Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעוניין בהכנסה נוספת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5477 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מאד אשמח לשמוע איך אתה מציע לבן אדם לעשות 2000 שקל בחודש בבורסה באופן קבוע ואיזה הון עצמי הוא יצטרך לשם כך, ובנוסף לעשות את זה מחוץ לשעות מסחר.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
  • תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני לא ממליץ על חלוקת עיתונים.

בלאי גדול לאוטו, דלק, ולא משתלם בסוף.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
Oferh,

אני עדיין עומד מאחורי העצה שלי. אם המטרה היא 1000-2000 ש"ח נוספים בחודש, זוהי מטרה מצויינת להכנס לבורסה.

הרבה אנשים נכנסים לבורסה, במחשבה שהם הולכים להרוויח מיליונים - כגודל האשלייה, כך גודל האכזבה.

אני מאמין שאם באים מלכתחילה עם רצון להרוויח מעט, כך הלחץ יורד ואפילו נהנים מהעניין.

אני מאמין ששעתיים-שלוש בערב, הם זמן מספק להשקעה כזו.

(נמאס לי מהשגיאות כתיב האלו, אני חייב לשים לב יותר...)

אני מאד אשמח לשמוע איך אתה מציע לבן אדם לעשות 2000 שקל בחודש בבורסה באופן קבוע ואיזה הון עצמי הוא יצטרך לשם כך, ובנוסף לעשות את זה מחוץ לשעות מסחר.

ברור שתשמח לשמוע, אבל יש דברים שלומדים לבד :).

לא כתבתי ,בהכרח, על הבורסה הישראלית, למרות שהשתמשתי במילה "בורסה". אם אתה כ"כ מעוניין שנקרא לתינוק בשמו, בבקשה: וול סטריט.

פורסם

להיות ברמן בפאב\מסעדה\בית קפה 3 ערבים בשבוע (אחרי שעות העבודה הרגילות\לימודים) זה אחלה תוספת של 1200 ש"ח בחודש בלי עבודה קשה, בלי ניסיון קודם ולא מקשה על החיים יותר מידיי. חוץ מזה שזה עבודה דינמית ועם אנשים צעירים...

מי שיש לו ניסיון במלצרות ויתמזל מזלו למצוא בית קפה\מסעדה שיסכימו לקבלו ל3 משמרות בשבוע ירוויח אפילו יותר, אבל יקרע את העכוז יותר. (גם מנטלית יכול להיות קשה)

Mazda 2 2013

פורסם

מה?

מה אתה מדבר?

לא יודע באיזה בר/מסעדה/בית קפה אתה עבדת - אבל אצלנו הברמן מפרפר כמו מטורף.

לא במסעדות שבהם יש לקוח וחצי אז הברמן לא עושה כלום.

ובכל מקרה תמיד המלצר עובד פחות קשה.

פורסם

הכל תלוי בכמה מלצרים יש במשמרת, איך הולכת התפלגות התפקידים בין המלצרים וברמנים(הכוונה לבריסטות, כן?) וכמה ברמנים יש במשמרות. כמובן שכל מסעדה\בית קפה\פאב לגופם.

בכל המסעדות בהן עבדתי המלצר עבד קשה יותר. (תוגמל טוב יותר בהתאם) עבודת המלצר(כשנעשית נכון) דורשת הרבה מעבר ל2 ידיים ו2 רגליים, בניגוד לעבודת הברמן\בריסטה שכל אחד יכול להתמקצע בהם אחרי שבועיים(במקרה הרע) של עבודה. סה"כ עובדים ע"פ הספר בתור בריסטה.

Mazda 2 2013

פורסם

שמע, בגלל שמה שאתה אומר מעצבן אותי (הייתי ברמן) - אני אפתח קצת הנושא:

1. הברמן מכין משקאות/קינוחים/קפה. יש לו המון המון תחזוקה לעשות לבר. להביא ציוד מהמחסן. המון הכנות (סלט פירות/קצפת וכו').

2. הברמן סופג את כל הטעויות של המלצרים. המלצר לא מדפיס בזמן/טועה בהזמנה.

3. צריך לתת שירות על הבר במקביל לשירות לכל המסעדה.

