Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הנדסת תוכנה- אפקה או HIT

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5564 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אתה מתכוון לעבוד בתור מתכנת אחר כך, תחסוך לעצמך את השנה אקסטרא ותלמד מדעי המחשב.

ההבדל בתארים הוא מאוד שולי, וגם אם תרצה להמשיך לתואר מתקדם ויהיו חסרים לך קורסים - אז עושים השלמות וסוגרים את הפינה הזאת. בכל מקרה התארים המתקדמים בתחום הם לא קלים בכלל.

יש עדיין מעט הבדל בתפיסה בין בוגרי מכללות לבוגרי אוניברסיטאות שלדעתי ברובה היא לא מוצדקת. בתור מישהו שראיין בעבר בחברות קטנות וגדולות, ומראיין בהווה - זה לא הפרמטר היחידי שמסתכלים עליו.

למען הסר ספק אני עשיתי תואר ראשון במדעי המחשב בבין תחומי, ולא הייתה לי בעיה למצוא עבודה וגם לא לחברים שלי. לאלה שהוציאו ציונים בינוניים היה הרבה יותר קשה בהתחלה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כנ"ל - גם אני בבין תחומי , למצא עבודה זה תמיד מאתגר - אבל בא נגיד שכמעט כל המחזור שלי עובד בתפקידים טובים בתחום

(לעומת זאת אני מכיר לא מעט בוגרי אוניברסיטאות בתפקידים מגוכחים או שלא בתחום , זה תלוי גם בבן אדם בסופו של דבר)

בבוגרי אפקה או HIT ד"א , אני לא נתקלתי במהלך עבודתי בכלל.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

קודם כל גלוי נאות:אני לומד באפקה שנה שלישית, הנדסה מכנית.

צביקה, ממתי הדו"ח הנ"ל?

לאפקה הייתה בעיה גדולה של שם, אני עד ממקור ראשון שהרמה והדרישות קופצות כל שנה, הדרישות היום מסטודנט באפקה גבוהות בהרבה ממה שהיה לפני כמה שנים.

ישנן דרישות שלא קיימות במוסדות אחרים כמו בחני אמצע שחייבים להיות מעל 60, יש אוניברסיטאות שבוחן אמצע הוא למען הסטודנט בלבד.

כשאני לומד למבחנים אני פותר גם מבחנים של אותם מרצים מקורסים שהם מלמדים באוניברסיטה, הרמה אותה רמה, יש שאלות שחוזרות על עצמן אחד לאחד.

כמובן שלא הכל ורוד ויש לי גם טענות למכללה, אבל רובן דווקא ישכנעו מעסיקים (מקפיצים רמה בלי להודיע אמרתי כבר?).

לגבי מקום עבודה, אין ספק שרוב המראיינים, בעיקר בגלל שהם באו מאוניברסיטאות, עדיין שבויים בגישה שאוניברסיטה זה רמה יותר גבוהה. ולכן לבוגר טכניון, ת"א או ב"ש יהיה קל יותר מאשר בוגר מכללה, לאומת זאת אני לא חושב שבוגר אפקה יתקשה להתמודד מול בוגר HIT , אריאל, סמי שמעון או בראודה.

הכל תלוי בתחום ובמעסיק הספציפי.

אגב לגבי רמה, בבן גוריון כמעט כל מבחן נגמר עם פקטור, באפקה מרצה שנתן פקטור הושעה מלימוד (אני לא זוכר לכמה זמן בדיוק).

בקיצור אפקה היום בתהליך של ביסוס מעמד, קשה מאוד להיות זה שזה קורה על הגב שלו, אבל לדעתי מי שיתחיל עכשיו ללמוד עכשיו כבר יהנה משם יותר מבוסס בתעשיה.

פותח השירשור, בכל מקרה איפה שלא תהייה אם לא יהיו לך ציונים טובים יהיה לך קשה מאוד למצוא עבודה, אם יהיו לך ציונים טובים אתה תמצא עבודה.

(הבהרה: אני לא יודע מה הרמה של HIT מול אפקה כי אני לא לומד את התואר הרלוונטי)

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
אם יהיו לך פרוטקציות או קשרים טובים אתה תמצא עבודה.

