Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5529 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיפור מהחיים השופך אור על תופעה מדהימה ומכוערת הנפוצה כנראה במחוזותינו :

חבר טוב מחפש רכב משומש מקטגוריית מנהלים או פאר בדרישות הבאות : יד פרטית, ק"מ לא גבוה, שמורה ומטופלת ככל הניתן

ובתקציב עד 120,000 ש"ח.

לבקשתו ליוויתי אותו לחיפוש. מצאנו רכב מודל 2007 יד ראשונה שענה על הדרישות הנ"ל. (לא אציין את הפירמה - יובן בהמשך מדוע).

בבדיקה עצמית של שנינו קיבלנו רושם מצוין על הרכב וגם על המוכר. בדקנו את קבלות הטיפולים של הרכב , לא היו דברים חריגים

והטיפולים היו כולם בזמן במוסך הראשי של היבואן. היות והכל היה מוצלח החליט החבר לקחת לבדיקה במכון.

התוצאות היו בסדר גמור (אם כמה כסת"חים לא משמעותיים) והחבר רצה כבר לסגור.

המלצתי לפני כן , למרות שהמוכר הציג חשבוניות של כל הטיפולים ברכב , לגשת למוסך ברשת היבואן (לא המרכזי) הנמצא בקרבה

למכון הבדיקה כדי להוציא פלט מלא של היסטוריית הרכב (ולוודא התאמה לקילומטראז' ולמה שהציג המוכר). אני מכיר גם את אחד

העובדים במוסך והוא יסייע לנו.

המוכר הסכים לתחנה הנוספת וכך ניגשנו כולנו. נציג השירות הדפיס לנו את היסטוריית הטיפולים מהמחשב.

עיון מהיר בפלט הדליק את כל הנורות האדומות :

במהלך שלוש שנות הרכב הראשונות (שהן שנות האחריות ) בוצעו ברכב הפעולות הבאות :

1. החלפת מגדש טורבו ומצנן ביניים. - פעמיים !

2. החלפת ראש מנוע.

3. החלפת תיבת הילוכים אוטומטית.

4. החלפת מספר רכיבים אלקטרוניים משמעותיים נוספים.

מייד פנינו למוכר - מה הסיפור ? המוכר , שעשה עד כה רושם אמין וסימפטי , היה בהלם והכחיש נמרצות שהרכב עבר אי אלו

מפעולות תיקון דרסטיות אלו ,כולן בקילומטראז'ים די מוקדמים בחיי הרכב.

פנינו למכרי במוסך להסבר ופתרון התעלומה. הוא אמר שכנראה יש טעות במיחשוב ושאין מה לדאוג.

ההסבר לא נראה לי ולקחתי אותו לצד . הבחור השביע אותי שלא שמעתי את זה ממנו , אך סיפר מה באמת קורה , כמובן הסיפור

שנתגלה מדהים למדי.

מסתבר שמוסכי יבואן מרכזיים מצאו פטנט לרווח קל וניכר. נניח שמגיע לקוח עם דגם שכבר לא באחריות עם בעייה בטורבו.

גובים מהלקוח דמי תיקון מלאים עבור חלקים ועבודה. מדווחים כאילו התקלה אירעה ברכב אחר , חדש יותר , הנמצא עדיין

באחריות היצרן. מעבירים דרך המחלקה הטכנית ליצרן בחו"ל את הדיווח ומקבלים זיכוי מלא מהיצרן המחוייב למימוש האחריות.

מי מרוויח מהקומבינה ומי מפסיד ? מסתבר שבארץ אף גורם אינו מפסיד , להיפך.

המוסך , שהוא בעצם זרוע של היבואן , הוא המרוויח העיקרי - כל עלות התיקון חלקים ועבודה משולמת לו הן ע"י הלקוח והן

ע"י היצרן.

הלקוח עם הרכב התקול , גם כן לא מפסיד . ייתכן שאף ירוויח , מכיוון שעקב הקומבינה המוסך מסוגל לתת לו תיקון בהנחה יפה, אם

הלקוח לא שש לבצע התיקון דווקא במוסך היבואן על מחיריו הגבוהים יחסית לחלופות לא מורשות. עדיין הלקוח יקבל תיקון במוסך

מרכזי עם חלקים מקוריים וכל הידע והציוד.

