Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הנדסת תוכנה- אפקה או HIT

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5564 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צביקה, אתה כמעט צודק.

זה נכון שמקצים מספר מקומות מוגבל לכל מחלקה אבל יש גם דרישה של ממוצע מסוים ואם אתה עובר את הממוצע אתה מתקבל אוטומטית מבלי קשר לכמות האנשים. נגיד שכל הכתה תעבור את הממוצע אז כל הכתה תעבור לבן גוריון (זו ההבטחה שמבטיח ראש המחלקה כל שנה).

הקאץ' הוא שהממוצע שאתה צריך להשיג הוא בסביבות ה-80 שזה דיי בשמיים לשנה א' (הממוצע משתנה ממקצוע למקצוע), זה עוד יותר קשה להגיע לממוצע הזה כשהקורסים שאתה עושה הם רק קורסי יסוד כלליים שמשותפים לכל ההנדסות (חדוא" 1 ו-2, אלגברה לינארית, תכנות בשפת C, מד"ר, פיזיקה 1 וכו') ואין "מתנות" של קורסים נחמדים שקשורים למקצוע שלך (במקרה שלנו הנדסת מכונות) שניתן בעזרתם להעלות קצת את הממוצע (חוזק חומרים, גרפיקה הנדסית, תורמת החומרים, סטטיקה, מבוא לכימיה וכו').

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רוב מי שהולך ללמוד בקמפוסים כאלה אלו אנשים שרוצים להכנס לאונברסיטה בדלת האחורית ,

לפי מה שהבנתי מאנשים , הסיכוי לעשות את זה נמוך כי כמו שנאמר כאן: יש הרבה תחרות.

מקס , מה מונע ממך להתקבל לאוניברסיטה? ממוצעים? פסיכומטרי?

אלעד, מדבריך אני מבין שלא התחלת ללמוד באוניברסיטה אלא התחלת באחת המכללות במטרה לעשות את המעבר אחרי שנה, לא הצלחת ולכן עברת למכללה במרכז ?

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אלעד, הזכרת לי בעיה נוספת במסלול הזה ששכחתי ממנה...

כל קורסי היסוד שאתה לומד שם הם הקורסים ברמה הכי גבוהה שיש (=הכי קשים) כיוון שמדובר בשנה א' זהה לכל מסלולי ההנדסה. במקום ללמוד קורס בסיסי בתכנות אתה מקבל את כל הצינור עם תכנות של הנדסת חשמל. במקום ללמוד חדו"א בסיסית עם הנדסת תעשייה וניהול אתה לומד חדו"א של תוכנה.

בקיצור, זאת התחלה קצת בעייתית למי שהיה מלחתחילה עם נתוני פתיחה נמוכים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הממוצע והפסיכו שלי נמוכים מהדרוש.

בכל מקרה קבעתי פגישת ייעוץ עם מכללת חולון לשבוע הבא, רוב הסיכויים

שאני ארשם לשם.

אגב אצלי לא הייתה התלבטות בין אוניברסיטה למכללה, מההתחלה ההתלבטות הייתה בין מכללות

בגלל שאני מעוניין להתחיל ללמוד השנה ולא רוצה לשרוף עוד שנה על שיפור ציונים.

כמו שאמרת אם כבר מכללה אז להיות "ראש לשועלים".

😈Seat Leon Cupra 280😈

פורסם

צביקה התכוונתי לאחווה.

אז לפי התגובות שלכם עדיף לבנאדם שלא עומד בתנאי קבלה ללכת למכינה אוניברסיטאית ולא לעשות מעבר מקמפוס כי אם הוא שורף שנה אז לפחות יעלו הציונים במתמטיקה ופיזיקה ואנגלית?

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם
רוב מי שהולך ללמוד בקמפוסים כאלה אלו אנשים שרוצים להכנס לאונברסיטה בדלת האחורית ,

לפי מה שהבנתי מאנשים , הסיכוי לעשות את זה נמוך כי כמו שנאמר כאן: יש הרבה תחרות.

אלעד, מדבריך אני מבין שלא התחלת ללמוד באוניברסיטה אלא התחלת באחת המכללות במטרה לעשות את המעבר אחרי שנה, לא הצלחת ולכן עברת למכללה במרכז ?

למדתי בשלוחה של בן גוריון באילת (לא מדובר במכללת בת כמו ספיר, למרות שיש להם שם מסלול דומה עם כמעט אותם המרצים, אלא קמפוס נוסף של האוניברסיטה).

שנה שעברה התלבטתי בין אפקה, HIT לשלוחה של בן גוריון ולבסוף בחרתי בבן גוריון רק בגלל השם.

עכשיו אחרי שעשיתי שנה פה ושנה שם אני יכול להגיד לך שעשיתי טעות מכיוון שבשבילי ה"שם" של המוסד לימודים לא כזה משמעותי (יש לי ניסיון בתחום מהצבא).

ד"א, אם זה משנה לך משהו, הממוצע ציונים שלי מעל 100, מה שמנע ממני להכנס לאוניברסיטה הוא הפסיכומטרי.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
רוני, אתה עובד בתחום ההנדסה?

