Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5472 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא להוציא את הבורג, זה בטוח. תקפידי על מילוי אוויר.

יש פנצ'ריות שפתוחות בשבת כמו אוטודיפו (בשפיים או בגן שמואל אם את באזור חדרה/נתניה). יש גם פנצ'ריה שפתוחה בדרך אזור בתחנת הדלק (כביש 44). סעי לשם דבר ראשון בשבת על הבוקר. תהיי עם אצבע על הדופק שלא יורד לך האוויר. בדברים האלה לא צריך לקחת סיכון.

פורסם

זה יכול לחכות גם ליום ראשון, לרוב עם הבורג תקוע ירידת האוויר מאוד איטית ויתכן הבורג קצר וכלל לא חודר לתוך הצמיג, אלא תקוע רק בסוליה.

פורסם

כן, להוציא אותו זה לא יהיה חכם :lol:

אני לא באמת יודעת עד כמה עמוק הוא נכנס, ואם הוא נתקע רק בסוליה בטח הוא גם יכול לעוף באחת הנסיעות המהירות אם הוא לא תקוע חזק

מה יעשו בפנצ'ריה?

הרי אם יש חור, צריך להחליף את כל הצמיג או שרק מתקנים?

וזה משנה אם אני אלך לאן שקניתי את הצמיגים[3 חודשים על הכביש] או למקום אחר?

Peugeot 206 1.4 automatic '01

פורסם

השיקול האם להחליף צמיג או לא תלוי בקוטר החור שנוצר ע"י הבורג. שמים מעין "פטרייה" של גומי שמוציאים מהצד של הסוליה ומורחים חומר מסביב שאוטם אותה מכל הצדדים. יש גודל מקסימלי של חור, שאם הוא עבר אותו הצמיג נפסל לשימוש.

זה לא משנה לאן את הולכת לתקן את הפנצ'ר. אם את מרגישה בנוח ללכת למקום שבו קנית את הצמיגים-אחלה.

פורסם

בשום אופן לא לנסוע על הצמיג הזה.

בניגוד למסמר, בורג בצמיג יכול להפוך אותו לבלתי ניתן לתיקון. ההברגה בבורג מפוררת את כל השכבות בצמיג ומפרידה אותן אחת מהשנייה, ככל שנוסעים יותר זה גורם יותר נזק לצמיג. מניסיון ! אני הרסתי ככה צמיג ונאלצתי לקנות חדש.

תחליפו לרזרבי וסעו לנסות לתקן, אולי עוד אפשר יהיה להציל את הצמיג אבל סיכוי לא גבוה.

פורסם

מאות צמיגים ראיתי עם בורג בתוכם והספור נגמר בחילוץ הבורג ולפעמים בתיקון תקר אז אין מה להתרגש.

אצלך היה אולי מקרה ייחודי ונדיר, אולי צמיג דפוק במילא, בורג מאוד גדול או פמצ'רמאעכר שעשה עליך קופה.

פורסם

בניגוד למסמר, בורג בצמיג יכול להפוך אותו לבלתי ניתן לתיקון. ההברגה בבורג מפוררת את כל השכבות בצמיג ומפרידה אותן אחת מהשנייה, ככל שנוסעים יותר זה גורם יותר נזק לצמיג. מניסיון ! אני הרסתי ככה צמיג ונאלצתי לקנות חדש.

תחליפו לרזרבי וסעו לנסות לתקן, אולי עוד אפשר יהיה להציל את הצמיג אבל סיכוי לא גבוה.

סוף סוף תגובה שמעלה חיוך על הבוקר!

אתה רציני? להציל את הצמיג? הצמיגים שלה חדשים, בני שלושה חודשים!

אז נכנס בורג,נוסעים לפאנצריה ומתקנים, לא יעבור את ה30 שקלים.

אל תדאגי, תיהי רגוע, כבר נתקגלתי בלא מעט ברגים בצמיגים, ואף בצמיג עם חתך נמוך שהיה תקוע בו הרבה זמן ואותו חבר נסע ככה בלי לשים לב, הוצאנו את הבורג, בפאנצרקיה תיקנו את התקר, והביתה.

