשרות שנים). חלק מזה כי מדובר בשוק קטן ולא תמיד יש מקום להרבה שחקנים, בגלל עלויות כניסה והקמה גבוהות. חלק מזה זה העדר רגולוציה היכן שצריכה להיות, כזו שתגביר תחרות (הקטנת תקופת התחייבות לחברה, למשל). חלק אחר זה מעודף רגולציה (למה שלא יהיו 200 מפעילים של קווי טלפון לחו"ל???).

ועוד לא נגענו בתחום הביטוח והבנקאות, שם בכלל חוגגים עלינו...

בכל מקום, בכל תחום, בכל נושא, צריך לשנות. ויותר מהר.

רק תזכרו דבר אחד חשוב: שלא יבלבלו אתכם, פעם היה יותר גרוע. היה הרבה פחות מהכל לכולם.

פורסם

אני לא חושב שמישהו כאן מתלונן על ביבי.

ואני לא חושב שמישהו כאן חושב שיש פתרונות קסם.

ואני לא חושב שמישהו כאן מאמין שזה מחדל שנובע מממשלה כזאת או אחרת.

זה נזק מצטבר לאורך שנים שייקח עוד לא מעט שנים לתקן אותו. ברור לכולנו.

לפחות נעשים מהלכים בכיוונים הנכונים.

פורסם
זה התחיל עם זה שהיועצים הכלכליים בחברת תנובה אמרו לבלונדה השולטת להעלות את מחיר הקוטג' לכ-8 שקלים,

המשיך כאשר איזו אחת מת"א הקימה אוהל בשדרות רוטשילד ואחריה נהרו אלפים, במקביל מחאת הרופאים שהחלה

בקטן ויצרה שביל נחש לא קטן בכבישי הארץ, המשיך למחאת עגלות ילדים ומכאן הדרך עוד סלולה.

אנחנו במצב היום שביבי הבין שאי אפשר עוד לחלוב את האזרחים בצורה ברוטלית, העם מוחה!

וכל מחאה היא לגיטימית כל עוד המחירים בארץ לא מתאזנים עם המחירים בחו"ל.

לפותח השרשור - עכשיו רק נותר למצוא אנשים. נראה לי שרוב המחאות המצליחות התחילו מהפייסבוק - שווה לנסות, מבורך.

מעניין שאימפריות על סף פשיטת רגל. ייון כמעט גמורה, ספרד לא רחוקה, פורטוגל, אירלנד ועוד ועוד. מעניין שרק המשק הישראלי מראה צמיחה בזמן שהמשקים של אימפריות מראה צלילה. אבל אתה בשלך.

ישראל היא חברה באירגון העולמי OECD. לעומת זאת, ישראל היא בתחתית המדרגה מכל המדינות מבחינת שירותים לאזרח, שוב פעם רק לעומת המדינות החברות ב OECD. יודע למה? התשובה היא מספר ילודה. ישראל היא בעלת הילודה הגבוה ביותר מכל החברות באירגון. ככה זה, קרא לי גזעני או איך שבא לך אבל שמשפחה מביאה לעולם ילדים שאין להם אפשרות לכלכל ולהאכיל, הנטל נופל על המדינה וכמובן מוריד את רמת המחייה של כלל התושבים. מה לעשות, בישראל רוצים שיהיו הרבה ילדים בכדי שיהיו חיילים טובים יום אחד להגן על המדינה בין הייתר. את ההמשך אתה יודע.

אני אומר בואו ונחייה כמו באמריקה. תורידו את מחיר הדלק ל 3.50 ש"ח לליטר ותפריטו את שוק הרפואה מציבורי לפרטי. כאשר אנשים מהמעמד הבינוני ישלמו 2,000-4,000 שח לחודש ביטוח בריאות אז הם יבינו. כמה בתי חולים יש בישראל? הפעלת בית חולים אחד לשנה עולה למדינה בין 50 ל 60 מיליון שקל בשנה. בניית בית חולים חדש עולה בסביבות ה 400-500 מיליון ש"ח. בטלו את הביטוח הלאומי לגמרי. תשאירו רק קיצבת שארים ונכות. זהו זה. אם מישהו שובר את הרגל ולא יכול לעבוד חצי שנה אז במקום לקבל הבטחת הכנסה מביטוח לאומי אז במקום שישבור רק את הרגל שישבור גם את הראש בכדי להבין מאיפה הוא יביא כסף. ואז נחיה כמו באמריקה ובאמת שיגידו "אמריקה זה כאן" אנשים יתחילו להאמין.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...