Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה שבאמת צריך להוריד זה המחיר של החלפים. בגלל היוקר אנשים מעדיפים לקנות חלק סיני זול גם כשזה קשור לבטיחות שלהם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מעניין שאימפריות על סף פשיטת רגל. ייון כמעט גמורה, ספרד לא רחוקה, פורטוגל, אירלנד ועוד ועוד. מעניין שרק המשק הישראלי מראה צמיחה בזמן שהמשקים של אימפריות מראה צלילה. אבל אתה בשלך.

ישראל היא חברה באירגון העולמי OECD. לעומת זאת, ישראל היא בתחתית המדרגה מכל המדינות מבחינת שירותים לאזרח, שוב פעם רק לעומת המדינות החברות ב OECD. יודע למה? התשובה היא מספר ילודה. ישראל היא בעלת הילודה הגבוה ביותר מכל החברות באירגון. ככה זה, קרא לי גזעני או איך שבא לך אבל שמשפחה מביאה לעולם ילדים שאין להם אפשרות לכלכל ולהאכיל, הנטל נופל על המדינה וכמובן מוריד את רמת המחייה של כלל התושבים. מה לעשות, בישראל רוצים שיהיו הרבה ילדים בכדי שיהיו חיילים טובים יום אחד להגן על המדינה בין הייתר. את ההמשך אתה יודע.

אני אומר בואו ונחייה כמו באמריקה. תורידו את מחיר הדלק ל 3.50 ש"ח לליטר ותפריטו את שוק הרפואה מציבורי לפרטי. כאשר אנשים מהמעמד הבינוני ישלמו 2,000-4,000 שח לחודש ביטוח בריאות אז הם יבינו. כמה בתי חולים יש בישראל? הפעלת בית חולים אחד לשנה עולה למדינה בין 50 ל 60 מיליון שקל בשנה. בניית בית חולים חדש עולה בסביבות ה 400-500 מיליון ש"ח. בטלו את הביטוח הלאומי לגמרי. תשאירו רק קיצבת שארים ונכות. זהו זה. אם מישהו שובר את הרגל ולא יכול לעבוד חצי שנה אז במקום לקבל הבטחת הכנסה מביטוח לאומי אז במקום שישבור רק את הרגל שישבור גם את הראש בכדי להבין מאיפה הוא יביא כסף. ואז נחיה כמו באמריקה ובאמת שיגידו "אמריקה זה כאן" אנשים יתחילו להאמין.

התרחישי אימה האלו שלך ממש לא מפחידים אף אחד.

גם בארצות הברית יש ביטוח לאומי וגם ביטוחי בריאות וגם תוחלת החיים ארוכה יותר.

ואל תספר לנו על איך הכלכלה פורחת כאן - כי רק בן אדם שאין לו טיפת שכל בראש ולא רואה מה קורה סביבו יכול להגיד שבזמן שכל המדינה יוצאת לרחובות ועוברת לגור באוהלים - שהכל בסדר.

הממשלה שלך מסכימה שכלום לא בסדר.

הטייקונים אפילו נבהלו שייקחו להם חלק מהעוגה וישר כתבו מכתב לראש הממשלה שהם מודאגים ורוצים להפגש עימו על מנת למצוא פתרונות (כאלו שלא יפגעו בהם חו"ח).

העם ברחובות.

אבל ה-OECD הזה קובע שהכל בסדר - אז סבבה.

די כבר, לא מעניין אותי מה שום גרף או משפר או ארגון אומר.

קשה לנו. חנוק לנו. וזה הכל!

פורסם

ממש מקומם אותי שאנשים מנסים לקחת נושאים מאוד מורכב ולפשט אותו למרכיב אחד.

זה מעיד על פשטות מחשבה.

רמת הילודה היא לא מה שמשפיע הכי הרבה.

יש עוד המון גורמים משמעותיים מאוד בכל הסוגיה הזאת.

כן, חנוק פה, מגעיל פה והאמת היא שברגע שיש לי תואר שני ביד אני שוקל ברצינות לעזוב את הארץ.

