Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5526 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבעלותי אוקטביה 1.4 חדשה אני עומד לסיים את ה-1000 ק"מ של ההרצה במוסך סקודה אמרו לי שאין צורך להחליף שמן מה דעתכם בנושא

:mm_cool:
פורסם

לא חושב שיש צורך להחליף שמן.

אם שמו לך שמן חדש לפני ההרצה אין לך מה לחליף חכה בעוד 3000 ק"מ ותחליף ואחרי זה כל טיפול כמובן.

Rover 214Si

מכונאי רכב

פורסם
לא חושב שיש צורך להחליף שמן.

אם שמו לך שמן חדש לפני ההרצה אין לך מה לחליף חכה בעוד 3000 ק"מ ותחליף ואחרי זה כל טיפול כמובן.

בשביל מה להחליף בעוד 3000 ק"מ שמן ?

so far so good so what

פורסם

תראה, זה תלוי.

אם אתה מהמחמירים ויש לך ארנק עמוק, אז לדעתי כדאי להחליף את שמן ההרצה הראשונית. הסיבה היא שבזמן ההרצה נבנית ההתאמה בין המכלולים, מתרחשת שחיקה ונבנה פיח לאטימה טובה. כל הג'יפה הזו מתרכזת לך בשמן.

שנית, האם הרכב שלך הוא TSI? קראתי בפורום שיש רכבי TSI שאוכלים שמן בכמות גבוהה יחסית בהרצה הראשונית, ולכן יתכן שתצטרך להוסיף עוד שמן.

אם אתה רוצה להגדיל ראש, אז תקנה שמן סינטטי מאיכות טובה ובצמיגות המתאימה לרכבך ותחליף אותו יחד עם מסנן השמן אחרי ההרצה. האמריקנים ה"מישיגנע :wink: " מחליפים שמן כל חצי שנה או 5000 מייל (8000 ק"מ).

מניסיון אישי-אני ביצעתי החלפת שמן אחרי ההרצה, סתם בשביל להיות יותר בטוח. שמתי שמן סינטטי royal purple .

פורסם

לדעתי היצרן אומר לעשות ביקורת אחרי 1000 ק"מ אז למה להחליף שמן ?

חבל על הכסף.

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

לדעתי כבר לא עושים ביקורת אחרי 1000 ק"מ, אנחנו כבר לא בשנות ה-90 המוקדמות (ע"ע דייהו סופר רייסר)

כל רכב מודרני עובר סוג של הרצה ובדיקות במפעל ולאחר מכן מאפסים לו את מונה הק"מ הכללי.

גם אין צורך להחליף שמן אחרי נסועה כזו (זה כבר יהיה ממש ברמה של פדאנטיות) אלא רק לבדוק אם חסר נוזלים.

ראיתי סרטונים על בניית מכוניות פורשה, אאודי R8 ולמבורגיני - במפעלים שלהם בודקים כל מנוע אחרי הרכבתו,

בדיקות ממוחשבות, בדיקות מאמץ (עד קצה הסקאלה), עמידות לחום, דליפות וכד'.

אז אני מתאר לעצמי שגם במפעלי היצרניות "הקטנות" עושים כאלה מבחנים.

פשוט יש לשמור על כמה כללים ב-1000 ק"מ הראשונים של הרכב כדי להבטיח אורך חיים, חיסכון וביצועיים,

להלן מה שכתוב בספר הרכב שלי -

- אל תאיץ את המנוע בסיבובים מהירים.

- הימנע ככל האפשר מנסיעה קבועה איטית או מהירה למשך פרקי זמן ארוכים.

- הימנע מעצירות פתאומיות שאינן הכרחיות.

- הימנע מתחילת נסיעה מהירה ("זינוק") במצערת פתוחה לרווחה.

- אל תגרור גרור.

** לא רשום כלום לגבי להחליף שמן ופילטר אחרי 1000 ק"מ.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

איפה הסירטון של בניית הR8?

אני גם ראיתי אותו בעבר, ביוטיוב וזה היה כמה חלקים.

