Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8056 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנשים , אתמול אני יושב בבית , שומע בום ענקי (ברמה של פיגוע ואני לא מגזים) , אחרי 2 דקות אמבולנסים בלי הפסקה , כבר הייתי בטוח שהיה פיגוע, יורד למטה , הכיביש סגור..

ואז הבנתי שהייתה תאונה קטלנית (מתחת לגשר שמחבר בין העיר למערב) ונהרג שם גם מישהו...

מישהו יכול למסור פרטים בבקשה? תודה מראש

תומר.

דרך אגב , סעו בזהירות... :roll:

יוצא לריס?

פורסם

עברתי שם ברגל (בדרך לבלוקבסטר) זמן קצר אחרי התאונה, כי הכביש היה סגור לתנועת מכוניות.

זוועה. עד עכשיו לא נרגעתי. לא נעים לראות בן אדם מונח בשקית על הכביש ליד רכב של זק"א בזמן שאנשי זק"א גוזרים את כרית האויר הספוגה בדם מהרכב.

מה שקרה זה שנהג שנסע לכיוון מרכז ראשון איבד שליטה, קרע את גדר ההפרדה ונכנס חזיתית ברכב שנסע לכיוון מערב. נהג הרכב הנפגע נהרג, ולפי החלון הקדמי המנופץ של הרכב הפוגע אני מעריך שהנוסע שישב ליד הנהג גם חטף פגיעת ראש קשה.

אנשים - סעו בזהירות! זה פשוט מזעזע.

פורסם

גדר הפרדה ?

על איזו גדר בדיוק אתה מדבר ?

מה שיש שם זו גדר של גינה ! משהו עשוי חוט ברזל שמיועד לעצור לכל היותר הולכי רגל.

מישהו בעיריה צריך לחזור לכיתה ג' וללמוד מחדש חשבון פשוט, כי בקטע הזה התנועה נעה בלפחות 50 קמ"ש לכל כיוון (שבפועל זה הרבה יותר). כלומר תאונה חזיתית תהיה בעוצמה של למעלה מ- 100 קמ"ש ולראיה התוצאות.

נ.ב. - אמנם אני לא גר בראשון כבר כמה שנים, אבל ממה שזכור לי זו בהחלט לא התאונה הראשונה מסוג זה במקום הספציפי.

דני G.

פורסם

במקום הספציפי הזה כבר היו לא מעט תאונות. לפני כמה חודשים היה שם ספורטג' על הגג, ולמיטב ידיעתי פצוע קשה.

הבעיה העיקרית היא עם אנשים שבאים מגהה ועושים את הסיבוב לכיוון מזרח העיר במהירות גבוהה מאוד, מה שגורם להם לתת היגוי וכניסה לנתיב הנגדי.

קטע בטון או גדר מאסיבית יותר נחוץ שם מאוד.

החולמים הגדולים אינם מגשימים את חלומותיהם, הם מתעלים עליהם - אלפרד לורד וייטהד

פורסם

הפניה מגהה קצת רחוקה משם (ממש טיפה 100 -150 מטר אולי),

(אני גר ממש ממש ליד).

ולפי מה שאני תמיד רואה שם (כשאין את הפקק המצעבן), אנשים טסים שם על מהירויות,

וזאת לדעתי אחת הסיבות האוד עיקריות לתאונות שמה, נוסף על הגדר גינה שיש שם,

אבל לא נראה לי שזה תת היגוי, כי בכל זאת יש מרחק מסויים, ורוב התאונות קורות מתחת לגשר.

ואתה בבקשה יכול לפרט על ספורטג' לא שמעתי על דבר כזה (המקרה האחרון שזכור לי זה מל"ג בעומר לפני כמה שנים שאיזה מכוניות גילחה את כל הגדר, ונכנסה לכביש הנגדי.)

אבל אם לאמץ קצת את הזיכרון, היה לפני מספר שבועות (או חודשים :? ), כמות אמבולנסים ומשטרות שהיו במקום...(דרך אגב זה היה שבעות היום? התאונה עם הספורטג'?)

פורסם

דני כתב:

כי בקטע הזה התנועה נעה בלפחות 50 קמ"ש לכל כיוון (שבפועל זה הרבה יותר). כלומר תאונה חזיתית תהיה בעוצמה של למעלה מ- 100 קמ"ש ולראיה התוצאות.

המהירות האמיתית בתאונה חזיתית היא לא סכום שתי המהירויות - אלא המהירות בחזקת שתיים.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
דני כתב:

כי בקטע הזה התנועה נעה בלפחות 50 קמ"ש לכל כיוון (שבפועל זה הרבה יותר). כלומר תאונה חזיתית תהיה בעוצמה של למעלה מ- 100 קמ"ש ולראיה התוצאות.

