Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיה פורטה החדשה (היגוי)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5591 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמן נסיעת מבחן ברכב שמתי לב להגה קצת שונה ממה שאני התרגלתי עד עכשיו. בעמידה קל לסובב אותו והוא מרגיש בסדר, אבל בנסיעה הוא מרגיש די קשיח ולפעמים אפילו לא נוח. ז"א לפעמים מורגשות תזוזות קטנות ופתאומיות ונראה לשניה שהרכב מאבד שליטה. כאילו ההגה מתוכנן לזוז כפי הרכב מורה לו ולא אני. פשןט ניתן להרגיש שההגה לא קל כל הזמן. לפעמים הוא מקשיח בצורה פתאומית. די קשה להסביר את זה, אבל זה מה שהרגשתי בנסיעה. שאר הדברים נראים בסדר, למרות שהמנוע קצת רועש.

מה דעתכם על מה שסיפרתי? האם זו באמת בעיה? או שמתרגלים לזה? אשמח לשמוע ממי שנסע ברכב או שיש לו אותו.

פורסם

מה שאתה מתאר יש ברכבים שההגה מתוגבר חשמלית,לא יודע עם יש דבר כזה בקיה וגם לא נתקלתי במישהו שחווה את זה,אני מניח שלמי שיש רכב כזה יוכל לתת לך פרטים מלאים לאחר מספר רב של נסיעות.

פורסם

צברתי עם הפורטה כבר כמעט 8000 קילומטר בתקופה מאוד קצרה.

לא נתקלתי בתזוזות פתאומיות אבל מדובר בהגה מאוד מוזר עם תגבור חשמלי מוגזם, לדעתי הוא קל מדי בכל המהירויות ולא נתקלתי בהתקשות. בנוסף הוא ממש לא מתקשר ולא מאוד נעים לשימוש.

אם ההגה ביונדאי I30 שהייתה הרכב הקודם שלי היה לא אחיד ובעל שטח מת מלאכותי במרכזו אז של הפורטה אחיד אבל קל מדי בכל המהירויות ומרגיש מת בידיים.

מלבד ההגה אני התחברתי לרכב. רעש המנוע דווקא מבודד למדי ולי עוד יש את הדגם הישן עם 4 הילוכים.

תא הנוסעים מפתיע באיכותו ובסוג החומרים ממנו הוא עשוי ולדעתי עולה על זה של האחות יונדאי I30.

הרכב זריז ושקט וגם מרווח למדי. הנוחות טובה ושיכוך המהמורות בסדר גמור וצריכת הדלק מאוד דומה לזו ביונדאי כלומר בנסיעות רגועות קל מאוד להגיע ל-12 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת. פונקצית הטיפטרוניק שלא הייתה קיימת ביונדאי גורמת לי דווקא לתת בגז קצת יותר בעיקר בתאוצות ביניים.

אשמח לענות על שאלות נוספות בקשר לרכב.

פורסם

niro007

כן לפי מה שאני יודע ההגה של הפורטה החדשה אכן חשמלי.

יש לי חבר שנוסע על פורטה חדשה והוא אומר שההפך ההגה ממש קליל ואפילו מדי, לא יודע מאיפו באה הקשיחות שאתה מדבר עליה.

והרעש דווקא לא מוגזם ואפילו די שקט לפי דעתי.

:beerchug:

:ok:

פורסם

רב הזמן ההגה בסדר, אבל יש רגעים שבאמת ניתן להרגיש שאתה מאבד שליטה על הרכב. ההגה באמת לפעמים נהיה קשיח ומתנגד לפעולות שלך. לדעתי זה לא נוח ואפילו ניתן להגיד לא בטיחותי. שמתי לב שההגה גם קטן יחסית מבחינת גודל. אבל חוץ מזה הרכב בסדר. אבל לדעתי זו באמת בעיה שמשפיע על ההחלטה לקנות את הרכב. אבל זו דעתי.

פורסם

זה לא בגלל שההגה חשמלי וזה לא בגלל שהוא קל או קשה. להגאים מסוימים יש בעיית תגבור סביב המרכז. מזה נובעת תחושת ה"משיכה" לשני הכיוונים, כאילו קשה לשמור על ההגה ישר לחלוטין בשיוט בכביש המהיר. לא צריך לדאוג, הרכב לא יאבד שליטה, אבל זה מעצבן כי זה דורש תיקונים חוזרים ונשנים. עניין דומה יש במיטו של אלפא.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...