המון חלקים ותוספות לפולקסוואגן, וג'יפ סופה! 0546615205

פורסם
סוף סוף תגובה שמעלה חיוך על הבוקר!

אתה רציני? להציל את הצמיג? הצמיגים שלה חדשים, בני שלושה חודשים!

אז נכנס בורג,נוסעים לפאנצריה ומתקנים, לא יעבור את ה30 שקלים.

אל תדאגי, תיהי רגוע, כבר נתקגלתי בלא מעט ברגים בצמיגים, ואף בצמיג עם חתך נמוך שהיה תקוע בו הרבה זמן ואותו חבר נסע ככה בלי לשים לב, הוצאנו את הבורג, בפאנצרקיה תיקנו את התקר, והביתה.

מר בני היקר, צר לי לאכזב אותך - הבחור צודק. פשוט צודק.

ערב אחד שבתי לביתי ובחנייה שמתי לב לבורג תקוע בצמיג. מכוון שהיה ערב שבת ולא היה יותר מידי לעשות בנידון - המתנתי עם זה ליום למחרת, אלא שאז, בנהיגה עדינה וזהירה לפנצ'ריה (שנמצאת כ-2 ק"מ מביתי), הבורג פשוט אכל את הצמיג מבפנים, התחיל לפורר אותו והוא התפוצץ (מטרים מהפנצ'ריה. איזה מזל מגניב אה? :roll:) והחל להתפרק לחלקים. לא מדובר בצמיג מהסוג הסיני הזבלי אלא בקונטי' ספורט קונטקט 2.

אז כן, גם בורג בצמיג יכול להיות מאוד מסוכן. לעבור לרזרבי ולהיות בראש שקט (עד תיקון הפנצ'ר).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

רוב העצמים שאחראים לתקרים - הם ברגים ולא מסמרים.

אתה צודק - צריך לזרוק את הצמיג...:wink:

לא צריך להוציא את הבורג, רצוי להכנס לפנצ'ריה ושם להוציאו ולבדוק שאין ירידת אוויר בצמיג. אם דולף אויר - לתקן במקום (ניתן לתקן !) בכל הוצאה "לא מבוקרת" של הבורג מיידית - יש "סכנה" בהחלפת גלגל.

alfa 156 2.5.

פורסם

חברים מה שכתבתי כתבתי מניסיון, צמיג שנסעתי עליו חצי שנה שנכנס בו בורג ופינצר אותו, גם אני הייתי "חכם" ניפחתי בו אויר ונסעתי לפנצריה.

הפנצריסט הראה לי את הנזק שגרם הבורג לצמיג - הייתה מעין נפיחות בקוטר של 3-4 ס"מ מסביב לבורג, והוא אמר לי שהבורג גרם להתפוררות והיפרדות של השכבות שמרכיבות את סוליית הצמיג וכניסה של אויר ביניהן, וזה לא ניתן כבר לתיקון. נאלצתי לקנות חדש.

בפעם הבאה שראיתי בורג בסולייה כבר לא התעצלתי החלפתי לרזרבי ונסעתי לתקן.

אז כל אחד שיעשה מה שהוא מבין,

פורסם

כל מה שהעלתם כאן נכון, אבל כל מקרה לגופו.

בורג שיכנס בזווית לא טובה(לא שכשבורג נכנס זה טוב) יכול לגרום להריסת הצמיג, על ידי קריעת חגורת הפלדה, יכול להיות שזמנית זה לא ישפיע אך לאורך זמן(במיוחד לאחר החורף) הצמיג ידרוש החלפה.

הכי מומלץ: להחליף את הצמיג לרזרבי, ולגשת לפנצ'ריה.

לבדוק את עומק הבורג, גם אם הבורג לא חדר את החגורה יש להמשיך את המהלך שלו(לחורר את הסוליה) ולבצע תיקון.

קובי

• תוכן חדש...