4. המשכורת חרא - אין טיפים כמעט (לפחות אצלנו, בפאב זה אחרת).

מלצר?

הולך מביא את האוכל.

הוא לא מכין כלום.

סה"כ מגיש.

הבעיה היא שהמלצרים בד"כ הם עם בכיין. שחושב שמגיע לו הכל.

מה יש ללמוד בלהיות מלצר? לך תביא קולה ואת המנה.

בקיצור, אם אתה ברמן במקום שבו אתה רק מגיש שתייה ועובד עם הרבה לקוחות על הבר - סבבה.

אם זה במקום שבו אתה גם מוציא קפה/קינוחים וכו' - נותן שירות לכל המסעדה ואין הרבה לקוחות על הבר - אתה תתפטר מהר מאוד, כי זה לא שווה את זה.

פורסם

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%9C%D7%A6%D7%A8

תפקידי המלצר

המלצר הוא איש הקשר בין בית העסק לבין הסועד. המלצר מלווה את הסועד מרגע בו ישב לשולחן ועד לסיום ארוחתו.

תפקידי המלצר כוללים על פי רוב:

הכנת השולחן לארוחה.

הסבר לסועדים על המנות, מתן המלצות.

רישום הזמנות הסועדים.

קשר בין הסועד למטבח.

תזמון ההזמנות.

הגשת האוכל והשתייה.

פינוי השולחן וניקיונו במהלך ולאחר הארוחה.

הסדרת התשלום על הארוחה.

יצירת קשר אישי עם הלקוחות עד כדי הכרת טעמם האישי.

הנעמת זמנם של הלקוחות.

תפקידים אלו אינם קבועים והם עשויים להשתנות ממקום למקום.

ישנן מסעדות שבהם כוללות חובות המלצר שירותים נוספים, ייחודיים, כגון שירת שירי יום הולדת לסועדים שחוגגים יום זה. מסעדות מוטיב עשויות אף לדרוש מהמלצרים לרקוד למען הסועדים.

אני מבין את העוינות שיש לברמנים בבתי קפה כלפי מלצרים כיוון שהמלצרים מרוויחים הרבה יותר, לרוב.

כן, ברמן עובד בשעות הפיק בלחץ מטורף, מתלכלך מחלב וקפה, מגלידות, מכין שייקים, מחמם עוגות ומוציא קינוחים מוכנים מהמקרר, מזליף עליהם קצת אבקת סוכר או סירופ שוקולד וגם מוזג יין ומוציא בקבוקי שתיה מהמקרר.

אתה צריך להביא דברים מהמחסן גם. לפעמים זה משמרת שלמה על הרגליים עם כוויה פה ושם. נכון.

לעומת זאת, מלצר עורך שולחנות, מגיש מנות, מספק את החוויה לסועד, מחייך תמיד, יודע להמליץ על מנות(אחרי שמכריחים אותו לשבת וללמוד מה כל רוטב פלצני אומר וממה הוא מורכב, מה זה קונפי שום, אליו אוליו, גבינת ברינזה, גבינת תום, פפנד, ניסואז, קיש לורן, במה יש גלוטן, ובמה יש בצל) מלצר צריך לחשוב טוב טוב מה לא יתאים לסועדים(ע"פ הכרת המנטליות של כל מגדר סועדים - נלמד עם הניסיון), לזכור אינסוף פרמטרים וחוסרים בבריף ובמלאי, לדעת מה יש בכל מנה ומנה למען הסועדים האלרגניים.

צריך להספיק להדפיס הזמנות במחשב פנטיום 3 733Mhz ובמקלדת הרוסה ולהביא לזה פה מטלית לחה או לזו שם קיסמי שיניים, להתנצל על הקצף הרב מידיי במקיאטו או על חוזק הקפה המוגזם כשהודפס בבירור *חלש לרבקה, כרגיל על-בסיס מים* או על טעויות אחרות שגם הברמנים יודעים טוב מאוד לעשות, לתזז בזמני לחץ וגם בזמנים שלברמן נראים רגועים מאוד.(אחרי הכל מלצר מלווה סועד לכל אורך הישיבה וברמן מקבל את הזמנת הסועדים בתחילת הארוחה ובסופה עם הקפה והקינוח)

