Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5568 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא רק שיש כזה ממסר - יש לי אחד כזה בבית של DIRECTED

זה ממסר שעובד על טיימר - אני העליתי כאן פעם שרשיר עם פתרון משלי ליצירת השהייה למגברים

מה שאני הייתי צריך לעשות בכדי לגרום לממסר של המגבר הזה לעבוד קבוע הוא לשדך אותו לממסר נוסף :-D

אבל בשביל להדליק ולכבות את המחשב שלך - אתה צריך רק את הממסר הזה וזה באמת יכול להיות פתרון טוב רק אתה תצטרך להתגבר כאן על מכשול אחד ואני חושב שאני יודע איך לעשות את זה...

אז ככה -

לממסר שאני מדבר עליו יש יכולת של השהייה בין 0 שניות ל 60 שניות בקיצור דקה.

ידוע לנו שצריך לעשות לחיצה מאוד קצרה בכדי להדליק את המחשב - כאן אין לך בעיה - אתה מחבר את הפיקוד של הממסר הזה לחוט שבא מהסוויץ'

הסווי'ץ פותח את הממסר בדיוק לשניה ואת המעגל שנסגר לשניה הזו אתה מחבר לפיקוד PWR בלוח האם - המחשב נדלק.

אבל בכדי לכבות את המחשב אתה צריך לחיצה קצת יותר ארוכה שבזמן הדלקת המחשב עלולה גם לכבות אותו... אז איך מתגברים על זה?

לדעתי - אחרי שהמחשב יעלה בפעם הראשונה - תגדיר לו שלחיצה קצרה על כפתור הPOWER או תוריד אותו לשאטדאון או תעביר אותו לתרדמה... ברגע שאתה תסגור את הסוויץ' אתה תחבר את המעגל השני של הממסר הזה ששולח פיקוד מינוס דרך ממסר נוסף שרק יעביר את השניה הזו גם כן לאותה רגל PWR על לוח האם.

יכול להיות שאני לא מדייק כאן אבל אתה מבין לאן אני הולך עם זה... זה ניתן לביצוע וזה יפתור לך את הבעיה!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קראתי עכשיו את השירשור עם הפתרון שלך לנושא , ונזכרתי שכבר קראתי אותו בעבר שחיפשתי פיתרון לבעיה שלי..

הפתרון שלך לבעיית ההדלקה הוא פתרון גדול ! , ואפילו אין את הבעייה שצייינת כי במחשב שלי לחיצה של שניה בערך גם מדליקה אותו וגם יכולה לכבות אותו (לפעמים הכיבוי אפילו רגיש מידי).

בקיצור, נראה לי שאני צריך להזמין משהו מebay ..

ועוד שאלה:

האם אני יכול בעזרת הממסר הזה לקבל פולס גם בהדלקה וגם בכיבוי ?

CarPc with Audison Bit 1, Morel elate 6 on Zapco 350.2

Morel CDM 880 on Zapco 200.2, Morel MT23 on Zapco z50s2

JL Audio W3 on Alpine MRP M500

פורסם

למחשב נייד אין מעגל פיקוד בתוך השנאי, לכן שנאי M4/2 לא יוכלו לשלוט בכיבוי הדלקה או בהיברנט.

מה שאפשר לעשות זה לבנות מעגל שעון על בסיס רכיב 555 אשר יתן פולס למשך שנייה אחת לריליי שיהיה מחובר לכפתור הדלקה.

אפשרות נוספת זה ריליי שיהיה מחובר בין לחצן הבקרה של מצב המכסה, לבין מתח ארי הסויטץ'.

אודי A4

דימה.

פורסם

אכן אתה יכול להעזר בממסר הזה לקבל פולס גם בהדלקה וגם בכיבוי אבל אתה תמיד תצטרך עוד ממסר נוסף בכדי למנוע מהמעגל שתמיד סגור בממסר הראשון לכבות ולהדליק לך את המחשב כל הזמן אז בזמן שהמעגל הסגור באופן נורמלי יהיה מחובר למעגל הפתוח באופן נורמלי בממסר השני - בזמן ניתוק של המגעל הסגור בראשון - יסגר לרגע המעגל הפתוח בממסר השני וזה יהיה בדיוק לזמן שבו הגדרת את הטיימר בממסר הראשון שזה אמור להספיק לכיבוי של המחשב :-D

אבל צריך לבדוק את זה באופן מעשי לפני שישר ניגשים ליישום כי תמיד יש מצב שפולני מפספס משהו בדרך :-P

:?

אפרופו חיפשתי את הממסר הזה ואין לי מושג איפה הוא כרגע ומה בסוף עשיתי איתו אבל זה ממסר של DIRECTED

פשוט תרשום באיביי directed timer relay ואני כבר מאמין שאתה תמצא את הקוד שלו.

