Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הנדסת תוכנה- אפקה או HIT

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5563 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש אנשים שהיו גם וגם ובחרו בפעם השניה במכללה עקב ה"רמה הגבוהה" בת"א והיחס המעולה.

ממה שראיתי במדעי מחשב - האתגר היחיד שיותר גדול באוניברסיטה זה שלמרצים פחות אכפת כי חצי מהם באים לדפוק שעון בשביל מימוני מחקר.

הסדר שלי ומה שאני מכיר מהכמות שנים שלי בתחום (שזהה לידידי בעל הגולף) בהיררכית המכללות הוא שונה לגמרי , אבל זה אני.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ראיתי גם מבחנים עם יותר נכשלים, ובניגוד לב"ש אין פקטורים ומתנות, אבל כמו שאמרו : לוקח הרבה זמן לבנות שם, אתה לא תשכנע אף בוגר אוניברסיטה שבוגר מכללה טוב בדיוק כמוהו, ולא משנה כמה טוב תהייה.

אני לומד מכונות ובקורס אלקטורניקה שלנו קיבלתי שאלה על מגברי שרת, שלחתי אותה לחבר שלומד חשמל בבאר שבע, ויש לו ציונים טובים.

הוא לא הצליח להתמודד איתה ובסוף מי שעזר לי היה בוגר אפקה שמעביר שיעורים פרטיים.

הדוגמא המאוד נקודתית שלך לא ממש מוכיחה משהו, ואני כותב את זה בתור אחד שממש לא מזמן קיבל ציון לא רע בכלל בקורס הזה. זה נובע מזה שהמרצה שמלמד את הנושא הזה בבאר-שבע מלמד את החומר בצורה שונה ממה שמלמדים במקומות אחרים (אפקה, למשל) ושם דגש על החלק היותר תאורתי ופחות על החלק החישובי. לכן זה מאוד הגיוני בעיניי שהחבר שלך לא הצליח לפתור את השאלה.

דרך אגב, כתבת שהחבר שלך לומד בבאר-שבע. אני מקווה שהתכוונת לאוניברסיטה בבאר-שבע ולא למכללת סמי. אם זאת האופציה השנייה, אז לא צריך את ההסבר שלי. זה מובן מאליו שהוא לא ידע לפתור את זה.

הקשיים אותם קשיים ברוב רובם של המיקצועות, ההבדל הוא שהמראיינים בוגרי אוניברסיטה, והם שבויים באותה גישה שלך, ולכן בהחלט יותר קשה לבוגרי מכללות למצוא עבודה טובה.

כשבוגרי מכללות יצליחו להשתלב ולהוכיח שהם מתמודדים עם התפקיד באותה רמה ויותר טוב והם יתחילו לראיין, התארים יהיו שווים אותו דבר.

וזה כמובן יקח הרבה שנים.

ולכן אני טוען שמי שיכול להתקבל לאוניברסיטה שיעשה את זה כי הוא ימצא עבודה יותר בקלות, לא כי הוא עבד קשה יותר, אלא כי המראיין חושב ככה.

אז בסוף יצא שכולנו מסכימים? :wink:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לא נראה לי שהוא התכוון למכללת סמי, כי בוגרי מכללת סמי בורקס אפילו לא יכולים להתקבל לסמי בורקס... :)

נראה לי שלא הבנת את כוונתי, התכוונתי שבוגרי אוניברסיטה תמיד ימשיכו לחשוב שהם עבדו יותר קשה.

תנאי קבלה זה שלב מאוד קטן בתואר שלך.

כמו שאמרתי יש מבחנים שלמים שאני יכול להראות לך שהם כמעט אחד לאחד בת"א ואצלינו, ההבדל ההעיקרי הוא בכמות האנשים בכיתה, שכאן באמת במכללה יותר נוח.

הקשיים אותם קשיים ברוב רובם של המיקצועות, ההבדל הוא שהמראיינים בוגרי אוניברסיטה, והם שבויים באותה גישה שלך, ולכן בהחלט יותר קשה לבוגרי מכללות למצוא עבודה טובה.

כשבוגרי מכללות יצליחו להשתלב ולהוכיח שהם מתמודדים עם התפקיד באותה רמה ויותר טוב והם יתחילו לראיין, התארים יהיו שווים אותו דבר.

וזה כמובן יקח הרבה שנים.