הלקוח , שעל רכבו "הולבש" תיקון פיקטיבי "במסגרת האחריות" כלל אינו מודע לכך ולמעט במצבי קיצון אף פעם לא ידע על כך.

מי ניזוק בעצם ? רק היצרן הגוי - לא נורא הוא מרוויח מספיק , ובכלל למה לא דאג לרכבים יותר אמינים שלא יקרסו בהם

מערכות מרכזיות גם אחרי תום האחריות ?

לדברי מקור המידע נוהג מתוחכם זה נהוג ביותר מאשר אצל יבואן אחד או שתיים במחוזותינו.

שתי הערות :

אין בכל הסיפור הזה להשמיץ את כל העוסקים בתחום , ואין לי הוכחות חותכות למהימנות המידע שנמסר לי ולתקפותו. כל שאני

יכול להעיד הוא מה שסיפרתי לעיל.

בסופו של יום החבר נרתע ונסוג מהעיסקה - "מה אני אסביר שארצה למכור בבוא העת ?"

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ההסבר לא נראה לי ולקחתי אותו לצד . הבחור השביע אותי שלא שמעתי את זה ממנו , אך סיפר מה באמת קורה , כמובן הסיפור

שנתגלה מדהים למדי.

מסתבר שמוסכי יבואן מרכזיים מצאו פטנט לרווח קל וניכר. נניח שמגיע לקוח עם דגם שכבר לא באחריות עם בעייה בטורבו.

גובים מהלקוח דמי תיקון מלאים עבור חלקים ועבודה. מדווחים כאילו התקלה אירעה ברכב אחר , חדש יותר , הנמצא עדיין

באחריות היצרן. מעבירים דרך המחלקה הטכנית ליצרן בחו"ל את הדיווח ומקבלים זיכוי מלא מהיצרן המחוייב למימוש האחריות.

אתה תמים.

אפשר לדווח ליצרן על תקלה ברכב שבאחריות ולגבות את מלוא עלות התיקון בלי לבצע כל עבודה - גם לא ברכב שיוצא מהאחריות.

למה להתאמץ?

פורסם
... מסתבר שבארץ אף גורם אינו מפסיד , להיפך...

הלקוח , שעל רכבו "הולבש" תיקון פיקטיבי "במסגרת האחריות" כלל אינו מודע לכך ולמעט במצבי קיצון אף פעם לא ידע על כך.

מי ניזוק בעצם ? רק היצרן הגוי - לא נורא הוא מרוויח מספיק ...

מה זאת אומרת רק היצרן ניזוק?? מה עם בעל הרכב שממש עכשיו בגלל הקומבינה הזאת לא הצליח למכור את הרכב?

תחשוב שעכשיו הוא צריך להמתין לקונה חדש, לאבד עוד יום עבודה על בדיקות ושות', לאבד מערך הרכב. זה כסף, וברכבים במחירים בקנ"מ כזה זה הרבה כסף.

ואם הקונה הבא ירצה להוציא פלט על היסטוריית טיפולים כמו שעשיתם אתם? איך המוכר יסביר את זה?

מה עם הקונה הפוטנציאלי שהיה רוכש את הרכב אלמלא ה"טיפולים" האלה? שבזבז יום שלם ו500 ש"ח על בדיקה במכון, ועכשיו יצטרך לבזבז עוד פעם אותו דבר. ועוד זמן על חיפוש רכב אחר.

כך שממש לא "רק היצרן" נפגע, אלא הרבה אנשים אחרים, כמובן שבמיטב המסורת הארצישראלית, אף אחד לא מעניין אף אחד.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

מכונית מנהלים 2007 עם טורבו... ממש קשה לדעת במי מדובר :roll:

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ה"ממצא" שלך מזכיר לי את התוכניות של חיים הכט ורפי גינת. "תחקיר" חד כיווני, ממוקדם בדבר אחד, מבלי לראות או לשמוע את דעתו של ה"נחקר", לרוב מלווה בעריכה מסולפת ומגמתית כלפי צד מסויים.