תיקנתי את המשפט המסכם בהודעה הקודמת :lol:

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

המכון הטכנולוגי חולון מבחינת מקצועות ההנדסה נחשב למכללה הטובה ביותר בארץ.

גם מעסיקים מסתכלים על זה ככה.

המכון הטכנולוגי (ולא HIT שזה נסיון עלוב לחקות את MIT) היה שנים רבות תחת חסותה של אוניברסיטת ת"א והעניק תואר של אוניברסיטת ת"א, בסביבות 2002 או 2003 הופסקה הענקת תואר של אוני' ת"א וניתן תואר עצמאי, עם זאת עד היום יש פה ושם מרצים משותפים או סילבוסים דומים (אם כי בחינות יותר קלות).

[חבר טוב שלי למד במקביל אליי בחולון (אני באוני' ת"א) והשווינו כל הזמן סילבוסים וחומרים.]

אחרי חולון מבחינת הנדסה נמצאת אפקה. אני מכיר כמה חברי פורום שלומדים שם ויצא לי לדסקס אבל לא ממש מקרוב את תוכניות הלימודים ורמת הקושי.

המכללה ת"א יפו בכלל לא נחשבת משהו שווה להתעכב עליו , המכללה למנהל ,שנקר וכו' אלו מקומות שיודעים בתעשיה שאתה משלם כסף, מקבל תואר. כנ"ל עם הבין טחונים שבד"כ מסודרים בכל מקרה מראש במשרות ורק צריכים חותמת גומי.

אפרופו מכללות:

מי שראה היום פגוש את העיתונות עם מנכ"ל סלקום שדיבר על כך שאצלם בארגון לא מוכנים לשמוע בכלל על בוגרי מכללות ואם כן, אז לא בתפקידם המקורי - יכול להבין בדיוק על מה אני מדבר כשאני אומר ששווה לפעמים להתאמץ יותר וללכת על אוניברסיטה גם אם זה אומר לשפר בגרות או פסיכומטרי .

גם אצלנו בחברה (חברה בינלאומית עם מספר כמעט 4 ספרתי של עובדים כולל מפעלי ייצור ומחלקת פיתוח גדולה) , כל מחלקת הפיתוח מכילה מהנדסים מהטכניון / אוני' ת"א וקצת מב"ש (וזו מחלקת פיתוח גדולה).

לעומת זאת מחלקות ה QA, תמיכה , בדיקות אוטומטית (ATE) וכו' - מאויישות כולן על ידי מהנדסים ממכללות שונות. אלו מחלקות שיש מעליהן תקרת זכוכית כלומר אין שום סיכוי להתקבל לפיתוח ולצמוח בתוך הארגון. על הנדסאים אין בכלל מה לדבר, הם עובדים בתפקידי ייצור זוטרים.

זה רק מחזק את דבריו של ידידי צביקה פיק.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

צביקה, ממתי הדו"ח הנ"ל?

הדו"ח הזה מסוף 2007.

בקיצור אפקה היום בתהליך של ביסוס מעמד, קשה מאוד להיות זה שזה קורה על הגב שלו, אבל לדעתי מי שיתחיל עכשיו ללמוד עכשיו כבר יהנה משם יותר מבוסס בתעשיה.

אכן, אפקה בתהליך של ביסוס מעמד בשנים האחרונות לאחר שקיבלו דו"ח מאוד לא מחמיא שאיים לסגור את המוסד לאלתר. הבעיה היא שמוניטין זה משהו שקשה מאוד לבנות, ולבנות אותו כמו שצריך לוקח שנים ארוכות. לטכניון לקח 80 שנה לצבור את המוניטין שלו. לאוניברסיטת בן גוריון "רק" 30. אפקה כנראה לא תעשה את זה בתוך פחות מעשור.

אז נכון, מאז 2007 הרמה עלתה והמכללה השתפרה, ויכול מאוד להיות שאם היו עורכים את הדו"ח היום התוצאות היו שונות. אבל בתודעה של המעסיקים התוצאה כבר נקבעה. ובסופו של דבר, המהנדס הכי טוב בארץ לא שווה כלום אם הוא לא מצליח להתארגן על רעיונות עבודה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אוקיי , אני מבין את הכיוון הכללי. וברור לי שעדיף כמובן אוניברסיטה- מצד שני אני מאמין שבוגרי מכללה עם תואר במדעי המחשב

לא מוכרים פלאפל וגם לא עובדים בשטיפת מכוניות וכו'..