כן. ליתר דיוק הנדסת תוכנה (פיתוח).

אני יודע שבאוני' על כל הבדל של פסיק בסילבוס, לא מכירים לך בקורס ואתה צריך לעשות מחדש.

זה לא נכון. אני עברתי מאוניברסיטה לאוניברסיטה וקיבלתי פטור על כל קורס עם ציון של 75 ומעלה (הנדסת חשמל).

בכל מקרה, אל תשוו הנדסת מכונות להנדסת חשמל. עם כל הכבוד, מכונות מול חשמל זה כמו 4 יחידות מתמטיקה מול 5. חשמל פשוט יותר קשה. גם המבחנים בהתאמה קשים יותר, וכמו שכבר אמרתי - מבחנים שראיתי של חשמל ממכללות היו ברמה נמוכה יותר.

באופן כללי הקורסים של חשמל, גם אם הם על חומר דומה, הם קשים יותר. אצלי המצב אפילו היה יותר גרוע כי עשיתי תוכנה, מה שאומר שגם התרוצצתי בין פקולטות כל היום... תודה לאל שזה נגמר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
בכל מקרה, אל תשוו הנדסת מכונות להנדסת חשמל. עם כל הכבוד, מכונות מול חשמל זה כמו 4 יחידות מתמטיקה מול 5. חשמל פשוט יותר קשה. גם המבחנים בהתאמה קשים יותר, וכמו שכבר אמרתי - מבחנים שראיתי של חשמל ממכללות היו ברמה נמוכה יותר.

רוני

לא מסכים!!!

זה 2 תחומים שונים! אני יכול להביא לך מהנדס חשמל שסיים תואר עם ציונים גבוהים ואני אתן לו קורסים בתחום המכונות שהוא יאבד את הראש, והפוך!

כל תחום הוא שונה, מי שמתחבר לתחום מסויים באופן טבעי, יהיה לו קל יותר לסיים את התואר ומצד שני בפקולטה אחרת שבה אין לו עניין, סבירות גבוהה שזה ילך קשה מאוד.

פורסם

אתם עוד רבים?

יש מצב שהבחור כבר בפרויקט גמר...

חשמל (עד כמה שידוע לי) הוא תואר יותר מתמטי מאשר מכונות, והדרישות לקבלה לחשמל מעט יותר גבוהות ממכונות.

אבל גם ל"התחברות" של האדם לחומר יש השפעה לא מבוטלת.

ואת זה אני אומר כסטודנט להנדסת מכונות.

באפקה... :-D

מתחדשת*

פורסם
לא מסכים!!!

זה 2 תחומים שונים! אני יכול להביא לך מהנדס חשמל שסיים תואר עם ציונים גבוהים ואני אתן לו קורסים בתחום המכונות שהוא יאבד את הראש, והפוך!

כל תחום הוא שונה, מי שמתחבר לתחום מסויים באופן טבעי, יהיה לו קל יותר לסיים את התואר ומצד שני בפקולטה אחרת שבה אין לו עניין, סבירות גבוהה שזה ילך קשה מאוד.

ברור שיש ויש, ולא התכוונתי להגיד בשום צורה שתחום אחד נחות ממשנהו. האמת שגם אין לי מושג בנוגע לקורסים המקצועיים. אני רק יודע שבקורסי הבסיס (שאותם כל תלמידי ההנדסה חייבים לקחת) ה"גרסאות" של מכונות (ושל תעשיה וניהול) פשוט קלות יותר. זה כמובן לא אומר שתלמידי המכונות והמעשיה וטיול פחות חכמים, זה רק אומר שיותר קל להתקבל ולעבור את השנה-שנתיים הראשונות של התואר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אני רק יודע שבקורסי הבסיס (שאותם כל תלמידי ההנדסה חייבים לקחת) ה"גרסאות" של מכונות (ושל תעשיה וניהול) פשוט קלות יותר. זה כמובן לא אומר שתלמידי המכונות והמעשיה וטיול פחות חכמים, זה רק אומר שיותר קל להתקבל ולעבור את השנה-שנתיים הראשונות של התואר.

אני מסכים, באופן אישי, שתכני הקורסים בהנדסת חשמל הם קשים יותר להבנה ממוצעת בשל מופשטות רבה שפחות קיימת במכונות.

ההבדלים בין המחלקות ,בשנים הראשונות בכל אופן , הם אינם מהותיים: בחשמל עושים עוד קורס בפיזיקה בנוסף על ה-2 שמכונות עושים, אם כי להנדסת חשמל אין קורסי מתמטיקה נוספים כמו שמוסיפים למכונות (וקורסים מגעילים כמו דינמיקה של גוף קשיח שכולל גם פיזיקה, רק שבחשמל יש קורסים מקבילים ומגעילים אחרים).

בסיכום נ"ז בשנתיים הראשונות,הכוללות את מירב קורסי הבסיס המגעילים, כל המחלקות מגיעות לאותו רף נדרש מהמל"ג.

