Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתלבט בין קורולה למזדה 3

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צריך לבחור רכב חדש מליסינג ומתלבט בין מזדה 3 וקורולה.

מצד אחד, הרכב הקודם שלי היה מזדה 3 חדשה (2010) שהייתי די מבסוד ממנו, אך נמאס קצת.

מצד שני, מזמן רציתי לנסות את קורולה ועכשיו ניתן לבחור.

בנסיעת מבחן טויטה הורגשה כבדה יותר ופחות זריזה ממזדה ותא נהג פחות קורץ אך יותר מרווחת.

מה דעתכם האם כדי לקחת הטויוטה לאחר שנים של נסיעה במזדה ?

פורסם

אני לא מסכים עם התגובה מלפני. בהחלט במצב של תאונה חס וחלילה, המאזדה יותר מאובזרת בכריות אויר, אך זה לא פוסל את הקורולה לגמרי ! ממש לא !

הקורולה יותר חזקה יותר מהירה ומשקלה העצמי גדול יותר , וכל זאת על הנייר !

כמובן שהקורולה יותר כבדה על הכביש, אך המנוע שלה יותר עוצמתי, ממקום אישי, אני הייתי מעדיף את הקורולה בגלל המנוע שלה.

יש הבדל עצום גם במומנט וגם בכוח סוס. הגיר הוא גיר דומה , 4 הילוכים אוטומטי.

אם ההתנהגות כביש הכבדה של הטויוטה ממש מציקה לך אז אל תיקח אותה, אבל יש דברים אחרים בטויוטה שאתה תאהב על פני המאזדה , ושווה קצת שינוי לכמה שנים, שינוי תמיד טוב !

חוץ מהמנוע אסור לשכוח שהטויוטה קצת פחות מאובזרת בטכנולוגיה בגרסת הליסינג שלה, אך אלו דברים קטנים שצריך לבדוק.

אני הייתי לוקח את הטויוטה אחרי הכל.

פורסם

אני יכול לבחור כל אותו שיש בליסינג של אלדן, במידע ורכב יותר יקר אני פשוט צריך לשלם את הדלתא...

באותו מחיר הציעו לי את פוקוס, קרוז ולנסר אך לדעתי אם כבר לבחור מאלו אז עדיף את מזדה.

לאיזה רכב יש התנהגות ואחיזת כביש טובה יותר ? מה לגבי תאוצה בין מזדה וטיוטה ?

פורסם

קיה פורטה מציעה שילוב מאוזן של כל התכונות.

גם מרווחת, גם חזקה ביחס למאזדה וגם בטוחה ומאובזרת כמו שצריך.

גם סקודה אוקטביה אם תצליח להניח את ידך על אחת מציעה חבילה טובה מאוד וחסכונית יותר.

גם הג'טה טובה למרות יחידת כוח נחותה ביחס לאוקטביה אך לרוב שתיהן מתומחרות גבוה יותר.

פורסם

אוקטביה 1.2 יכולה להיות בחירה טובה, השאלה אם יש אותה בכלל בליסינג של אלדן ומה המחיר מול מזדה 3 /קורולה ...

פורסם

ה 3 בוודאות עולה על כולן

זריזה נוחה ולה מרגישה נחותה

קיה סיד SW (ליסינג) וניסן נוט של האשה,

פיאט 127 903cc , 1979 (נמכרה...)

מחפש אספנות - איטלקית חמה - אלפא/לנצ'יה , או DS23/21

פורסם
ה 3 בוודאות עולה על כולן

זריזה נוחה ולה מרגישה נחותה

הi30, הסיד, הפורטה, הקורולה והאוקטביה משאירות לה אבק...

המשפחתיות היחידות שאולי יצליחו להשאר מאחוריי ה3 הן פוקוס, B3 והלנסר 1.5.

כל השאר חזקות ממנה (ובהרבה).

לטעמי - סיד, i30, פורטה או אוקטביה היא הבחירה. כדאי לעשות נסיעת מבחן ולראות מה מתאים.

משתי המכוניות - קורולה, רק בגלל הביצועים ובגלל שלטעמי היא נוחה ומרווחת יותר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מסכים עם דורשט, התגובה מלפני, איך בכלל אפשר לומר שמאזדה יותר זריזה מהמתחרות שלה? נתוני הביצועים שלה לא משתווים למתחרות, זה דווקא החסרון הענקי במאזדה , לעומת נתונים אחרים שלה שהיא מאוד מספקת את הסחורה לדעתי.

סה"כ, פורטה ,I30 , קורולה , קרוז אלו הבחירות הכי נבונות.

לקרוז יש גם תיבה עם שישה הילוכים וקרוז קונטרול, אך הדגם הקודם היה קצת בעייתי לפי שמועות, אני מאמין שהחדש עם המונוע המחוזק והאבזור הנוסף והגיר החדש יתן יותר

קורולה, כמו שאתה יודע בדגם הליסינג, לא מאובזרת מאוד, נותנת מפרט דל יחסית, בבטיחות ובאבזור כללי,אך הביצועים של המנוע מעולים, והנוחות בנסיעה ובישיבה גם כן, ובכלל מאז שהחזירו את הגיר האוטומטי .

I30 נוחה גם כן ודומה לאחרות בכל נתוניה הטובים, המנוע חזק מאוד, אך ע"פ שמועות מכתבות ומאמרים על הרכב ישנה בעיה קצת ביחס בין ההילוכים בגיר, ההילוך ה3 ארוך ביחס ל4 או משהו כזה, בכל אופן, שמעתי בעיות על הגיר, אז תשאל אנשים שנוהגים עליה. ותבדוק אולי את גרסת הCW ביונדאי, היא יותר מרווחת וגם היא קבוצה 2.