ולמרות שלרוב האנשים שהגיבו פה יש ניסיון של כמה שנים טובות, אני חייב להאמין שההבדל בין מכללה לאוניברסיטה

הוא בפתיחת הדלת- אחרי זה הכל תלוי בבן אדם ובידע שהוא בא איתו.

אז אחרי שירדתי מאפקה.

מדעי המחשב: מכון טכנולוגי חולון או המכללה האקדמית ת"א יפו?

😈Seat Leon Cupra 280😈

פורסם

מקס, קרא שוב את ההודעה של אייל. הוא סיכם את נושא ה"אקדמית" בצורה קצרה אך ממצה להחריד.

אתה צודק, בוגרי המכללות לא מוכרים פלאפל או שוטפים מכוניות. אבל אם תקרא שוב את הציטוטים שהבאתי מתוך הדו"ח של המל"ג ואת מה שכתב אייל בהודעה שלו תראה שנקודת הפתיחה שלהם בהרבה מאוד מקרים נמוכה משמעותית מזאת של בוגרי האוניברסיטאות.

אל תזלזל בעניין של פתיחת הדלת. אתה יכול להיות המהנדס הכי שפיץ בעולם, אבל אם לא יזמינו אותך לראיונות עבודה יהיה לך מאוד קשה לעשות עם זה משהו. התחרות בשוק התוכנה מאוד גדולה, ואם אתה לא רוצה להיות חוטב העצים ושואב המים של עולם התוכנה אתה צריך את נתוני הפתיחה הכי טובים שאתה יכול להשיג. יש כאלו שיש להם קשרים מהבית (אם בעקבות האבא המנכ"ל או אם בעקבות השירות הצבאי הטכנולוגי) ואז נתוני הפתיחה שלהם מצויינים גם אם תואר ממכללת "גבי ובניו על האש", ויש כאלו שצריכים את החותמת של מוסד אקדמי מוכר ומכובד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מחזק.

אני לא חושב שזה שמישהו למד במכללה ולא באוניברסיטה אומר שהוא פחות מוכשר או פחות חכם או כל דבר אחר,

זה רק אומר שמי שלמד באוני' שאף למצויינות עוד בטרם התואר הראשון,לא בחר בדרך הקלה ושהוא עבר לא מעט מכשולים בדרך להשגת התואר.

(ומי שעשה תואר בהנדסה באוניברסיטה יודע כמה חצץ הוא אכל במשך 4 השנים, מדובר בסיוט מתמשך)

אני למשל עשיתי בגרות חוזרת במתמטיקה 5 יחידות כדי להתקבל לאוני' ת"א כי הציון שהשגתי בתיכון בזמנו לא היה מתאים.

הדרך הקלה היתה לומר : יאללה נלך למכללה וזהו.

בשורה התחתונה: מכללת ת"א יפו היתה צריכה ליפול הרבה לפני אפקה ואם אתה רוצה להיות ראש לשועלים, אז חולון היא הבחירה הנכונה.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• חברי המעגל הראשון
פורסם
מחזק.

אני לא חושב שזה שמישהו למד במכללה ולא באוניברסיטה אומר שהוא פחות מוכשר או פחות חכם או כל דבר אחר,

זה רק אומר שמי שלמד באוני' שאף למצויינות עוד בטרם התואר הראשון,לא בחר בדרך הקלה ושהוא עבר לא מעט מכשולים בדרך להשגת התואר.

(ומי שעשה תואר בהנדסה באוניברסיטה יודע כמה חצץ הוא אכל במשך 4 השנים, מדובר בסיוט מתמשך)

אני למשל עשיתי בגרות חוזרת במתמטיקה 5 יחידות כדי להתקבל לאוני' ת"א כי הציון שהשגתי בתיכון בזמנו לא היה מתאים.

הדרך הקלה היתה לומר : יאללה נלך למכללה וזהו.

בשורה התחתונה: מכללת ת"א יפו היתה צריכה ליפול הרבה לפני אפקה ואם אתה רוצה להיות ראש לשועלים, אז חולון היא הבחירה הנכונה.