ולכן אני טוען שמי שיכול להתקבל לאוניברסיטה שיעשה את זה כי הוא ימצא עבודה יותר בקלות, לא כי הוא עבד קשה יותר, אלא כי המראיין חושב ככה.

כמה קורסים חוזרים יצא לך לעשות בתואר שלך?

כמה מועדי ב' ?

כמה פעמים ביזבזת חודשים בשביל עבודה מחורבנת שלא שווה יותר מדי ?

כמה פעמים הגעת למבחן והוא לא היה קשור לחומר ?

כמה פעמים ערערת בשביל לסחוט עובר?

אין לך מושג כמה מכשולים החולירות מערימים לך , אפילו ידידינו ליביו (שככל הנראה נמצא 10 שנים בתעשיה כמוני) פרש באמצע ועבר למכללה,

לכן כל אחד שמצליח לעבור כזה תואר באוני' יש לי הרבה הערכה אליו.

נכון זה חרא ללמוד באוני' ,זה לא קל, זה מתסכל, זה דורש הרבה הקרבה אבל אלו דברים חולפים ובשורה התחתונה נשאר איפה שלמדת ומה למדת.

נ.ב. בקשר לקורס במעגלים אנלוגיים, זו אחת מאבני היסוד של התואר, אם הוא לא מבין בזה אין לו מה לחפש בתחום.

אני חייב לציין שיש הרבה סטודנטים שבאים בלי רקע ויודעים לעבור מבחנים ולא ממש מפנימים את החומר ברמה הפרקטית.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לא פרשתי בגלל קשיים כלשהם , פרשתי כי התחלתי הנדסה מסוימת , לא התאים לי להמשיך - לקחתי שנה (של עבודה בתחום) כדי לחשוב מה הלאה וכשבאתי לבחור שוב מוסד לימוד - ת"א ממש לא היתה במפת המקומות שאני מעונין ללמוד בהן , בגלל ההתקלות המטופשות , האנשים , הסגל הזוטר והבכיר.

מבחינת כמות ואיכות ידע - בהשוואה ישירה מול בוגרים של מיטב המוסדות , ממש אין לי חסכים.

מי שרוצה ללמוד ולהתפתח ולדעת מעבר ידע.

מי שהולך ללמוד כי אמא אמרה שבהייטק יש כסף - ישאר בQA.

מה שאני מסכים - זה שיותר מהסוג השני נמצאים במכללות וזו לדעתי מהות הבעיה.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם
הדוגמא המאוד נקודתית שלך לא ממש מוכיחה משהו, ואני כותב את זה בתור אחד שממש לא מזמן קיבל ציון לא רע בכלל בקורס הזה. זה נובע מזה שהמרצה שמלמד את הנושא הזה בבאר-שבע מלמד את החומר בצורה שונה ממה שמלמדים במקומות אחרים (אפקה, למשל) ושם דגש על החלק היותר תאורתי ופחות על החלק החישובי. לכן זה מאוד הגיוני בעיניי שהחבר שלך לא הצליח לפתור את השאלה.

יכול להיות ...

דרך אגב, כתבת שהחבר שלך לומד בבאר-שבע. אני מקווה שהתכוונת לאוניברסיטה בבאר-שבע ולא למכללת סמי. אם זאת האופציה השנייה, אז לא צריך את ההסבר שלי. זה מובן מאליו שהוא לא ידע לפתור את זה.

אוניברסית בן גוריון בנגב, מספיק ברור ? לא הייתי משווה מכללה למכללה כדי לטעון שמכללה זה בסדר....

אז בסוף יצא שכולנו מסכימים? :wink:

ההבדל בין מה שאני אמרתי למה שאייל אמר זה שאני טוען שהיתרון הוא במה שהמראיין חושב והוא טוען שגם בתכלס.

לא נראה לי שהוא התכוון למכללת סמי, כי בוגרי מכללת סמי בורקס אפילו לא יכולים להתקבל לסמי בורקס... :)

כמה קורסים חוזרים יצא לך לעשות בתואר שלך?

כמה מועדי ב' ?

כמה פעמים ביזבזת חודשים בשביל עבודה מחורבנת שלא שווה יותר מדי ?

כמה פעמים הגעת למבחן והוא לא היה קשור לחומר ?

כמה פעמים ערערת בשביל לסחוט עובר?

