Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נדרשתי למצוא פתרון לבעייה שקשורה למחשבים, ואם זכרוני אינו מטעה אותי יש כאן מומחים מכל תחום אפשרי :)

אני בטוח שמי שנכנס לטופיק מכיר את התוכנות האלו שבאות עם USB Dongle שאמור להבטיח שימוש מורשה בתוכנה (הרשיון לתוכנה נמצא בתוך התקן ה USB, וניתן להשתמש בתוכנה רק כשאותו התקן USB מחובר למחשב)...

השאלה היא כזו -

במידה ואני עובד בחברה מסויימת עם מדיניות אבטחת מידע גבוהה, כשבאותה חברה יש שימוש בתוכנות שבאות עם USB DONGLES כאלו, ואני מעוניין לסרוק את אותו DONGLE בשימוש הראשון כדי לוודא שהוא נקי מכל מיני ווירוסים ו MALWARE לפני שאותו התקן USB מתחיל להתרוצץ בין כל מיני מחשבים שמחוברים לרשת הפנימית של הארגון ולהדביק אותם בכל מיני דברים, כיצד ניתן לעשות זאת?

הבעייה היא שבחיבור הדונגל הוא אינו מופיע במחשב שלי ככונן, ולכן גם אינה קיימת אפשרות לסרוק אותו בעזרת תכנת אנטיווירוס כמו MCAFEE, נורטון וחברותיהן...

בינתיים, אני משער שחייבת להיות איזו שהיא מערכת קבצים (PARTITION) הכוונה שעליה מאוחסן המידע שנוגע לרישיון עצמו ועוד כל מיני דברים, וכתוצאה מסיבה מסויימת אותה מערכת קבצים אינה מופיעה תחת המחשב שלי (בווינדוס הכוונה) מכיוון שהיא מערכת שהווינדוס לא יודע לעבוד איתה ישירות כמו לדוגמא מערכת קבצים של MACOSX או שזו מערכת קבצים שתוכננה כך שרק לתוכנה עצמה תהיה הרשאת קריאה אליה...

(כל זה בהנחה שהרשיון שעל הדונגל הוא מבוסס תוכנה, כך שצריך שתהיה איזו שהיא מערכת קבצים, אם הוא מקודד בתוך החומרה של אותו דונגל איך שהוא ואין בכלל מערכת קבצים בתוכו זה כבר סיפור אחר מבחינת הווירוסים וחבריהם,

אך גם במקרה כזה אצטרך את עזרתכם כדי להיות בטוח שאין עליו מערכת קבצים).

לכן, חשבתי שייתכן פתרון כזה -

להשתמש בתוכנה כלשהי, שמאפשרת לווינדוס לצפות בכל סוגי הכוננים, בלי קשר ליכולת העבודה המובנית שלו איתם, ובעצם מאפשרת לו יחסי עבודה עם אותו הכונן (דיי בדומה לאיך ש MacDrive מאפשרת לצפות תחת המחשב שלי בווינדוס בכוננים של MACOSX), רק שאני צריך אחת שמציגה כוננים מכל הסוגים, ומאפשרת לעבוד איתם, מכיוון שעדיין אין לי מושג איזו מערכת קבצים אם בכלל יש בדונגלים האלו.

מישהו מכיר תוכנה כזו?

אשמח גם לעוד כל מיני פתרונות \ רעיונות \ הארות מבעלי נסיון בנושא.

תודה רבה, בן!

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

ההתקנים הללו לא מזדהים (חומרתית) מול מערכת ההפעלה כהתקן איחסון כלשהו.

לכל התקן כזה יש דרייבר משלו, אשר יודע לתקשר מולו.

חלק מעניין ההבטחה של התוכנה הדורשת את ההתקן הנ"ל, הוא למנוע ניסיון לקרוא את תוכן ההתקן.

במילים אחרות, אין לך דרך לסרוק אותו עם תוכנת האנטי ווירוס.

פורסם

אוקיי, תודה רבה...

האם אתה מכיר תוכנה כמו שתיארתי? שמראה את כל סוגי המחיצות ומערכות הקבצים?

כך אוכל להיות בטוח שאין על הדונגל מחיצה שנושאת איזה קובץ זדוני, אני חייב להיות בטוח שלא שתלו בתוך הדונגל מחיצה בלתי נראית עם ווירוס או MALWARE עליה כדי להזיק לארגון שלי.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

הסתייגות קלה, לא מכיר את התוכנה באופן אישי. חבר המליץ לי עליה עוד ממזמן (אחת הגרסאות הראשונות, אולי אפילו 1.1...) ופשוט שכחתי ממנה עד עכשיו.

שוב, מאחר ואין לי היכרות אישית איתה, לא יודע לומר לך אם היא תענה לך על הדרישות.

היא נקראת "partition magic".

איזה מערכת הפעלה מדובר?

לאיכספי יש מערכת ניהול סבירה של מחיצות, תחת כלי אדמיניסטרצייה, בתפריט התחל. ל-7, ובכן, לא נתקלתי עדיין, ועם וויסטה אין לי ניסיון, כך שלא יודע לומר לך.

-נקודה למחשבה, הרי כל התקן USB מותקן ע"י המחשב, מן הסתם מופיע לו דרייבר או שניים בתוך הווינדוס. מציע לך לסרוק עם האנטי ווירוס את כונן C (סטאנדארט של מערכת ההפעלה, א םכי היו כמה חבר'ה שחשבו שהתקנה של ווינדוס על כונן P למשל "תחרפן" כמה סוגי ווירוסים...) לפני החיבור, ואחרי החיבור, כמו גם חיפוש קבצים לפי תאריך, לפני ואחרי. כך תוכל לזהות איזה קבצים לסרוק.

