Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5529 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צביפר-כל כך חזק, כל כך עצוב וכל כך נכון...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ועוד לא דיברו על כל התנאים לשימוש ברכב הזה: חניה פרטית, הפסקות תכופות לטעינה...

אני פשוט לא מבין - בפ אמורה להיות אלטרנטיבה לשימוש ברכב מונע בנזין. אלטרנטיבה בתחום מקובע כל כך אמורה להציע ערך חד משמעי ובולט למשתמש, איפה זה כאן? פה אתה צריך מכונת חישוב אטומית כדי להבין האם זה כדאי לך...

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

בקיצור, אדון בטר פלייס נחמד וירוק, אתה מוזמן לבוא ולקחת נשיפה עמוקה היישר מהצנרת נטולת ממירים ודודי מעבר שלי.

את הירוק הזה תמכור לאלו שכבר מכורים לירוק.:-P

רגע, איזה סדנה מחזיקה לרכב הזה צ'יפ? שנדע לעתיד...:-D

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם
אני ארשה לעצמי לשער את ההנחה הבאה.

בטר פלייס יודעים טוב מאוד מה הם עושים, ואיך לתמחר את החבילות.

מחיר החבילה שנקבע עכשיו, כנראה יהיה זול יותר משימוש מקביל ברכב בנזין בעתיד.

מה שבבטר פלייס יודעים, זה שהמחיר של הדלק יעלה בקרוב עד כדי כך שמחיר החבילה שלהם יהיה כדאי. נחשו בעזרת מי זה יתאפשר?

כבר אמרתי בעבר, ואני אכתוב שוב. פרוייקט כה גדול ושאפתני כמו של בטר פלייס לא היה יכול לקום ללא בטחונות מצד מדינת ישראל. וזו, בתור המקדמת של ה"מהפיכה הירוקה" כנראה תייקר את הדלק בקרוב לרמות של אבסורד.

יותר מדי אנשים בעלי אינטרס והשפעה מעורבים בפרוייקט, והם לא יאפשרו לו ליפול או להיות לא כלכלי, זאת תוך רכיבה על גבם של האזרחים שכבר החלה בדמות העלאות מחיר הדלקים.

זה נכון, סליחה על הציניות. בנוסף, האחים עופר, פטרוניהם של אגסי ובטר פלייס, הם אלה שאחראים במידה הגדולה ביותר על מחירו של הדלק בישראל.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

למה נראה לכם שבטר פלייס בכלל מכוונים לשוק הפרטי.

הם מכוונים ללב חברות ההיי טק ולחוזי הליסינג השמנים.

תחשבו על זה שכל חברה יכולה להקים בקלות עמדות טעינה/החלפה בחניונים.

ואם נבין שהן ישלמו פחות 20% לפחות על כל רכב ובטח הנחה במנויים החודשיים זה ישתלם להם מאוד.

ותחשבו על זה...

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

לכל המגיבים למינהם עם החישובים. יש פה עסק כלכלי. זה מה שעולה הרכב עם רווח כלכלי, אחרת אי אפשר לצפות שקרסו ירצו למכור בכלל את הרכב הזה.

לגבי החבילה, עלות התפעול והבניה של תשתית ההטענה החשמלית יקרה מאד (כולל הסוללות) וזה בהחלט משתקף במחיר.

אין לי ספק שבטר פלייס לא חושבים שהם "גונבים" את הציבור. מצד שני, אין ארוחות חינם. אין הפתעות, אין ניסים ואין מתנות. מי שרוצה - שיקנה ויהנה.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

נו מה חשבתם? לבטר פלייס יש כושר ייצור מוגבל, אם היו משווקים חבילות שזולות משמעותית מאלטרנטיבת הדלק כולם היו מזמינים והייתם צריכים לחכות לרכב 5 שנים. התמחור הוא בהתאם לכושר הייצור, עניין של היצע וביקוש, פשוט מאוד. ואל דאגה, גם בתמחור הנוכחי הם ימכרו את כל המלאי.

פורסם

בתמחור הנוכחי לקוח פרטי שקונה את הרכב הזה הוא אדיוט.

זה עולה כמו מכונית בנזין (בקניה ובשוטף), אבל מוגבל באפשרויות ההטענה/החלפה, מוגבל בטווח, כבול לספק מונופוליסטי, וירידת ערך שקשה מאוד להעריך.

אין פה שום ערך מוסף whatsoever.