השאלה צריכה להיות מה ממוצע הקורסים החוזרים וכו', אגב אני לא אתפלא אם אצלינו יש יותר קורסים חוזרים, קודם כל כי אין פקטור, חוץ מזה בגלל שעובר בקורס לא מספיק, חייב גם שיקלול עם בוחן אמצע שזה דבר שמפיל לא מעט אנשים.

מהשוואה עם חברים שלומדים במספר מוסדות בארץ, כולל ת"א ב"ש אריאל ובראודה, לכל מקום יש את היתרונות והחסרונות שלו.

בכל המישורים.

לא מצאתי הרבה הבדלים אם בכלל בקשים ובדרישות ובטח שלא באטימות בין חמשת המוסדות הנ"ל (בן גוריון ת"א אריאל בראודה ואפקה), בתחום ההקלות למילואימניקים ב"ש מובילה אגב, ומילואים זה אחד הדברים שהכי פגע לי בלימודים.

אין לך מושג כמה מכשולים החולירות מערימים לך , אפילו ידידינו ליביו (שככל הנראה נמצא 10 שנים בתעשיה כמוני) פרש באמצע ועבר למכללה,

לכן כל אחד שמצליח לעבור כזה תואר באוני' יש לי הרבה הערכה אליו.

נכון זה חרא ללמוד באוני' ,זה לא קל, זה מתסכל, זה דורש הרבה הקרבה אבל אלו דברים חולפים ובשורה התחתונה נשאר איפה שלמדת ומה למדת.

נ.ב. בקשר לקורס במעגלים אנלוגיים, זו אחת מאבני היסוד של התואר, אם הוא לא מבין בזה אין לו מה לחפש בתחום.

יש הבדל בין לא מבין בזה לבין לא מצליח לפתור שאלה, ההסבר למעלה לגבי הגישה התאורטית יותר הגיוני, אבל איזה מהנדס אתה מעדיף ? תאורטי או שמסוגל לפתור בעיה?

אני חייב לציין שיש הרבה סטודנטים שבאים בלי רקע ויודעים לעבור מבחנים ולא ממש מפנימים את החומר ברמה הפרקטית.

בקיצור, המסקנה היא שעדיף ללמוד באוניברסיטה כי העולם מקובע.

אני חוזר ללמוד יש לי פרוייקט בCVI להגיש .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

קודם כל תודה על ההתייחסות והתשובות המפורטות. זה עוזר המון-באמת!

דבר שני, צריכים לקרות יותר מידי דברים בשביל שאני אתקבל לאוניברסיטה. וזה כולל בין השאר פסיכו חדש והשלמת בגרויות

שיקח לי לפחות עוד שנה.( אולי טיפה פחות אבל אני עדיין אפספס את אוקטובר 11).

המטרה שלי להתחיל ללמוד השנה ובמקום הכי טוב שאני יכול להגיע אליו. לצערי כרגע זה לא כולל אונברסיטאות.

אז הנטייה היא לחולון- כמו שאמרו פה אנשים , המכללה נחשבת לטובה+ אופצייה ללימודי ערב. זה שיקול חשוב.

😈Seat Leon Cupra 280😈

פורסם

אני לא מכיר את הרמה הנוכחית של המכללות (אם כי נתקלתי במספר קורסים בת"א שבהם ראינו מבחנים ממכללות - שהיו קלים יותר), אבל הייתי מסתכן ואומר שעניין רמת הלימודים ניתן ליישוב באמצעות קצת סטטיסטיקה פשוטה (גם אם לא נעימה לכל אחד). זה הולך ככה (בהכללה):

רף הקבלה לאוניברסיטאות גבוה יותר, כלומר סטטיסטית, אנשים מוצלחים יותר מתקבלים ללימודים באוניברסיטאות, כלומר בתנאי לימודים שווים ביחס למכללות, אותם אנשי אוניברסיטה יוציאו ציונים גבוהים יותר, בממוצע. לכן, אם הציונים לא גבוהים יותר מבמכללות, ככל הנראה זה בגלל רמת הלימוד הגבוהה יותר באוניברסיטה, ולא בגלל שרמת הלימוד זהה.

זה על קצה המזלג. אני יכול לגבות את זה מניסיוני האישי, בתור אחד שהלימודים לבגרות ולפסיכומטרי עברו לו בקלות יתרה, אבל באוניברסיטה אכל מרורים, אני מאמין שמישהו שאין לו 95+ בבגרות במתמטיקה 5 יחידות וציונים דומים בשאר הדברים (אני לא בטוח עד כמה הפסיכומטרי מייצג, אבל בטח גם אותו אפשר להכניס לשקלול), יתקשה הרבה יותר באוניברסיטה מאשר במכללה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני הולך דווקא עם ליביו. אחרי שעשיתי שנה אחת בבן גוריון ושנה אחת באפקה, אני יכול להגיד שהרמה הלימודית לא שונה בהרבה.

