Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הנדסת תוכנה- אפקה או HIT

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5564 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יפה, התשובה שלך תומכת בגישה שלי.

בקשר לנסיון זה נכון,

עם זאת כסטודנט באוניברסיטה מחזרות אחריך החברות הגדולות במשק (וגם הקטנות) כדי שתגיע למשרות סטודנט.

אני עבדתי 3 מתוך 4 שנים של התואר וסיימתי עם 3 שנים נסיון מתוכם שנתיים בפיתוח.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אייל, אני מסכים אתך שאם הייתי ממשיך שם לא הייתי מגיע בכלל לאפקה ואז דעתי כנראה הייתה כדעתך.

אך מכיוון שהחיים תכננו לי את זה אחרת, הגעתי ללמוד באפקה ונקודת המבט שלי השתנתה לגמרי.

בדיוק כמו שאתה שיפרת בגרויות, גם אני יכלתי "לבזבז" סמסטר ולעשות שוב את הקורסים אך אני עשיתי חושבים והגעתי למסקנה שהשם והקושי לא מצדיקים את המטרה.

ד"א, רק בשביל לגבות את ליביו, אחוזי הנשירה בשנה א' באפקה הם גם בסביבות ה-50%. ואני חושב שעם כזה נתון אי אפשר לטעון שהמכללה באה לחלק תארים לכל דורש.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

עזוב שנה א', מהמכינה הארוכה (שנה של : מטמטיקה, פיזיקה, אנגלית, ועוד שני קורסים מיותרים) המשיכו לתואר אולי 20 אחוז.

רובם פשוט לא עמדו בתנאי קדם.

מאז עברו כמה שנתיים וקצת והתנאים קופצים כל שנה.

מי שרוצה לחלק תארים מקל בתנאי קבלה.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

מצד אחד, אתם אומרים שאיכות ההוראה גבוהה ושיש מי שיעזור, יסביר וכו' וכו' וכו'. מצד שני, אתם מספרים על אחוזי נשירה שמתאימים יותר לקורס טיס ופחות למוסד להשכלה אקדמאית. איך זה מסתדר?

אני יכול לחשוב על שתי סיבות אפשריות -

א. הנתונים שאתם נותנים כאן לא נכונים. והאמת היא, שאפילו אצלנו באוניברסיטה, במחלקה שנחשבת לאחת היותר בעייתיות, אין אחוזי נשירה כאלו.

ב. תנאי הקבלה הנמוכים ומסע הפרסום המאוד אגרסיבי של מכללת אפקה משכו למכללה הרבה "ליצנים" שלא הבינו מה דורשים לימודי הנדסה, והם נופלים כמו זבובים בשנה הראשונה.

בכל מקרה, 50 ואפילו 80 אחוזי נשירה מהווים בעיניי תעודת עניות למוסד וממש לא סיבה לגאווה בביצועיו האקדמאיים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

במחזור שלי לא היו 50 אחוז נשירה בשנה א', אבל בהחלט נעלמו לא מעט אנשים.

בכל מקרה אם רמת הלימודים דומה, ויותר קל להתקבל טיבעי שיהיו יותר נושרים.

שנינו יודעים שזה שהפסיכומטרי שלך גבוה לא אומר שתהייה מהנדס טוב ולהיפך.

אגב גם זה שהממוצא שלך 90 בלימודי הנדסה לא אומר את זה אבל זה כבר דיון אחר לגמרי.

לגבי אחוזי נשירה במכינה, הרבה עשו אותה בשביל הבגרויות שמשלימים תוך כדי והלכו לתארים אחרים.

תנאי הקבלה היו מפתים כי ממוצע טוב יכל להכניס אותך ללימודים בלי פסיכומטרי, הרבה בנו על זה, מעט מאוד עמדו בזה.

רוב מי שהתקבל מהמכינה עם ממוצע גבוה ממשיך לשמור על ממוצע כזה.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

פורסם

אוניברסיטאות מתגאות באחוזי נשירה גבוהים ובאחוזי נכשלים גבוהים (זה בושה וחרפה לדעתי אבל דעתי לא חשובה)

כשזה קורה במכללה כמו אפקה זה לדעתי יותר מתאים לגישה שמדובר באנשים שלא ידעו לאן הם נכנסים או כאלה שמעולם לא השקיעו בלימודיהם.

מי שעבד קשה כדי להתקבל למוסד לימודים , לא ישבר כ"כ מהר כשיתגלו קצת קשיים בדרך.

