Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5492 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין לי משהו נגד יש שניה אבל זה תמיד כרוך בסיכון מסויים ביחס לאחריות ולמצב המוצר הנוכחי.

מישהו נתקל במכירה של מוצר אודיו מיד שניה והבין שזאת לא הייתה השקעה נבונה?

יש למישהו שיטה טובה לבדוק מה קורה, או שתמיד נדע רק אחרי ההתקנה?

פורסם

תמיד תדע אחרי התקנה.

ברכישת משומש כדאי לבקש מהמוכר התחייבות בבדיקה

משמע שיחתום לך על התחייבות לתקינות המוצר,או לחילופין שיתן לך מספר ימים

לבדוק אותו ובאם המוצר פגום מכול סיבה שהיא תיהיה לך זכות החזרה עם החזר כספי מלא.

שוק היד שניה בארץ הוא לא חזק ולכן לרוכשים יש כוח,במיוחד אם אתה רוכש מספר מוצרים מאותו מוכר.

קח בחשבון שאם המוצר משומש יתכן וגם אם תקין בזמן X ,תוחלת החיים שלו יכולה להיות קצרה מבדרך כלל.

כך שהוא יכול להתקלקל לאחר חצי שנה ,מה שחשוב לצורך העניין הוא תקינות המוצר בזמן X.

מניסיון שלי:

סאבים -מחברים במקום 20 דקות בדיקה בזמן הקניה בדרך כלל נותן אינדיקציה ברורה לגבי תקינות המוצר.

מגברים -בלאי מועט יתכנו בעיות רעשי היס אלטרנטור ערוצים שרופים או מזייפים,שווה לחפש ציוד יוקרתי בזול.

רמקולים -6X9 לא הייתי קונה בכלל ,אחוז בעיות גבוהה מחירם כחדש זול וגם אם תקין תוחלת חיים כמשומש קצרה.

קומפוננט-בעיות טוויטרים נפוצות אחוז בעיות סביר בדיקה לאחר התקנה שווה לרכוש במיוחד ציוד יוקרתי שניתן להביא בזול

רדיודיסק -בעיות עיינית תפעול כפתורים בעיות אנטישוק,שווה לרכוש במיוחד ציוד יוקרתי בזול.

פורסם

מלך האודיו,

אני מסכים עם רוב מה שאמרת, למעט העובדה ש"לחתום ואז הקונה יחזיר במידה ויש בעיה". נראה לי קצת לא מתאים. אם אני מוכר מיקרוגל יד שניה, שהקונה יבוא, יתרשם. מבחינתי, אין החזרות (אולי הציוד חטף מכה בהתקנה, אז הוא יחזיר לי אותו?).

ביד שניה, אין אחריות. המחיר משקף את העובדה שמדובר במוצר שנעשה בו שימוש.

אין האמור לעיל מונע את הצורך באמינות.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

השיטה היחידה היא להרכיב ולבדוק ע"פ שמיעה או אם זה לא רמקול או מגבר אז גם התנסות קצרה עם הפונקציות במכשיר שהן חשובות לך.

לרכוש רק מאנשים שאתה או מכיר או שמעת עליהם דברים טובים. לרכוש כאן בתוך הפורום זה בדרך כלל דבר חכם לעשות כי המוניטין שלנו גם תלוי בזה באופן ישיר.

בכל מקרה אני אומר לך שאני מכרתי כאן הרבה ציוד וקניתי כאן הרבה ציוד - התאכזבתי מעט מאוד פעמים ולצערי אפילו יצא לי לאכזב פעמיים, אם כי בסוף במקרה אחד זה שרכש ממני את המוצר היה ספץ ותיקן אותו על הדרך והשני התברר שזו לא בדיוק היתה תקלה - אבל גם זה קורה...

אין דרך אחרת, יד שניה - אתה חייב לצפות לזה שאתה עלול להתאכזב.

אם כי - גם עם ציוד חדש הדברים האלה קורים לפעמים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
מלך האודיו,

אני מסכים עם רוב מה שאמרת, למעט העובדה ש"לחתום ואז הקונה יחזיר במידה ויש בעיה". נראה לי קצת לא מתאים. אם אני מוכר מיקרוגל יד שניה, שהקונה יבוא, יתרשם. מבחינתי, אין החזרות (אולי הציוד חטף מכה בהתקנה, אז הוא יחזיר לי אותו?).