:idea:זכור שלמטבע יש 2 צדדים וגם ליצרנים (במיוחד הגויים !) לא חסרים חוקים, כללים והתנהגות נבזית כלפי מוסכי השירות, הרי גם להם "יש מלא כסף מכל הטיפולים והתיקונים על הרכבים"...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
מכונית מנהלים 2007 עם טורבו... ממש קשה לדעת במי מדובר :roll:

או שאולי היא דיזלית?

ואז זה מכסה פחות או יותר את כל רכבי המנהלים בארץ

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

בטוח לא יפני קוראני - נראה לי יותר בכיוון הגרמני/אירופאי,

בכל אופן זה מחפיר ומביש, אך זה ידוע בארצינו, עבדתי במוסך שלא אציין את שמו בעבר

ועזבתי אחרי חודש בגלל כל הג'יפה שראיתי שם - מוסך יותר מושחת מקאזינו

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

ואיפה היה המוכר בכל הסיפור הזה ?

אם אני במקומו, הייתי רותח מזעם.

מה זה צריך להיות?

אם הדברים הם אכן כמו שתארת, זה זהה להוצאת דיבה חד משמעית.

כלומר,

הוציאו את המוכר שקרן + איך הוא אמור להוכיח את צידקתו?

בשורה התחתונה כמו שנאמר, אם יבוא קונה נבון כמוך ויוציא פלט - משמע - המוכר תקוע עם האוטו הזה עד סוף ימיו.

מה שמעניין לבדוק, האם גם המוסך המרכזי של אותו היבואן יעלה מהאוב את אותו תדפיס שנחשף אליכם במורשה.

שווה בדיקה..

יום אחד שאהיה גדול גם לי תהיה מזארטי גראנד טוריסמו ....

פורסם

יש כאן כמה דברים שלא מובנים לי. אם אתה מדבר על היבואן שאני חושב אז במוסכים שלהם אין אפשרות להוציא פלט של הטיפולים אלא אך ורק לראות אותם במחשב. כדי לקבל פלט צריך ליצור קשר עם שירות לקוחות ששולחים פקס או בדואר. אגב זה אצל רוב היבואנים אותו התהליך.

החבר שלך שרצה לקנות את הרכב ירד מהקניה בגלל אותו הפלט טיפולים שקרי? יותר מידי סימני שאלה יש לסיפור שלך.

אני במקום המוכר הזה הייתי מסדר לי דיבור צפוף עם מנהל המוסך הזה שהוא מטפל בו.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

ברור כשמש שדופקים כאן את היצרן. אנשים צועקים "לערב את המשטרה, יש כאן רמאות". מה אם אני אגיד לכם, אני מתבייש אבל גם מדינת ישראל או יותר נכון חיל האוויר דפק ככה את החברים הכי טובים שלנו בעולם הרי הם האמריקאים? מה אם אני אגיד לכם שאלופים מפקדי טייסות ומפקדי חיל האויר ידעו מזה והעלימו עין? חשיפת הפרשה עשתה פאדיחה מגה ענקית למדינת ישראל. תקראו קצת על פרשת השחיתות של רמי דותן, לשעבר אישיות בכירה מאוד בחיל האויר הישראלי. החטא שלו היה לא רק שהוא עזר לדפוק את האמיריקאים אלא גם חשב שמשום מה מגיעה לו עמלה על זה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
אתה תמים.

אפשר לדווח ליצרן על תקלה ברכב שבאחריות ולגבות את מלוא עלות התיקון בלי לבצע כל עבודה - גם לא ברכב שיוצא מהאחריות.

למה להתאמץ?

כי צריך לשלוח ליצרן חלק תמורת חלק.

יתכן שיש קומבינה מסדר שלישי בה אומרים ללקוחות סתם להחליף חלקים שהם לא צריכים להחליף וזה מה שמניע את השרשרת.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...