בוא ננסח את זה ככה לסיכום : מי שנפלט מאוניברסיטה לא יפלט ממכללה.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני סוטה מהנושא.

אם סטודנט עבר שנה ראשונה באונ' , ולאחר מכן הוא עובר למכללה ,או סטודנט באמצע שנה שניה פורש ועובר למכללה , הוא ממשיך בלימודי שנה ב' , ולא מתחיל הכל מחדש ,נכון? או שאני טועה.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

כל נושא המעבר ממוסד למוסד לאחר תחילת הלימודים אינו מוסדר באופן רישמי.

בכל מוסד מכובד יש וועדת הוראה שיושבת עם גיליון הציונים של הסטודנט וסילבוס הקורסים ומחליטה באיזה קורסים לאשר לו פטור ובאיזה קורסים לא.

בדרך כלל קורסים שעברת עם ממוצע גבוה יחשבו והשאר בסימן שאלה גדול. כמובן שזה תלוי גם בסילבוס, כי בכל מוסד מלמדים קצת אחרת את החומר ומפזרים אותו בצורה שונה בין הקורסים.

פורסם

בכ"א - על כל פטור שיתנו לך - היית רוצה לעשות את הקורס בשביל להעלות את הממוצע לרוב.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אני יודע שבאוני' על כל הבדל של פסיק בסילבוס, לא מכירים לך בקורס ואתה צריך לעשות מחדש.

אני לא יודע איך זה במכללות אבל אני מעריך שאם תגיע מאוניברסיטה לא יערימו הרבה מדי קשיים.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

תלוי באיזה מכללה.

בבינתחומי הסכימו לאשר רק דברים מועטים עם ציונים גבוהים לדוגמא (ובאתי להזכירך מת"א לפני זה) , כל מה שקיבלתי פטור - זה היה מבחינתי בזבוז - כי אלו קורסים שפעם שניה שעשיתי אותם קיבלתי בהם 90+

(כי מראש בת"א קיבלתי עליהם מעל 85) וקורסי מתמטיקה לדוגמא לא הקבילו בדיוק.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
אוניברסיטאות מתגאות באחוזי נשירה גבוהים ובאחוזי נכשלים גבוהים (זה בושה וחרפה לדעתי אבל דעתי לא חשובה)

כשזה קורה במכללה כמו אפקה זה לדעתי יותר מתאים לגישה שמדובר באנשים שלא ידעו לאן הם נכנסים או כאלה שמעולם לא השקיעו בלימודיהם.

מי שעבד קשה כדי להתקבל למוסד לימודים , לא ישבר כ"כ מהר כשיתגלו קצת קשיים בדרך.

בוא ננסח את זה ככה לסיכום : מי שנפלט מאוניברסיטה לא יפלט ממכללה.

מאיפה הבאת את הקביעות האלה?

מי אמר שלא צריך לעבוד קשה כדי להתקבל למכללה? אולי קצת יותר קל להתקבל מאשר לאוניברסיטה, אבל קל זה לא.

אני מכיר חבר'ה שפרשו מאוניברסיטה או החליפו מקצוע באמצע, אחד מהם בשנה ג' החליט שפשוט ארכאולוגיה יותר מעניין והתחיל תואר כמעט מההתחלה.

אני יודע שבאוני' על כל הבדל של פסיק בסילבוס, לא מכירים לך בקורס ואתה צריך לעשות מחדש.

אני לא יודע איך זה במכללות אבל אני מעריך שאם תגיע מאוניברסיטה לא יערימו הרבה מדי קשיים.

חברים שהגיעו מת"א נתקלו בפחות קשיים כי הרבה קורסים כמעט זהים ועם אותם מרצים, חבר שהגיע מבראודה כמעט לא קיבל כלום(עבר עקב צורך לגור בת"א).

חבר שהגיע מב"ש כמעט ולא קיבל כלום (וגם הציונים לא היו משהו).

מעניין אם מישהו פה מכיר מישהו שעבר בין אוניבסיטאות ויגיד איך זה עבד.

פורסם

כ"כ הרבה שמועות וסטיגמות.

אני לומד שנה שלישית במחלקה להנדסת מכונות באפקה.

עם ציוני ההנדסאי שלי (ממוצע 96) וציוני הבגרות הגבוהים (ללא צורך בשיפור אף מקצוע) יכלתי להתקבל ללא פסיכומטרי לכל מכללה להנדסה בארץ ולקבל כ-13 נ"ז פטור- קבלה מיידית! (אפקה, אריאל, בראודה).

