Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה אתם יודעים על פיאט קופה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן אנשים, קוראים לי מוטי ואני חדש מאוד פה בפורום.. :wave2: זאת הפעם הראשונה שאני כותב משהו..

בכל מקרה, החלום שלי זה (מבחינת מכונית) הוא שתהיה לי פיאט קופה (כבמובן שלמבורגיני מורצילאגו גם הייתה מתקבלת, אבל יש אילוצים כספיים), אז כמו שאמרתי, פיאט קופה.

אז רציתי לדעת מה אתם יודעים על האוטו הזה, לא נתונים יבשים כי אותם אני יודע.

ד"א מדובר על שנת 96 16V.

ראיתי שלפני כמה זמן שאלו פה כבר את השאלה הזו, אבל נראה לי שכל מי שענה לו שם כתב את מה שהוא כתב לפי זה שהוא יודע ש פיאט=מכונית שמתקלקלת הרבה.

אז הפעם אני רוצה, אם אפשר, שרק מי שהיה לו נסיון כלשהו עם המכונית הנ"ל, אם זה שהיה לו אותה או לחבר שלו אותה או אפילו חבר של חבר, אבל שיהיה נסיון ממשי, ולא שמועות.

תודה מראש על התשובות, ומצטער על השאלה הארוכה.

וכמובן קבלו ח"ח על הפורום :ok:

!! there's no such thing as too much power

פורסם

מכיוון שאני מייצג כאן את פיאט, אני אתנדב לענות.

פיאט קופה 96-

מנוע 1996 סמ"ק.

מגדש GARRET T3

אינטרקולר.

195 כ"ס.0

-100 ב7.5 שניות.

מעבר לזה תצטרך להיות קצת יותר ספציפי,שכן המידע הטכני על הקופה יכול להשתרע על חוברת שלמה (שנמצאת כרגע לידי).

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

לפי מה שהבנתי הוא ביקש מיידע ריגשי, לא טכני...

נהגתי ממש מיזמן על קופה אבל עם ה 225 כ"ס.

היא מדהימה, לא אדבר על תקלות כי לדעתי זה תלוי ביחס לרכב הרבה.

המנוע מעט עצל עד שמחט הסל"ד חוצה את קו ה 3,000 ואז האוטו

חוגג עד מנטק ההצתה כאילו אין מחר.

לדעתי ההילוך הראשון ארוך מידי (אם אני זוכר טוב).

אבל ככה, האוטו מסיו המון כיף!

מבחוץ, מביפנים, לעיניים וללב.

לדעתי, היצירה (הסידרתית לפחות) הטובה ביותר של פיאט עצמה.

פורסם

באמת תודה למי שענה עד עכשיו, אבל, באמת לא ביקשתי נתוני הספק וכו' כי אותם אני יודע,

מה שכן הייתי רוצה לדעת ממישהו שיש לו נסיון במכונית הנ"ל אם באמת יש לה הרבה תקלות כמו שאפשר לצפות מפיאט או שסתם המכונית אמינה (יחסית) והכל תלוי בטיפול.

או בקיצור, אני רוצה לדעת ממישהו שיודע ולא מנחש אם אני אפשוט רגל כמה חודשים שבועות או ימים אחרי קניית הרכב.

תודה מראש!

!! there's no such thing as too much power

פורסם

אחרי שהבוחנים הפסיקו להתלהב מהאוטו, והגיע הבחור הרציני במכון,

הבנתי שחוץ מזה שהאוטו הספציפי הזה לא יצא כ"כ טוב בבדיקה,

בכלל כדאי לי לחשוב טוב-טוב אם לקנות את הרכב הזה (ים בעיות לטענת הבחור).

חוץ מזה תיקח בחשבון דבר אחר.

כל רכב מעל 3-4 שנים על הכביש מתחיל לעשות בעיות.

פה הולכת משאבת מים, שם הולכת ציריה וכו' וכו'.

מדובר באוטו עם טורבו שעולה הרבה כסף לתיקון והוא יתקלקל מתישהו כמו כל דבר.

תעשה חשבון (למרות שזה קשה כשחושבים מהלב) אם אתה יכול לשאת בהוצאות.

ומנסיון שלי אני יכול לומר שמבחינת ישיבה על הכביש האוטו שלי מרגיש (לפחות לי)

יותר מגניב מהפיאט, למרות המנוע של הבהמה האיטלקית.

פורסם

קודם כל, גם אני חיפשתי בחצי השנה האחרונה פיאט קופה.

רובן שחוטות, עם פגיעות כאלה או אחרות בשילדה, עם יד 4 פלוס, ומינימום של 120K ( סביר, אבל בכ"ז ).

