Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5457 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בבית מותקן מזגן 3 כ"ס עילי שקירר מצויין את החלל של המטבח+הסלון.

לצערי ככל הנראה המדחס מקצר (ככל הנראה כי אני לא יודע האם הטכנאי שיקר או לא)

כשהיתחלתי לברר על מזגן חדש המחיר הנידרש ל3 כ"ס הוא באיזור ה6K ש"ח :shock:

האם זהו מחיר ריאלי או שבגלל הקיץ במחירים קפצו במאות אחוזים?

אולי בכלל עדיף לי לקנות מזגן יד 2?

אודה לעזרה.

פורסם

3 כ"ס זה חתיכת מפלצת , אתה בטוח שאתה צריך מזגן כ"כ חזק?

מה גם שפיתרון פשוט יותר (וזול יותר לתפעול אם זה מזגן עילי ולא מפוצל) יהיה 2 מזגני 1.5 כ"ס - שיחסכו לך גם כ1500 ש"ח בקניה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מתוך ניסיון , המחירים של המזגנים יותר זולים בקיץ .

האם זה יקר או לא , קשה להגיד . תעשה סיבוב בחנויות . ממליץ על תדיראן באופן אישי.

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

קנינו מזגן של "אלקו" 3 כ"ס (הבית גדול) בחורף 2003, עלה מעל 8000 ש"ח כולל התקנה של 10 מטר צנרת מחוץ לבית (הבית גדול כבר אמרנו?)

מה שכן הוא בולע חשמל! אז לחדר קניתי מזגן "אלקטרה" 1 כ"ס והוא עובד 24/7, אני מקבל חשמל בקיץ ע"ס 500 ש"ח. המזגן הגדול עובד רק אם יש לנו אורחים או אירוע מיוחד.

פורסם

3 כ"ס זה המון בשביל סלון ומטבח.

אצל ההורים שלי יש 3 כ"ס במזגן מרכזי שמספיק לכל הבית ועוד עובד רק על מפוח אחד מתוך 3.

פורסם
שלום לכולם,

לצערי ככל הנראה המדחס מקצר (ככל הנראה כי אני לא יודע האם הטכנאי שיקר או לא)

כשהיתחלתי לברר על מזגן חדש המחיר הנידרש ל3 כ"ס הוא באיזור ה6K ש"ח :shock:

אם אתה לא מתמצא אל תיגע במזגנן משומש, יש לא מעט סיכויים שתשבור את הראש, החל בחוסר שמן במערכת בגלל שהוא הצטבר במאייד (מדחס גבוה מהיחידה הפנימית ללא סיפון בצנרת הגז) וכלה בקורוזיה וסתימות ומה לא.

למה אתה חושב שטכנאי המזגנים שיקר, זאת אומרת במה הוא שונה ממכונאי רכב או מ-013 לצורך העניין???

אם הפחת בבית קופץ סביר שיש בעיה של קצר גוף במדחס כלומר בעיה בבידוד שלו הגורמת לזליגת זרם מהפזה להארקה. כמובן שתקלה כזו לא חייבת להיות דווקא במדחס.

הייתי מפעיל את המזגן על אוורור בלבד ובודק שהוא מוציא אוויר ואז הייתי מפעיל קירור ובודק אם אכן הפחת קופץ.

כמו כן הייתי מנסה להפוך פזה ואפס בהזנת המזגן - יש סיכוי קלוש שהקצר הוא במיקום שיאפשר הפעלה במצב זה.

אם אין ברירה ניתן גם להחליף מדחס בלבד, בטח תצא בהרבה פחות מ-6000 ש"ח.

יוסי

פורסם

גמני חושב כמו יוסי שכדאי לקבל חוות דעת נוספת מטכנאי מומלץ ואמין. הוא איש מקצוע ואני סתם בן אדם אז תן משקל יתר לרעיונות שלו. (אה.. רשמתי לפני כמה ימים פרטים של מישהו שהוא באמת בסדר ואמין מאוד בעיני).

היתה לי בעיה דומה עם מזגן קשיש, המדחס הוחלף וכבר כמה שנים מאז הוא פועל מצויין (גילו מעל 20 שנה).

