Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה טכנית על מצבר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5620 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בזמן נסיעה, החשמל ברכב מגיע מהמצבר או מהאלטרנטור?

האם זה כמו טלפון נייד,שכאשר הוא מחובר למטען אז ניתן להוציא את הסוללה והטלפון ישאר דולק?

פורסם

בזמן נסיעה, אלטרנטור הרכב מספק את כל צורכי החשמל ברכב (אם הכל תקין) וגם הוא עוד מספק זרם לטעינת המצבר.

בסבובי סרק וכשמופעלים הרבה צרכני חשמל, האלטרנטור שמסתובב לאט מפיק פחות זרם שאינו מספיק לכל צרכני החשמל שפועלים ואז נצרך גם זרם מהמצבר.

לאחר מכן כשממשיכים לנסוע וסבובי האלטרנטור עולים, עולה שוב זרם האלטרנטור שמזין את כל הצרכנים וטוען המצבר.

אסור לנתק את מצבר הרכב כשהמנוע פועל כי אז מתח האלטרנטור עולה ללא הגבלה (מעגל חשמלי פתוח) והאלטרנטור ןמע' אלקטרוניות ברכב, נורות ומכללי חשמל עלולים להישרף ולהינזק.

בברכה - רפי לין

פורסם

כלומר אם רכב נכבה בנסיעה,אז יש יותר סיכוי שהבעיה באלטרנטור?

ועוד שאלה,האם המצבר מיישר את הזרם מהאלטרנטור או שהזרם מגיע למצבר "מיושר"?

פורסם

אם רכב נכבה בזמן נסיעה הבעיה יכולה להיות בהרבה מאד מקומות. אם יש לך שאלה ספציפית פרסם אותה כנדרש עם כל הפרטים. אם השאלה כללית אז על הרוב ענו לך.

הפעלת רכב ללא מצבר לא גומרת למתח האלטרנטור לעלות. מתח האלטרנטור נמדד ביציאה ממנו ובהתאם לכך מווסת. הבעיה היא שכשאין מצבר המתח לא נקי מה שעלול לגרום נזק ליחידות אלקטרוניות. בנוסף לזה כשהמתח לא יציב זה גם משגע את הווסת של האלטרנטור, מה שמגביר את חוסר היציבות (נוצרת לולאת משוב פחות יציבה). למצבר יש תפקיד חשוב בהחלקת מתח האלטרנטור.

פורסם

אביב, אני מציע לך לנסות לנתק המצבר כשהמנוע פועל ולראות עם מד מתח מה יהיה המתח.

האמן לי שאני ראיתי דברים כאלו ואיך המתח עולה מאוד, האורות מתחזקים והנורות נשרפות, רדיו נשרף וכו'.

בברכה - רפי לין

פורסם

כבר ניסיתי.

נעזוב רגע רכבים חדשים שחלק ממנגנון הויסות נמצא במצבר הרכב.

בתצורה הקלאסית בתוך האלטרנטור נמצא הווסת ואחריו יש קבל סינון. יחד הם אמורים לשמור על מתח מיוצב בצורה סבירה. הבעיה היא שכאשר העומס גדל הקבל לא מספיק כדי להחליק את המתח מספיק, הווסת משתגע וה-AC של האלטרנטור גדל. אני מאמין שהעליה במתח שראיתם נובעת מכך שתנודות המתח גדלות.

בכל מקרה אין ויכוח על כך שהדבר מזיק לרכב.

פורסם
מסכים עם רפי ולכן רצוי לא נסות זאת. ללא מצבר מתח הטעינה עלול לעלות אפילו ל 18 וולט!

הכול תלוי במבנה האלטרנטור הסבר בהמשך..

לא פעם ולא פעמים עשיתי בדיקות עם אלטרנטור המותקן במיציבושי סופר לאנסר ובגולף דור II ושום נזק מידי לא נגרם.

מחקירה מעשית של שני אלטרנטורים אחד מהם שפורק ממיציבושי והשני מגולף דור II עליית המתח בזמן ניתוק המצבר תלוייה מאוד במבנה החשמלי של האלטרנטור קרי ווסת המתח וסוג דיודות היישור המותקנות.

מתח המוצא של אלטרנטור תוצרת מציבושי כאשר המצבר לא מחובר וכבל החישה לא מחובר (S) והאלטרנטור מסתובב כמעט במכסימום המהירות שלו ללא עומס המתח הגיע ל-116 וולט !.

את האלטרנטור הנעתי בעזרת מנוע חשמלי של מכונת כביסה יישנה עם יחס תמסורת שסיבב את הפולי של האלטרנטור ב-6000 סיבובים לדקה.

יש אלטרנטורים הבנויים עם דיודות יישור מסוג זנר שמגבילות את מתח המוצא ל-16 וולט או 25 וולט במקרה של ניתוק המצבר לכן הם עשויות להגן על האלטרנטור וגם על מערכות החשמל של הרכב לזמן מסויים.

גם אנוכי ממליץ שלא לנתק את המצבר בזמן עבודת המנוע.

איזה כייף לי :)

פורסם

ברור שמתח של 25 וולט עלול לגרום נזק בלתי הפיך למערכת החשמל ברכב.

לא הסברתי את עצמי קודם לכן היטב לכן אנסה שוב פעם :twisted:

כול ייצרן אלטרנטורים בוחר את מתח דיודות הזנר על-פי שיקולי תיכנון שאינני מכיר, באופן כללי ניתן להתקין דיודות זנר למתח של 16 וולט ובקפיצות של 1 וולט או 1.5 וולט קרי 17 וולט 18 וולט עד 25 או 30 וולט.

דרך אגב היום כמעט בכול האלטרנטורים המיוצרים מתקינים דיודות זנר ולא דיודות רגילות.

מתח של 18 וולט לא יגרום לשריפת מנורות הרכב באופן מידי אלא יקצר את אורך חיים.

ייתכן שמנורות יישנות יישרפו בן רגע.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...