Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ידני או אוטומט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5491 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איזה גיר הוא יותר חסכני ידני או אוטומט ?

האם יכול להיווצר מצב שגיר אוטומטי יהיה יותר חסכוני מגיר ידני ?

פורסם

בגדול זה נכון, אבל היום יש תיבות הילוכים אוטומטיות בעלות יותר הילוכים מתיבות ידניות כך שיוצא שהתיבה האוטומטית היא החסכונית. למשל זה מה שקורה בתיבות DSG של פולקסווגן.

במכוניות יותר ישנות יש תיבות רובוטיות עם תפעול אוטומטי שיכולות להגיע לצריכת דלק קרובה מאוד לתיבות ידניות.

אם אתה מתכוון לתיבה אוטומטית פלנטרית "רגילה" אז היא פחות חסכונית מתיבה ידנית.

פורסם

DSG זה גיר רובוטי, כלומר מכאני כמו ידני, רק יודע להעביר את ההילוכים בעצמו, בזכות שני מצמדים העברת ההילוכים שלו טובה מאוד לאומת גירים אחרים, כמו קורולה למשל. אגב בויירון ככל שאני יודע גם DSG 7 הילוכים. 8)

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כיום, ישנן תיבות אוטומטיות כמו שנאמר, בעלות 6-7-8 הילוכים.

מה שנותן לך אפשרות לשייט על 100 ב 2000 סל"ד מאשר בידני באותו רכב על 2500 סל"ד לדוגמא.

אבל העיקרון הוא כזה, בתוך העיר, תיבה אוטומטית לא תציג נתון חסכון כמו התיבה הידנית, למרות שההפרש יהיה קטן מאוד.

בכל אופן, בשביל הנוחות, עדיף תיבה אוטומטית בעלת 5-6 הילוכים לחסכון בדלק ולנוחות.

אין טעם להעדיף תיבת הילוכים ידנית כאשר רוב הזמן נמצאים בפקקים או זוחלים או בערים צפופות רק בשביל עוד כמה אחוזים בודדים של חסכון.

מעדיף נוחות ורוגע? תקח אוטומט, מעדיף ביצועים ו"שליטה על האוטו" תקח ידני, רק אל תקלל יותר מדי כשתהיה בפקקי איילון...

בקשר לתיבת DSG 7 של ויירון, התיבה הזאת עשויה כולה מחומרים מענף התעופה, טיטניום וכן הלאה וכמו כן, המחשב הפיקודי של התיבה, מוערך בכוח חישוב של 4 מעבדי לפטופ סדנדרטיים לאותה שנה שבה היא יוצרה. מהירות העברת הילוך בה הינו 0.150 שניות. מהיר יותר ממצמוץ העין ;)

פורסם
כיום, ישנן תיבות אוטומטיות כמו שנאמר, בעלות 6-7-8 הילוכים.

מה שנותן לך אפשרות לשייט על 100 ב 2000 סל"ד מאשר בידני באותו רכב על 2500 סל"ד לדוגמא.

אני משייט על בסביבות 1600-1800 סלד על 100 עם גיר 4 הילוכים. יותר הילוכים, פחות בורות בין הילוכים, הילוכים קצרים יותר. קל יותר להתאים הילוך למהירות בטוחח מנוע אופטימלי. כמות הילוכים וסלד זה תלוי רק מיחסי העברה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ידני תמיד יהיה חסכוני יותר מאוטומט בידים הנכונות, כלומר למי שנוסע כשורה.

תתקנו אותי אם אני טועה אבל הDSG הומצא בהתחלה לווירון כי לא מצאו גיר שיכול לעמוד בה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

הכל תלוי בכמות ההילוכים.

עם יחסי העברה נורמליים, תיבה אוטומטית של שבעה הילוכים תציג תמיד צריכת דלק טובה יותר מתיבה ידנית של חמישה.

פורסם

תיבה אוטומטית הידראולית תציג צריכה דומה לידני ככל שנפח מנוע גדול יותר, אז הפסדי כוח זניחים יותר.

פורסם

תודה על התשבות המהירות והטובות

אבא שלי מתלבט עכשיו על רכב חדש עד תקציב של 150-180 והוא לא יודע מה הוא רוצה עדיין

ידני או אוטומטי או DSG או טיפטרוניק  

פורסם

אך ורק ידני!:twisted:

אין אפילו מה לחשוב פה, האוטומוט מחליט לך מתי להעביר הילוך, וכרגיל גיר אוטומוט מתקלקל הרבה הרבה הרבה ואני יגדיש שוב את ההרבה יותר מהר מגיר ידני כי אין פה אפילו על מה לדון.

כל גיר אוטומוט רובטוטי או כל דבר אחד יקח בכמויות לא גדולות אבל עדין יקח יותר דלק מידני, השליטה על הרכב עצמו עם הגלגלים היא שייכת לגיר הידני השולט בתחום הזה.

אז דעה שלי :

אך ורק ידני.

אבל בהצלחה בבחירה של הרכב.:-P

W520 Alpine. Focal Utopia Mid. Focal utopia tweeter. Focal Utopia Woffer. JBL MS-8. Celestra -DA2K.tru- super billet 6 . 33KX Focal.

by: 2 xs-power

פורסם

טיפטרוניק זה אוטומט "רגיל" (פלאנטרי), עם שליטה ידנית על העברת הילוכים.

הבעיה היא ההגדרה של אוטומט.

יש:

- רובוטי, כפול מצמד או רגיל

- פלנטרי ("רגילה")

- CVT עם או בלי יחסי העברה קבועים (אגב יחסי העברה קבועים ב-CVT זה אחד הדברים הכי מפגרים שיש)

CVT ללא יחסי העברה קבועים יהיה הכי חסכוני.

אח"כ בסדר יורד בחסכוניות בהינתן מספר הילוכים קבוע ומספר יחסי העברה זהים:

- רובוטי יהיה זהה לידני.

- CVT עם יחסי העברה קבועים.

- פלנטרי יהיה הכי גרוע.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
תודה על התשבות המהירות והטובות

אבא שלי מתלבט עכשיו על רכב חדש עד תקציב של 150-180 והוא לא יודע מה הוא רוצה עדיין

ידני או אוטומטי או DSG או טיפטרוניק

מה הציפיות שלו מהתיבה?

פורסם

רוב הזמן נמצאים בפקקים או צפופות עדיף אוטומטי יותר נוח ,

היום: סקודה פאביה 2012 ידני

פעם: סיוויק 1.6 2003,ניסן אלמרה פרפקט 2006

• תוכן חדש...