אפילו שמירה על איכות הסביבה לא ממש, כי מבחינת פליטת מזהמים (NOx, CO, פחמימנים וכו') מכונית בנזין מודרנית תקינה עם ממיר תקין פולטת ממש מעט מהם, אפשר כמעט לנשום ישר מהאגזוז. תחנות הכח על פחם מזהמות הרבה יותר.

מבחינת CO2 (אפקט החממה) כל החשמל בארץ בלי יוצא מן הכלל מיוצר מדלק מאובנים (פחם, גז, סולר, מזוט) ולכן נפלט CO2, אז גם כאן אין בשורה ירוקה.

אם היינו בצרפת בה 70% מהחשמל הוא נקי (מופק מכורים גרעיניים) אז ניחא. אבל אנחנו לא.

לדעתי המכירה תהיה כמעט אך ורק לציי רכב, במחירים שלא ייחשפו לציבור אבל יהיו נמוכים בהרבה מהמחירים שפורסמו.

כשמוכרים חבילה של 300 רכבים לחברה גדולה, הדיל יהיה על "פול" קילומטרז' משותף ועל עלות פר ק"מ נמוכה בהרבה ממה שפורסם היום.

אם יציעו לעובד בחברת הייטק לקחת רכב כזה במקום רכב בנזין, בעלות חודשית של 800 שקל פחות, כאשר יש לו שקע טעינה בחניה של המשרד (כלומר ביומיום לא יידרש לטרחה של החלפת סוללות) - יש סיכוי טוב מאוד שהוא יסכים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
לדעתי המכירה תהיה כמעט אך ורק לציי רכב, במחירים שלא ייחשפו לציבור אבל יהיו נמוכים בהרבה מהמחירים שפורסמו.

כשמוכרים חבילה של 300 רכבים לחברה גדולה, הדיל יהיה על "פול" קילומטרז' משותף ועל עלות פר ק"מ נמוכה בהרבה ממה שפורסם היום.

אם יציעו לעובד בחברת הייטק לקחת רכב כזה במקום רכב בנזין, בעלות חודשית של 800 שקל פחות, כאשר יש לו שקע טעינה בחניה של המשרד (כלומר ביומיום לא יידרש לטרחה של החלפת סוללות) - יש סיכוי טוב מאוד שהוא יסכים.

בדיוק!

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

קודם כל מי שחושב שלא יצליח להם אז הוא טועה בגדול. אנשים בקליבר של משפחת עופר לא נכנסים לפרויקט אם הם יודעים שהוא לא יצליח, להם "יש את המפתחות של משרד האוצר בצרור!!"

בטר פלייס זה כבר קומבינה ברמה הלאומית. הרי בטר פלייס מבטיחה מחיר קבוע ל-4 שנים, זה אומר שהם גם אמורים לדעת את מחיר הבנזין (שעקרונית אמור לרדת שכן מחירה של חבית נפט כבר מתחת ל-$100) שתעריפי החשמל ישארו קבועים ב-4 השנים הקרובות (אבל זה החלק הקטן טעינת סוללה עולה לבטר פלייס משהו כמו 11 שקלים בלבד) וכמובן, המדינה לא תמסה את הטעינה לרכבים ב-4 השנים הקרובות. בהנחה וזה גם מה שיהיה, שלא מעט חברות הייטק יעברו לרכבים חשמליים, ניתן להגיד שכמה עשרות אלפים ייסעו בכבישים ברכב חשמלי וזה אומר שאת ההפסד של המדינה ממס הבלו מישהו הרי יצטרך לממן שכן אפילו בכ-15,000 רכבים חשמליים (ועוד של חברות הייטק בהן נוסעים הרבה מעל הממוצע לרוב) ההספד למדינה בכל שנה יעמוד על מעל ל-150 מיליון שקל. מי יממן? אנחנו כמובן מספיק להעלות את הבלו בעוד 10 או 20 אג' וזה.

דרך אגב בבריטניה רנו מפעילה את אותו השרות בדיוק לפלואנס Z.E (רק ללא החלפת סוללות) ושם העלות החודשית למי שנוסע עד 17,000 ק"מ בשנה היא בסך הכל 504 ש"ח לחודש ומחירה של הפלואנס ללא הסוללות עומד על 110,000 ש"ח (לאחר הפחתה ממשלתית של 29,000 ש"ח בלבד שזה הרבה פחות מה-10% מס שלנו). מחיר הטעינה על חשבון הלקוח אך שוב זה סכום חודשי זניח משהו כמו עוד 100 ש"ח בחודש. הבריטים דרך אגב, מרווחים הרבה יותר מאיתנו!!

