Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5567 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי שוב,

אני מעוניינת לקנות רכב חדש אוטומטי , סופרמיני.

בהתחלה הייתי די נעולה על רכב מיני עם מנוע 1.0 אבל לאחר מחשבה מעמיקה והתייעצויות החלטתי לרדת מזה כיוון שתמהיל הנסיעות שלי כולל גם נסיעות מחוץ לעיר כמה פעמים בשבוע כולל סופ"ש. אמרו לי גם שלמנוע 1.0 יש בלאי מואץ ושהוא לא יהיה טוב אחרי מס' שנים.. האם זה נכון?? המליצו לי לקחת רכב עם מנוע 1.4 ומעלה..

אז בעניין הזה חשבתי על פיג'ו 207 שכרגע יש עליה מבצע של הוט. איך היא בתור אוטו? הדרישות שלי מרכב הוא קודם כל צריכת דלק חסכונית, בטיחות , אחזקה זולה ואמינות טובה.

וחשבתי גם על סוזוקי ספלאש. איך היא? הסוויפט ירדה מהפרק בגלל מגבלת תקציב.

תודה מראש :-)

פורסם

ה-207 שנכנסת בתקציב שלך מצויידת בתיבת הילוכים רובוטית שדורשת נסיעת מבחן במגוון תנאים בכדי לבדוק את האם התיבה מתאימה לך.

הרכב עצמו הוא בין רכבי הסופר מיני היותר גדולים ומרווחים, מרגיש כמו משפחתית קטנה. תא הנוסעים בנוי מחומרים איכותיים והוא מורכב היטב, האיבזור לא מדהים.

בנוגע למנוע ה-1000 סמ"ק. מנועים שכיביכול צוברים בלאי מואץ הם מנועים בעלי 3 בוכנות בלבד שמעטרים את חזיתן של הסוזוקי ספלאש ושל פיג'ו 107 בלבד. מנועים אלה ידועים כבעלי נטיה לויברציות ורעידות. במבחנים שקראתי ייחסו את התופעות האלה רק לאלטו וציינו כי ב-107 הן לא קיימות.

אם אתה מפחדת מהמנועים הקטנים אז כדאי לבדוק את שברולט ספארק או יודאי I10 עם מנוע 1250 סמ"ק שלדעתי תהיה הכי מתאימה לנסיעות בין עירוניות.

עקב הדרישה שלך לאוטומט יש הרבה סופר מיני אוטומטיות שחורגות מהתקציב (למעשה רובן) ורק הדגמים הידניים נמצאים בטווח שלך.

בהצלחה ושבת שלום.

פורסם
ה-207 שנכנסת בתקציב שלך מצויידת בתיבת הילוכים רובוטית שדורשת נסיעת מבחן במגוון תנאים בכדי לבדוק את האם התיבה מתאימה לך.

הרכב עצמו הוא בין רכבי הסופר מיני היותר גדולים ומרווחים, מרגיש כמו משפחתית קטנה. תא הנוסעים בנוי מחומרים איכותיים והוא מורכב היטב, האיבזור לא מדהים.

בנוגע למנוע ה-1000 סמ"ק. מנועים שכיביכול צוברים בלאי מואץ הם מנועים בעלי 3 בוכנות בלבד שמעטרים את חזיתן של הסוזוקי ספלאש ושל פיג'ו 107 בלבד. מנועים אלה ידועים כבעלי נטיה לויברציות ורעידות. במבחנים שקראתי ייחסו את התופעות האלה רק לאלטו וציינו כי ב-107 הן לא קיימות.

אם אתה מפחדת מהמנועים הקטנים אז כדאי לבדוק את שברולט ספארק או יודאי I10 עם מנוע 1250 סמ"ק שלדעתי תהיה הכי מתאימה לנסיעות בין עירוניות.

עקב הדרישה שלך לאוטומט יש הרבה סופר מיני אוטומטיות שחורגות מהתקציב (למעשה רובן) ורק הדגמים הידניים נמצאים בטווח שלך.

בהצלחה ושבת שלום.

יש גם פיג'ו אוטומטית (ככה רשום בעלון המבצעים של הוט) והיא אכן חורגת מעט מהתקציב אבל גם היא באה בחשבון. איך היא? והאם הדגם הזה בכלל חסכוני?

את הספארק מאוד מאוד אהבתי אבל היא יורדת מהפרק כי אין באוטומטית לפחות עד השנה הבאה..

יונדאי איי10 - לא אהבתי את העיצוב שלה וגם מכר שלי שעובד ביונדאי אמר שהיא לא בטיחותית ואין לה הגנה על החזה.

בגלל זה שאלתי גם על הספלאש שגם לה יש מנוע 1250 .