החלפת מדחס, או שיפוצו, זה סיפור יקר, בערך חצי ממחיר מזגן חדש. אם יש ביטוח לבית - טכנאי טוב ינחה אותך לגבי אפשרות להעזר בחברת הביטוח, ככה שהעלות עבורך תהיה רק השתתפות עצמית קטנה יחסית ואז השיפוץ/החלפה כדאיים.

הרעיון של ליביו - מעולה! אם יש אפשרות פיזית לשים שתי יחידות פנימיות על הקיר יכול להיות מעניין. רק שאז צריך שתי התקנות נפרדות והנה הלכו איזה אלף ש"ח מהחסכון. אולי דו מזגן ביחידה חיצונית אחת יכול להיות שיפור של הרעיון? מעניין מה דעתו של יוסי בנושא כזה.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
החלפת מדחס, או שיפוצו, זה סיפור יקר, בערך חצי ממחיר מזגן חדש.

הרעיון של ליביו - מעולה! אם יש אפשרות פיזית לשים שתי יחידות פנימיות על הקיר יכול להיות מעניין. רק שאז צריך שתי התקנות נפרדות והנה הלכו איזה אלף ש"ח מהחסכון. אולי דו מזגן ביחידה חיצונית אחת יכול להיות שיפור של הרעיון? מעניין מה דעתו של יוסי בנושא כזה.

לא כדאי להתקין מדחס משופץ. מכיר אישית מישהו שעוסק בכך ובמקרים לא מעטים המדחס המשופץ לא פועל היטב, נוטה להתפס וכך הלאה.

התקנת 2 יחידות פנימיות היא אפשרות בעלת יתרונות - אתה מקבל אפשרות לויסות הספק הקירור/חימום כי תמיד ניתן להפעיל רק יחידה אחת אם היא מספיקה, קבלת תואם אינוורטר רק ללא הנצילות המשופרת שלו בעומס חלקי.

כמובן שאתה מקבל 2 נקודות פיזור אוויר כך שהכיסוי יותר טוב, וגם הזמינות משופרת כי לא סביר ששתי יחידות יתקלקלו בו זמנית, כך שתמיד תשאר לך לפחות אפשרות חלקית למיזוג.

מצד שני ההתקנה גוזלת יותר מקום ויש יותר סיכוי לתקלה כי יש לך פי 2 ציוד.

ולסיפא של דבריך, אני אכן בעל מקצוע אבל לא מתחום המזגנים. בעבר התעסקתי בפיתוח אינברטר ומכאן הידע. גם התקנתי לעצמי ולחברים לא מעט מזגנים, ושיפצתי אחדים.

יוסי

פורסם

תודה רבה על התשובות ואני ינסה לתת קצת יותר מידע.

גודל החלל הוא בערך 60 מטר מרובע אבל החלל הוא חלל מפוצל ככה שאני צריך מזגן חזק.

חבר שהוא הנדסאי מיזוג (או משהו כזה) וגם הטכנאי שהיה טוענים שניהם שצריך לפחות 3 כ"ס.

כמו כן הבית קומה 8 מתוך 9 וממש חם.

לצערי אין לי אפשרות להתקין 2 מזגנים של 1.5 כ"ס עקב המיקום של המזגן, אם הייתי יכול הייתי רץ לפיתרון הזה.

יוסי 05, אני סקפטי מטיבעי ובדיוק כמו שאני לא סומך על המוסכים אני לא סומך על הטכנאים.

ו013 באמת שקרנים ככה שלא נתת דוגמא טובה :lol:

ניתקתי את הקבל של המזגן והוא מוציא אוויר ללא הקפצת הפקק, כאשר אני מחבר אותו חזרה הוא מייד מקפיץ.

ניסיתי גם להחליף קבל אבל זה לא עוזר.

האם למישהו יש הצעה\פיתרון אחרי המידע שנתתי עכשיו? דרכי פעולה אפשריות?

מצאתי מזגן 3 כ"ס של טורנדו ב3800, התקנה תעלה משהו כמו 1000-1300 לדעתי, מה אתם אומרים?

יש לציין שבחדר שינה מותקן טורנדו שאני מאוד מרוצה ממנו ולא מבין למה כולם נגד החברה הנ"ל :roll:

פורסם

אם אתה חיפאי, אשמח לתת לך בה"פ פרטים של טכנאי מזגן שטיפל במזגן שלי בדירה השכורה שבה אני גר. המזגן יום חמסין אחד החליט לא לעבוד יותר. בכלל. טוייט. מת. דוחף חרציות מלמטה.