פורסם

אני נשאר עם הבנזין שלי, אין כאן שום בשורה.

אנשים צריכים לקחת הלוואה לרכישה שזה כסף שהם משלמים כל חודש, ואז הם משלמים ביטוח על הרכב החדש שזה עוד X כסף כל חודש ואז עוד סכום מופרך לבטר פלייס בחודש וזה ממש מוריד מהכדאיות לדעתי.

אני לא חושב שזה יתאים לרוב ציי הרכב בישראל.

רכב ליסינג ממוצע לפי התקשורת עובר 35,000 קילומטרים בשנה, יש הרבה רכבים שנמצאים רוב היום בתנועה ולכן זה פשוט לא מתאים. מעבר לזה נשמע לי קצת מסורבל לחבר ולנתק את הרכב מהמטען שלו כשרוצים לחנות/לנסוע.

לי אישית יותר נוח להיכנס 5 דקות לתחנת דלק בבוקר והאוטו שלי מוכן לכל היום.

פורסם
קודם כל מי שחושב שלא יצליח להם אז הוא טועה בגדול. אנשים בקליבר של משפחת עופר לא נכנסים לפרויקט אם הם יודעים שהוא לא יצליח"

השם "מודו" אומר לך משהו?

לגופו של עניין, אני באמת חושב שקהל היעד הוא ציי רכב, וגם שם יצטרכו לדחוף את זה בכח למשתמשים.

Winston S. Churchill -

פורסם

כן, קראתי את ה"כתבה". רק לי זה נראה כי ה"כתבה" הזאת היא הודעה שנישלחה ממחלקת השיוק לעיתון ופורסמה ללא ביקורת כלשהי או בדיקה? נו שוין, דווקא התגובות היו הרבה יותר משעשעות ומאלפות.:wink:

ומה שאני חושב:

התימחור הגבוהה וההתחייבות הנדרשת ברכישה/אחזקה גורמת לכך כי הרכב לא יהיה כלכלי לרוב הצרכנים הפרטיים. כלכלית, יהיה כדאי לרכוש רכב כזה רק למי שנוסע נסיעה עירונית נטו עם נסועה הזהה כמעט בדיוק לחבילת הקילומטרים הנדרשת.

כרכב ליסינג הוא יהיה גבולי למדיי. נסועת רכבי הליסינג גבוהה יחסית, סגנון הנהיגה בהם (דוושות ברצפה, ולעיתים בו זמנית:-D) הצורך הרבה יותר חשמל מהתחזיות המקובלות וחוסר ההתחשבות הקלאסי של נהג הליסינג הממוצע (ובמיוחד ברכב צרפתי + מתוחכם + ממוחשב) יגרמו לכך כי חלק גדול מנהגי הליסינג יעדיפו רכב בנזין סטנדרטי. ד"א, עקב עליית שווי השימוש על רכבי הליסינג יותר ויותר אנשים מוותרים עליהם.

אלה היו החדשות הטובות. החדשות הרעות הן כי מאוד לא סביר כי BP והמשקיעים בה עיוורים לעובדות וכי מאוד לא סביר כי ממשלת ישראל היקרה (תרתי משמע) תוותר על הרווחים מהמיסוי הנוכחי על כלי רכב ומכך ניתן להסיק כי יתחולל שינוי דראסטי מאוד ברכישת/אחזקת רכבי בנזין סטנדרטיים. הייתי מנחש משהו כגון מיסוי גבוה מאוד על רכבי בנזין ומס על רכישת רכב בנזין משומש.

נראה לכם כי אתבדה?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בושה וחרפה אם אחזקת רכב בנזין ומחירי הדלק עולים ויעלו בגלל אגסי הזה ומכונת הכביסה הממונעת בצורת פלואנס שלו.

איזה גועל נפש, במקום לעודד מוצר חדש ע"י מחיר אטרקטיבי מקשים עליך להשתמש בתחלופה הזולה יותר.

אני מאד מקווה שאתם טועים, ולא "ישכנעו" אותנו לקנות מכונית חשמלית באמצעים האלה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בתור תיאורית הקונספירציה אני יכול לעלות על דעתי את הכוונה הנסתרת של הטייקון המתמחה בהשתלטות על תשתיות, והיא תשתיות החשמל. נוכחתי בהרצאה המקצועית של אחד הבכירים בחברה והוא לא הסתיר את הכוונה לייצור חשמל. אזי יתכן שהמיזם המדובר והטרה-רם הוא בסה"כ עלה תענה לדברים גדולים יותר.

• תוכן חדש...