Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5576 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אשמח לעצתכם/המלצתכם לרכב חסכוני בדלק שיחליף את הפוקוס שנת 2003.

מיועד לנסיעה יומיומית ת"א -חיפה;

בד"כ לנוסע יחיד אבל כנראה ישתנה בקרוב;

בטיחותי, אמין, תחזוקה לא יקרה. אוטומטי, 5 דלתות. משנת 2007 ומעלה.

תקציב עדיין לא הוחלט. אני כמובן מוכרת את הפוקוס והתמורה כמובן תושקע ברכב החדש וזה אומר:

לקחת הלוואה על יתרת הסכום;

לקנות את הרכב במקום שניתן לבצע טרייד אין (אין קונים לפוקוס :cry: ).

תודה מראש

פורסם

כדי לקבל רכב משמעותית יותר חיסכוני, צריך לעבור לרכב קטן יותר עם מנוע בנזין או לרכב דיזל או לרכב היברידי.

אם רכב יותר קטן מקובל עליך, יש מבחר רכבים מתאימים: הונדה ג'אז, מאזדה 2, סוזוקי סוויפט, דייהטסו סיריון ועוד..

הכי בטיחותית מכל הרשימה תהיה מזדה 2, הכי מרווחת וחיסכונית - ג'אז, הכי זולה לאחזקה ולקניה- סיריון.

רכב דיזל יכול להיות גם בגודל של משפחתית , אבל הוא יהיה יותר יקר לאחזקה ובעל ירידת ערך יותר גבוהה.

יש כמה רכבים מתאימים, רובם מקבוצת פולקסוואגן.

אפשרות שלישית - הונדה סיוויק היברידית, הונדה אינסייט או טויוטה פריוס, אבל שתיהן לא בצורה של 5 דלתות.

בדיוק עכשיו התחילו למכור הונדה ג'אז היברידית במחיר של 116 אלף ש"ח לחדשה - מכונית מאוד חיסכונית.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

סיריון, סוויפט ומזדה 2 לא באות בחשבון מבחינתי.

כן אני שוקלת הונדה גאז ופולו TSI

אגב- מה זה היבריד?

ואז השאלה הנשאלת האם אני אתקזז במחיר הדלק אל מול ההלוואה שאני אקח כדי לרכוש רכב חדש?

פורסם

הגרנדה פונטו רובוטית נשמעת כמו אפשרות מושלמת בשבילך, כדי לרכוש אחת לא תצתרכי להלוות הרבה.

הגרנדה חסכונית (יותר מהסיריון המזדה הסוויפט וכו..) תהיה זולה מאוד לאחזקה, בטיחותיתי מאוד, מרווחת ונוחה..

הבעיה היא למצוא אחת במצב טוב כי אם היא לא תהיה מטופלת כראוי אז היא תהשה לך חור לא קטן בכיס עם עלויות הטיפול.

ואז השאלה הנשאלת האם אני אתקזז במחיר הדלק אל מול ההלוואה שאני אקח כדי לרכוש רכב חדש?

זה תלוי בהרבה פרמטרים כמה את נוסעת, מה צריכת הדלק של הפוקוס, האם יש לך "רגל כבדה" על הגז וכו...

אגב- מה זה היבריד?

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%A0%D7%A2%D7%94_%D7%94%D7%99%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%93%D7%99%D7%AA

פורסם

תעשי הסבה לגפ"מ.

התקנה עולה היום 7 וחצי אלף, ועם הקילומטראג הגבוה שאת עושה את תכסי את העלות בחצי שנה בערך.

אופציה נוספת זה באמת רכבים היברידיים, אבל בשביל זה תצטרכי להתחיל להתעסק עם הלוואות וירידת ערך של הרכב עצמו.

להתעסק עם רכבי סופר מיני ודיזל אוטומט לפי דעתי פחות מומלץ

פורסם

לא יודע באשר להפרשי ה"כיף", אבל הגרנדה פונטו מתחיל להסתמן כאפשרות בהחלט מעולה בתנאים של מחירי דלק גבוהים. צריכת דלק קרובה מאוד לזו של כל ה"להיטים" הנוכחיים כמו האלטו, ספארק והמספרים הצרפתיים והקוראניים, בצד היותו אוטו "אמיתי", נוח, מרווח יחסית, שקט, זול למדי לאחזקה ( נדמה לי 30K בין טיפולים ) והרבה פחות עצבני ומעייף בהתנהגות מאלו שהזכרתי.