ניסוח יותר טוב יהיה להגיד שבאוניברסיטה לפעמים "סתם" מלמדים אותך יותר (אני מתמקד כרגע בקורסים הבסיסיים של הפיזיקה והמתמטיקה), רק כדי לבדוק אם אתה יכול להתמודד, למרות שלא יהיה לך לזה שום שימוש בהמשך התואר.

הסיבה למצב הזה היא בגלל מה שרוני התחיל להסביר, מכיוון שיש להם רשימת המתנה ארוכה, הם יכולים להרשות לעצמם לנפנף אנשים ע"י "הקשחת החומר הנלמד" (אם זה במתן תרגולים קצרים יותר, לא להחליף מתרגלים גרועים, להגדיל את החומר התיאורטי למרות שאין שום תרומה להמשך התואר), ובכך לגרום לאנשים להכשל (וזה שהם נכשלים לא אומר שהם לא יהיו מהנדסים מוצלחים, פשוט יכול להיות שהם לא מסתדרים עם נושא תיאורטי כזה או אחר).

מה שכן אני חייב לציין זה שהמרצים והמתרגלים במכללה פשוט עולם אחר. המרצים במכללה (רובם) מגיעים כדי ללמד, בניגוד לחלק מהמרצים באוניברסיטה, שנראים כאילו הכריחו אותם באיומי אקדח להכנס לכיתה.

אם אני אנסה לנסח את זה בצורה יפה יותר, פגשתי במכללה הרבה יותר מרצים שרוצים/אוהבים ללמד מאשר באוניברסיטה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אלעד, קושי הוא קושי (ולא ההוא משפט קושי) אם באוניברסיטה קשה יותר, אז זה קשה יותר, ואם מישהו סיים דבר קשה יותר זה אומר שהוא הוכיח משהו שאחר לא הוכיח.

לדעתי האישית ההבדל בגישה הוא שמכללה קצת יותר מנסים להכין אותך לחיים (ממש קצת) ובאוניברסיטה פשוט נסים לייצר מיספרים שמתפלגים נורמאלית.

אני הייתי מעדיף לקחת בן אדם שגם לימדו אותו משהו ולא רק שלחו אותו מכיתה לכיתה.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

פורסם

אלעד מותר לשאול למה עזבת את בן גוריון?

בקשר למרצים : זה ידוע שבמכללות המרצים ברוב המקרים הם מורים ומוסמכים ללמד ובאוניברסיטה מדובר בחוקרים מוכשרים אשר על הדרך צריכים להרצות ולעתים זה יושב להם כמו קוץ בתחת.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
להגדיל את החומר התיאורטי למרות שאין שום תרומה להמשך התואר), ובכך לגרום לאנשים להכשל (וזה שהם נכשלים לא אומר שהם לא יהיו מהנדסים מוצלחים, פשוט יכול להיות שהם לא מסתדרים עם נושא תיאורטי כזה או אחר).

עם כל הרעל שיש לי לשפוך על האוניברסיטה (ותאמין לי, יש לי), בעניין הזה אני לא מסכים איתך. לחומר התיאורטי יש חשיבות רבה יותר משנדמה לך, לא רק מבחינת העמקת הידע, אלא גם במובן של לגרום לבנאדם לחשוב. לא חוכמה ללמד אותו פרקטיקה בלבד, כי אז הוא יעבוד כמו תוכי ולא יחשוב בעצמו. אפשר להקביל את זה ל-4 ו-5 יחידות מתמטיקה בבגרות. ב-4 יחידות מלמדים טכניקות לפתור שאלות. ב-5 מלמדים גם לחשוב בעצמך.

וכמובן, אני לא טוען שאין מכללות שמלמדות תיאוריה ולא טוען שאין בוגרי מכללות שמבינים את התיאוריה מצוין.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, אתה עובד בתחום ההנדסה?

פורסם
אלעד מותר לשאול למה עזבת את בן גוריון?

