Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5532 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מחיר הזוי, פתרון הזוי והסברים הזויים של המיזם.

כנראה ש BP מסתפקים ברמת הסברים זו, כי הם יודעים שאין להם צורך לספק הסברים הגיוניים יותר.

נכון מה שחיים כתב למטה, BP כנראה יודעת מה הוא העיקר והטפל, והם לא משקיעים בטפל.

2. לא סביר כי מי שמשקיע סכומי עתק בחברה הזאת לא יבין את מה שגולש משועומם או מגיב ממוצע מבין ללא השקעת מאמץ מיוחדת.

ואם זה כך, מה המשמעות האמיתית של התמחור שלהם? או בכלל החלת הפרוייקט הזה בארץ.

אם לפרק את זה לרגע, אז - אם זכרוני לא מטעה אותי, ל BP יש חוזים, או אולי מזכר הבנות עם כמה חברות תחבורה.

BP לא היו מתמחרים את החבילות כמות שהן ללא בדיקה מוקדמת של כדאיות, בשוק המוסדי, ליסינג וכו'.

ההתחיבות שלהם לשמירה על מחיר החבילה לארבע שנים, בצירוף למגמה הנוכחית של עלייות מחיר הדלק, נשענת לדעתי על גילויי מרבצי הגז מול חופי ישראל, והספקתו לח''ח בשנים הקרובות במחיר נוח יחסית.

ומשהו קונספרטיבי יותר.

עתודות הדלק העולם יספיקו לעוד כמה עשרות שנים. אך למעשה יכול להיות שטווח השנים קצר משמעותית, והממשלות לא ששות לפרסם זאת כדי לא ליצור בהלה בעולם. אולי הצהרות של צמרת מדינת ישראל על "אי תלות במקורות הנפט" מקבלת גוון אחר לאור מחקר\ידע פנימי של מה באמת מצפה לעולם בשנם הקרובות.

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לכל הטוענים על הספק הרכב - אמנם מדובר על כ-100 כ"ס בלבד, אך המומנט עומד על

כ-23 קג"מ, שזמינים מיידית. נהגתי על רכב ההדגמה והוא מאיץ בצורה יפה ביותר, בטח

ביחס לכל משפחתומטית שנמכרת כיום בארץ (למעט גרסאות ספציפיות של מנוע ה-TSI).

מתוך כתבה שפורסמה היום ב"אוטו":

"הנתונים היבשים רומזים שאין סיבה להתרגשות. המנוע החשמלי מספק 95 כ"ס (אבל 23 קג"מ מרשימים), יש תיבה עם הילוך אחד, והמהירות המרבית עומדת על 135 קמ"ש בלבד. האצה מעמידה ל-100 קמ"ש אורכת 13.4 שניות, ובמילים אחרות - חובבי ביצועים מוזמנים לוותר על החוויה."

מהירות מירבית של 135 קמ"ש, אותי זה היה מכניס לדיכאון לחשוב שבכביש 6 אני נוסע במהירות המירבית של הרכב.. :oops:

מה גם ש-13.4 שניות ל-100 זה לא כזאת מציאה, גם אם לא כזו נפילה.

אבל מה שהכי מצחיק זה תא המטען, רק קצת יותר מ-300 ליטר!!

בעייתי משהו ליעוד של הרכב כרכב משפחתי נטו.

תנסו לדחוף עגלת תינוק או בימבה/אופני ילדים רתא מטען בגודל כזה, ממש לא משימה קלה.

אם תעמדו בה בהצלחה, תראו שלא נישאר מקום לקניות, אופס..

אה, כן, בטר-פלייס מציינים כי הם יספקו רשימה של עגלות ילדים אשר מתאימות לתא המטען :roll:

כל הרכב הזה נשמע כמו קומבינה (כל הזמן צריך לספק פתרונות מוזרים), וזאת בלי לדבר בכלל על כדאיות כלכלית.

פורסם
ז*****השלב הבא, אפליקציות לפלואנס?