ביד שניה, אין אחריות. המחיר משקף את העובדה שמדובר במוצר שנעשה בו שימוש.

אין האמור לעיל מונע את הצורך באמינות.

לבקש תמיד אפשר ,בעסקים להתמקח זה לא רק על מחיר אלא גם על תנאים {ויש שאומרים שאף בעיקר}.

אם אני רוכש ציוד משומש בעלות 3000 שח אני יכול לבקש זאת ,ומוכר סביר על מנת לבצע עסקה

רוב הסיכויים שיסכים ,הייתי במעמדים כאלו ואני יודע על מה אני מדבר.

פורסם

לדרוש להתחיל לחתום על כל מיני דברים זה קצת לא רללונטי

אם זה אני אומר צריך למקד את הקניה שלך לכמה חלקים

1) מי המוכר - אם המוכר ידוע ולא יתן לפגוע בשם הטוב שלו שיהרס לו במקרה של מכירה של ציוד תקול וכדומה

2) האופציה לראות את המוצר עובד - ודגש על העובד.

3)מחיר - אם מחיר המכירה נמוך מדי ביחס למחירו בשוק אז משהו פה פישי.

4) תדע את מה אתה קונה עם מה הוא מגיע כמה ידיים הוא עבר עבר תיקון לא עבר תיקון

לי יצא לא פעם לקנות מוצרי יד שניה בפורום ואני יכול להגיד לך שרק במוצר אחד נפלתי

שהתגלה לי שהמוכר מכר לי משהו תקול (בלי צמה לEclipse 7200) ועד שהסיפור הזה הסתיים לא היה שווה את כל המחיר

הזול שהמוצר עלה לי.

Alpine 9887 | Morel Hybrid @ Genesis ST100 | MT22 @ Genesis ST60 Active | Morel Ultimo @ Hifonics Brutus 1206

פורסם
תמיד תדע אחרי התקנה.

ברכישת משומש כדאי לבקש מהמוכר התחייבות בבדיקה

משמע שיחתום לך על התחייבות לתקינות המוצר,או לחילופין שיתן לך מספר ימים

לבדוק אותו ובאם המוצר פגום מכול סיבה שהיא תיהיה לך זכות החזרה עם החזר כספי מלא.

שוק היד שניה בארץ הוא לא חזק ולכן לרוכשים יש כוח,במיוחד אם אתה רוכש מספר מוצרים מאותו מוכר.

קח בחשבון שאם המוצר משומש יתכן וגם אם תקין בזמן X ,תוחלת החיים שלו יכולה להיות קצרה מבדרך כלל.

כך שהוא יכול להתקלקל לאחר חצי שנה ,מה שחשוב לצורך העניין הוא תקינות המוצר בזמן X.

\

Audio King תזכיר לי איזה מכון עושה בדיקה לציוד אודיו כדי שאני לא אפול בפח בגלל שאסי (בסקט) ומנוע (מגנט +סליל) דפוק? כי אני אדרוש ממוכר התחייבות בכתב שקילומטראז זה אותו שמופיע בחשבונית טיפולים? (שעות עבודה-לאלפהסוניק יש את זה). כי חבל לי על 1000 שקל דמי בדיקה לטמפו יד שנייה או 2050...

מה זה שטויות אלו? אנך קורא את הנכתב?

ציוד תקין יעבוד גם אחרי 4 ידיים בתנאי שידיים בעלי ידע מסויים בתחום.

אחרי שמכרתי וקניתי כמות לא קטנה של ציוד משומש, לא אני ולא קונה יצאו מאוכזבים. זה גם לגבי ציוד מחו"ל. דווקה מחנות יצאתי מאוכזב

COMPUTEST FOR CARAUDIO

נפתח.

קורות חיים למשרה של בוחנים יש לשלוח לה"פ

שששששששששש

אני במעקב!!!!!!!

פורסם

0ZiRo0 ברור שאתה לא מבין עניין.

אם מדובר בציוד זול לרוב זה לא יהיה רלוונטי.

אבל אם אתה רוכש ציוד היי אנד משומש בעלות גבוהה

אתה יכול לדרוש {וגם לקבל} התחייבות בבדיקת המוצר

וזה מהניסיון האישי שלי.

