Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5461 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שמחיר המזגנים ירד,

אני חושב שאין היום בעלי מקצוע שממש מבינים בתחום. ואם יש, מעטים מאוד.

נדמה לי שההתקנה היום, הפכה להרבה יותר פשוטה (כי המפעל מוציא את המזגן כמה שיותר "מוכן" עבור המתקין).

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
בניגוד למה שהכותרת אומרת: כיום, מזגן אינו נחשב למוצר יקר במיוחד. למעשה, מחיר המזגנים בשנים האחרונות רק ירד וירד.

איציק

המחירים של המזגנים היום הם אחרי מגמת ירידה?

האם בזמן שהייתי במחסנית של אבי הם היו עוד יותר יקרים? :roll:

נישמע לי לא הגיוני לשים 6K ש"ח על מזגן שסך הכל נראה לי שלא עולה יותר מידי לייצר (הייצור בסין זה בטוח) וגם אם בגלל הנפח עולה קצת יותר לייבא אותו עדיין המחיר מופרח בצורה היסטרית, אני בטוח שיש לפחות 4-5 גורמים שגוזרים עליי קופון שמן מהיצרן ועד אלי.

האם יש איך לעקוף גורמים אלו? (קנייה ישירות מהיבואן, משווק לחנויות וכדומה?)

פורסם

מאחר ואנחנו מדברים על ההגיון שלך, אז אין פה הרבה מקום ל"ויכוח".

מזגן הוא מכשיר שמכיל בתוכו לא מעט חומר גלם (נחושת, אלומיניום, ברזל ומעט פלסטיקה) ולא מעט רכיבים יקרים (כרטיס פיקוד אלקטרוני, מדחס וכו'). בתוך ה 6000 שח יש עלויות פיתוח ויצור, רווח, שיווק, הובלה, מכירה וכד'.

6000 שח למזגן 3 כ"ס זה בדיחה ביחס למחירים "של פעם".

זווית הראיה שלך קצת רחוקה מההיגיון (הבריא) שצריך להיות לכל אחד מאיתנו (זה לא אומר שלרובנו יש אותו...) כי בסופו של דבר אתה צריך להסתכל על עלות המוצר ביחס לשכר הממוצע במשק ולהסיק את המסקנות המתבקשות.

כשהיית ב"מחסנית" של אביך, ליטר סולר עלה 0.5 ש"ח (את זה אני זוכר בתור ילד...) והחיים בארץ היו יפים יותר ורגועים יותר (למרות הקשיים האחרים שהיו מסביב). עדיין היית יכול לקנות דירה יחסית בקלות ומפרנס אחד (הגבר, האמא היתה עקרת בית לרוב) היה יכול להחזיק משפחה אחת עם לא מעט ילדים... (ולא כמו שיש היום, 2-3 ילדים בכל משפחה יהודית ממוצעת כששני ההורים קורעים את התחת בשביל לפרנס אותה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

חברים אני לא יודע מאיפה אתם מביאים את המחירים אבל,

מזגן 2 כ"ס חדש עם 4 שנות אחריות עלה לי 1990 ש"ח, הוא של חברת PILOT, עם אחריות מושלמת ל4 שנים בבית הלקוח.

הוא כבר 8 חודשים אצלי, אני מרוצה ממנו עד הגג, וסתם לידע כללי, קניתי גם מזגן 1.5 כ"ס של טורנדו שיהיה למטבח, אחרי בדיקה קצרה הבנתי שישנם 2 מפעלים ענקיים בסין שמייצרים את המזגנים לחברות בארץ, אז כן גם בטורנדו וגם בפיילוט המדבה עם כתובת היצרן על המדחס היתה זהה, רק שבטורנדו מימנתי גם את הפרסום שלהם וקניתי "מותג" אחרי שהבנתי שלא יוצא לי מזה כלום הלכתי וקניתי את ה2 כ"ס של PILOT, עלה לי 1990 בשופרסל דיל, התקנה עשיתי לבד (מאוד פשוט, זה היה נראה ממש מסובך בהתחלה), והמזגן מספק תוצאות יפות, גם בחימום וגם בקירור.

בחישוב קצר, 2 מזגני 2 כ"ס יעלו לך 3980 ש"ח ויתנו לך 4 כ"ס בחצי מחיר ממה שציינת (למרות שלפי דעתי מזגן אחד של 2 כ"ס יספיק לך).

Pilot Pin 25 זה שם הדגם והוא עם שירות ואחריות של קבוצת "ניופאן" , אם זה מעניין אותך אז יש גם 18 תשלומים ללא ריבית.

Audi A6 3.0T Quattro - לשייט ב260 קמ"ש :lol:

פורסם
(למרות שלפי דעתי מזגן אחד של 2 כ"ס יספיק לך).

Pilot Pin 25 זה שם הדגם והוא עם שירות ואחריות של קבוצת "ניופאן" , אם זה מעניין אותך אז יש גם 18 תשלומים ללא ריבית.

להמליץ למישהו בפורום לשים מזגן של 2 כ"ס על שטח של 60 מ"ר זה קצת "בעייתי" מבחינה מקצועית הייתי אומר...

איציק.

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

עכשיו אנחנו מתקדמים :wink:

איציק היקר, במידה ולא הבנת את הניסוח שלי אני יחדד אותו.

האם יש אפשרות לקנות מזגן ישירות מהיבואן ללא פערי התיווך של הסוכני שטח,חנויות\משווקים\מתקינים?