אבל האמת היא שהמחיר של המכוניות הוא אחד הדברים הפחות רלוונטיים לשיפור איכות החיים של רובנו.

אוכל, ביטוח בריאות, חופשות מחלה, חופשות לידה, דיור, אישור שיפורים לרכב... זו רק ההתחלה של רשימה ארוכה של נושאים יותר חשובים מאשר מחיר המכוניות.

המערכת רקובה מבפנים עם או בלי המיסים.

עד שלא יתחילו לעשות קצת רגולציה לתאגידים ששולטים לנו על החיים (סופרים, יבואני רכב, חברות תקשורת, קבלני דירות וכו'), לא יהיה פה באמת צדק חברתי.

פורסם

כן, חנוק פה, מגעיל פה והאמת היא שברגע שיש לי תואר שני ביד אני שוקל ברצינות לעזוב את הארץ.

[...]

עד שלא יתחילו לעשות קצת רגולציה לתאגידים ששולטים לנו על החיים (סופרים, יבואני רכב, חברות תקשורת, קבלני דירות וכו'), לא יהיה פה באמת צדק חברתי.

מעשים נחשבים יותר מדיבורים.

מבחינתי, אתה יכול לארוז וללכת כבר עכשיו.

בהצלחה.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

למה אתה תוקף בצורה המפגרת הזאת?

אני אומר לך שאני באמצע תואר ואני שוקל לעזוב כשאסיים אותו.

אתה לא יודע לקרוא ולהבין תהליך פשוט מאוד של סיבה ותוצאה?

כשאסיים את התואר, אני חושב לעזוב.

ולמה האנטגוניזם הזה נגד אנשים שחושבים לעזוב?

אני רואה את הספינה טובעת ושאין לי מה לעשות פה כבר, ואני רוצה לשפר את הסיכויים שלי להצליח בחיים.

זה שאתה באופן אוטומטי חושב שכל מי שעוזב הוא בוגד (או כל דבר בסגנון הזה), זו הבעיה שלך.

לא כולם רואים את ישראל כמשהו קדוש וכמקום היחיד לחיות בו.

אז אני שואל אותך ברצינות: למה אתה תוקף את מי שרוצה לצאת מפה?

ממש עצבנת אותי עם המתקפה הדבילית הזאת.

זה ממש מפגר להגיד משהו כזה.

פורסם

יוסי,

לא תוקף אותך. רוצה/שוקל לעזוב? עשה זאת.

בהצלחה.

(ברשותך, שאלה אחת. היום, היית חוזר למדינת המוצא שלך? אחרי שנהנית מהמנעמים שישראל הציעה לך...כמו לימודים גבוהים במחיר שיכולת לעמוד בו, או איזה סל קליטה כמו אוטו ודירה במחירים טובים..).

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

סל קליטה? קיבלתי 10000 ש"ח במהלך שנה וחצי (ממוצע של 555 ש"ח לחודש) . זה לא עוזר יותר מדי כשאתה גר בקיבוץ, כי הכל הולך לך על אוכל (חדר אוכל מופרט), וגם לא בעיר. זה כמעט נדבות.

אוטו? האוטו שלי שווה 4000 ש"ח (שילמתי עליו 5000) מהכסף שעבדתי בשבילו.

דירה? אני בקושי עומד בתשלומים החודשיים של שכ"ד. על אילו הטבות לדירה אתה מדבר?

בחו"ל אולי לא יכולתי ללמוד באותו מחיר (ולמעשה שילמתי 20000 ש"ח על השנה שלמדתי הנדסה אזרחית), אבל שם אני יכול לשלם את זה כי המדינה לא עושקת אותי במיסים.

אבל בכל מקרה, מבחינתי שילמתי כל חוב שיכול היה להיות לי כלפי המדינה, עם המיסים שהייתי צריך לשלם בשנים האחרונות (השנה העסק שלי שילם 80000 ש"ח רק במע"מ, בלי לכלול מיסים אחרים). בגלל זה הוא גם נסגר החודש.

