Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5464 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם !

מזה זמן רב שאני מתחבט לגבי רכישת רכב למשפחתי שהתרחבה לאחרונה. כעת 3 ילדים

וכולם בכיסאות בטיחות. הקטנה כעת בסלקל+בסיס ואני חושב שזה תופס אותו דבר מבחינת רוחב כמו כיסא בטיחות.

אז ככה.

הייתי ביום בלובינסקי טרייד בפ"ת והדבר הראשון להוצע לי היה סיטרואן פיקאסו 2008 מנוע 2000.

לרכב יש "קצוות שלדה" בחלק האחורי. והוא בגרסת הבסיס.

שמחתי מאד לראות שיש לו יציאות למזגן גם ליושבים מאחור.

מבחינת פנים עושה רושם שהרכב עבר קצת ידיים כנראה במשך גילגולו הראשון. פתיחת תא כפפות ושאר תאים שם

היו מלווים בקצת קרקושים וחריקות, ופתיחת הדלת למערכת השמע דרשה מעט שכנוע. וגרמה לאשתי להיצבט.

הופתעתי שאשתי לא אהבה את הרכב...סה"כ צביטה קטנה(היא לא שמה לב למה שפירטתי לעיל, היא פשוט לא התלהבה מהרכב בכללי)

מחיר מבוקש על הפיקאסו :

81,000 ש"ח הרכב עבר 95,000 ק"מ.

לאחר מכן עברנו לראות C5.

רכב ברמת גימור בסיסית - SX מודל 2008 עם 83,524 ק"מ. ללא ענייני פגיעות משמעותיות כמו בפיקאסו.

אבל מבפנים גם כל מיני קילופים. אמנם לא זוועה, אבל בכ"ז. אני מחפש משהו שמור יותר.

מחיר מבוקש - 73,000 ש"ח.

עברנו לרכב C5 נוסף:

מודל 2008 דגם מפואר יותר SX pack.

הרכב עבר 95,347 ק"מ, והמחיר המבוקש עליו הוא - 66,000 ש"ח !

אשתי התלהבה מאד מהעובדה שזה מגיע עם חיישני רוורס וחיישני...קדימה.

היא גם אהבה את העובדה שפתח התדלוק הוא בצד ימין. היא טוענת שרוב הרכבים זה בצד שמאל

וכך, היא בד"כ לא עומדת בתור לתידלוק כמו השאר שמתדלקים בצד שמאל.:roll:...מחשבה מעניינת.

כעת יהיה זמן טוב לציין שעל כל הרכבים הנ"ל אני מקבל שנתיים אחריות עד 40,000 ק"מ.

ולכן נראה לי שעניין הק"מ לא אמור כ"כ להדאיג אותי. הוא אמר גם שהם משתתפים באחזקה...כאן לא כ"כ הבנתי מה בדיוק.

אם מישהו רכש שם ויודע למה הכוונה, אשמח לדעת. או שאברר שוב בהזדמנות הקרובה.

+ גדול הוא שאפשר לבטל כרית אוויר קדמית ואז אני יכול לשנות את מערך הישיבה שלא יכולתי בפוקוס שמכרתי.

עד כאן בעניין לובינסקי.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

עברנו לצד השני ל"אלדן".

שם דיי שללו את עניין הפיקאסו ולא בגלל משהו מיוחד, אלא פשוט כי לדעת איש המכירות, יש לי 3 ילדים ופיקאסו יהיה מיותר לי. הוא הציע לי קיה סיד LX סטיישן 2010 במחיר של 88,000 ש"ח. קילומטראז' - 54,929 ק"מ.

בעלות קודמת "החכר". אני מבין שזה ליסינג.

אז ככה, ברור לי שהקיה היא חסכונית מאד לעומת הC5 או פיקאסו.

אבל היא מאד סטנדרטית. ערך מוסף אין בה ממש. לדעתי.

הומלץ לי שם להתרחק מאד מרנו סניק למשל.

גם על הסיטרואן אמרו לי שהרכב פחות אמין מקוריאניות ויפניות ואחזקתו יקרה יותר.(אבל יש לי אחריות)

מאד רציתי ללכת גם לקראסו, אבל יש רק בכ"ס וכתושב פ"ת שצריך להוציא ילדיו מהגן ביום שישי, פשוט נבצר ממני.

שם אפשר לקבל 3 שנים אחריות עד 60,000 ק"מ אבל רק על מגאן. שזה טיפה מגביל.

אשמח לשמוע מכם אם ידוע לכם עלויות ביטוח לרכבים הנ"ל. ואם ידועה צריכת דלק לסיטרואן.

הרכב צפוי לעבור כ 30קילומטרים ביום בשגרה.

- - מישהו יודע כמה כוכבי בטיחות יש לרכבים הנ"ל- - ?

ביום ראשון אולי אבדוק מה קורה בכלמוביל. נחמד שהכל פשוט יושב על אותה צומת !:-D

אשמח לחוות דעת ורעיונות נוספים.