בקשר למרצים : זה ידוע שבמכללות המרצים ברוב המקרים הם מורים ומוסמכים ללמד ובאוניברסיטה מדובר בחוקרים מוכשרים אשר על הדרך צריכים להרצות ולעתים זה יושב להם כמו קוץ בתחת.

הייתי "על תנאי" ולא עמדתי בממוצעים בשנה א'.

רוני, אמת ויציב, אני מאוד מסכים אתך בכלליות, אבל לא במקרה הפרטי הזה כאשר מדובר בהנדסה.

סתם דוגמא שקפצה לי לראש, קורס תכנות בשפת C שמטרתו להקנות לסטודנט שלא לומד הנדסת תוכנה טעימה מעולם התכנות כדי להבין "איך מחשב חושב" ודרך פתרון של אלגוריתם. במבחן אמורים לבדוק בעיקר איך אתה ניגש לפתרון הבעיות ולא אמור להיות חפירה אחת גדולה בכל הניואנסים הקטנים של עולם התכנות. הידע הכללי הנוסף הזה לא יתרום שום דבר למהנדס מכונות ולא יעזור לו להיות מהנדס טוב יותר.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אין מה לעשות, מחפשים להפיל אותך בכל מחיר במבחנים.

אתה בא למבחן שלא עוסק בכלל בקורס או שמבקש תובנות מוגזמות.

אני למשל עשיתי 4 מועדים בתכנות הזה כי בכל פעם אמרו לי שה"סיבוכיות" של התוכנית שרשמתי היא לא המיטבית. התוכנית טובה והכל בסדר אבל היא בזבזנית במשאבים ולכן כיסחו לי את כל השאלה (ובמבחנים של 3 שאלות, כשמכסחים לך שאלה או שתיים אין לך סיכוי)

בגלל זה אמרתי : מי שהגיע לקו הסיום והצליח לעמוד בדרישות ובממוצעים בכל הגיהנום הבלתי אפשרי הזה, הוא ראוי להערכה.

והמעסיקים יודעים את זה.

אני מבטיח לך שאם היית עומד בדרישות, כן היית מעדיף להמשיך שם.

ליביו, עם כל הכבוד, הסיפורים של "בחרו" במכללה אחרי שהיו באוניברסיטה מזכירים לי את מקרה: התפטר או פוטר במקרה של מקום עבודה. תמיד יש את הויכוח : גם אם פיטרו אותך אתה רוצה להציג את זה שעזבת לדרך חדשה. (עניין של כבוד).

אני לא רומז לשום דבר, מלבד העובדה שלפעמים, וזה לגיטימי, רואים שזה קשה מדי ולא מתאים ומחליטים לעשות צעד לכיוון אחר.

היו לא מעט בשנה א' אצלנו שפרשו אחרי שנה אחת, אחוז נוסף נשר בשנה ב' בגלל שלא עמד בציונים ובדרך כלל מי שהגיע לשנה ג' כבר המשיך עד הסוף. (4 שנים)

נ.ב. אתה שואל אותי אם הייתי מוכן לחזור על כל זה שוב? כנראה שלא. בחיים לא :)

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

כמו שאמרתי - אני לא יכול להכליל - אני יכול להגיד את העניין מבחינתי.

לי אין שום עניין של "כבוד" כזה או אחר - אני כבר עובד בתחום וכבר בפיתוח בתחום ספציפי שאני רציתי. (והגעתי לרעיונות בחברות שבטופ של הטופ בתחומים שכיוונתי אליהם) , אבל זה שילוב של אני , לימודים , ניסיון וקשרים.

על סמך לימודים בלבד (בתור תואר ללא ניסיון) יעדיפו בוגר אוניברסיטה לתפקידי פיתוח , וגם אז יהיו לו חיים קשים.

(בימינו גם מועמד מתחיל צריך שנתיים ניסיון כן ? :) עצוב אבל אמיתי)

מבחינתי - אני בחרתי ללמוד איפה שלמדתי , והייתי בוחר ללמוד שם שוב.

ד"א - אחוז הנושרים במחזור שלי - סביבות 40 אחוז לא סיימו מאלו שהתחילו , כי לא ממש היה קל.

אבל היה מעניין מאוד ומהנה מאוד (למרות שהיה קשה).

כשאתה לומד במוסד כמו שאני למדתי ובאוניברסיטה , אתה מבין את ההבדלים.

ההבדל הוא לא בקושי , אלא במסביב ובאיכות הלמידה בכיתה.

ליביו

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...