ישנן כמה, מדגמי 96, 98 ואפילו 99 שלא הרוסות, ומחירן מעל המחירון...

הן נדירות מאוד, ואפשר לספור אותן על כף יד, או שתיים.

זו בעיה לבדוק בארץ מנועים עם טורבו. מכוני הבדיקה לא יודעים לבדוק את זה.

קח בחשבון!

יש גם בעיות במער החשמל, שמגיעות לעיתים לכמה אלפי ש"ח.

גם את זה קשה לבדוק...

רון

פורסם

יצא לי לנסוע בעבר על קופה 16V וגם על ה20V

אני חייב לציין שהרכב הזה פשוט מדהים מכל הבחינות

אני יודע ששני הדגמים לא עשו שום בעיות לחבר שלי (אולי בגלל שהוא היה יד ראשונה ונתן להם יחס מיוחד) בכל מקרה היום אותו בנאדם מת לחזור לקופה (כן הוא מכר אותם מזמן) וזה לאחר שהתנסה באימפרזה ו ב GTI6 וZX 16V משופצרת מאוד ועוד כמה מכוניות מענינות...

בגדול רכב מדהים,מהיר ולדעתי אחת המכוניות היותר יפות שקימות בארצנו.

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

מניסיון של 5 שנים במשפחתי (מתוכן כשנתיים אצלי) עם ה-16V טורבו

מנוע: כמו מנועים של פעם. לא גמיש, מומנט אדיר מעל 3.5K טורים, ה-ר-ב-ה כוח מתפרץ מעל הסל"ד הנ"ל, עם כניסת הטורבו.

גיר: זוועה. סרבן וחסר תחושה, כנראה בגלל שמדובר בגיר כבלים. לא נורא, מתרגלים.

הגה: שמנמן ונעים למגע. משקל מעולה, דיוק טוב, אפילו טוב מאוד.

דוושות: תחושה ומיקום ללא דופי

בלמים: חזקים עם תחושה טובה מאוד ותגובה מהירה. ה-ABS לא מסתדר טוב עם משטחים לא חלקים (גם בגלל שהמכונית קשיחה).

תנוחת ישיבה: נמוכה. ההגה ניתן למיקום אידאלי. מרחק טוב מהדוושות והגיר (אם אתה מעל 1.80). לא רואים טוב את קצות הרכב. תחנה בחניון...

מרחב פנים: מפתיע לטובה

גימור: במפתיע, לא מתפרק בכלל.

נוחות נסיעה: אין. מכונית מוקשחת וקשיחה. מחיר האחיזה...

אחיזה: אימתנית, בייחוד אם הצמיגים ברמה של המקוריים (P-Zero).

משיכה: מעולה, בזכות דיפרנציאל החלקה מוגבלת. אם כבר הכרעת את אחיזת הקדמיים עם המומנט האימתני (וזה לא קל) איבוד האחיזה מורגש כסחיפה של כל הציר הקדמי באופן אחיד. נשלט ביותר ונוסך ביטחון

התנהגות: אופיינית למכונית עם אף כבד + נטייה ליציאה של הזנב להקטנת רדיוס הפנייה, שלא מתפתחת בנהיגה לא סופר פרובוקטיבית להיגוי יתר. כניסה מהירה מדי לסיבוב עם משקל על הקדמיים תביא במקסימום לסחיפה של כל הגלגלים. תיקון, כניסה סופר מהירה לסיבוב...

נכנסת לסיבוב בלי משקל על הקדמיים - תת היגוי מסיבי.

זאת לא המכונית למשחקי זרוק ותפוס. האף כבד מדי והאחיזה סופר גבוהה. זאת מכונית לנהיגה קלאסית של בלימה (משקל על הקדמיים לשיפור האחיזה) - הפנייה (זנב פוסע הצידה לסיפור האחיזה הצידית) - האצה (הדיפרנציאל מאפשר להוריד המון כוח לקדמיים עם יציאה סופר מהירה).

עם זאת, השלדה הקשיחה גורמת להעברות משקל מהירות. שזה טוב...

אמינות: שלנו היתה בסדר גמור. זכורה לי תקלה אחת של נזית שמן מהקרטר, וזהו. חשוב מאוד(!) לזכור לתת לטורבו להתקרר בסוף נסיעה מאומצת.

צריכת דלק: 8-8.5 ק"מ לליטר ביומיום משולב עירוני-בינעירוני. צורכת הרבה שמן ואיכותי. לא להתקמצן, מדובר במנוע שעובד קשה...