בבניין שבו אבי עובד ישנה חברה שמתקינה מזגנים או משהו בסגנון- טכנאי בא לבקר, בדק, מישש, ראה שאין הרבה מה לעשות- כל האלקטרוניקה מתה.

אממה?

הוא חיבר לי אותו כך שהוא עובד קבוע ברגע שמכניסים אותו לשקע. מאחר ויש לי שעון שבת (נקנה אשכרה עבור המזגן בזמנו), אין לי בעייה כלל. הטכנאי הזה אמין בעיני ואשמח לנסות לעזור- אולי יוכל לכל הפחות לכוון אותך לחברה שתוכל לתקן את מה שזה לא יהיה שהתקלקל שם.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
ניתקתי את הקבל של המזגן והוא מוציא אוויר ללא הקפצת הפקק, כאשר אני מחבר אותו חזרה הוא מייד מקפיץ.

ניסיתי גם להחליף קבל אבל זה לא עוזר.

האם למישהו יש הצעה\פיתרון אחרי המידע שנתתי עכשיו? דרכי פעולה אפשריות?

פיש , נסה לדייק בעובדות ובניסוח.

איזה קבל ניתקת?? קבל העבודה של המדחס (שיהיה כתוב עליו משהו סביב 50 מיקרופרד) או מה??

מה בדיוק קופץ - פקק (כלומר ברייקר) או ממסר הפחת (האביזר נגד התחשמלות)???

תן תיאור של שלב אחרי שלב מה עשית, למשל - ניתקתי את הכבל המזין של היחידה, פתחתי את המעבה (קופסת המדחס), ניתקתי את קבל העבודה של המדחס (הקבל הגדול המורכב שם), חיברתי מחדש מתח והפעלתי את היחידה וכדומה.

הצעתי לך לנסות להחליף פזה באפס - לפתוח את התקע של המזגן ולהצליב את חוטי הפזה והאפס בינהם. ללא הסבר, בגופי חימום זה פתר לי בעיה יותר מפעם אחת, כך ששווה לנסות. אני לא נותן לזה סיכוי גדול אבל ההשקעה כה קטנה ששווה לנסות. אם התקע יצוק ניתן להצליב חוטים בשקע שבקיר, רק שאז אל תשכח לנתק את החשמל קודם.

יוסי

פורסם

חכה שניה, ביקשתי מחבר דובר סינית שיתרגם לי :lol:

יש כמה קבלים למזגן? פירקתי את הברזל העליון של המזגן, ניתקתי את הקבל ואז הפעלתי את המזגן והכל היה בסדר.

אחרי זה הבאתי קבל חדש ומייד הפקק קפץ (אין לי מושג האם זה ברייקר או ממסר פחת)

אני מקווה שכבר שישי שבת אני אמצא מישהו שיעשה מה שרשמת ויעדכן.

פורסם

ממסר פחת זה ההוא עם לחצן הבדיקה. רוחב כפול עד פי 4 מפקק רגיל.

ברוב הבתים יש רק אחד כזה.

ברייקר זה פקק "רגיל", יכול להיות בודד או תלת-פאזי (3 ידיות מגושרות ביניהן)

בלוח החשמל יש ברייקר אחד ראשי (מפיל את החשמל לכל הבית. רשום עליו 25A לכל הפחות, בד"כ יותר)

ועוד מספר משניים (מ10A עד 20A בד"כ)

אם המזגן שלך מפיל את הפחת, והחלפת פאזה/אפס לא עוזרת - יכול להיות שהתקנה של פחת נפרד רק עבור המזגן תעזור.

הסבר: הפחת קופץ כשיש "דליפה" של זרם לאדמה.

אם סך הדליפות גבוה מ30 מיליאמפר - קופץ.

לפעמים יש מקרים גבוליים שהמזגן מקפיץ כי יחד עם כל הזליגות האחרות בבית עוברים את ה30, אבל המזגן לבד לא עובר את ה30.

בשביל התרגיל הזה צריך חשמלאי.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

בניגוד למה שהכותרת אומרת: כיום, מזגן אינו נחשב למוצר יקר במיוחד. למעשה, מחיר המזגנים בשנים האחרונות רק ירד וירד.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...