לפנות שולחנות, לנקות את השולחנות, לנקות את המסעדה ואת כל הכלים וכל מה שאפשר לנקות בסופו של יום, למהר ולהספיק גם להוציא מנות ישר, גם קפה ל30 שולחנות, וגם לבוא ולקחת הזמנות מלקוחות מעצבנים גם ובמיוחד כשאין אליהם כח(ותמיד תמיד לעשות את זה בחיוך - כי המשכורת שלך היא נטו הטיפים! אין משכורת בסיס ואתה תמיד חייב לתת את השירות הכי טוב והכי מתחנף כי לחמך תלוי בו) גם כשהם חצופים, מהבחינה הזאת - זה כמעט כמו להיות בשירות לקוחות טלפוני או פרונטלי ולפעמים יותר גרוע. המלצר מתזז ולא יושב לרגע(כי אסור, כי זה לא נראה טוב, כי תמיד יש מה לעשות), במסעדות בשריות כשרות בכלל הברמן לא עושה שליש מהעבודה של כל מלצר בנפרד, שלא לדבר על 4-5 מלצרים שנמצאים במשמרת ולא מספיקים לעמוד שניה אחת בנחת לנשום ולהרגע.

תמיד חייבים לשים לב להבעת הפנים של כל סועד וסועד, לראות אם הוא צריך משהו, או אם לא יצא לו לחם עם הסלט, או נפל מזלג. הקילומטראז' שמלצרים עושים במשמרת של 8 שעות מפרכות גדול פי 100 מהדרך שעובר ברמן במשמרת שלו, בבר 4*4 שלו כשכל מה שהוא צריך בהישג יד או במרחק של צעד וחצי.

מלצר צריך לקחת תשלום משולחן של 12 תיירים גרמנים עם אנגלית קלוקלת ולחייב כל כרטיס בסכום שונה בתשומת לב מדוקדקת. אם אתה בא למשמרת עייף או בלי שינה אתה לא תשרוד בתור מלצר. כמות טעויות הריכוז ותשומת הלב שלך תהיה מטורפת.

ותמיד יש את הבוסים המעצבנים שתמיד ימצאו למלצר מה לעשות, ויתקמצנו לו על כל שקל שהוא יכול לצרוך בצורת מזון\שתיה במסעדה, אף שהם לא משלמים לו ולו שקל אחד מכספם עבור השכר. ללוות ולהנעים את זמנם של הסועדים מרגע כניסתם עד עזיבתם זה לא עניין של מה בכך. המלצר הוא הפנים של המסעדה ללקוחות. הוא מספק את החוויה לסועדים.

חוויית הארוחה במסעדה מסתכמת בשני קריטריונים: איכות המנות ואיכות השירות. כשאיכות השירות מהווה 35-40 אחוז מהחוויה.

לא כל אחד יכול להיות מלצר טוב גם אם הוא רוצה, בניגוד לברמן שעושה את עבודתו מאחורי הקלעים בעיקר וכל אחד יכול ללמוד את עיקר רזי המקצוע במהירות ובצורה מספקת. (כן, 7 שנים של ניסיון בתור בריסטה ילמדו אותך איך להקציף חלב ולמזוג חלב ממוחזר\משומש תמיד עד לטמפרטורה של 82 מעלות צלסיוס בלי שירגישו הבדל בטעם אך רק אניני טעם מסואבים יבדילו בין קפה של ברמן בעל שנה ניסיון לבין אחד שעבד חודשיים והרגע הצליח בפעם הראשונה לצייר לב על הקצף של ההפוך) אם כבר מישהו יכול להתלונן על תנאי תעסוקה קשים ושכר ביזיוני הם הטבחים הזוטרים.

Mazda 2 2013

פורסם

עם כל הכבוד דימה, אתה מצטט מוויקיפדיה על תפקידים של מלצר אמיתי, שזה המקצוע שלו.