סיכום: זאת לא מכונית GT/קופה במובן הקלאסי. זו מכונית ספורטיבית קשוחה אמיתית שלא מתחנפת לקהל חובבי הפוזה (אין אוטומטית, אין נוחות נסיעה). יש לה אופי שונה מזה של קטנות/קומפקטיות חמות וביצועים ברמה אחרת. לא מכונית מאיימת אבל כזו שצריך לדעת לנהוג טוב כדי להוציא ממנה את המיטב.

וזהו

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לדני פרומצ'נקו (עורך מגזין אוטו) יש אחת אז כנראה שזה אוטו טוב

קודם כל, הוא לא העורך.

דבר שני - הרכבים שהוא קונה לא מהווים בהכרח אינדיקציה לטיבם.

דבר שלישי - לא משנה..הוא יאיים בתביעה :mm_tongu:

פורסם
לדני פרומצ'נקו (עורך מגזין אוטו) יש אחת אז כנראה שזה אוטו טוב

קודם כל, הוא לא העורך.

דבר שני - הרכבים שהוא קונה לא מהווים בהכרח אינדיקציה לטיבם.

דבר שלישי - לא משנה..הוא יאיים בתביעה :mm_tongu:

פיאט קופה, סמל"ת, פיאט פונטו, מגדש טורבו, סמל"ת, מו"ל אוטו, סמל"ת.

רועי.

לא מצביע על שום קשר.

פורסם

בלוח פוקוס יש שתיים למכירה שנת 96, אחת אדומה אחת כחולה

האדומה יד שלישית, 120 אלף, ללא תאונות 058-828250

הכחולה 057-294448

Scooby WRX

פורסם

אני יכול להסכים עם מה שפירט לך כבר falou .

עם זאת לגבי הגיר לא הייתי רץ ומסיק כי משום שהוא פרימיטיבי כמעה הוא " זוועה. סרבן וחסר תחושה, כנראה בגלל שמדובר בגיר כבלים. ", יכול להיות משום שאצלי הוחלף הנ"ל בגיר ממודל חדש יותר , אבל מנסיעה בקופה אחרות דווקא לא הייתי ממהר לומר שהגיר של ה 16VT הוא זוועתי , ובטח לא סרבן , בחלק מהמכוניות שעברו התעללות יש אולי נקישות בכניסה של שלישי אפשר לפתור את הבעיה הזו גם כן .

מבחינת בעיות נפוצות למנוע ולרכב :

-יש לעיתים בעיה עם ה IDLE CONTROL VALVE השולט בטורים-סרק באוטו , החיישן כוון הזה בצורת צילינדר נוטה להתמלא בשמן אחרי תקופה של כמה חודשים ולהסתם , מה שגורם לאי יציבות בטורי-סרק, ניתן לנקות אותו ואף להתקין מלכודת שמן על המעברים אליו.

-נזילות מהקארטר- בעיה נפוצה , בדר"כ מסתדר עם הידוק הברגים של הקרטר מלמטה , יש לשים לב שהוא יושב שם על המילימטר פלס.

-בלמים - קיימת רגישות של הקאליפרים האחוריים להיתפס כתוצאה ממים ועמידה ממושכת של הרכב , יש לי חבר שעשה פעמיים שיפוץ לציל' של האחוריים בגלל שהאוטו עמד הרבה זמן, רצוי לשמן בCOPPER GREASE וכו.

-חיישן טמפ(מים) , בעיות בהתנעה של הרכב בבוקר יכולות להיות קשורות לחיישן פגום או קונקטור דפוק , .

-בקשר לטורבו- בקופה עם הטורבו המקורי של הרכב תתכן קורוזיה בצינורות שמן לטורבו ובדלת-קפיץ של הכוון שלו , רצוי לבדוק אם אין נזילות שמן מסביב למכלול + סימני עישון חריגים בעמידה וריח אגזוז מנסיעה יוכלו לסמן שהטורבו פגום , אטימות המכלולים נפגמה \מיסב שחוק מניפה מתגרדת בבית הקומפרסור.

לא דברים מיוחדים לרכב מוגדש . המכלולים המכאנים במנוע סה"כ חזקים ואמידים מאוד .

מעבר לזה יש המון דברים שכיחים שמאפינים מכוניות מהסוג הזה , מקווה שתמצא אחת ותשמור ותתפח אותה!

חן

פיאט קופה כסופה 96.

roll:fwd tuned grale power with ferrari looks

(img]http://www.hydepark.co.il/hydepark/uploaded/030116_184336-2264/my_Coupe_10_1_03.jpg[/img]

my_Coupe_10_1_03.jpg

אלפא רומיאו , הנעה אחורית V6 24v Twin-Turbo

• תוכן חדש...