פורסם

צריכת הדלק של ה-207 לא תהיה דומה לזאת של רכבי המיני.

הדגם האוטומטי מצוייד במנוע 1.6 ובגיר ה-AL4 שפעולה רהוטה היא לא השם השני שלו.

עדיין מדובר ברכב טוב שקצת הלך לאיבוד בין גל הסופר מיני היפניות והאחיות מבית פולקסוואגן.

האם הסיטרואן C3 מוצעת במחירים דומים? לדעתי היא נראית הרבה יותר טוב ותא הנוסעים שלה נאה הרבה יותר. גם היא אגב משתמשת באותה יחידת כוח.

פורסם

ה207 לדעתי רכב לא משהו בכלל...

כמו שאמר מיק זה רכב שהולך לעיבוד בין המזרח (היפניות והקוראניות) לבין המערב (האירופאיות) מצד אחד הוא מציג את החסרונות של היפניות (מנוע גדול זללן ועיקוב טכנולוגי מבחינת מנוע וטיבת הילוכים) אך גם את החסרונות של האירופאיות (טיפולים יקרים יותר ופחות אמינות כמובן שבצורה פרופורציונאלית וושלילית בגלל תיבת ההילוכים הבעייתית) הדברים החיוביים היחידים לדעתי ברכב הזה זה הסלון שמציג איכות חומרים והרכבה טובה ונוחות נסיע נחמדה.

יש הרבה חלופות יותר טובות החל מהפאביה עד לגאז והפונטו

ושוב כדאי שתבדקו את ה107, מנועים קטני נפח או בעלי 3 צילינדרים טוריים קיימים בשוק כבר הרבה זמן ולא היו רישומים מיוחדים של נטייתם להתקלקל גם כן אם להתחשב בעובדה שה107 נבנתה להיות זולה ויש לה 3 אחיות לפלטפורמה (107, C1, AYGO) רבות מכר ככה שה107 תהיה כנראה מאוד זולה לטיפול ואחזקה.

כנראה שמי שדיברת איתו הניח שלמנוע 1.0 תהיה נטייה להתקלקל בגלל שהמנוע מתאמץ יותר (בגלל שהוא חלש יותר) אכן יותר מאמץ שווה ליותר בלאי אך ההבדל לא גדול וטיפול במנוע הקטן והזול של ה107 יהיה פחות יקר.

פורסם

אתה מעוניין באוטומט או גם בידני.

כי אתה רוצה ידני כדאי לבדוק את הפאביה TSI בעלת 86 כ"ס.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
אתה מעוניין באוטומט או גם בידני.

כי אתה רוצה ידני כדאי לבדוק את הפאביה TSI בעלת 86 כ"ס.

אין מצב לידני....

פורסם

ושוב כדאי שתבדקו את ה107, מנועים קטני נפח או בעלי 3 צילינדרים טוריים קיימים בשוק כבר הרבה זמן ולא היו רישומים מיוחדים של נטייתם להתקלקל גם כן אם להתחשב בעובדה שה107 נבנתה להיות זולה ויש לה 3 אחיות לפלטפורמה (107, C1, AYGO) רבות מכר ככה שה107 תהיה כנראה מאוד זולה לטיפול ואחזקה.

כנראה שמי שדיברת איתו הניח שלמנוע 1.0 תהיה נטייה להתקלקל בגלל שהמנוע מתאמץ יותר (בגלל שהוא חלש יותר) אכן יותר מאמץ שווה ליותר בלאי אך ההבדל לא גדול וטיפול במנוע הקטן והזול של ה107 יהיה פחות יקר.

לגבי ה- 107 לא חשבתי על זה ככה. חוץ מזה ראיתי אותה בחוץ היא ממש קטנה ואפילו האלטו יותר גדולה ממנה .. וגם מפריע הקטע שיש לה תיבה רובוטית.

בעיקרון אני מבינה שבתקציב הזה קשה למצוא אוטומטיות טובות וזולות לאחזקה , ישר מהניילונים. אז אפשר להתפשר גם על רכב יד שנייה (רק 2-3 שנים אחורה) - אז מה עם טויוטה יאריס? לחברה שלי יש את היאריס והיא אומרת שזה דגם אוטומטי . האם זה נכון שיש ליאריס שני דגמים אוטומטי ורובוטי??

ומה עם סוזוקי ספלאש ? שווה את המחיר שלה?

פורסם

לגבי ה- 107 לא חשבתי על זה ככה. חוץ מזה ראיתי אותה בחוץ היא ממש קטנה ואפילו האלטו יותר גדולה ממנה .. וגם מפריע הקטע שיש לה תיבה רובוטית.

