Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5586 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ֿאת הרכב קניתי בחודש אוקטובר האחרון וכל חודש אני בודק שמן ונוזל קירור

והיום שמתי לב כי מפלס נוזל הקירור ירד במשהו כמו 1.5 - 2 סנטימטרים ממיכל העיבוי סהכ מחודש אוקטובר האם זה נורמלי לאבד כמות כזו בכמעט חצי שנה?

כיום הנוזל שלי בצבע ירוק כהה , איזה נוזל קירור אני צריך לקנות לרכב שלי והאם אני צריך לרוקן את כולו לפני שאני ממלא מהחדש או שפשוט אפשר למלא עליו?

אני רוצה להשלים את ה 2 סנטים החסרים

תודה רבה.

• ספונסר פורום
פורסם

באופן כללי ברכב תקין לא אמור להיות איבוד של נוזל קירור, או שמדובר באיבוד מאוד קטן של נוזל קירור. אני לא הייתי קופץ למסקנות ומכריז על תקלה ברכב, אבל זה בהחלט משהו שאתה צריך לעקוב אחריו אחת לכמה שבועות.

כשמשלימים נוזל קירור רצוי לעשות זאת עם נוזל קירור מאותו הסוג שקיים במערכת. הצבע לא אומר יותר מידי, יש המון נוזלים בצבע ירוק.

אם חסרים רק שני סנטימטרים והמפלס עדיין בטווח התקין עדיף שתשאיר את זה ככה ולא תנסה להוסיף כמות זעירה של מים שאין לה השפעה רבה על קירורו של הרכב.

פורסם

אני מציע שתרוקן את מערכת הקירור מהנוזל היישן ותעבור לשימוש בנוזל קירור מקורי של הייצרן שנקרא Genuine Mazda Long Life Coolant FL22.

הנוזל המקורי אשר ניתן לרכישה במוסכי הרשת מספק הגנה מקסימלית לרכיבי מערכת הקירור כנגד היווצרות חלודה, קוויטציה, רתיחה ועוד...

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, אפשר להשתמש ברכב הזה גם בנוזל G12 של הVAGיות?

(כי אני זוכר שפעם צביקה אמר שהוא משתמש לרכב שלו בנוזל הגרמני).

קובי

פורסם

אז מה אתם אומרים האם אפשר למלא את ההפרש עם מי ברז?

האם אני יכול להחליף את הנוזל לבד במידה ואני אקנה את הנוזל?

אני יכול לומר לכם שיש לי בעיה בממיר הקטליטי והוא פחות אפקטיבי ואני כנראה אצטרך להחליפו , אני לא יודע אם יש לזה קשר לאיבוד המים .

בנוסף לפני חודש וחצי ביצעתי במוסך מרכזי ניקוי עם ספרי באיזור של הפלאגים ויצא מלא זבל שחור מהאגזוז עם קצת מים אני חושב ועשן לבן אבל במוסך אמרו לי שזה תקין לחלוטין עקב הניקוי .

אני מעלה לכם את כל הנתונים כי אולי הם קשורים.

במידה והם לא קשורים איך כדי להתחיל את המעקב אחר איבוד הנוזל?

ודבר אחרון האם יש כאן באמת אנשים שלא היה חסר להם אף פעם נוזל קירור ותמיד הוא נשאר על אותו מפלס ? ואני מדבר על רכבים בני 7 לפחות.

• ספונסר פורום
פורסם

אתה יכול למלא את החוסר הקטן של נוזל הקירור במי ברז, אבל זה לא מומלץ במיוחד.

החלפה של נוזל קירור אינה מאוד מסובכת בתנאים ביתיים. שים לב שכדי לבצע את ההחלפה כמו שצריך ולהחליף את כל נוזל הקירור אתה צריך לנקות את כל המערכת כולל פתיחת הטרמוסטט, ואת זה לא כולם יודעים לעשות לבד.

אין קשר בין אפקטיביות הממיר לאובדן נוזל הקירור.

פורסם

טוב אז לפני שעה ירדתי לרכב לבדוק את העניין והוספתי סנטימטר מים מזוקקים למיכל העיבוי וחיפשתי אחר נזילות ולא מצאתי כלום.

לאחר מכן התנעתי את הרכב ושמתי לב שלאחר התנעה המפלס של נוזל הקירור במיכל העיבוי עלה בסנטימטר לפחות כך שאולי אין לי איבוד נוזלים ופשוט פעם שעברה שבדקתי זה היה עם רכב מונע או חם.

בכל אופן עכשיו כאשר הרכב כבוי מפלס נוזל הקירור במיכל העיבוי הוא בדיוק על הקו של FULL אני יבדוק עוד חודש מה המצב כאשר הרכב קר.

אני מוסיף תמונות של פקק הרדיאטור אולי אפשר לראות משהוא , אולי הוא לא מתאים?

וגם ראיתי איזור שנראה כאילו יש שם קורוזיה או לא יודע מה . זה נראה כמו חומר לבן והבורג נראה קצת חלוד אבל אם אני משפשף את האזור אז הוא חוזר לצבע המקורי שלו .

הנה התמונות:

http://img153.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=img0303n.jpg

• תוכן חדש...