בוודאי - קרנל מקוסטם שמאפשר לפלואנס ZE ליסוע על בנזין...

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

מספר הערות:

1. אף אחד לא הזכיר נקודה בריאותית חשובה, קרינה. ברכב חשמלי כזה הילדים שלכם ישבו מספר סנטימטרים מבטריה במשקל 300 קילוגרם (ממוקמת בגב המושב האחורי).

2. תיאוריות הקונספירציה נשמעות מגוכחות. הציבור לא ייתן למחירי הדלק לעלות ל 9-10 ש"ח לליטר (בכדי לאפשר לממשלה להפוך את פרוייקט בטר פלייס לכלכלי), אלא אם כן תחול עליה במחירי חביות הנפט שתצדיק את זה. אם הדלק עולה ל 9-10 ש"ח בעוד מחיר חביות הנפט לא זז (או אפילו יורד), המדינה תושבת. דבר נוסף, הקונספירציה שבטר פלייס כביכול תנסה להשתלט על שוק החשמל מגוחכת עוד יותר, בטר פלייס התחייבה לנסות ולהקים עם השנים רשת לייצור חשמל שמופקת מאנרגיה מתחדשת. הגיהנום יקפא לפני שהם יצליחו.

פורסם
מ בטר פלייס התחייבה לנסות ולהקים עם השנים רשת לייצור חשמל שמופקת מאנרגיה מתחדשת.

זה בדיוק הקטע- הם התחייבו לנסות...:twisted:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

נניח שהתחזיות על תגליות הגז של תמר וליוותן מתממשות.

נניח ומשק החשמל עובר לעבוד על גז (ונדמה לי שכיום רק רידינג על גז והשאר בנתיים על פחם) ואנרגיות ירוקות בלבד.

ונניח שכל הטומנים ידם בבטר פלייס, יש להם גישה למקומות הנכונים בין מקבלי ההחלטות.

מחיר הבנזין ימשיך לעלות (או נניח וישאר במחיר הנוכחי).

מחיר החשמל ירד בגלל שהגז הוא משלנו (או שיפחיתו ממנו מיסים).

בטר פלייס תוכל לחתוך במחיר החבילות החודשיות (או להשאיר את המחיר הנוכחי, סביר שמחיר הבנזין יעלה).

אנשים יראו שיותר זול להם לעבור לרכב חשמלי, בטר פלייס מרוויחה מהפרש בין מחיר החשמל שהיא קונה (ויש סיכוי שהם יקבלו הנחות על החשמל, מהסיבות מעלה ואולי איזה מיסוי ירוק או שניים) לבין מחיר החשמל שהיא מוכרת (בצורת טעינת המכוניות).

האם התרחיש אפשרי?

פורסם

כבר דובר על זה ארוכות בשרשור השני, רכב חשמלי בהגדרה לא יכול להתחרות ברכב משפחתי, זאת בגלל טווח הנסיעה, אלא מקסימום רכב לסידורים בעיר אבל אז אי אפשר יהיה למכור אותו במחיר מלא!

אז חברו שתי חברות, אחת בנתה רכב כזה והשנייה התנדבה לשווק אותו בידיעה שמודאגי הסביבה יקנו אותו בכל מקרה ואחרים מפחד עליית מחירי הדלק.

פורסם
כבר דובר על זה ארוכות בשרשור השני, רכב חשמלי בהגדרה לא יכול להתחרות ברכב משפחתי, זאת בגלל טווח הנסיעה, אלא מקסימום רכב לסידורים בעיר אבל אז אי אפשר יהיה למכור אותו במחיר מלא!

אז חברו שתי חברות, אחת בנתה רכב כזה והשנייה התנדבה לשווק אותו בידיעה שמודאגי הסביבה יקנו אותו בכל מקרה ואחרים מפחד עליית מחירי הדלק.