בעיקרון אני מבינה שבתקציב הזה קשה למצוא אוטומטיות טובות וזולות לאחזקה , ישר מהניילונים. אז אפשר להתפשר גם על רכב יד שנייה (רק 2-3 שנים אחורה) - אז מה עם טויוטה יאריס? לחברה שלי יש את היאריס והיא אומרת שזה דגם אוטומטי . האם זה נכון שיש ליאריס שני דגמים אוטומטי ורובוטי??

ומה עם סוזוקי ספלאש ? שווה את המחיר שלה?

הסוזוקי ספלאש לא מציע שום דב שיש למתחרות להציע פרט לאמינות (שגם היא בגדר השמועות) היא זללנית, לא מרווחת ונוחות הנסיע סטנדרטית ביותר בקיצור תחליף למאזדה 2 לישראלי ה"חכמולוג".

עצה שלי תקחי איזו 107 לסיבוב כמה ימים בהשכרה או יום נסיעה אולי היא בהתחלה נראית קטנה וכו.. אבל אחרי קצת זמן מתרגלים לקלסטרופוביות בפנים ופשוט מתיישבים בנוחות אפילו לי שאני 1.84 יש שפע של מקום במושבים הקדמיים של ה107 :wink:

בימינו מרחב ברכב זה עניין של נקודת מבט האדם המודרני היתפנק יותר מידי ויכול להסתדר עם הרבה פחות ממה שנראה לו הגיוני.

התיבה הרובוטית גם דורשת סוג של הסתגלות לחלק זה לוקח פחות זמן לחלק יותר גם אני חוזר על אותה עצה תקחי אותה לסיבוב ותנסי לשכוח שזה רובוטי אולי אל בכלל לא תשימי לב עד כמה מהר תסתגלי ואולי לא.

יאריס חדשה לא תוכלי למצוא בתקציב שלך ויאריס יד שנייה בת פחות משנה (שתימכר בסביבות התקציב שלך) אני פשוט לא מאמין שתוכלי למצוא (למרות שהייתי רוצה).

אבל בכללי זאת אפשרות נחמדה אני אישית אוהב מאוד את היאריס רכב חמוד, בטיחותי, חסכוני ומאוד אמין שזה לטובה אבל לרעתו אפשר להגיד שנוחות הנסיעה לא בין הטובות איכות החומרים והעיצוב של הסלון פשוט אפרוריים וקשים והמנוע דיי חלש (משיג את הכוח שלו רק בסל"ד גבוהה מאוד..) גם כן תזכרי שהמחיר "מחירון" של רכב חדש זה מחיר סמלי בלבד נקודת המוצא להתחכמות לרוב יבואנים אוהבים לתת הנחה קטנה לעקשנים ותוספות שעולות להם גרושים (חיישני חנייה מצלמות רווס וכו.. הכול סיני לא עולה להם יותר מ200 ש"ח) פשוט תוותרי על התוספות ותתני להם התמקחות טובה אם תזכרי שיש לך את הפאביה שכמאת טובה יותר בהכול ותזכירי להם את זה אני מאמין שהם יורידו לך כמה אלפים ממחיר הרכב.

אהה וכמאת שכחתי יאריס היא רובוטית

פורסם

היאריס היא רובוטית או ידנית מ-2007.

הספלאש דווקא אופציה נחמדה אבל לדעתי יונדאי I10 תשאיר עודף ומציעה תכונות לא רחוקות. אם אתה מרבה לנסוע מחוץ לעיר לכי על הדגם החזק יותר. מדובר ברכב המיני שמרגיש הכי אוטו מבין המתחרות, תא הנוסעים בנוי היטב ומורכב מחומרים טובים. העיצוב החיצוני אמנם לא חמוד כמו במתחרות אבל החבילה לדעתי עדיפה בהרבה.

פורסם
היאריס היא רובוטית או ידנית מ-2007.

הספלאש דווקא אופציה נחמדה אבל לדעתי יונדאי I10 תשאיר עודף ומציעה תכונות לא רחוקות. אם אתה מרבה לנסוע מחוץ לעיר לכי על הדגם החזק יותר. מדובר ברכב המיני שמרגיש הכי אוטו מבין המתחרות, תא הנוסעים בנוי היטב ומורכב מחומרים טובים. העיצוב החיצוני אמנם לא חמוד כמו במתחרות אבל החבילה לדעתי עדיפה בהרבה.

אני אכן לא אוהבת את העיצוב של יונדאי I10 ומכר שלי שעובד במוסך יונדאי אומר שאין לרכב הזה הגנה על החזה ושהוא לא כ"כ בטיחותי :|

• תוכן חדש...