פורסם

הקיה סיד נהדרת. אמינה ואיכותית. אם אין לך צורך בפיקאסו, לך על הקיה.

גם הק"מ שלה נמוך יחסית לרכבים שיוצאים מהליסינג - זה משחק לטובתך.

צריכת דלק צפויה להיות סביבות 1:10, חסכוני יותר מהפיקאסו.

פורסם

בשבוע שעבר מצאנו ללקוח שלנו קיה סיד סטיישן מודל 2010 מליסינג עם 30 אלף קילומטרים באותו הסכום כולל מימון אטרקטיבי למדי. סיד סטיישן עם קילומטראז' כזה אפשר היה למצוא גם בפחות ואם מדובר ברכב מהשכרה אז המחיר יורד עוד קצת למטה. דרך אגב, שים לב שחלק מהחברות משתמשות ברכבי "החכר" (ליסינג) כרכבי השכרה בפועל.

קרסו נותנים שלוש שנים אחריות רק למגאן אבל נותנים שנה אחריות גם לשאר דגמי רנו וניסאן שנרכשים דרכם.

דניאל, אינדיגו.

פורסם

תודה על התגובות !

הC5 לא שווה איזכור ?

אגב, רק היום גיליתי בוודאות שלC5 כמו לBX בזמנו יש את האפשרות של לעלות או לרדת.

לא הייתי סגור על זה. סתם עוד מידע מעניין.

הBX היה הרכב הראשון שנהגתי עליו כשקיבלתי רישיון נהיגה.

הבעיה הייתה שזה היה BX14 שזה מנוע 1400.

זכורה לי תחרות האצה עם אוטובוס "דן" עירוני. מה אני אגיד ? הכוחות היו שווים:lol:.

ועוד היה לי גיר ידני !:hihi:

פורסם

מקפיץ !

אני ממקד את השאלה ב C5 שנת 2008 עם 95,000 ק"מ.

האם יש בעיה עם ק"מ כזה לגיל הזה?

כמו כן, כמה עולה טסט וביטוח לרכב הזה?

תודה.

פורסם

האם בלובינסקי טרייד עדיין נותנים אחריות שנתיים+טיפולים ?

במידה וכן, האם תקבל אותם ב C5 שבדקת ?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

רכבים כאלה ועוד מליסינג יהיה לך קשה, מאוד קשה למכור.

השוק היום מאפשר לקבל מחירים קרובים מאוד, אם לא דומים, מידים פרטיות.

אני הייתי מוותר על הליסינגים למיניהם.

פורסם
האם בלובינסקי טרייד עדיין נותנים אחריות שנתיים+טיפולים ?

במידה וכן, האם תקבל אותם ב C5 שבדקת ?

כן, ביקשתי שיחפשו לי רק רכבים שיש להם אחריות כזו.

דווקא אני מעדיף לא מיד פרטית בגלל האחריות. פרטית, עם כל הכבוד, כל תקלה יכולה לעלות כסף רב.

תוכל לפרט לי מעט על טיפולים שהם נותנים ?

רכבים כאלה ועוד מליסינג יהיה לך קשה, מאוד קשה למכור.

השוק היום מאפשר לקבל מחירים קרובים מאוד, אם לא דומים, מידים פרטיות.

אני הייתי מוותר על הליסינגים למיניהם.

לכן זה גרסת ה PK, לרוב זה יהיה ה SX שזה הפשוט ביותר והנפוץ ביותר מבחינה "ליסינגית".

פורסם

הפיקאסו מרווחת משמעותית מהקיה סיד.

לא תמצא הרבה מכוניות ש-3 כסאות תינוק נכנסים בקלות.

זה רכב מסגמט אחר.

ה-C5 נותנת תמורה מעולה לכסף אבל הרכב גדול מידי ומסורבל בנהיגה עירונית.

גם הקיה וגם הסיטרואן לא חסכונים בדלק.

הסיד בגריסת ה-6 הילוכים או הפיקאסו/C5 בגירסת ה-1.6 טורבו חסכונים הרבה יותר מהדגמים שבחנת.

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם

תודה אורן.

אני משער שאלו גרסאות חדשות יותר או יקרות יותר ?

הפיקאסו 1600 טורבו. זה קיים ב2008?

ואם אני זוכר נכון פה מהפורום, זה גיר רובוטי. ואין לי בעיה עם זה.

מישהו התנסה עם לובינסקי בקטע של השתתפות בטיפולים במסגרת האחריות ? יודע לפרט טיפה על זה?

פורסם

אני התנסיתי איתם. 307 שקניתי זכתה לטיפול גם לא במסגרת האחריות. איתי הם היו מאד הוגנים, זה היה די מזמן בשנת 2007.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

לפני כל הדיונים על המרווח ןתאי האיחסון של הפיקאסו, האם יצא לך לנהוג בה?

חוויה מטלטלת!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
לפני כל הדיונים על המרווח ןתאי האיחסון של הפיקאסו, האם יצא לך לנהוג בה?