מודאגי הסביבה יכולים להסב את רכב הבנזין שלהם לגז. המפחדים מעליית הדלק יכולים לקנות רכב בנזין, ואם מחיר הדלק יעלה מאוד, להסב אותו לגז. בכל מקרה את הפתרון של בטר פלייס לא צריך.

פורסם

romer בוא ונבדוק אם התרחיש אפשרי.

ל 20 אלף ק"מ בשנה ידרשו 1090 ש"ח בחודש, כלומר 1090 ש"ח בחודש עבור נסועה של 1667 ק"מ בחודש. בוא ונניח כי הרכב החשמלי צורך כ 20 קילוואט לשעה בנסיעה במהירות של 90 קמ"ש (אני לא בטוח לגמרי בנתון זה אך ניתן לשנותו בחישוב) אז סך כל זמן נסיעה החודשי הוא 18.5 שעות שהן 370 קילוואט/שעה. אם נצרוך את החשמל מח"ח בעלות של 70 אגורות לקילוואט/שעה אז סך כל עלות האנרגיה הנדרשת לחודש היא 52 ש"ח. או בוא ונגיד זאת בצורה שונה, 5% מהתשלום שגובה BP.

קיצר, עלות האנרגיה הנדרשת לרכב חשמלי היא כל כך זולה ששינוי במחירי ח"ח הוא זניח. אפילו אם ח"ח הייתה מספקת את החשמל בחינם אז תשלום החבילה יהיה 1038 ש"ח בחודש, זה מה שיגרום לאנשים לרכוש רכב כזה? התרחיש שתיארת אינו אפשרי.

פורסם
קונספירציה?

1. לפי כל מה שנאמר עד עתה אין כדאיות כלכלית ו/או אחרת ברכישת רכב בתנאים ובמחירים ש BP מציעה במצב הנתון.

2. לא סביר כי מי שמשקיע סכומי עתק בחברה הזאת לא יבין את מה שגולש משועומם או מגיב ממוצע מבין ללא השקעת מאמץ מיוחדת.

קשה לי למצוא הסבר הגיוני לצירוף הסעיפים הזה.

נושא יצור חשמל נשמע לי לא סביר במיוחד. ההשקעה המתבקשת גבוהה ויצרן חשמל הקטן מח"ח לא יוכל להתחרות מול מחירים ח"ח. אולי מדובר על איזון רשת החשמל ואגירת אנרגיה באמצעות המצברים אולם לא הייתי מגדיר זאת כ"יצור חשמל"

הבעיה שלנו בתור הגולשים המשועוממים היא חוסר זמינות המידע. על פניו מדובר במוצר אשר שימוש בו לא רק בלתי-כלכלי בעליל אלה גם לא נוח למשתמש בצורה קיצונית. היה ניתן להבין אילו הפרויקט היה מקודם ע"י הממשלה מטעמים אידאולוגיים כאלה ואחרים. אך קשה לצפות לנ"ל מטייקון גורף הרווחים. אנשי החברה (אני לא קורה לה BP כי הקיצור שמור ל-British Petroleum) טוענים כי הקטץ' הוא להיות ראשונים בשוק. אני בתור גולש משעומם מפקפק בנ"ל. עם הטכנולוגיה הנוכחית ככול הנראה לא ניתן להגיע רחוק. וברגע שזו תשתכלל לבטח יצוצו מיזמים נוספים ומה זה כבר ישנה מי היה ראשון ומי אחרון. שמעתי גם כי עיקר הרווחים יבוא ממכירת מוצרים נלווים כמו שירותי התוכן בסלולרי. בינינו, זה נשמע רציני? אז מה יש לנו... סכומי עתק שנשפכו על פרוייקט מוזר בלשון המעטה. האים כך נוהגת לפעול משפחת הטייקונים או שישנם דברים נשגבים מבינתנו?

אגב, בתור חובב ההיברידים אשמח יום אחד לעבור לרכב חשמלי... אך לא לאחד כזה שעלול להיתקע אם הפקק היה קצת ארוך מהצפוי.