אני אתמול חיפשתי ולא מצאתי.

קובי

פורסם

בעבר (שנות ה-90) אכן היו מחליפים שמן ומסנן ב 1000 ק"מ בעקבות שאריות שחיקת המנוע הראשונית. כיום אין צורך (הדיוק ביצור השתפר).

למיטב ידיעתי מנוע ורכב לא עוברים שום סוג של הרצה במפעל, אולי בדיקה לכל היותר, ונראה לי גם שנסיעת מבחן קצרה.

ועם כל הכבוד, אוקטביה זה לא R8, יחי ההבדל!

פורסם
איפה הסירטון של בניית הR8?

אני גם ראיתי אותו בעבר, ביוטיוב וזה היה כמה חלקים.

אני אתמול חיפשתי ולא מצאתי.

סרטון האאודי -

לצערי הורידו מהאתר את החלק הראשון אבל את שלושת החלקים האחרים אפשר לראות -

http://www.youtube.com/watch?v=aVx161PxnY8&playnext=1&list=PL00A301C974E22BD2 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

אגב, במפעל למבורג'יני באיטליה עושים הרצה של 60 ק"מ במסלול בכפר עבור ה-מרצ'יאלגו SV (והגירסה הפשוטה)

ומשתמשים עבורה בשמן מנוע של חברת AGIP (אם זה טוב ללמורגיני, זה טוב גם בשבילי :wink: )

http://www.youtube.com/watch?v=e4AOTSFfHYM&feature=autoplay&list=PL91D231BDC09A6045&index=14&playnext=3 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

מצחיק אבל גם אני שאלתי את עצמי בדיוק את אותה השאלה היום.

התשובה שקיבלתי מהמוסך המרכזי:

"אין צורך להחליף עד לטיפול, מה שכן יש לבדוק מפלס שמן ב 3000 קמ".

אומנם סוג רכב שונה אבל נראה לי הגיוני בהחלט.

יום אחד שאהיה גדול גם לי תהיה מזארטי גראנד טוריסמו ....

פורסם
לדעתי כבר לא עושים ביקורת אחרי 1000 ק"מ, אנחנו כבר לא בשנות ה-90 המוקדמות (ע"ע דייהו סופר רייסר)

כל רכב מודרני עובר סוג של הרצה ובדיקות במפעל ולאחר מכן מאפסים לו את מונה הק"מ הכללי.

גם אין צורך להחליף שמן אחרי נסועה כזו (זה כבר יהיה ממש ברמה של פדאנטיות) אלא רק לבדוק אם חסר נוזלים.

ראיתי סרטונים על בניית מכוניות פורשה, אאודי R8 ולמבורגיני - במפעלים שלהם בודקים כל מנוע אחרי הרכבתו,

בדיקות ממוחשבות, בדיקות מאמץ (עד קצה הסקאלה), עמידות לחום, דליפות וכד'.

אז אני מתאר לעצמי שגם במפעלי היצרניות "הקטנות" עושים כאלה מבחנים.

פשוט יש לשמור על כמה כללים ב-1000 ק"מ הראשונים של הרכב כדי להבטיח אורך חיים, חיסכון וביצועיים,

להלן מה שכתוב בספר הרכב שלי -

- אל תאיץ את המנוע בסיבובים מהירים.

- הימנע ככל האפשר מנסיעה קבועה איטית או מהירה למשך פרקי זמן ארוכים.

- הימנע מעצירות פתאומיות שאינן הכרחיות.

- הימנע מתחילת נסיעה מהירה ("זינוק") במצערת פתוחה לרווחה.

- אל תגרור גרור.

** לא רשום כלום לגבי להחליף שמן ופילטר אחרי 1000 ק"מ.

ברכב כמו שברולט ספארק מזמינים לביקורת אחרי 1000 ק"מ , לא מחליפים שמן רק בודקים שהכל תקין, ע"פ היצרן לא מחליפים שמן

הביקורת היא על כלל מערכות הרכב.

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

• תוכן חדש...