או, עוד מחשבה, מה עוצר אותך מלהתקין את הדונגל על המחשב האישי שלך בבית כדי לבדוק את זה?...

מקווה שעזרתי איכשהוא.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מכיוון שאין אישור להוציא את זה מהמבנים של הארגון...

את PARTITION MAGIC אני מכיר, למרות שחשבתי יותר בכיוון של תוכנה שמתקינים במחשב ומאותו רגע והלאה כל המחיצות מופיעות תחת המחשב שלי ויש אפשרות עבודה איתם במסגרת הווינדוס, כך שאוכל לסרוק ווירוסים...

ב PARTITION MAGIC יהיה ניתן לראות את המחיצה רק תחת התפריטים של התוכנה, ולעבוד איתה במסגרתם, ולכן לא אוכל לסרוק ווירוסים באותה מחיצה מכיוון שאם זכרוני אינו מטעה אותי האפשרות הזו אינה קיימת בפרטישיון מג'יק אלא רק אפשרויות שנוגעות למערכת הקבצים של המחיצה עצמה (שינוי גודל מחיצה, פורמט וכדומה)...

עוד רעיון שעלה לי לאור מה שאמרת -

האם אתה מכיר תוכנה שמנטרת תהליכי תוכנה במחשב?

הכוונה - אני פותח את אותה תוכנה, ומאותו רגע והלאה היא מודיעה לי על כל קובץ חדש שנוצר...

כך אני יכול להכניס את הדונגל, לראות אילו קבצים הוא יוצר במחשב במסגרת הדריוור שלו \ כל דבר אחר, ואחרכך לסרוק את אותם קבצים תחת האנטיווירוס...

דיי בדומה למה שאמרת על חיפוש קבצים לפי התאריך שבהם נוצרו - רק באופן אוטומטי...

אפשרות החיפוש של הווינדוס לא מתאימה לי כפתרון מכיוון שזה דיי מסורבל, לשבת מול רשימה של קבצים ולבדוק בדיוק מתי הם נוצרו מול מסגרת הזמן שבה חובר הדונגל, כשהרבה קבצים יכולים להיווצר ממקורות אחרים ולכן יתבזבז זמן של עובדים במרדף אחרי תחנות רוח, מה גם שזה יקטין את יעילות התהליך.

אני צריך משהו שיגיד לי באופן ישיר - התקן ה USB שחובר התקין דריוור, שיצר קבצים כך וכך...

אשמח אם אתה \ מישהו אחר תוכלו לכוון אותי לפתרון בסגנון...

DOESN'T WORK HARD

פורסם
.

אפשרות החיפוש של הווינדוס לא מתאימה לי כפתרון מכיוון שזה דיי מסורבל, לשבת מול רשימה של קבצים ולבדוק בדיוק מתי הם נוצרו מול מסגרת הזמן שבה חובר הדונגל, כשהרבה קבצים יכולים להיווצר ממקורות אחרים ולכן יתבזבז זמן של עובדים במרדף אחרי תחנות רוח, מה גם שזה יקטין את יעילות התהליך.

אני צריך משהו שיגיד לי באופן ישיר - התקן ה USB שחובר התקין דריוור, שיצר קבצים כך וכך...

אשמח אם אתה \ מישהו אחר תוכלו לכוון אותי לפתרון בסגנון...

1) לא מכיר תוכנה כמו שתיארת, מצטער. אך לאחר גיגול קצר, ושימוש במילים "DRIVER DETECTIVE", מצאתי את זה.

וואלה, אשכרה יש תוכנה שקוראים לה ככה...:shock:

2)הווינדוס דווקא נוח בקטע הזה. את תוצאות החיפוש תסדר (עכבר ימני-תצוגה-פרטים), ובחיפוש עצמו תבקש לחפש את *.* מיום (היום) עד יום (היום). ייתן לך אפילו באיזה שעה נוצר כל דבר ותוכל לסדר את זה בסדר עולה או יורד ע"י לחיצה על השדה "תאריך" שייפתח מעל התוצאות. הליך של כחצי דקה כולל החיפוש...:lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הדונגל הזה אינו מזדהה כהתקן איחסון, לכן שום תוכנה לא תעזור לך לראות את המידע ששמור עליו.

רק הדרייבר שלו יודע לגשת למידע הזה.

כל אנטיווירוס שמכבד את עצמו, מציע יכולת לסרוק כל קובץ חדש שנוצר, כל קובץ שניגשים אליו (קריאה/כתיבה) וכו'.

אתה יכול לסרוק את דיסק ההתקנה של הדונגל, וגם לעשות חיפוש בגוגל על החברה המייצרת אותו, וגם לפנות לתמיכה שלהם עם השאלה הזאת.

אתה גם יכול לעשות סריקה לאחר ההתקנה של הדרייבר, לפני שאתה מחבר את הדונגל למחשב.

בכל מקרה הדונגל עצמו לא יכול להכיל שום ווירוס.

את הדרייבר אתה יכול להוריד מהאתר הרשמי של היצרן, ובכך להיות בטוח שהדרייבר לא מכיל שום ווירוס.

ישנה גם את התוכנה הזאת, המנטרת תהליכים במערכת ההפעלה, ומספקת מידע בזמן אמת.

• תוכן חדש...