אני לא חייב שום דבר למדינה.

עליתי לארץ כדי להיות בצבא, הייתי חייל בודד, סבלתי המון והקרבתי המון דברים (בית עם בריכה, מרצדס בכניסה לבית, חברים, מימון של ההורים).

אי אפשר לגרום לי להרגיש אשם כלפי המדינה אם אני עוזב, כי אני את שלי נתתי כבר.

ולא, אני לא חושב שהייתי חוזר למדינת המקור שלי כי היא די גועל נפש.

אז מה אתה אומר בעצם?

אם אני הולך זה בסדר, אבל אסור לי להגיד את זה לפני?

יש משהו אחד שיכול להשאיר אותי בארץ, וזו בת זוג (ספציפית).

נראה לאן זה מתפתח ואז אני אחליט.

פורסם
ואיך אתה מציע להוריד את מחירי המכוניות?

אל תציע "להוריד מיסים". מיסים שיורדים ממקום אחד, צריך לגבות ממקום אחר...

אם תשים לב, העלאת ושווי השימוש לרכב כבר יצרה הוזלה ניכרת בשוק המכוניות. העובדה שכבר לרבים לא משתלם לנצל את עיוות המס (שהוביל לעיוות כלכלי וכשל שוק) של הליסינג (בגלל צמצומו), הגבירה תחרות, העלתה היצע והורידה מחירים.

פתאום יש מכוניות קטנות, מודרניות, זולות לרכישה בסכומים נמוכים (קליאו, 206, פיקנטו ושות'). מכוניות שאת המשימה לניוד לטווח קצר-בינוני לנהג הבודד או +1 עושות יופי (עם אחריות). בנוסף יש מבצעים על דגמים שונים, אנשי מכירות גמישים, וכמובן... הרבה רכבי ליסינג לשעבר בזול.

כרגע, לא זו הנקודה הבוערת בכלכלה הישראלית.

והקוטג' הוא כן הנק' הבוערת.

פורסם
ממש מקומם אותי שאנשים מנסים לקחת נושאים מאוד מורכב ולפשט אותו למרכיב אחד.

זה מעיד על פשטות מחשבה.

רמת הילודה היא לא מה שמשפיע הכי הרבה.

יש עוד המון גורמים משמעותיים מאוד בכל הסוגיה הזאת.

אבל האמת היא שהמחיר של המכוניות הוא אחד הדברים הפחות רלוונטיים לשיפור איכות החיים של רובנו.

אוכל, ביטוח בריאות, חופשות מחלה, חופשות לידה, דיור, אישור שיפורים לרכב... זו רק ההתחלה של רשימה ארוכה של נושאים יותר חשובים מאשר מחיר המכוניות.

המערכת רקובה מבפנים עם או בלי המיסים.

למה פתאום מחיר של אוטו חדש זה לא בעשיריה הפותחת?

שני הדברים המרכזיים בחיים ממוצעים של אדם בישראל הם הפנסיה והדירה, אחריהם מגיע עניין הרכב.

המון אנשים בישראל לא מצליחים לגייס 100,000 ש"ח בשביל רכב אחרי שנים שהם עובדים.

נכון, יש המון דברים חשובים שיש להילחם על המחיר הגבוה שלהם, אבל סוגיית הרכבים היא בהחלט אחד מהם.

פורסם

ישראל לא מייצרת רכבים, ועידוד קנייה של רכב חדש אינו נחוץ, הרעיון הוא שבמקום ייבוא של רכב, תייבא דברים אחרים נחוצים.

גם האנשים העניים מסביבי מחזיקים רכבים, רכב הפך לכמעט הכרחי, רכב חדש לא.

מסי ייבוא הם באמת בעיה נחותה בחשיבותה.

פורסם

די יוסי, אי אפשר להפוך כל דיון לדיון התבכיינות אישי בסגנון מוכרי ארטיקים ("אני הולך...").

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
מעניין שאימפריות על סף פשיטת רגל. ייון כמעט גמורה, ספרד לא רחוקה, פורטוגל, אירלנד ועוד ועוד. מעניין שרק המשק הישראלי מראה צמיחה בזמן שהמשקים של אימפריות מראה צלילה. אבל אתה בשלך.