פורסם

יאללה יבגני

:-P

מתי שמים את הלוויתנים על הליפט? :-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

עם ציוד עבד בזמן מכירה וקונה ראה אותו עובד ושילם עליו, מרגע זה למוכר אין התחייבות כלשהי על הציוד.

סתם דוגמה, אני קונה מגבר של SINFONI ב7000 שקל ומוכר הדגים לי אותו על הסט שלו, שילמתי והוא פירק לי אותו. בדרך לאוטו שלי מעדתי ומגבר נפל מידי. לבקש ממוכר השתתפות בתיקון או לא? הרי החתמתי אותו והוא נתן אחריות לשבוע. מגבר לא ניזוק חיצונית אלה פגמים פניים.

שנית

אני מגיע בשלום לרכבי ויום אחרי ,מתקין שלי מחבר אותו ומתבלבל בין פלוס למינוס. כתוצע מכך מגבר נשרף. לדרוש הפעלה של אחריות?

מה שה משנה עם ציוד שווה 500 או 10000 שקל הרי אתה לא חנות וזה ציוד משומש.

שששששששששש

אני במעקב!!!!!!!

פורסם

יאללה יבגני

:-P

מתי שמים את הלוויתנים על הליפט? :-D

אחרי שתעלה את שלך. שלי תקין...

מה לגבי התקנה של מעלית שעובדת לרכב שלך?

שששששששששש

אני במעקב!!!!!!!

פורסם

אני משתמש במדרגות - זה שומר עליי בכושר

:-D:-D:-D

בקרוב אני שם את האוונסיס לסשן מספר שתיים - צפו לסמלונים קטלניים לתקופה קצרה - ביג אס ביצ' איז באק בייבי!!!

ולרכב הישן יותר בקרוב אני אתחיל לעשות קצת פעולות תחזוקה ושיפורים קטנים לפני שאני מתכנן להכניס את הרכב לשיפוץ כללי - החלטתי להשאר עם הרכב לפחות לעוד שנה וחצי אם לא שנתיים... אז יהיה הרבה למה לצפות.

ליפט? אני מרים מוסך שלם...

Pioneer TS-X150

פורסם

כמו שאמרתי 0ZiRo0 אתה לא מבין עניין.

העניין הוא שבמעמד הקניה לעיתים אין אפשרות לבדוק את תקינות המוצר

אם כבר המוצר מותקן ברכב של המוכר ועובד ומצאתי אותו תקין לשביעות רצוני במעמד הקניה אין צורך בהתחייבות בבדיקה.

התחייבות בבדיקה לא אומרת שאתה יכול לפגום את המוצר ולצאת מזה.

אם הפלתה את המגבר והוא ניזוק מן הסתם אתה תישא בנזק.

פורסם

מכרתי וקניתי ציוד יד 2 לא מעט , ואף פעם לא ביקשתי ולא נתתי התחיבות בכתב או בעל פה למה שעתיד להתרחש לאחר שהמוצר עזב את ידי ואת אחריותי . כמו שנאמר אם מישהו מתקין בצורה לא תקינה מוצר כל שהוא או לא שומר עליו מספיק טוב לאחר הקניה זה לא מאחריותי ומתפקידי לספוג את זה וגם כמעט בלתי אפשרי להוכיח ולהכריע במי האשמהבמקרה שהתגלתה תקלה לאחר תקופת זמן מסוים ולכן צריך להמינע ממצב שכזה.

מה שכן נהוג לעשות , וזה הדבר האידיאלי לדעתי , במעמד הקניה להראות תקינות הרכיב. אם לפעמים אין את התשתית המתאימה לבדיקת המוצר במעמד הקניה אפשר אולי לנצל מפגשים שבהם יש אנשים רבים עם מערכות שונות וחברים בעלי ניסיון שיכולים לעזור בבידקת רכיב כזה או אחר.

מעבר לזה , לא תמיד זה מתאפשר ואז אין מה לעשות וצריך לקחת סיכון.

בשלב הזה עניין הפורום יכול לעזור, חלק לא מבוטל מהציוד האיכותי עובר אצל חברי פורום ותיקים . קניה מחבר פורום ותיק ופעיל במפגשים הינה לטעמי הימור בטוח. הסיכוי שבן אדם כזה ימכור מוצר לא תקין הינה קטנה מאוד.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

• תוכן חדש...