חוויה מטלטלת!

או ! בגירה !! איזה כבוד !8)

כן, עבדתי בשנת 2009 בהשכרת רכב. יצא לי לנהוג על כל מיני.

על הפיקאסו יצא לי לנהוג כמה פעמים בתנאים עירוניים. תוככי ת"א ופ"ת.

אני זוכר שהיה דווקא נחמד מאד. לא מטוס, לא טנק. נוסע כמצופה !

היה זה רכב עם מנוע 2000 גיר אוטומאט.

תראו. אני ככל הנראה יורד מרכבי 7 מקומות שעולים יותר (שזה אומר ק"מ גבוה יותר לרמת מחיר שאני מחפש - באזור ה 80,000)

הסיטרואן C5 עליה דיברתי היא עם 95,000 ק"מ. במחיר של 66 אלף.

נסעתי עליה היום נסיעת מבחן.

מה אומר? אני לא יודע אם אכזבה זו המילה הנכונה, או פשוט כ"כ לא התלהבתי.

ציפיתי לרכב שהוא נוח כ"כ שהוא ממש על זרי הדפנה. כ"כ לא התרשמתי, שאני נורא רוצה להאמין שהרכב הזה פשוט הזדקן

מאד בשנותיו בליסינג. בתאוצה הראשונית שלו, זוועה, אבל זה אני מבין בגלל ה AL4. זה שכל פעם כאשר עוזבים את הגז יש בלימת מנוע אין לי בעיה עם זה, זה יכול להיות דווקא מועיל. שמתי לב גם שאם אני נותן חצי קיק,(לא ניסיתי קיק מלא בשל התנועה) ועוזב את הגז, הרכב נשאר תקוע בהילוך הנמוך. ואם אני נותן גז עדין מאד, הרכב מעביר הילוך. שוב, אין לי בעיה זה בכלל. אבל משהו ממש בקטנה - במהירות מאד נמוכה רעד טיפה. ויברציה קלה. וזה לא מצופה מ C5.

הפוקוס 2004 שלי הייתה חלקה יותר. אולי השיכוף מהמורות בכללי מאד היה טוב יותר.

בדקתי שהרכב עולה ויורד מלמטה עד למעלה בלי בעיה. אולי תושבות מנוע שם עייפות... לא יודע. אם זה הרכב, אז מאכזב מ-א-ד עבורי לדעת שזה C5. שוב, אני רוצה להאמין שזה בלאי. הגאתי לשם עם מונדאו 2007 ולא חשתי הבדל לטובת הC5.:cry:

כדי להירגע, הלכתי מיד לצד השני של הכביש - כלמוביל. התעניינתי בסונטה שהציעו לי ממודל 2008 עם 61,000 ק"מ

גרסת אקזקיוטיב מנוע 2400. מחיר מבוקש - 74,000 ש"ח אחרי הנחה קטנה.

מה תאמרו לי על הסונטה? איש המכירות אמר לי שזה רכב אמין מאד, מצויין, שלא לוקח הרבה דלק...הכל יחסי בחיים.

הוא אמר שזה יותר טוב מבחינת צריכת דלק מהמנוע 2000.

הרכב יפיפה מבפנים ומבחוץ. תא מטען מכובד ביותר ! רק מה, יקר מהסיטרואן ב 10,000 ש"ח כמעט.

אבל הק"מ כנראה מצדיק זאת.

אחריות : כאן ה"נפילה" אחריות "כמו פעם" של מנוע וגיר לשנה עם השתתפות עצמית של 500 ש"ח.

אציין לטובה שאיש המכרות היה נעים מאד ואדיב וסבלני מאד למרות הרבה קליינטים שחיכו רק לו. ממש כיף.

מה שמושך אותי בלובינסקי וקרסו זה עניין האחריות המקיפה. שפה בכלמוביל, חוץ מהבטחות שהרכב אמין כמו כל היפניות, אין לי כלום.

אני מזכיר שאני מחפש רכבים גדולים כאלה בגלל שיש לי 3 ילדים שכולם על כיסאות בטיחות ואני זקוק לתא מטען ענק.

ראיתי שם גם לה קרוס 2006 בכ72,000 אבל אחריות מנוע וגיר רק 3 חודשים. צפי גבוה לבעיות לדעתי.

מה אתם אומרים ?! עיזרו לי בהתחבטות.

תודה לעוזרים !

פורסם

הסונטה לוקחת *המון* דלק. אבל כמובן, הכל יחסי.

צריכת דלק של 1:7 בעיר זה לא משהו מהאגדות, זה משהו שחוזר על עצמו ברוב הרכבים בגודל שאתה מחפש.

להערכתי אפשר לכופף את החבר'ה של יונדאי עוד קצת כלפי מטה - לרכב הזה אין ביקוש בכלל - יונדאי נתפסת כרכב עממי ורוכשי מכוניות "מנהלים" מעדיפים מותגים יוקרתיים יותר.

• תוכן חדש...