עניין הקבלה, בכל מקרה, הוא עניין של היצע וביקוש ולאור העובדה שמהנדסי חשמל מרווחים הכי הרבה ביחס לשאר המהנדסים, אפשר להבין את הביקוש ותנאי הקבלה.

ומצד שני, תנאי הקבלה להנדסת מעשייה וטיול, שנחשב בעיני רבים לתואר ההנדסה הפשוט ביותר, הם גבוהים הרבה יותר לפעמים גם ממכונות וגם מחשמל.

אאל"ט, התנאי לקבלה ללימודי הנדסה גרעינית בב"ש הוא נמוך מאוד ולא הייתי רוצה אפילו לחשוב על רמת הקושי של התואר הזה.

:-)

פורסם
למדתי בשלוחה של בן גוריון באילת (לא מדובר במכללת בת כמו ספיר, למרות שיש להם שם מסלול דומה עם כמעט אותם המרצים, אלא קמפוס נוסף של האוניברסיטה).

שנה שעברה התלבטתי בין אפקה, HIT לשלוחה של בן גוריון ולבסוף בחרתי בבן גוריון רק בגלל השם.

עכשיו אחרי שעשיתי שנה פה ושנה שם אני יכול להגיד לך שעשיתי טעות מכיוון שבשבילי ה"שם" של המוסד לימודים לא כזה משמעותי (יש לי ניסיון בתחום מהצבא).

ד"א, אם זה משנה לך משהו, הממוצע ציונים שלי מעל 100, מה שמנע ממני להכנס לאוניברסיטה הוא הפסיכומטרי.

סלח לי, אבל מעל 100 זה לא בשמיים ככל הידוע לי,

גם אני הוצאתי מעל 100 אפילו דיי הרבה מעל (לא זוכר בדיוק כמה, פעם אחרונה שניסיתי להתקבל למוסד לימודים לתואר ראשון היתה בשנת 2002) ועוד בתקופה בה לא היו מועדי ב' / מועדי קיץ וכל החירטוט שיש בשנים האחרונות שמקל משמעותית , אלא בשנת 97 כאשר היו הגרלות ולפי ההגרלה דווקא נבחנו בדברים הקשים ביותר : מתמטיקה, אנגלית וכו' והדברים הקלים שהיו אמורים להעלות את הממוצע דווקא לא נבחנו בהם .

המעל 100 הזה כולל 75 במתמטיקה 5 יחידות שתיקנתי בהמשך כדי להתקבל לאוניברסיטה.

בשביל להשיג את המעל 100 הזה היה צריך ללמוד אבל לא בטירוף , תמיד העדפתי לשחק כדורגל על לעשות שיעורי בית :)

בקשר לפסיכומטרי: תמיד אפשר לעשות עוד אחד. זה לא כזה בשמיים. גם עכשיו קיבלתי GMAT לא מספיק בשביל התואר השני, ואז עמדו לפניי שתי אופציות : הדרך הקלה : להרים ידיים,להישבר וללכת למכללה (או לאוני' בר אילן ) או לחכות את התקופת צינון של חודש , להסתער על זה מחדש עם רעל בעיניים ולהתקבל לאן שאני רוצה.

בחרתי באופציה השניה , בדיוק כפי שהיה לפני התואר הראשון וההמשך ידוע.

ותאמין לי ש GMAT הרבה יותר קשה מפסיכומטרי.

העובדה שלשלוחה של בן גוריון התקבלת ולבן גוריון עצמה לא - זה מוכיח שזה לא בדיוק אותו דבר כפי שאתה טוען.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
ברור שיש ויש, ולא התכוונתי להגיד בשום צורה שתחום אחד נחות ממשנהו. האמת שגם אין לי מושג בנוגע לקורסים המקצועיים. אני רק יודע שבקורסי הבסיס (שאותם כל תלמידי ההנדסה חייבים לקחת) ה"גרסאות" של מכונות (ושל תעשיה וניהול) פשוט קלות יותר. זה כמובן לא אומר שתלמידי המכונות והמעשיה וטיול פחות חכמים, זה רק אומר שיותר קל להתקבל ולעבור את השנה-שנתיים הראשונות של התואר.

רוני

קורסי בסיס כמו חדוו"אות, פיזיקה 1/2 וכו' אנחנו לומדים יחד .

דווקא השנתיים האחרונות נראות לי שונות יותר.

לי אישית קשה יותר עם מה שקשור בחשמל, אבל אני חושב שהסיבה לתנאי הקבלה הגבוהים יותר זה בדיוק מה שאמר BMW.

ביקוש.

אגב זה גם חלק מהסיבה תנאי קבלה גבוהים יותר, מוסד מבוקש יעלה את רף הקבלה, זה לא מחייב שהוא יעלה גם את רף הלימודים.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

מעדכן:

נרשמתי למכללת חולון למדעי המחשב.

מקווה שעשיתי את הבחירה הנכונה - בלי קשר תודה לכולם!

😈Seat Leon Cupra 280😈

• תוכן חדש...