סליחה, אבל מאיפה כל ההכללות האלו?

לא שואפים למצויינות??

עשית שם תואר שאתה אומר שלא אוכלים שם חצץ? 60% נכשלים בקורס זו לא מילה גיסה, בדיוק כמו בת"א.. לא מחלקים תארים ולא בטיח.

לא למדתי בת"א או לחילופין באף מקום אחר לכן אני לא משווה (בניגוד אליכם) למקומות אחרים, תסתכלו קצת במשרות דרושים ותראו שרשום בוגרי אונ' או המכללה האקדמית אולי זה אומר משהו.

מעבר לזה שכל החברים ללימודים עובדים בחברות הנחשקות בשוק ובמישרות בכירות ללא כל "תקרת זכוכית"...

דורון - בוגר האקדמית.

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם
סליחה, אבל מאיפה כל ההכללות האלו?

לא שואפים למצויינות??

עשית שם תואר שאתה אומר שלא אוכלים שם חצץ? 60% נכשלים בקורס זו לא מילה גיסה, בדיוק כמו בת"א.. לא מחלקים תארים ולא בטיח.

לא למדתי בת"א או לחילופין באף מקום אחר לכן אני לא משווה (בניגוד אליכם) למקומות אחרים, תסתכלו קצת במשרות דרושים ותראו שרשום בוגרי אונ' או המכללה האקדמית אולי זה אומר משהו.

מעבר לזה שכל החברים ללימודים עובדים בחברות הנחשקות בשוק ובמישרות בכירות ללא כל "תקרת זכוכית"...

דורון - בוגר האקדמית.

ראיתי גם מבחנים עם יותר נכשלים, ובניגוד לב"ש אין פקטורים ומתנות, אבל כמו שאמרו : לוקח הרבה זמן לבנות שם, אתה לא תשכנע אף בוגר אוניברסיטה שבוגר מכללה טוב בדיוק כמוהו, ולא משנה כמה טוב תהייה.

אני לומד מכונות ובקורס אלקטורניקה שלנו קיבלתי שאלה על מגברי שרת, שלחתי אותה לחבר שלומד חשמל בבאר שבע, ויש לו ציונים טובים.

הוא לא הצליח להתמודד איתה ובסוף מי שעזר לי היה בוגר אפקה שמעביר שיעורים פרטיים.

בפועל הרמה באוניברסיטה לאו דווקא גבוהה יותר, אבל זה מה שרוב המעסיקים חושבים, ולכן יהיה קשה לצאת לשוק עם תואר של מכללה, כל מכללה.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

פורסם

דורוזן, שואפים למצויינות = עושים הכל כדי להתקבל למוסד הטוב ביותר.

כשאתה אומר שבוגרי האקדמית עובדים בחברות הנחשקות בשוק, אתה מתכוון לשוק מחנה יהודה או שוק הכרמל?

סתם סתם :D

נ.ב. אני לא בטוח ש60 אחוז נכשלים זה מאותה סיבה בשני המקומות.

שנינו יודעים שללכת ללמוד באקדמית זה להתפשר ולבחור בדרך הקלה, הרי היה אפשר לעבוד קשה כמה חודשים לשפר ציונים ופסיכומטרי אם צריך ולהתקבל למוסד יותר טוב.

גם אני בזמנו נרשמתי לHIT (שקרוי כיום) ואז אמרתי לעצמי : גיסנו, אתה מתפשר. תנסה להתקבל לאוני' ,אם לא תצליח, תמיד יש את חולון אבל לפחות תדע שנתת הכל כדי להכנס למקום הטוב ביותר.

אומי5, אני לא חושב שאני או כל בוגר אוניברסיטה יותר טוב מאף אחד פה, אבל אני חושב שגם לאנשים טובים יותר ממני שלמדו במכללות, לא יהיה את הצ'אנס שאני אקבל כבוגר אוניברסיטה כי הם מתוייגים בצורה מסויימת. (בצדק או לא בצדק)

הסילבוס או מה למדת בכלל לא מעניין את המעסיק, הוא פשוט יודע שעברת הרבה יותר קשיים כדי להגיע לקו הסיום מאשר בוגר מכללה והוא יודע שזה שהתקבלת אומר שגם שם עברת קשיים לא מעטים.