כמובן מה שהציעו מעליי נשמע אפילו עוד יותר פשוט ואולי זה כל מה שאתה צריך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי , קצת הסתבכתי עם ההסבר שלך, אבל הבנתי את הכיוון פחות או יותר ... (ממסר סגור ..מעגל פתוח.. פולני :lol:).

מצאתי את הרכיב הזה בebay , ואני יזמין אותו אם אני לא יצליח לממש את המעגל בצורה פשוטה יותר.

Ave, אתה יכול להסביר בבקשה איך אפשר לממש מעגל שנותן פולס אחד ע"י רכיב 555 ?

האם מישהו מכיר עוד רכיבים אחרים שיכולים לעזור במימוש של מעגל כזה שבקבלת זרם נותן פולס למשך בערך שניה ?

פורסם

ביסודי ובתיכון אסרו עליי להתקרב למעבדות לכימיה אחרי כמה תקריות :-P

בגלל זה אני תמיד אומר רק מה הכוון שלי אבל לא מציע לעשות את מה שאני עושה :-D

Pioneer TS-X150

פורסם

היי חברה,

רכיב נוסף שיכול לייצר פולס הוא 74LS123 ויש עוד הרבה רכיבים דומים, השתמשתי בהם והם עובדים מצויין.

בנוסף אם התחלתם לדבר על אלקטרוניקה, ניתן ליישם את הכל בלי ממסרים, רק ג'וקים ולוגיקה.

אני לא בדיוק יודע באיזה ממסרים מדובר, אבל הם צורכים די הרבה זרם יחסית לרכיבים רגילים.

גם כן הממסר של 10A נראה לי כבר מוגזם, סה''כ צריך לנתק את REMOTE של מגברים שזה זרם נמול.

אם משתמשים בלוח אם של לפטופ אז מה בעיה לסים אותו לסליפ מוד? לוקח לו שניות ספורות לכיבוי והדלקה.

וגם את כל הפיקוד כיבוי\הדלקה אפשר לעשות מהסוויץ' וגם ליתר בטחון ידני.

קצת רקע עליי, אני הנדסאי אלקטרוניקה ובקרוב עומד לסיים גם תואר.

אז עם מישהו צריך עזרה בתחום האלקטרוניקה מוזמן לפנות אליי.

דימה.

HU: Eclipse CD7200 MKii  Amp: Audison LRx4.1k Sub: Audison Voce AV-12 Comp: Audison Voce AV-K6 Power: Audison 2G kit with 1F Cap RCA: Monster 402 XTREME Sealing: FatMat - Rattle Trap Pack

פורסם

זה משהו בסגנון הזה http://www.utm.edu/staff/leeb/3b3.htm

אישית אני ממליץ לך לעבוד אם מתג סגירת המכסה, גם לא צריך לבנות מעגל וגם עדיין נשארת לך האפשרות לכבות את המחשב עד הסוף מהכפתור.

Kuzia יש לך פיצול אישיות? :) בחתימה דימה.

אם כבר אתה מהנדס יש לי שאלה קטנה, מה מתח פתיחת מוספט IRF3205 אפקטיבי בתדירות של 75KH, עדיף נוסחה אני לא בטוח על איזה תדר אני הולך.

אודי A4

דימה.

פורסם

דימה בריבוע :-P

תגידו לי רק דבר אחד לגבי הטיימר 555 הזה - הוא אמור להגיע למצב שבו הוא יכול גם לפתוח את המחשב דרך הסוויץ' וגם לסגור את המחשב דרך הסוויצ'

לפתוח את המחשב אין לו בעיה - בזמן סגירת מעגל דרך הסוויץ' הוא יזרוק פולס של שניה וידליק את המחשב.

אבל מה עם לסגור את המחשב בזמן שהמעגל של הסוויץ' נפתח? - הוא יוכל לעשות את זה מבלי לכבות את המחשב בזמן שהרכב עובד בגלל שליחה של פקודות סוטרות?

Pioneer TS-X150

פורסם

דימה AVE, התשובה שלך זה בדיוק מה שחיפשתי :mm_yeah: , אני באמת יכול להשתמש הכפתור הסגירה של המסך מחובר בממסר למתח הסוויץ ,בלי מעגל , ובלי להסתבך, איך לא חשבתי על זה לפני זה .. תודה רבה :-D.

האם מחשב נייד ב standby או ב hibernate יכול לגמור לי את המצבר ?