פורסם

תקנו אותי אם אני טועה, אבל הרעיון הראשי של בטר פלייס היה להיות ירוק ולא רק להיות יותר זול מהדלק(למרות שבקצב הזה הוא החבילות באמת יהיו משתלמות בדרך כזו או אחרת)

How many of us ever know what it is to become the perfect version of ourselves

פורסם
תקנו אותי אם אני טועה, אבל הרעיון הראשי של בטר פלייס היה להיות ירוק ולא רק להיות יותר זול מהדלק(למרות שבקצב הזה הוא החבילות באמת יהיו משתלמות בדרך כזו או אחרת)

את עצם המותג הזה "ירוק" אפשר למכור אולי בקליפורניה לבעלי הווילות עם בריכות פרטיות ומצפון סביבתי מפותח אך לא נראה לי שהיה קל לעניין בנושא את אחד שגר בסלמס הישראלי ובקושי סוגר את החודש.

פורסם

:lol:

את עצם המותג הזה "ירוק" אפשר למכור אולי בקליפורניה לבעלי הווילות עם בריכות פרטיות ומצפון סביבתי מפותח אך לא נראה לי שהיה קל לעניין בנושא את אחד שגר בסלמס הישראלי ובקושי סוגר את החודש.

מאסלו נכנס חזק לעניין :-D

היה עדיף לאגסי לשבת רגל על רגל ולהשקיע בגז, אני אצטט את אבי במקרה זה:" מה אתה מחפש לי הרפתקאות?", והוא עוד אמר את זה על מיאטה NA.

הבוז לך.

פורסם

אה, ועוד נקודה לעניין הקונספירציה של ממשלת ישראל בראשות שי אגסי לגנוב את אזרחיה. נניח שהקונספירציה נכונה ותעבוד, הממשלה בראשות שי אגסי תעלה את מחיר הדלק ל- 10 ש"ח לליטר, ותחיייב למעשה את כל האזרחים במדינה לקנות מכוניות חשמליות. מה יקרה להכנסה ממיסים על קניית מכוניות בנזין (הרי המס על הרכב החשמלי הוא רק 10%), ועל הבנזין עצמו ?, אילו מפלגות יסכימו לקיצוצים הרוחביים הנרחבים בעקבות אובדן מיסים של מיליארדים (מיליארדים שילכו לכיסו של שי אגסי וחבריו) ?

הסבירות הגבוהה ביותר היא שאין קונספירציה. שי אגסי טעה איפשהו בדרך, והמיזם שלו צפוי לכישלון חרוץ(לפחות בשלב הזה). נכון, זה נראה מוזר שיזמים אינטיליגנטיים עם חושים חדים טועים בצורה מחפירה שכזו, אבל זה קורה (ע"ע דוב מורן).

דעתי האישית היא שהוא ראוי לא להצליח. לב ליבו של פרוייקט בטר פלייס היה צריך להיות (בשיתוף עם מדינת ישראל) בניית מתקנים לאגירת אנרגיה מתחדשת (קולטים סולריים בדרום וכו', זה מה שהנשיא פרס שמע ממר אגאסי, טרם נתן תמיכתו לפרוייקט), ורק לאחר מכן, מכירת מכוניות חשמליות לאזרחים. למכור מכוניות חשמליות כשהחשמל מופק בצורה מזוהמת זה בלוף אחד גדול. אין בפרוייקט של שי אגאסי טיפה אחת של חדשנות או מקוריות או שמירה על סביבה. מה שכן יש בו זה מפגן כוח אדיר של יזמות.

פורסם

חבר'ה, תרגיעו, שי אגסי וחבריו לא מנהלים את המדינה ויש מספיק דרכים לעצור קונספירציה או ניסיון להשפיע על מחיר הדלק בצורות שהוזכרו באשכול.

מה יקרה אם וכאשר מזכ"ל אירגון אופ"ק יחליט שהמדינות שמפיקות נפט יורידו את המחירים או יעלו את תפוקת הנפט ב-20 אחוז ?

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...