המהירות האמיתית בתאונה חזיתית היא לא סכום שתי המהירויות - אלא המהירות בחזקת שתיים.

מה?!

אתה בטוח?

אני די בטוח שאתה טועה אלא אם כן יש לך נוסחא לגבות את זה. אני למדתי ש

v+v=2v.

פורסם
דני כתב:

מה?!

אתה בטוח?

אני די בטוח שאתה טועה אלא אם כן יש לך נוסחא לגבות את זה. אני למדתי ש

v+v=2v.

מסכים עם רני [E. Dekel],זה לא נראה לי בחזקת שתיים,תחשוב מה זה 50 כפול 50,תראה לאיזה מספר תגיע,זה נראה לך רציני,שעוצמת הפגיעה במספר הזה,ומה יקרה כשזה מהירות גבוהה יותר..

באמת נראה לי קצת מוזר מה שאתה טוען,מעניין אותי לדעת מאיפה הבאת את הטענה הזאת?! [או אולי נוסחה].

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

יצא לי לעבור דרך המנהרה ברגל 10-20 דק' אחרי שהיא התרחשה, לא עצרתי והסתכלתי, אבל המחזה היה פשוע מזעזע, לפי מה שהבנתי אין הרוגים אלא 2 פצועים קשה.

אנשים נוהגים לטוס בקטע הזה משום מה, יכול להיות שאלמנט המנהרה מטעה אותם.

בכל מקרה זאת לא הפעם הראשונה שמתחרשת שם תאונה, וזה ממש מצער לשמוע את אותו הסיפור כל פעם מחדש.

:?

פורסם

את הספורטג' אני גם זוכר , הייתה על הגג.... לא רציני....

לפני 4 חודש ככה הייתה שם הונדה שפיץ שגילחה אתהגדר של ההולכי רגל בצד.. זה מסוכן...

העניין שם שזה 2 נתיבים צרים , וכולם טסים שם , מספיק סטייה הכי קטנה ואוטו אחד אף קבינימט.

שמרו על עצמכם ועל הסובבים לכם וסעו בזהירות

תומר.

יוצא לריס?

פורסם
דני כתב:

למרות שלמדתי את זה מזמן אבל אתה טועה ,

לפי חוק שימור התנע הקווי :

m1*v1+m2*v2=m1*u1+m2*v2

במקרה של תאונה יש איבוד רב של אנרגיה אבל אני לא יודע מאיפה הבאת את זה שהמהירות בחזקת שתיים !

פאדי

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

צריך להבין שיש פרמטרים שניתן לשנות וכאלו שלא.

אנשים נוסעים מהר בקטע הזה - קבוע.

הקטע צר ובעייתי - קבוע.

גדר הפרדה בין המסלולים - משתנה.

כביש חלק במיוחד שמזמין איבוד שליטה - משתנה.

מסקנה -

סלילת הקטע מחדש והתקנת גדר חזקה ועמידה שתמנע מעבר לכיוון הנגדי, לא ימנעו מהנהג לטעות, אבל כן ימזערו את התוצאות.

דני G.

פורסם

בהתנגשות מכוניך במכונית (חזיתית) מהירות ההתנגשות היא סכום המהירויות של שתי המכוניות.

הנוסחא היא נוחסת המהירות היחסית Vיחסי=Vא-Vב

כשאחת מהמהירויות שלילית (כיון הפוך).

לכן, אם הם נסעו במהירות 50 קמ"ש כל אחד, יוצא לנו שהתאונה הייתה בעוצמה של 100 קמ"ש.

פורסם

לגבי הנתיבים הצרים : הנתיבים שם הם ברוחב תקני של נתיב עירוני בדרך דו מסלולית 3.3-3.6 מ.

לגבי הרחבה - לא ניתן לבצע כל הרחבה בגלל הגשר, כבר עכשיו יש מדרכה די צרה רק בצד אחד של הכביש.

כנראה שנדרשים שם פתרונות יצירתיים (ולא חס וחלילה פסי האטה/הרעדה), פתרון של גדר בטיחות מטיפוס צר יותר וחזק יותר, (אין שם מקום ל"ניו ג'רסי" מבטון). פתרון אפשרי שכזה הוא תמרור לכל כיוון המראה את מהירות הנסיעה של הנוהגים בצירוף המהירות המותרת, אמצעים כאלו הוכיחו את יעילותם במקרים רבים.

סעו בזהירות

• תוכן חדש...