פורטה, באמת נותנת אבזור נחמד מאוד , ומנוע חזק בדומה לאחרות.

כמובן בגלל שאתה ליסינג אז לא מדברים על דלק, אבל חוץ מהI30 כולם סטנדרטיות בתצרוכת דלק.

פורסם

העניין היחיד עם הגיר של ה-I30 הוא סרבנות קלה שלו להוריד מ-4 ל-3. אפשר לעשות זאת עצמאית על ידי הסטה של הבורר ימינה, בלי יותר מדי מאמץ. אין שום תקלות בגיר שלה.

למה ה-I30 לא סטנדרטית מבחינת צריכת דלק?

אני הגעתי איתה בקלות ל-12 ק"מ לליטר בנסיעה לא מאוד רגועה. אני חשוב שזה נתון מכובד מאוד ואם כבר היא ידועה כחסכונית יחסית לעומת המאזדה 3 והשברולט קרוז.

אגב הפורטה מצויידת בדיוק באותו מנוע וקיבלה עכשיו גיר חדש שאמור לשפר את צריכת הדלק וזמינות הכוח.

שבת שלום.

פורסם

למאזדה יש בארץ תדמית של רכב מהיר או יותר נכון כמו שאנשים אוהבים לומר "שובב"... זו תדמית ותו לא, כמו שאמרו כאן המאזדה בפועל חלשה יותר מרוב המפשחתומטיות החדשות ובוודאי שמהקורולה. קשה לי מאוד להבין מה כל הישראלים מוצאים בהן וזה בלי לומר שהן גם נחשבות לזזלניות לא קטנות ביחס למתחרות והנוחות שלה ידועה בתור גרועה ביותר (אנשים מתלוננים על כאבי גב עוד מתקופת ה 323 וזה לא השתנה יותר מידי יחסית)... ביפן מאזדה נחשב למותג נחות, הרבה אחרי טויוטה הונדה ניסן דייהטסו ועוד... זה רק פה בארץ שכל אחד עם מאזדה 3 או 6 בטוח שהרכב שלו הכי מהיר בעולם חחח...

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

קצת עפת על עצמך.

מדובר ברכב שהוא בהחלט כייפי לנהיגה, בטח ביחס לרוב המשפחתיות המפוהקות.

הביצועים בדגם הקודם היו טובים למדי, בדגם החדש הם נחותים אבל עדיין הרכב מרגיש זריז והתגובה ללחיצה טובה.

זללנית בצורה מיוחדת היא לא, התואר הזה שמור לרכבים כמו אופטרה, קרוז, לאנסר קלאסיק ועוד רבות ולא טובות במיוחד.

בסך הכל מדובר ברכב חביב שמציע חבילה טובה ולא נופל בצורה משמעותית מהמתחרות באף סעיף. כמובן שיש טובות יותר אבל אני בכל זאת מצליח להבין מי שבוחר בו.

שבת שלום.

פורסם

למזדה יש 105 כוחות סוס ולקורולה יש 124 -

הבודי של הקורולה קצת יותר גדול וקצת יותר כבד אולי מהמזדה אבל בשביל הפרש של 19 כוחות סוס היתרון הוא לקורולה - זה יורגש בעיקר במקומות בהם הנסיעה היא מאומצת כמו עליות למשל.

המאזדה מתהדרת בבודי ספורטיבי ובעיצוב פנימי צעיר ויפה

הקורולה היא רכב יותר אלגנטי ומבוגר עם מרווח פנים עצום לרכב משפחתי 1.6 ליטר

הקורולה תהיה חסכונית יותר וכנראה שגם אמינה יותר אבל אם שני הרכבים האלה יטופלו כמו שצריך סביר להניח שאין פה בכלל סיבה להעדיף אחת על פני השניה.

שמירת ערך? גם כאן יש יתרון לקורולה ככל הנראה.

נוחות? הקורולה גם אמורה לקחת כאן היות והמזדה מכויילת לקצת יותר נוקשות אבל - זניח מאוד - שתי מכוניות יפניות קלות משקל - אין יותר מידי מה לצפות כאן מעבר לנוחות בסיסית.

בסופו של דבר זו החלטה של טעם אישי כי ההבדלים בין רכב אחד חזק יותר לרכב אחד יפה יותר ולא ממש חלש - לא מרגשים.

אני באופן אישי רואה את הקורולה כיותר טובה - אבל אחרי 10 שנים של טויוטות (שעדיין נמשכות) - הרכב הבא שלי יהיה כל יצרן אחר :-P (די, חייב לגוון :-D)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אני לא מסכים עם התגובה מלפני.

בהחלט במצב של תאונה חס וחלילה, המאזדה יותר מאובזרת בכריות אויר, אך זה לא פוסל את הקורולה לגמרי ! ממש לא !

למה לא לפסול את הקורולה ? יש פחות כריות אויר

פורסם

כרגע ביקשתי לבדוק מה מחיר של אוקטביה 1.2 בליסינג מול מחיר של מזדה / טויוטה ואם בכלל אפשר לקחת אותו בליסינג.

לאחר מחקר קצר, נראה שאוקטביה בחירה עדיפה, כאשר מתגברים על מחסום הפסיכולוגי שזה סקודה...אם לא, אז נראה לי אני

ילך על קורולה, לשם שינוי - לאחר שנים במזדה.

• תוכן חדש...