הרי אין מישהו שיש לו נתוני קבלה לאוני' ובוחר במכללה סתם כי בא לו. נכון ?

בכל מקרה, קצת חרגנו מנושא השרשור.

מבחינתי ולפי ההיכרות שלי עם השוק , הדירוג של מה שנאמר כאן הוא :

HIT

אפקה

מכללת אריאל בשומרון

מכללה אקדמית ת"א-יפו (שבכלל לא נספרת בהייטק)

אם בא לכם לקבל תואר ששווה בדיוק אותו דבר רק לשלם פי 3 , יש את הבין טחונים ואת המכללה למנהל

כל מה שאמרתי זה מתוך אכפתיות לא מתוך התנשאות

באמת, מצידי שכולם ילכו ללמוד במכללות, זה רק יעלה את הערך שלי בשוק...

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אייל - אני יודע בדיוק מה זה לשאוף למצויינות 8) בסופו של דבר הלימודים זה האמצעי ולא המטרה - העיקר שתעבוד איפה שאתה רוצה ובמה שאתה רוצה.

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם

נכון , אבל זה לא רק אמצעי.

היום אני לומד תואר שני לא כי אני צריך את זה אלא כדי להפעיל את הראש, להתעסק בעוד דברים חוץ מהעבודה וללמוד דברים שמעניינים אותי בלי הלחץ של תואר ראשון.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

שנינו יודעים שללכת ללמוד באקדמית זה להתפשר ולבחור בדרך הקלה, הרי היה אפשר לעבוד קשה כמה חודשים לשפר ציונים ופסיכומטרי אם צריך ולהתקבל למוסד יותר טוב.

גם אני בזמנו נרשמתי לHIT (שקרוי כיום) ואז אמרתי לעצמי : גיסנו, אתה מתפשר. תנסה להתקבל לאוני' ,אם לא תצליח, תמיד יש את חולון אבל לפחות תדע שנתת הכל כדי להכנס למקום הטוב ביותר.

אומי5, אני לא חושב שאני או כל בוגר אוניברסיטה יותר טוב מאף אחד פה, אבל אני חושב שגם לאנשים טובים יותר ממני שלמדו במכללות, לא יהיה את הצ'אנס שאני אקבל כבוגר אוניברסיטה כי הם מתוייגים בצורה מסויימת. (בצדק או לא בצדק)

הסילבוס או מה למדת בכלל לא מעניין את המעסיק, הוא פשוט יודע שעברת הרבה יותר קשיים כדי להגיע לקו הסיום מאשר בוגר מכללה והוא יודע שזה שהתקבלת אומר שגם שם עברת קשיים לא מעטים.

הרי אין מישהו שיש לו נתוני קבלה לאוני' ובוחר במכללה סתם כי בא לו. נכון ?

נראה לי שלא הבנת את כוונתי, התכוונתי שבוגרי אוניברסיטה תמיד ימשיכו לחשוב שהם עבדו יותר קשה.

תנאי קבלה זה שלב מאוד קטן בתואר שלך.

כמו שאמרתי יש מבחנים שלמים שאני יכול להראות לך שהם כמעט אחד לאחד בת"א ואצלינו, ההבדל ההעיקרי הוא בכמות האנשים בכיתה, שכאן באמת במכללה יותר נוח.

הקשיים אותם קשיים ברוב רובם של המיקצועות, ההבדל הוא שהמראיינים בוגרי אוניברסיטה, והם שבויים באותה גישה שלך, ולכן בהחלט יותר קשה לבוגרי מכללות למצוא עבודה טובה.

כשבוגרי מכללות יצליחו להשתלב ולהוכיח שהם מתמודדים עם התפקיד באותה רמה ויותר טוב והם יתחילו לראיין, התארים יהיו שווים אותו דבר.

וזה כמובן יקח הרבה שנים.

ולכן אני טוען שמי שיכול להתקבל לאוניברסיטה שיעשה את זה כי הוא ימצא עבודה יותר בקלות, לא כי הוא עבד קשה יותר, אלא כי המראיין חושב ככה.

• תוכן חדש...