פורסם

בוקר טוב,

היתרון הגדול של רכב היברידי הוא בנסיעה בתוך העיר או בפקקים, שם יש הרבה רמזורים ועצירות ומנוע הבנזין פחות יעיל. למי שנוסע מרחקים ארוכים על כביש מהיר כמו כביש החוף רכב כזה לא יהיה מאוד חסכוני. גם בכתבה של אוטו שמופיעה בסוף העמוד של ויקיפדיה הגיעו לאותה מסקנה.

גרנדה פונטו היא באמת אופציה חסכונית מאוד, אם אין לך בעיה עם הגיר הרובוטי.

לקבלת ייעוץ, הכוונה והצעות אטרקטיביות לרכישת רכב משומש הכנסו או התקשרו עכשיו ל- 052-6898689

פורסם

אני מסכים בקשר לפולו...אוטו יחסית זול, חסכוני ביותר, ויציב על הכביש..בניגוד לפיאט שהוצעה וכו..

ואם לא גם הסוויפט היא הצעה מעולה, מנוע של סוזוקי הוא אמין מאוד!

בהצלחה.

פורסם

ראשית אני רוצה להודות לכל המגיבים והמתייחסים לשאלתי.

אז אני מבינה שרכב היברידי לא מתאים כאן ולא יוביל לחיסכון המשמעותי בדלק.

מודה, שמעולם לא שקלתי לקנות פיאט, ולא פונטו. אבל הנטייה שלי היא יותר לכיוון הג'אז והפולו, אלא אם כן יש עוד רעיונות.

שאלתי היא, האם יש הבדל משמעותי בין צריכת הדלק של פיאט פונטו , פולו TSI וג'אז - לעומת צריכת הדלק של הפוקוס ?

רכב נוסף ששקלתי בזמנו (כי חיפשתי רכב קטן לחניה) זה פיג'ו 207. האם במקרה כזה יהיה חיסכון בדלק לעומת הפוקוס?

פורסם
כדי לקבל רכב משמעותית יותר חיסכוני, צריך לעבור לרכב קטן יותר עם מנוע בנזין או לרכב דיזל או לרכב היברידי.

רכב דיזל יכול להיות גם בגודל של משפחתית , אבל הוא יהיה יותר יקר לאחזקה ובעל ירידת ערך יותר גבוהה.

יש כמה רכבים מתאימים, רובם מקבוצת פולקסוואגן.

למה דיסאינפורמציה, למה?

שוב, איזו ירידת ערך? איפה, מתי וכמה? כבר לא פעם הראיתי והוכחתי שטיעון זה חסר שחר. אז למה להתעקש ולכתוב שוב ושוב דבר שגוי ולא נכון.

ירידת הערך ברכבי דיזל נובעת בעיקר מהנסועה הגבוהה שלהם. רכב דיזל מול בנזין באותה קטגוריה, עם אותו מס' ק''מ ומצב דומה, לא יהיה ביניהן הבדל בירידת ערך.

ולפותחת הפוסט, ברכב דיזל, אוטומט, את יכולה בכיף (בנהיגה ניחוחה) להגיעה לצריכת דלק של 1:17

כמובן שאני מתנה רכישה של רכב דיזל (אם הוא יד שנייה) במצבו. ז''א לא כל רכב דיזל ולא בכל מצב. וכן, יש לפעמים רכבי דיזל (אמנם נדיר) במצב טוב, ולא עם ק''מ בשמיים.

ברכבים חדשים יש את קיה CEED דיזל, עם תיבה אוטומטית בתצורת הצ'באק, 5 דלתות.

זה הדבר הראשון שעולה לי כרגע.

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם

כמה רכבי דיזל היו לך בחיים?

כמה רכבי דיזל מכרת?

מאיפה אתה כזה חכם, שמתעקש להטעות אנשים בתיאוריות השגויות שלך?