פורסם

את התשובה לשאלה האחרונה שלך אני אספק לך - בעקרון כן, מעשית

אני כבר שלוש שנים בערך עם CARPC וזה ממש לא גרם לקיצור של חיי המצברים ברכבים שהיה ויש לי בהם את הCARPC

קורולה 2007 שרק כעבור כמעט 4 שנים נגמר המצבר המקורי - תיקח בחשבון שביחד עם המחשב היתה לי שם מערכת שלמה...

ועכשיו יש לי את האוונסיס עם מצבר חדש של שנפ - נחיה ונראה :-D

Pioneer TS-X150

פורסם

כן, אני מתפצל :lol:

KUZIA זה כינוי שלי מילדות 8)

אז ככה, 74123 זה בדיוק כמו 74121, פשוט יש לו 2 רכיבים בגוף אחד.

איתו יותר כל לעבוד, כי הוא יכול לייצר רק פולס אחד וה555 הוא מחולל פולסים ואז אחרי פולס אחד אתה צריח לעצור אותו.

ב74123 יש שני רכיבים, אז אפשר לעשות לוגיקה פשוטה שרכיב אחד יעשה פולס של שניה להדלקה והשני 4 שניות לכיבוי מוחלט ואז פשוט לסכם אותם.

לבגי טרנזיסטור IRF3205, מתח פתיחה שלו הוא 4.5-12V, תדר לא כל כך משנה, אתה צריך להחליט איזה זרם אתה צריך ולפי כך תבחר מתח.

לגבי STANDBY, המחשב צורך זרם מינימלי כדי להשאיר מידע בזיכרון ועוצר פעילות מעבד. (זמן עליה כמה שניות)

וHIBERNATE פשוט שומר מצב שבו היה המחשב ואז מכבה אותו. (זמן עליה עד דקה)

שני המצבים לא יהרגו מצבר, אם אתה לא משאיר רכב לחודש מבלי להניע.

אם זה לפטופ אז אפשר לחבר פשוט סוללה שלו ואז מספיק אותה בSTANDBY בערך לשבוע.

אם זה מחשב רגיל אפשר לשים לו מצבר קטן שיטען ממצבר רגיל וברגע שאתה מנתק סוויץ' הוא ישאר לבד כגיבוי למחשב.

לגבי סוויץ' של מכסה, פתרון יפה, לא חשבתי :)

גם בWINDOWS אפשר להחליף פונקציונליות של הכפתורים.

HU: Eclipse CD7200 MKii  Amp: Audison LRx4.1k Sub: Audison Voce AV-12 Comp: Audison Voce AV-K6 Power: Audison 2G kit with 1F Cap RCA: Monster 402 XTREME Sealing: FatMat - Rattle Trap Pack

פורסם

לטווח חניה יותר ארוך משבוע אפשר פשוט לתת למחשב שאט דאון לפני שמכבים את הסוויץ' - זה כבר יוציא אותו מהייברנט.

אני בכל מקרה תמיד אוהב שיש אופציה לניתוק מהיר של החוטים או פשוט מנתקים את ההזנה הראשית של המערכת דרכה אני באופן אישי מחבר את המחשב לאספקת המתח שלו.

לא צריך להבהל מזה.

Pioneer TS-X150

פורסם

לא הבנתי מה הסיבוך פה שאתם מתעסקים עם זה כל כך הרבה

יש כל כך הרבה אופציות פשוטות , זולות וזמינות

למה לעשות פה diy? כדי לחסוך 50 שקל?

יש ממסרי usb ( חפשו usb relay באיביי )

יש רכיבים כמו pac tr-7 שנותן את כל מה שצריך ויותר ( השתמשתי בו כשנה ואני ממליץ עליו בחום )

ויש את האופציות שנותנים הספקים שלנו ( m2/m4 )

מה הסיבוך פה?

כל הפתרונות פה פשוטים וזולים

עד שיש מקום שלא צריך להסתבך בו..

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

kuzia/דימה שלום.

לצערי מוספטים אינם לינריים, ככול שיש עליה בתדר העבודה ובזרם העובר דרכו , עולה זרם הפתיחה.

מה שמעניין אותי האם אני יוכל להעביר דרך המוספט 40A בתדר 75KHZ אם מתח פתיחה של 12V-13V וזרם של 0.25MA.

היתה לי פעם נוסחה לחישוב אך היא נעבדה לי בדרך ואני בהחלט זוכר שבשביל 20A בתדר 65KHZ היתי צריך לספק 0.6MA במתח של12V.

בהתאם לזרם ולמתח הפתיחה אני כבר יחליט אם להוסיף דריוורים לפולסטור או להשאיר את המוספטים ישיר.

stolercom זרם צריכה ממוצע במצב שינה נע בין 0.08ma לבין 0.1ma במחשב נייד , אני מהמר שהמצבר שלך יספיק לכחודשיים במצב שינה.

אודי A4

דימה.

• תוכן חדש...