מלצרות בארץ היא תחנת ביניים לסטודנטים ושאר עובדים זמניים, המקצוענות שלהם בהתאם, ומכאן נובעת גם כל סוגיית הטיפים והשכר הנמוך - כי מדובר בכח אדם זמני, לא מקצועי, זול וזמין, לכן קל להחליף את מי שמנצנץ. מצב דומה אפשר למצוא בתעשיית הפאסט-פוד בארה"ב, שם תנאי ההעסקה הם מתחת לכל סטנדרט, אבל מבליגים עליהם כי העובדים הם בעיקר תיכוניסטים, והתחלופה שלהם גבוהה.

מה זה אליו אוליו

אני מקווה שלא היית מלצר בעצמך, אחרת אתה אמור לדעת שיש כמה דרכים להגות את השם הזה (בהתאם לשפה אותה אתה דובר) אבל "אליו אוליו" זאת לא אחת מהן.

כאמור... מקצוענות.

פורסם

http://www.google.co.il/search?rlz=1C1CHNV_iwIL411IL411&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=%D7%90%D7%9C%D7%99%D7%95+%D7%90%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%95

http://www.google.co.il/search?rlz=1C1CHNV_iwIL411IL411&aq=0&oq=ALIO+O&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=aglio+olio

השגות נוספות על דרך הדיקציה של שמות של מנות שהשף הסביר לצוות המלצרים במסעדה הקודמת שעבדתי בה? :)

כשיודעים לבחור את המלצרים הנכונים עם האופי הנכון - גם כעבודה זמנית תקבל מקצועיות בשירות.

אני עבדתי כמלצר מאז שאני זוכר את עצמי, בהתחלה באולמות ארועים פשוטים ונצלנים ולאחר מכן באולמות האירועים הכי פלצניים ומוקפדים שניתן לחשוב עליהם. לאחר מכן במסעדות בשריות, בתי קפה ומסעדות חלביות ועוד... באחרונה עבדתי שנה וארבעה חודשים. (הפסקתי שבוע שעבר עקב כניסת השלב הלחוץ בלימודי הפסיכומטרי שלי ואני מתכוון למצוא עבודה במלצרות באמצע יולי שוב, עד הטיסה לטיול השחרור שלי. אוהב את המקצוע)

Mazda 2 2013

פורסם

דימה - כן, לקחת חשבון משולחן ולהביא קיסמי שיניים ממש קשה.

בקיצור תעשה לי טובה, הדבר היחידי שמלצרים עושים קשה יותר זה להתבכיין.

נכון שהברמן ממורמר, גם אני הייתי. עבדתי קשה יותר (גם לנו יש שירות על הבר, וגם לנו יש לתת חשבון, ולהשתמש באותו מחשב מסריח) וקיבלתי הרבה פחות.

מילא היינו מגיעים גם ל-40-50 לשעה כמו מלצר. אז סבבה.

אני יודע שכשאני אחפש שוב עבודה כזאת - אך ורק בתור מלצר.

גם שליח זה פחות עדיף (מסכן את החיים שלך, ומקבל 5 שקל ועוד עושים לך טובה).

פורסם

נקמיצ'י, לקחת חצי משפט שלי ועליו בנית את הטיעון שלך?

אגב, נדירים האנשים שיושבים במסעדה לאכול על הבר. אולי לשתות קפה ועוגיה וגם זה שני אנשים במשמרת.

אז זהו, שאתה מאשרר את ההשערה שלי - ברמנים ממורמרים יותר על העבודה שלהם כי הם עובדים בצמוד למלצר, חושבים שהם עובדים קשה יותר ומקבלים פחות ברוב המקרים.(בבתי קפה מדשדשים הם מקבלים יותר)

מה שכן, לא כל אחד יכול להיות מלצר טוב - זאת המסקנה. אם אתה יכול - מפרגן לך וכל הכבוד לך ומגיע לך להרוויח את ה30+ לשעה. אבל דע לך שאתה קורע ת'תחת בשביל הכסף הזה. (אני לא רומז שרק מלצרים קורעים ת'תחת בשביל הכסף הזה...)

דריש, תודה. נשאר רק לעבור את המבחן הבא ואני אהיה מרוצה. עד מתי פסיכומטרי יולי 11?!?

בקיצור, פותח האשכול - אם אתה יכול למצוא מסעדה שתקבל אותך ל3 ערבים בשבוע - הכנסה נוספת מכובדת.

Mazda 2 2013

• תוכן חדש...