עם זאת, החלטתי שכדי שלא ארגיש כי פיספסתי משהו וויתרתי לעצמי על אופציות נוספות, ניגשתי למבחן הפסיכומטרי.

בב"ש רצו שאעשה פסיכומטרי נוסף כי הכמותי (ורק החלק הזה) אצלי היה נמוך מהרף הנדרש (וזה לא שהכמותי שלי היה ממש נמוך) באותה שנה.

באונ' ת"א היו מוכנים לקבל אותי, אם אמתין ואחכה לסוף ימי ההרשמה, אז יראו אם הסכם שלי מספק אותם וגם אז, 0 נ"ז פטור.

קיבלתי החלטה ללכת ללמוד באפקה. אם אני אהיה מהנדס טוב, אני אמצא עבודה. נקודה. גם אם יקח לי קצת יותר מאמץ מבוגר אונ', גם אם זה בגלל הסטיגמות בשוק.

אני לא ראיתי (וגם עכשיו אני לא רואה) צורך "להתאבד" על קבלה לאונ', עם נתוני פתיחה כמו שלי.

עכשיו לעובדות:

-2 קורסים שעשיתי בתואר היו עם בחינות סיום זהות אחת לאחת מול אונ' ת"א. נוצר מצב שבו קורסים שנלמדים ע"י אותם מרצים של אפקה והאונ' , עוברים שיתוף מלא בין הסטודנטים!

-בקורס קשה נוסף נבנה המבחן ע"י המרצה באפקה יחד עם המרצה בטכניון במחלקה המקבילה. תוצאות הסטודנטים בבחינות היו יחסית זהות.

-אני מכיר אישית בוגרי אפקה שהתברגו בתפקידים גבוהים מאוד בחברות מובילות (סיסקו, אלביט, קינטיקס, אלתא וכדומה).

-אחרי עשרות קורסים ועשרות מבחנים, לא מצאתי שום הבדל רמתי בין המבחנים שעברתי למבחנים ממוסדות אחרים שעם מבחניהם למדתי למבחנים שלי.

-העלייה המתמדת ברמה של אפקה (גם בקבלה ובשאר התנאים עבור סטודנט מן המניין) לעומת שנים אחרונות מודגשת מאוד ואני חווה אותה (בשמחה דווקא) על גבי.

אני כן מאמין וחושב שהסטיגמה עבור בוגרי מכללה/אונ' עדיין קיימת.

אני כן חושב שבוגר מכללה יתאמץ קצת יותר במציאת עבודותו הראשונה.

להגיד אם זה שווה את ההתאבדות של עמידה בדרישות האונ'? שכל אחד יעשה את השיקול שלו.

מי שמאמין שהוא טוב בתחום שאותו הוא רוצה ללמוד, יצליח בתחום בלי קשר למקום בו הוא למד.

אגב, מחלקות ההנדסה מקבלות דירוג שונה לגמרי בכל מוסד ומוסד.

אי אפשר להתייחס לדו"ח המדבר לרעת/לטובת מחלקה מסויימת במוסד מסויים כמשהו מייצג.

(וכן, אני כבר 3 שנים שומע שהנדסת חשמל באפקה זאת מחלקה לא ממש מוצלחת- עדיין זה לא קשור למחלקת המכונות).

פורסם

דרך אגב , מה לגבי מסלולים של שלוחות? שמתחילים שנה ראשונה למשל במכללת אחווה (לדוגמא) או ספיר , ולאחר מכן עוברים לאונ' בן גוריון? מה ההבדל בינם לבין להתחיל ולסיים בבן גוריון?

אני מדבר על מה שאפשר , אני יודע שאין הנדסה.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

מה זאת אומרת אין הנדסות? יש מסלול הנדסה שנה א' בספיר, בסופו עוברים לאב"ג. יש מסלול שנה א' הנדסה בקמפוס אילת...

הבעיה הגדולה שם היא התחרות. אתה יושב ללמוד עם עוד איזה 100 סטודנטים, כולם רוצים לעבור לאוניברסיטה אבל יש רק X מקומות (כאשר X הוא מספר קטן ממאה). ולא, בניגוד לתמונה האידיאלית שעולה מתוך חלק מההודעות בשרשור הזה, אף אחד לא רוצה להישאר במכללה.

אם כבר אתה רוצה לתחמן את המערכת, בדוק את האפשרות להתקבל לאוניברסיטה לתואר אחר, לא מבוקש, נניח, הנדסה גרעינית או משהו בסגנון. תעשה שם שנה ראשונה ואז תבקש לעבור מחלקה על סמך הישגים אקדמאים.

• תוכן חדש...