תבין, בנוסף למחירון יותר נמוך מרכב זהה עם מנוע בנזין (לפני ירידת ערך על קילומטראז' גבוה), המחירים בפועל לרכבי דיזל משמעותית יותר נמוכים מהמחירון.

אני לא יודע, מה הוכחת ומה ראית. הבאת משהו מלפני 3 שנים, כאשר עוד לא נכנס חוק ירוק, כאשר ההפרש בין מחירי דלק לסולר היו גדולים.

אני מחזיק מעל 10 שנים רכב דיזל כפרטי, לא נוסע המון במושגי רכב דיזל, אבל גם במיקרה של פולו וגם במיקרה של קנגו ההפרש במחירי השוק, גם לאחר 3 שנים וגם לאחר 7 שנים היו גדולים בין דגמי בנזין לדיזל.

ואני לא מקבל את הטענה, שצריך להשוות ידני לידני ואטומטי לאוטומטי, כי בתור רכבים חדשים קנגו DCI וקנגו בנזין אוטומטית עלו בדיוק אותו הדבר.

במיקרה של קנגו המחירון של יצחק לוי היה די דומה בין שני הדגמים.

אבל מה שווה המחירון הזה, כאשר הרכבים בעלי מנוע דיזל נמכרו בפועל ב 30% מתחת למחירון (ואני מדבר על רכבים שמורים)???

תראה את הדוגמא שלי:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=286651&highlight=%D7%A7%D7%A0%D7%92%D7%95

עכשיו, כאשר המחירים של סולר ובנזין זהים (במיקרה הטוב), אני כבר לא יודע, כמה צריך לנסוע כדי לכסות את ירידת ערך +הפרש בטיפולים ובעיקר תיקונים של רכב דיזל - אני בדבר על רכבים לא גדולים.

ואם אפשר להסתפק בסופר מיני חיסכונית עם מנוע בנזין, כדאיות רכישת רכב דיזל בסימן שאלה גדול מאוד.

ושוב פעם, אני כותב כמישהו שלא ניזון מהמספרים באויר, אלא כמי שחי את הרכבים שנים רבות ומכיר את כל היתרונות וחיסרונות.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אני מסכים בקשר לפולו...אוטו יחסית זול, חסכוני ביותר, ויציב על הכביש..בניגוד לפיאט שהוצעה וכו..

ואם לא גם הסוויפט היא הצעה מעולה, מנוע של סוזוקי הוא אמין מאוד!

בהצלחה.

מזה אנחנו צריכים ללמוד שהפיאט שהוצעה אינה יחסית זולה, אינה חסכונית ואינה יציבה על הכביש וכל זה כמובן בניגוד לפולו ? טוב שיש מומחים כמוך, אחרת היינו כולנו שורים בעלטה ועושים טעויות ללא הרף.

פורסם
כמה רכבי דיזל היו לך בחיים?

כמה רכבי דיזל מכרת?

מאיפה אתה כזה חכם, שמתעקש להטעות אנשים בתיאוריות השגויות שלך? לא תיאוריה, אלא פרקטיקה. Vlad, אז מכרת בחיים שני רכבים יותר ממני, ועוד דיזל. מסכים, יש לך יותר נסיון ממני. מה שמתחבר לי לפתגם - "אין חכם כבעל נסיון", וכבר הבהרנו למי יש יותר נסיון. אז לא אמור להיות ספק מי החכם. בסדר..?

תבין, בנוסף למחירון יותר נמוך מרכב זהה עם מנוע בנזין (לפני ירידת ערך על קילומטראז' גבוה), המחירים בפועל לרכבי דיזל משמעותית יותר נמוכים מהמחירון. בפועל = יכולת המיקוח שלך + תזמון. מחירון = נקודת ההתחלה של ה"בפועל".

אני לא יודע, מה הוכחת ומה ראית. שמחירון של מכונית X שווה יותר בגרסת הדיזל. הבאת משהו מלפני 3 שנים, כאשר עוד לא נכנס חוק ירוק, כאשר ההפרש בין מחירי דלק לסולר היו גדולים. רפורמת "המיסוי הירוק" די חדשה, איך זה מתבטא בירידת ערך של רכבי דיזל?