פעם מקרר היה עולה כמו 4 משכורות והיה מחזיק ל30 שנה, היום מקרר עולה כמו רבע משכורת ממוצעת במשק ומחזיר 5-10 שנים...

האם באמת שווה לקנות מזגן של פיילוט בחצי מחיר (ואני חייב לשלם על ההתקנה, אין סיכוי שאני יבצע אותה לבד) או להשקיע ולקנות חברה ממותגת.

אני רק רוצה לציין שיש לי ניסיון רע מאוד עם חברת פיילוט אך רק במוצרי חשמל מאוד זולים ובנוסף אין סיכוי שאני אשאר בדירה הנוכחית יותר מ3-4 שנים.

פורסם

הרווחים במכירת המזגנים עצמם נשחקו לאורך שנים, כי הכמות עלתה והמחיר רק ירד.

אם תצליח לקנות ישירות מהיבואן ולא מהחנות, אולי תחסוך 200-300 שקל - וזה לא תמיד שווה. בעיקרון, היבואנים לא מוכרים ישירות ללקוחות פרטיים.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

עידכון:

קודם כל עדיין חם לי בבית :lol:

אבל, וזה אבל גדול: יש לנו היתקדמות!

פירקתי עם חבר את כל החיבורים והחוטים שבתוך המזגן והחלפתי קבל.

אחרי זה נתתי לו בעיטה הגונה של עצבים והפלא ופלא, המדחס נכנס לפעולה ולא מקצר לא עם הקבל הישן ולא עם החדש.

אז כרגע זה או שהיה חוט רופף שסידנו איך שהוא או שהבעיטה הפחידה את המדחס והוא חזר לעבוד תקין :twisted:

יש לי בריחת גז חמורה שקיימת כבר שנתיים, בגלל שהצנרת בתוך הקיר ולא היה לי זמן להיתעסק עם זה פעם בחצי שנה בערך מילאתי גז.

עכשיו אם כבר היתעסקתי איתו עד עכשיו אני כבר ינסה לסדר אותה.

האם יש גז בצבע שממלאים ורואים מאיפה הבריחה?

כמה זה מחיר סביר למילוי גז (ישן)?

פורסם

ככל הנראה, המדחס נתפס ועם הבעיטה שהבאת לו אתה שחררת אותו. זה נובע כתוצאה מחוסר שימון למדחס או לחות.

כתוצאה מהדליפה של הגז שיש לך כבר תקופה, אני מהמר שאולי חסר שמן וזה מה שגורם למדחס להיתפס.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה רבה על התשובות!

האם מדחס תפוס גורם לקצר?

איך אני בודק שמן במדחס? יש לו מדיד כמו במכוניות (חיפשתי ולא מצאתי) או שרק טכנאי יכול לבדוק את זה?

פורסם
תודה רבה על התשובות!

האם מדחס תפוס גורם לקצר?

איך אני בודק שמן במדחס? יש לו מדיד כמו במכוניות (חיפשתי ולא מצאתי) או שרק טכנאי יכול לבדוק את זה?

מדחס תפוס מעלה באופן מייד את צריכת הזרם שלו פי כמה - ו"מקפיץ" את המפסק האוטומטי בלוח החשמל (ממש כמו קצר).

אין אפשרות לבדוק שמן במדחס (בשביל לבדוק כזה דבר, צריך לפרק את המדחס ולהפוך אותו בשביל שכל השמן שיש בקרטר שלו ישפך החוצה. לפי הוראות היצרן, שמן הסתם הסיכוי להשיג אותן קלושות להחריד, יש צורך למלא שמן מחדש במדחס).

ייתכן שהקבל הישן שלך לא מספיק חזק (התיישן, עייפות החומר) והקבל החדש הצליח "להזיז" את המדחס - ואז הוא מניע בלי בעיה גם עם הקבל הישן.

המלצתי:

א. להחליף קבל (שים את החדש ואת הישן זרוק לפח)

ב. להוסיף קבל התנעה (קבל שמחברים במקביל לקבל הקיים).

ג. לטפל בדליפה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
תודה רבה על התשובות!

האם מדחס תפוס גורם לקצר?

איך אפשר לענות לך כשאתה באופן עיקבי נמנע מלענות אם אצלך קפץ ממסר זרם הפחת או ברייקר??

מדחס תפוס גורם לצריכת זרם מופרזת, ואם הברייקר גבולי הוא יקפוץ. אם הברייקר גדול מספיק הוא לא יקפוץ. מה שיתנתק הוא האוברלוד (בי מטל המגן על המדחס מזרם יתר), והמדחס ינסה להסתובב, יתנתק, יתחבר ושוב ינסה להתניע, יתנתק וכך הלאה.

אם קפץ ממסר זרם פחת אז היתה דליפה מהפזה להארקה ויתכן שהזזת החוטים פתרה אותה.

אל תחסוך על קבל ישן, השאר את החדש.

אם חסר לך גז, יתכן שגם שמן מדחס ידלוף החוצה אבל זה תלוי מאד בגודל הדליפה ובמיקומה. אם חסר ממש הרבה גז אז אין כל בעיה להוסיף שמן (אף כי אני בספק אם זה נדרש) - מנקזים את כל הגז מהיחידה, מחברים משאבת וואקום ולבסוף יונקים לתוך המערכת שמן מדחסים. אז מחדשים את הוואקום וממלאים מחדש גז.

אם היחידה פועלת כרגע לא הייתי מוסיף קבל התנעה מיוחד אלא עוקב אחרי הפעולה שלה. אם היא פועלת, אל תיגע.

יוסי

• תוכן חדש...