ישראל היא חברה באירגון העולמי OECD. לעומת זאת, ישראל היא בתחתית המדרגה מכל המדינות מבחינת שירותים לאזרח, שוב פעם רק לעומת המדינות החברות ב OECD. יודע למה? התשובה היא מספר ילודה. ישראל היא בעלת הילודה הגבוה ביותר מכל החברות באירגון. ככה זה, קרא לי גזעני או איך שבא לך אבל שמשפחה מביאה לעולם ילדים שאין להם אפשרות לכלכל ולהאכיל, הנטל נופל על המדינה וכמובן מוריד את רמת המחייה של כלל התושבים. מה לעשות, בישראל רוצים שיהיו הרבה ילדים בכדי שיהיו חיילים טובים יום אחד להגן על המדינה בין הייתר. את ההמשך אתה יודע.

אני אומר בואו ונחייה כמו באמריקה. תורידו את מחיר הדלק ל 3.50 ש"ח לליטר ותפריטו את שוק הרפואה מציבורי לפרטי. כאשר אנשים מהמעמד הבינוני ישלמו 2,000-4,000 שח לחודש ביטוח בריאות אז הם יבינו. כמה בתי חולים יש בישראל? הפעלת בית חולים אחד לשנה עולה למדינה בין 50 ל 60 מיליון שקל בשנה. בניית בית חולים חדש עולה בסביבות ה 400-500 מיליון ש"ח. בטלו את הביטוח הלאומי לגמרי. תשאירו רק קיצבת שארים ונכות. זהו זה. אם מישהו שובר את הרגל ולא יכול לעבוד חצי שנה אז במקום לקבל הבטחת הכנסה מביטוח לאומי אז במקום שישבור רק את הרגל שישבור גם את הראש בכדי להבין מאיפה הוא יביא כסף. ואז נחיה כמו באמריקה ובאמת שיגידו "אמריקה זה כאן" אנשים יתחילו להאמין.

צודק 100%.

למה אני אישית לא אלך להפגין על מיסוי הרכב? כי כל המחאה נהייתה פוליטית לכיוון שמאלה, למה המתנחלים לא מפגינים? הם הרי הכי סובלים מכך.

ולכן, אני לא אצטרף למחאת השמאל, מצטער.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

המחאה לא פוליטית, ולהרבה חתכים באוכלוסיה ההישרדות הכלכלית נהיית קשה מיום ליום. מסי ייבוא על רכב הוא דווקא תחום שאפשר להקשות בו להקל על האנשים האלה.

פורסם
צודק 100%.

למה אני אישית לא אלך להפגין על מיסוי הרכב? כי כל המחאה נהייתה פוליטית לכיוון שמאלה, למה המתנחלים לא מפגינים? הם הרי הכי סובלים מכך.

ולכן, אני לא אצטרף למחאת השמאל, מצטער.

מתנחלים סובלים?

אתה כניראה לא מודע כמה עולה לחיות בהתנחלות(רמז- לא הרבה)

אנשים, מצד אחד אל תשכחו שבכול זאת אתם חיים בישראל. הוצאות על ביטחון בארץ הם 55 מילארד שקל, שזה בערך 40 מילארד יותר ממה שמדינה כמו שוויץ או בלגיה מוציאות על ביטחון(כמות אוכלוסיה דומה)

מאיפה הממשל יביא את הכסף הזה? ממאדים או מהירח?

אבל מצד שני, יש פה התעלמות בוטה מאוד מהאזרח הפשוט.

ע"י חוסר רגולציה ושלל בירוקרטיה המונעת יבוא, נותנים לטייקונים(קבלנים,תקשורת,מזון וכו') להתעלל פה באזרח ללא הפסקה.

לכן זה טוב שהעם משמיע את קולו, כי כבר נוכחנו לדעת יותר מפעם אחת, שאין גבול לחזירות.

• תוכן חדש...