אני מחזיק מעל 10 שנים רכב דיזל כפרטי, לא נוסע המון במושגי רכב דיזל, אבל גם במיקרה של פולו וגם במיקרה של קנגו ההפרש במחירי השוק, גם לאחר 3 שנים וגם לאחר 7 שנים היו גדולים בין דגמי בנזין לדיזל. תן דוגמא אחת במחירון של הפרשים שאתה מדבר עליהם.

ואני לא מקבל את הטענה, שצריך להשוות ידני לידני ואטומטי לאוטומטי, כי בתור רכבים חדשים קנגו DCI וקנגו בנזין אוטומטית עלו בדיוק אותו הדבר. זורם איתך.

במיקרה של קנגו המחירון של יצחק לוי היה די דומה בין שני הדגמים.

אבל מה שווה המחירון הזה, כאשר הרכבים בעלי מנוע דיזל נמכרו בפועל ב 30% מתחת למחירון (ואני מדבר על רכבים שמורים)???

תראה את הדוגמא שלי:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=286651&highlight=%D7%A7%D7%A0%D7%92%D7%95 מה בדיוק אתה מנסה להראות בדוגמא שלך, תוך 12 יום הורדת 30% ממחיר הראשוני שפרסמת. ואחר כך אתה מתלונן שמכוניות דיזל שמורות, אפילו הן... מאבדות ערך בטירוף. וזה בזמן שאתה עצמך מקבע תפיסה זו על ידי מעשיך (לא חשוב כרגע המניע). אתה כותב על סמך נסיונך המר, ומכיל את דוגמתך על כלל השוק.

עכשיו, כאשר המחירים של סולר ובנזין זהים (במיקרה הטוב), אני כבר לא יודע, כמה צריך לנסוע כדי לכסות את ירידת ערך +הפרש בטיפולים ובעיקר תיקונים של רכב דיזל - אני בדבר על רכבים לא גדולים. שוב, הייתה לך קנגו DCI, מה עלות טיפול רגיל לעומת בנזין אוטומטית (זורם...כבר אמרתי?)בייחוד אם אתה לא ניזון ממספרים באוויר.

ואם אפשר להסתפק בסופר מיני חיסכונית עם מנוע בנזין, כדאיות רכישת רכב דיזל בסימן שאלה גדול מאוד.

ושוב פעם, אני כותב כמישהו שלא ניזון מהמספרים באויר, אלא כמי שחי את הרכבים שנים רבות ומכיר את כל היתרונות וחיסרונות. ועדיין בחרת ברכב דיזל, בעוד אתה מציין שאתה לא נוסע הרבה במושגי דיזל. למה?

תגובותי בכחול שקט.

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם

תשכח מהמחירון, הוא לא קשור לכלום.

הורדתי את המחיר במכירה כי ראיתי שבמחיר שביקשתי נמכרו רכבים משנתון יותר גבוה עם אותם הנתונים.

"מיסוי ירוק" גרם לעליה במחירי רכבי דיזל חדשים, אבל לא גרם לעליה במחירים של המשומשים (הגדיל ירידת ערך עוד יותר).

ההפרש בטיפולים היה תדירות הטיפולים יותר גבוהה ובית מסנן סולר יקר ( כל 40 אלף ק"מ ) - בקיצור, כ 1000 ש"ח בשנה יותר .

למה אני עדיין נוסע על דיזל?

כי ברכב גדול ההפרשים בצריכת הדלק בין בנזין אוטומטי לדיזל ידני הוא הרבה יותר גדול מאשר ברכבים קטנים,

כי אני אוהב לנהוג על ידני,

כי נהניתי ממחיר הרבה יותר נמוך בקנית רכב משומש (בגלל אותה ירידת ערך),

כי הסידור הפנימי של ג'מפי מתאים לצרכים שלי יותר מבכל רכב אחר,

כי עדיין אני נוסע כ 30 אלף בשנה (זה לא הרבה במושגים של רכב דיזל מסחרי).

אבל לפי החישובים הכלכליים, עדיין מאזדה MPV מפסידה במחיר בחודש כ 800 ש"ח פחות מג'מפי שלי - זה בידיוק הקיזוז של החיסכון בדלק.

• תוכן חדש...